mors dag

i stället för att köpa något totalt oviktigt till mamma idag fixade jag och lisa med en middag. vi gjorde i ordning grillspett, fixade sallad, bröd & gjorde god dressing. skar upp lite frukt och packade i små lådor. tog med oss mor och far och begav oss till bölesholmarna där vi hade minipicnic i gräset i kvällssolen. hur underbart som helst. det som förgyllde kvällen ytterligare var att vi fick besök av 10 st nakenbadare från tyskland. till slut gick det inte att hålla sig längre, jag låg och vred mig på filten när alla stod på rad på bryggan och gjorde en macarena-lik dans. nakna. nej ni. det där var något att minnas. vem gör så? jo, tyskar så klart!

fool-yeah














TAKTIKVILAR'N

alldeles för sent

skagenröra. fotvärk. 1cm smink i ansiktet. cykeln kvar på stan. mintu shot. morgonrock. vatten. sängen.

tack för mig

lördagsparty

jaha. då var det dags igen. sminkad, fixad & väntar på att nagellacket på tårna ska torka. snart tar jag cykeln i det underbara vädret och beger mig mot jullan och sen vidare väst på stan. sen kanske invito och rex. åh, sommarkänsla idag! jag vill bara vara ute i någon park och dricka vin. det här kommer bli kalasbra. jag känner mig pigg och redo!

ps. bilder från gårdagens partaj dyker upp i morgon. ds.

pigg

jag har goda minnen från gårdagen. önskar dock att jag hade valt andra skor. är helt skakig idag och har ont i huvudet. det är sånt som hör till! synd bara att nordic rock blev en flopp, i alla fall för min del. jag hade hellre suttit ute i en park eller stannat hos hanna, alternativt begett mig mot tc. blev en "tidig" kväll för mig, cyklade hem med linn 1.30 efter att ha suttit med hanna ida och johanna på subway ett tag och degat. nu ska jag göra mig i ordning för lite jobb och i kväll smäller det igen.. det är bara att korka upp!

yran fredag

leverpastejsmackor må vara gott men skagenröramackor tog fan priset! sitter under filten och har huvudvärk & trycker i mig macka på macka samtidigt som jag försöker få i mig lite vatten för att balansera väskebalansen. bra dag, bra kväll, mindre bra natt. nu väntar sängen!

yranhelg

hörni!
fullspäckad dag idag. frukost nyss och snart ska jag packa min partyväska. jag bor jävligt nära ängarna har jag kommit på. otroligt nära. jag kan nästan cykla hem och hämta ett läppglans om jag saknar det. nästan. (inte för att jag skulle göra det men. jag skulle KUNNA om jag ville).

min dag idag:
                                               


jag kan inte vara still

cyklade hem i motvind och svarade på 7 sms jag fått under dagen. kvällens planer var att åka hem (ville egentligen till strömpilen men jag var för less för att cykla dig), äta middag och sen vänta på anette som skulle dyka upp. nu precis fick jag ett mess av anette där hon sa att hon inte kunde komma och vips hade jag en kväll ledig. men.. jag kan bara inte vara. det går inte. jag är uppe i varv och kan lika gärna utnyttja det. så! jag ringde mamma och bad henne följa mig till strömpilen som har öppet till 22 idag. på en minut hade jag planer för kvällen och det känns superkul. nu ska jag bara fräscha till mig lite, ta på mig lite icke-rut kläder och sen ska jag iväg igen.

brännbollsyra i morgon och jag är faktiskt ledig. en hel dag i sol med god dricka och fina vänner. längtar!

lunch

sushi med acke idag! krydda till vardagen lite sådär bara..

härliga mornar i betonghus

god morgon!
eller är det en god morgon?
i morse vaknade jag inte av en betongsåg (som däremot är igång nu..) utan jag vaknade av någon som typ hamrade. i betong? lät som om någon våldsamt knackade på min dörr i rytmiska fina hamrande. jag blir galen om det ska vara så här varje morgon. nu hör jag inte ens the voice som är igång på tv:n. hallå riksbyggen?! när är ni klara?


sol idag. lång lång arbetsdag. i kväll kanske jag cyklar till din sko på strömpilen, har sett några riktiga gobitar som jag måste kika in. annars har jag lovat anette att vi ska dejta. vi får helt enkelt se vad som händer!

farfar 88 år

ser otroligt lite efter greys. mina ögon är igenklistrade och svullna efter 15 minuters intensivt gråtande och hulkande. mamma ringde precis när det var över och hennes första fråga var: "är du förkyld?" nej, jag hade ju grinat. typ samma sak.

var hur som helst hos farfar idag efter jobbet. han fyllde år i måndags och hade findukat och varken jag eller lisa dök upp då. vi fick så dåligt samvete så vi åkte dit idag i stället. handlade lite lotter och gick upp. blev bjudna på finfika som vanligt då man är där. man märker verkligen hur han har planerat hela dagen att vi ska dyka upp och säkert suttit och väntat länge. jag och lisa dök upp 15 min innan avsatt tid och då var redan bordet dukat med finporslin. han är allt bra söt farfar. även om han varken ser eller hör nästan någonting och går en på nerverna rätt mycket. han är världens krutgubbe. 88 år, bor själv i en 4:a mitt i stan, har en balkong med hur mycket blommor som helst och har annonsbladskikande som sin största hobby. hoppas att man själv får leva så länge! som farfar sa tidigare: "jag har ju aldrig rökt eller smakat på spriten, det är därför". man kanske får hoppas på 85 då?

linn rydelius..

..måste gå på toaletten för tredje gången på fyra timmar. otroligt olikt mig. någon sjukdom eller så på intågande?

tröstshopping

åh- jag har handlat en massa mat. idag äter jag världens godaste frukost. det är sånt här som gör det värt att ha cyklat upp för hela jävla sandahöjd för att ha tagit mig till willys, vandrat in där helt svettig, valt en korg då jag egentligen skulle ha tagit en vagn och fått nackspärra för att korgen var så tung.

ps. igår efter jobbet firade jag att jag fått min största lön någonsin. jag köpte en tröja som jag egentligen inte behöver. sån är jag! ds.

kom 15 min sent till jobbet idag för att jag missade bussen & var tvungen att gå

idag har jag träningsvärk. bara lite men ändå. det var så länge sen. faktiskt en rätt skön känsla måste jag erkänna. trodde aldrig att jag skulle njuta av att ha träningsvärk.

min matlåda som jag gjorde igår var god. mycket god. mycket godare än vad jag hade kunnat föreställa mig faktiskt. vågar inte riktigt berätta vad den innehåller, det är en mix som aldrig tidigare skådats. jag gillar gegga, mix & röror. för att inte tala om såser och dressingar. min matlåda kan sammanfattas med ett ord: gegg.

härliga betonghus

hur bra är det egentligen om man vaknar upp av en betongborr? när man sedan somnat om vaknar man igen av nån jävla betongsåg. nu sitter jag och äter frukost och ser på mtv och jag hör inte ens musiken. undra hur länge de ska hålla på o bygga här i lägenheten bredvid? hoppas inte så länge. blir ju inte några sovmornar här direkt..

god morgon!

grus överallt

jag har varit duktig. när jag kom hem från stallet slängde jag mig inte framför tv:n. jag ställde mig framför spisen och lagade mat till två matlådor. GO ME! efteråt firade jag med leverpastejsmackor och proviva, inte mango denna gång utan björnbär. inte fy skam den heller måste jag erkänna.

stallet då. vad hände? grusigt vill jag lova. jag var alldeles dammig i hela ansiktet efter ritten och hade grus i munnen. MEN. jag föll inte av. höll dock på att drutta någon gång när hästen valde att springa och sparka bakåt samtidigt (jag försöker förklara på "icke-häst-språk"). gick jäkligt fort där ett tag också, blev nästan lite åkrädd. nej, jag ska sluta skämta. faktiskt så var det en kvinna som föll av så illa idag att hon tuppade av och fick åka ambulans in till sjukhuset. så hemskt har det aldrig varit för mig och förhoppningsvis ska jag slippa det framöver. jag sitter hellre på hästen och tycker att det går fort än att falla i backen och tuppa av..

jag som trodde att det här skulle bli en lugn vecka. jag kollar i kalendern och vips, där hade vi allt inplanerat! tyvärr lyckas det alltid bli så här för mig. hur som helst. helgen ser kul ut. riktigt kul ut. brännbollsyra och tvådagars. lovande planer!


häst-pepp-talk med mig själv

det är måndag idag. stalldag med andra ord. jobbar till fem och sen blir de raka spåret till hippo. idag står uteritt på schemat. jag är en dressyrtant och gillar egentligen inte något annat än dressyr. det är klart att det går bra med en uteritt eller något skutt över ett hinder men jag är en liten fegis och gillar tråkig dressyr bäst. inte nog med att det är uteritt. idag ska vi även hoppa lite hinder i skogen, dvs, en stock eller liknande. en normal lektionsryttare skulle tycka att det här var superskoj och att "äntligen får vi göra något annat". jag däremot. jag tycker att det känns läskigt att hoppa i skogen. efter ridningen, (om jag inte fallit av och brytit ett ben eller två) kommer jag vara sjukt kaxig och tycka att de var väääärsta baggisen och att det var kul. men, det är så jag är. en fegis först, kaxig efteråt.


kompis

ja! johanna kommer hit och sällskapar med mig. första gången "på riktigt" sen hon kom hem från åre. ska bli lovely.

(har även diskat 2 veckors disk, bäddat och vattnat mina stackars små krukväxter som inte redan var döda.)

jag älskar digilistan

var ju typiskt att det skulle bli mulet bara.. har i alla fall roat mig med digilistan i nästan två timmar. galet nice. lägger mig inne & ser på film och inväntar reprisen av DH. åter igen, gött med en ledig dag!

i solen

en helledig dag. sol. en bra bok. saft. två glada hundar i koppel. p3. mjuk filt.
här ska jag ligga hela dagen och bara mysa! (och svettas)
har inga planer alls förutom att göra mig lunch  någon gång mitt på dagen. i kväll kommer mamma, pappa och lisa hem igen och då blir det färd till sandbacka där jag inte varit på tre hela dagar. inte direkt så att jag saknar det. trivs rätt bra i solen här i ersmark. kanske får besök i kväll, vi får se hur det blir. jag gillar att vara oplanerad, till skillnad från allt jämt annars då jag har hundra miljoner grejor att fippla på med hela dagarna. idag. en helt ledig dag.

fullsmockad dag

ligger i mammas säng och lyssnar på milow. alldeles för bra. kommer helt garanterat att vara less på den innan söndagen är över.. har haft fullt upp hela dagen lång. jobbade dryga nio timmar, skyndade mig till torget för att se jonas dansa i typ 3 minuter, gick till rut, tog moppen (!!!) hem och åt middag med två überglada hundar. ringde jenny, hon kom cyklandes lagom till att jag höll på att somna till landet runt. kicki och jossa joinade oss efter ett tag och efter robinsontittande och även patrik 1,5 gloende så är det nu dags för sömn. känns inte mer än rätt. jag ska bara få molle att lugna ner sig lite och sluta bita på buren så ska det här nog gå alldeles utmärkt. känns surt att sitta hemma en lördagkväll, hade hellre gjort annat faktiskt. jag tar igen det nästa helg!

kulturnatta

helt galet så stor betydelse vädret har. i morse, soligt och skönt. jag var på jättebra humör.
alldeles nyss, regnigt och mulet, jag ville bara gå och lägga mig under en filt.
nu är det i och för sig sol igen, så jag hoppas att bättre humör är på intågande och att fler nöjda glada kunder letar sig in på rut. det är så mycket roligare att jobba med mycket folk. julia hade fixat värsta partyskivan också med ALLA MINA FAVORITLÅTAR just nu. flipsyde, milow, alexander rybak, ja. bara bra!

jag gillare!


onyttigheter

spenderade hela gårdagen med jenny sandberg. låg ute och solade hela långa dagen & sen blev det middagsbjudning hemma hos henne, precis som förr. minns så väl när vi var yngre och jag nästan bodde hemma hos jenny och anette på stenbocksvägen. det var tider det. fikastunder i förrådet, fotograferingar med webcam och chokladbollebak var och varannan dag. tänk att man växte upp så fort ändå. på kvällen kom linda nilsson hit och jenny joinade även oss där vid åtta. otippat gäng, men oh så trevligt vi hade det. jag & linda prövade igenom lite gamla klänningar. hittade min balklänning och även min nyårsklänning som jag totalt glömt bort. måste se till att använda den litegrann i sommar. den är tiny overdressed men det kommer nog bli bra! vi hade även tänkt att se den bästa filmen i världshistorien (the notebook) men jag hittade den ingenstans. vi fick ta en stand in och det blev the holiday. absolut inte dålig, bara det att jag typ har sett den 5 gånger nu och kan den mer eller mindre utantill. tryckte även lite chips. under dagen hade det lyckats slinka in glass x2 och idag blir det födelsedagskalas. två onyttiga veckor nu.. jag får se till att det här inte blir till en dålig vana..

hundvaktandet går bra, även om de går mig på nerverna lite då och då.. som nu till exempel. axo morrar och är superless på molle som klättrar på honom, men inte ger molle upp för det. han fortsätter och förstår ingenting. axo måste morska upp sig lite, annars blir det jobbigt för honom (och för oss som måste lyssna på detta ständiga morrande som inte verkar leda någonstans). lite söta är de ändå. ibland.













































ledig mysig morgon

röd dag idag. det innebär ledig dag. vaknade upp halv 8 av att mamma knackade på och skulle hämta digitalkameran och laddaren. hela familjen beger sig idag till karlstad. MED BIL. de har en härlig resa framför sig.. jag däremot. jag somnade om, vaknade halv 11 och har redan hunnit med:







greysrepris. ni vet när meredith "dör". jag satt som fastklistrad.
leverpastejsmackor. måste jag förklara?
peter settman och så ska det låta. den här morgonen har börjat BRA.

myskväll

johanna dök inte upp.
jag roade mig själv.







klarar mig rätt bra själv här på sandbacka faktiskt.

onsdag

jag har just lånat ut min cykel till lisa och annasara. de ska cykla till teg och sen till grubbe.. på min röda racer. hoppas bara att hjulet håller, en eker har nämligen farit åt skogen och luften i däcket är inte på topp. i morgon får jag tillbaka min röda snabba, i förhoppningsvis samma skick som jag lånade ut dem. kom hem till varm mat och dukat bord. annasara och lisa hade lagat köttbullar & pasta. synd bara att de åkte utan att diska. nu har jag min egen disk sen tidigare + disk från tre personer. för att inte tala om maten som de åt upp. jag måste nog handla. igen. måste bli bättre på storhandlingar.

i kväll kommer nog johanna hit. trevligt att umgås med den jäntan lite igen! se lite greys anatomy och kanske gråta en skvätt eller två. låter som en lovande kväll!


johanna & lite kicki på sidan av


till alla er

detta inlägg är tillägnat alla er som på något sätt, någon gång, äcklats av mina fötter. jag vill härmed berätta att jag i morse fick en fotvård och mina fötter nästan numera strålar av välbehag. (om nu fötter kan göra det). idag springer jag omkring i nätta små skor bara för att visa upp den totala makeovern. lite tonfisk och morot på det innan jobbet och vips - det är en bra dag!

missade en vurpa av rang

hemma igen, och nu har jag faktiskt "tid" att sitta och snurra runt på internet lite också. har haft fullt upp de senaste dagarna. sånt gillar jag! fart och fläkt! tror de har lite o göra med att jag inte vill vara själv i lägenheten också.. är inte riktigt redo för det ännu!

var på grubberevyn med jullan i kväll efter jobbet. tydligen missade jag världens vurpa made by linda. hade varit kul att skåda henne fallande nerför trappen 10 sek innan hon ska upp på scen och sjunga. så hyperstressad och liggandes på backen. det hade varit något! hur som helst. grubberevyn var bra, dock fullt med fjortisar & faktiskt en snygg kille. en 93a. jag blev nästan rädd för mig själv. var till och med tvungen att fråga linda om han verkligen var 93a, och ja. det var han. får komma ihåg att även jullan tyckte att han såg bra ut, och hon är ju ändå 87a. det är nästan barnarov.

nej, nu väntar en dusch och en god natts sömn.
godnatt

nästa grej - faller en skyltdocka över mig?

inte nog med att jag fick ryggskott idag. jag fick även ett metallsplitter i fingret. underbara jobbdag! tiden går faktiskt ruggit fort när man jobbar & det står omhängning på butiksschemat. man har saker att fippla på med mest hela tiden!

i kväll har min enda vän (julia) och jag tänkt oss till grubberevyn. de känns verkligen som om jag har frågat alla jag känner om någon är sugen på att hänga med mig.. julia var den enda som ställde upp. dagens tack går alltså till henne! jag ska fortsätta äta min supergoda lunch (varm idag! YEY) och slappna av lite i ryggen. inte skönt att sitta så som jag gör nu.. tyck synd om mig, snälla.

måndag

MMMMMMMM.
varm lunch idag. ingenting annat kunde göra mig mer glad! har fått mig ett skavsårsplåster på hälen & en slurk kaffe och i kväll är det dags för stallet som så många måndagar förut. yesyes! min dag idag!

lagom lördag (och söndag!)

åh så underbart väder idag! var hos caisa i "morse" på födelsedagsfika i sävar. var mycket mysigt med trevligt folk, gofika & lite brännboll. vaknade otroligt sent för att vara jag. var helt död på kvällen och när jag väl somnat vaknade jag inte förran 10½ timma senare. mami hämtade mig på sandbacka och jag tog bilen till sävar. nu är jag i ersmark, har legat ute en stund i solen och snart är det dags för första middagen utomhus för i år. grillat står på menyn och jag känner mig allt annat än peppad på afrikanska dansen som i kväll börjar 1½ timma tidigare för att det är avslutning och dubbeltimme. mmm. thank god för att det är sista gången!

hade en mysig eftermiddag igår med felix på bishops och station. åt middag (GOTT) och drack kaffe, mer hann vi inte för att felix hade andra planer i skogen. cyklade hem och mötte upp jullan. vi drack vin & såg på eurovision. väldigt bra startfält i år måste jag säga! efter något glas kände vi oss lite tillbakalutade och satt och sjöng med. en lagom lördag tycker jag!

mami

loggade just in på min mail. hemma lyckas den alltid hänga sig så jag nyttjar jobbets dator. kollar inboxen och ser att jag fått ett mail från.. mamma! helt otippat. undrar bara hur länge det tagit för henne att skriva det där mailet. säkert 15 minuter. hon är inte snabb på tangenterna. hur som helst, en gullig gest. hon undrade dock om jag inte hade någon telefon, jag ringde aldrig hem.. skärpning! jag får bli bättre på det här. ska "hem" (eller.. hem) till ersmark i morgon och skulle få äran att hjälpa till i trädgården. underbart.. ska först på födelsedagsfika hos caisa i sävar, det kommer bli myspys!

i kväll väntar felix & eurovison. kanske även jullan. vi får se. time will tell.

nu ska jag ut i butiken och sälja lite jeans. en kofta. chinos. ja. det ska bara spruta kläder!

(bara matinlägg)

åh. chips idag också! verkligt! jag måste sluta med de här fasonerna. kan skylla på att chipsen faktiskt är kvar sen inflyttningsfesten, och det är faktiskt sant! jobbade 8-18.30 idag, rätt hård dag faktiskt. tiden gick hyftsat fort men det känns ändå att man stått upp hela dagen. känner mig sliten inte alls särskilt pigg.. måste snäppa upp mig lite eftersom att lisa och jenny snart kommer på besök, och då kan man ju faktiskt inte vara en slöpalt. nej! bort med disken och sen blir det tv-häng framför färjan 2.

matlåda tack!

woo.. jag äter inte fil till lunch idag.

jag äter yoghurt.

linn rydelius..

..har ätit alldeles för mycket chips & gott för sitt eget bästa..

ibland så

ibland är jag faktiskt duktig. varit och fipplat bort sista löshåret, cyklat hem i den värsta motvinden jag någonsin varit med om, satt igång en tvätt och diskat (bort efter helgen.. lite seg). nu ska jag bara puffa till kuddarna lite i soffan och bädda sängen, sen ser det fräscht ut igen! lite synd bara att man ska vara så dålig och stöka ner igen på typ en sekund. men men, jag får väl försöka minnas att det en gång faktiskt såg ut så här!

ska hänga upp tvätten & äta lite lunch, sen blir det färd till stan igen för jobb. låånga dagar - alla dagar i veckan till 18.15. ger i och för sig en hel del pengar, jag får tänka på det!

proppad vecka

kvällen har innehållit tårar. igen. jag vet inte vad som har hänt med mig. jag har blivit värsta bölig. det är väl ingen chock för någon att jag brukar gråta till filmer/tv-serier men nu.. varje vecka till greys. i kväll även till twilight. jag har fortfarande ont i hjärtat efter den där filmen. så så så bra. helt obeskrivligt bra. på "the notebook" nivå. helt seriöst. jag ser fram emot tre ytterligare filmer!

bra låt från filmen. mycket bra.




linn cyklade nyss hemåt och snart kommer jonas med bilen. bra tajming där, enda tillfället vi kunde ses typ. känner mig superupptagen i veckan, fast det bara är trevliga grejer som upptar min tid. i morgon kommer linda hit för fika & på fredag ska jag äntligen få umgås med jenny (lisa kom som en bonus). lördag blir det eurovision, troligtsvis med jullan som det ser ut nu. middag innan med felix. samtliga dagar jobbar jag på rut. söndag blir det födelsedagskalasfika (långt ord!) hos caisa och på eftermiddagen ska jag till ersmark för krattning av löv. på kvällen är det den satans afrikanska dansen och sen vips är helgen över och det är måndag igen. det är så här man får tiden att gå mina vänner.. inte konstigt att det kändes som om det nyss var nyårsafton.

ensam på eurovision

verkar som om jag inte har fler villiga vänner än lisa boman.. inte för att hon är så bara men. hade ändå hoppats innerst inne på att folk skulle storma mig och vilja umgås med mig, och jag nästan skulle vara tvungen att neka några "för att jag redan hade så många som ville umgås med mig". icket.

aja. jag får väl bara bita i det sura äpplet och inse att jag nog inte var så populär som jag trodde.

eurovision, tre vise män & prinskorv

känner mig otroligt glad att i alla fall en utav de tre vise männen visar sig vara vis (oj så ordvitsigt.. inte riktigt meningen)

tack linn för att du bor på mariehem och inte typ carlshem. det hade varit så himla jobbigt att cykla hem från dig då. nu blir det en tur på sisådär 8-10 min, en alldeles lagom (andfådd) färd hemåt. i morgon ska vi vara här, då bjuds det på middag i form av prinskorv och något annat mättande. jag tror på det här!

är det förresten någon som vill vara mitt eurovisionsällskap här i min lägenhet på lördag? dricka lite vin och mumsa lite ost & kex kanske? (fick ju faktiskt de i inflyttningspresent av ingela och emma, vad nu de hade tänkt sig..) felix bangade, så nu är det upp till bevis om jag har någon annan villig vän. har jag det?

linn rydelius..

..borde cykla hem från jobbet och äta middag. vill bara inte ut i "kylan" och behöva trampa uppför hela ök. ser fram emot en the-kväll med fröken öjbrandt!

fil, fil & lite yoghurt

nu är jag faktiskt ärligt härligt less på fil. på riktigt. jag har ätit fil och mackor i tre dagar nu. inte så kul. jag vill ha varm mat. typ lasagne. mamma! var får du all inspiration från när du ska laga mat?! jag gör bara wok. inte så gott att äta varje dag. i kväll blir det nog blodpudding. billigt, lätt & snabblagat. måste ju skynda mig till linn så vi hinner se eurovision/dh i kväll. vi ska zappa så vi kan se på båda. ingenting är omöjligt!

sandbacka igen

så himla mysig dag. lisa boman och linn öjbrandt. vilka babes. riktigt goa ersmarksvänner som jag tycker om så mycket. thanks!

skål på det!




ligger i min lägenhet nu och jag måste ändå erkänna att det känns helt ok att vara själv här. tacka vet jag datorn, vad hade jag annars gjort? i morgon har jag lovat linn att vi ska se eurovision, så det är bara att pallra sig dit. på onsdag ska vi däremot vara här och se twilight. jag har inte sett den och tydligen ska det vara något extra. låter som en linn-film. på tal om linn-filmer. snart är det dags för the notebook igen. jag har lovat mig själv att inte se sönder den, så max en gång per halvår. låter vettigt va? nu blir det dags att packa in lite tvätt jag hade kvar i ersmark och sen packa ner mig själv i sängen. i morgon väntar arbetsdag på rut och jag hoppas på bra väder!

tack alla igen för lördagen. det verkar som om alla ni hade lika kul som jag! PUSS

separationsångest

godmorgon!

jag befinner mig i ersmark. igår kväll hade jag ångest, det känns ju fortfarande som om jag bor här, men det gör jag inte längre. gick in i mitt rum och skulle lägga mig och se på tv som vanligt. där fanns ingen soffa. lisa berättade att hon satt sig på en pinnstol mitt i rummet och sett på tv där för någon dag sen. lite "the ring" stil över det hela. kände även igår att jag var sugen på att flytta hem igen.. hoppas att känslan släpper snart. jag vill ju verkligen flytta, men samtidigt bo kvar hemma. sov i mammas säng i natt, ännu mer konstigt att inte ens ha en egen säng här. jag är hur som helst hundvakt här idag och försökte just boka biljetter till britney spears men internetdosan är i lägenheten.. som allt annat.  borde först sikta in mig på att få ledigt just när konserten är. det ser inte ljust ut nu.. kommer nog behöva jobba även fast jag vill se britney mer än någon annan.

nej, nu ska jag sola och mysa med mina små hundar!

på väg

fortfarande bakis



summa sumarum av inflytt/födelsedagsfest

ojojoj.
det jag såg när jag vaknade i morse var allt annat än trevligt. chips, öl, vin, sprit, popcorn, kokos och glas överallt. har precis satt mig ned efter en racerstädning, nu känns det lite bättre när allt skräp (två pappkassar) är borta. ska bara se till att dammsuga nu så är jag så gott som klar. disken är ett senare projekt!

men:
gårdagskvällen var helt enkelt kanon. jag hade det supertrevligt! allra bäst var faktiskt att så många ville komma hit. har ingen riktig koll på hur många som var här men mitt "vardagsrumsgolv" hade plats för många rumpor. det togs en hel del fula bilder igår. jag har inte riktigt vågat mig på att kika på alla men det jag har sett såg inte bra ut. blev nog lite för många alvedon + glas vin igår egentligen. hade hur som helst kul, och det är ju de viktigaste! alla in på rex också, sjukt nice att ha alla vänner runtomkring sig. var man än tittade så fanns det alltid någon man kände i närheten. kanonkul! blev tyvärr en lite tidigare kväll för fröken rydelius då jag kände mig lite halvkass i både mage och huvud där vid halv ett. efter ett besök på max och en träff med jonas gick jag och ch hemåt mot sandbacka. den färden visade sig bli längre och kallare än vad vi båda hade trott, vi vilade i ett trapphus efter halva vägen. väl hemma möts jag är misären nummer ett och en syster i bäddsoffan. så sött - där låg hon, mitt i alla popcorn och xider flaskor och sov. nästan för gulligt för att vara sant. i morse när hon tog sitt pick och pack och åkte var jag knappt vaken, var mest i en dimma och kommer verkligen inte ihåg var hon varit eller var hon skulle nu på morgonen. bra syster där!

nu är det dags för frukost och sen ska jag även äta lite lovley kakor som är över. chipsen ser väldigt lockande ut också. tv:n likaså. jag bäddar ner mig i sängen och ligger där ett tag.

TACK FÖR IGÅR!
(bilder kommer snart)

inför..

inhandling av fest-gött : CHECK
bakning av födelsedagskaka: CHECK

nu ska jag till att städa undan, göra lite snittar och invänta min far som ska borra hål i väggarna och sätta upp det sista. jag tror och hoppas att allt är klart till klockan sju. eller snarare. jag vet. jag ska springa runt här som en galning med svinto och moppen för att det ska bli snyggt. just nu är det byggdamm och spån lite överallt och det ligger verktyg i hela lägenheten. inredningsmässigt, sådär. i huvudet: helt perfa!


flytt tar tid och ork

jag är dödstrött. har påtat på i lägenheten hela kvällen, orkade inte fara och dansa utan satt mest och gäspade. mamma och pappa hjälpte till, idag var de som tur var på lite bättre humör! det vi hann med på 5 timmar var att:
1. sätta upp tv:n på väggen
2. fixa antennkabel i halva rummet
3. sätta upp en draperiskena och inse att tyget som skulle hänga där var för långt (och mamma som hade sytt så fint..)
4. bli jävligt irriterad över en persienn
5. fått upp persiennen
6. satt upp en rosa lampa där den egentligen inte ska vara, bara för att få upp något färgigt till morgondagen.

jepp. fem timmars hårt slit som på papperet ser ut som något som skulle ha tagit 45 minuter. nu ligger jag i min säng och väntar på min syster som ska göra mig sällskap här i natt. slår vad om ett hundra kronor att jag har somnat innan hon dyker upp.

ps- det var inget skämt det där om musiken. TA MED ALLT om ni inte vill att det ska vara tyst här i morgon. jag har inget att bjuda på. ds.

dysleksie-uppdatering

soooooooool.

jag är på bra humör idag! hoppas att kvällen inte förstör hela dagen så att säga. systemet senare i eftermiddag och ett besök på bik bok och en kik på bästa emma. kaffe på de här! slurp!

kvällsparantes

mamma pappa och lisa var på fika. det var.. inte så givande. känns skönt att ha flyttat faktiskt om jag ska vara ärlig. nu kan jag göra precis som jag vill, när jag vill, hur jag vill. hoppas bara att pappsen i morgon orkar med alla punkter jag har skrivit upp på "att göra listan". har åtta punkter som nästan måste bli klara till festen, och han verkade inte så taggad, mest otaggad faktiskt på att hjälpa till. vi får se - det kanske inte sitter tavlor på väggarna på lördag. men - vem har sagt att det krävs tavlor för  att göra en bra fest?

och sen:
ALLA IN PÅ REX! är inte det underbart? tjugo pers, före kön, in på rex, och inte ens åldern inne. WUNDERBARES.

what is love

jag älskar verkligen min dator. verkligen. jag sitter här i lägenheten och har faktiskt någonting att göra.. inte bara sitta och stirra i en vägg. från datorn kommer även ljud, alltid ett plus. annars har det varit ljud från frysen eller från köksklockan. alltid något men musik är faktiskt snäppet vassare. i kväll kommer mor lisa och far på fika besök. förhoppningsvis får vi upp lite mer saker på väggarna, kanske även gardiner om vi har tur. i morgon jobbar jag, på kvällen kommer linda och kanske evelina hit och det blir dags för dans. på lördag är jag ledig och ska baka, styla & ordna inför festen som startar 19.00. jag hoppas och ber till gudarna att min tv finns uppe då.. har inte så mkt till stereo annars. hoppas även att någon vettig person tar med sig mp3 och sladd så man kan plugga in musik. någon som vill ta på sig det? annars blir det "what is love" på repeat all night long..

hihihi.

jag har en överraskning som inte är en överraskning så mycket längre eftersom jag jobbar där jag jobbar.. för några (någon) kommer det bli en överraskning, och det är ju alltid kul. nu dricker jag kaffe och äter smörgås, ska snart ut i sköna solen och köpa mig ytterligare ett par högklackade skor (behöver dem verkligen inte).

tack och hej


yesyes YES!

WOOOOOO! internet och dator i lägenheten! det här verkar lovande! datorn är king och jag måste verkligen sova. ska upp 6.30 i morgon bitti för en hemlig sak, hihihi..

godnatt

påskkärring på vift

inte äcklig matlåda idag. bara.. inte god. typ kall ruccola med morötter och keso. vatten och ett äpple till. så här blir det när man bor hemifrån. ingen kycklinggryta här inte!

har hundra miljoner grejor att fixa. hela mobil-skärmen är full med kom ihåg notes. (jag har ju inte det bästa minnet..) kommer hur som helst ihåg att jag i kväll ska vara med emma. igår hängde vi också, jag cyklade hem där strax innan elva i spöregn. såg helt koko ut. hade rosa svea-mössa, en vintersjal av större modell i turkos, emmas alldeles för tighta vindbyxor, min blommiga midjekjol utanpå, emmas dunjacka och klackskor med låga vita strumpor till. helt sjukt vad jag måste ha sett ut. jag cyklade hem på 15 min, kanske var det att jag var så ful som höll farten uppe..

så gör man när man spenderar mycket pengar på en timma

jaha då var man på rut igen. träffade kära joli på sibylla hos joffa efter att jag varit här sist, tog oss till sandbacka där vi låg och degade tills mor min hämtade upp oss för inköpsrunda. hade riktigt tur och behövde aldrig ta oss längre bort än ersboda. på en timma inhandlade jag mig en dator (YES) , tvättkorg, magneter, handdukar, lampa, ansiktsrengöring, kemisk ren bensin, (ja, ni förstår) för ett värde av 7000 kr. inte lika mycket yes över det. var i alla fall nöjd att jag hittade mig en dator för mindre än 7000, så - man kan nästan säga att jag fick det andra inpå! :)

nu ska jag äta med jullan, åka på modevisningen och sen cykla hem till sandbacka och fixa upp alla grejor.

hej och hå

gick ned till jobbet idag fastän jag var ledig. solen sken och det blåste isvindar. inte så varmt faktiskt. jag är bara nöjd att jag tog mig ut! lånade datorn för att föra över pengar till mitt konto, jag och mor ska och storshoppa idag, typ dator och allt sånt härligt som behövs till lägenheten. jag har spenderat alldeles för mycket för mitt eget bästa. det borde inte vara tillåtet att göra av med så här mycket pengar på fyra dagar. nej linn! nu blir det nudlar framöver. (tur att jag har fyllt upp kylen redan med goare grejer..)

i kväll - modevisning med bland annat rut på thoren! gratis! join us! middag med jullan innan. blir nog kalas det!

idol på rut

vill ni veta en kul grej? IDOL är just nu här och filmar i butiken. en kille (ja, en kille) som har gått vidare som är och prövar allt möjligt skoj i butiken. det roligaste av allt är att det är en klipp som ska vara i 45 sek och att de har varit här i drygt en timma och filmat nu. helt sjukt. de är inte klara än heller.. så - håll utkik efter mig på tv när IDOL börjar!

sov gött i min lägenhet i natt, vaknade inte en enda gång. som sagt, sömn är väl knappast något jag har problem med. gick upp i morse, åt frukost i tysnad och duschade utan duschdraperi.. måste se till att skaffa mig en radio också, jag kan inte leva i tystnad heller. GICK (!!!!!) till jobbet och det var lovely. drog på mig rykä och gick i en halvtimma ungefär. nu sitter jag och äter pannbiffar från middagen igår. halva priset på willys. hädanefter kommer inte mina matlådor att vara lika lyxiga som förr.. tyvärr.

ridning i kväll!

flytt hemifrån

åh vad jag är nöjd. lägenheten blir verkligen fantastiskt fin. ma, pa och fisa har varit hela dagen idag och hjälpt till. tack tack för det. annars hade jag nog knappast varit så "klar" som jag är nu. har lite småpiller kvar att göra, typ som att städa upp och struktuera i förrådet, sätta upp spegel, sätta upp ett tyg, fixa upp vinställ och tavlor. ja lite sånt smått. måste även köpa lite småsaker men i det stora hela är det beboeligt nu, och det känns alldeles underbart.

utnyttjar internet här i ersmark, det finns inte så mycket av den varan på sandbacka. inte ännu. snart inköp av dator!
i morgon blir det jobb 9.15-16 och sen ska jag köpa mig ett duschdraperi, kan ju faktiskt vara bra att äga ett!

IKEA

oj så trött jag var igår kväll. helt död! kom hem från ikea där vid åtta och hann få upp lite småsaker och halvt montera upp en byrå. när jag och lisa försökte skjuta in en låda utan hjul var det lika bra att ge upp, vi hade inte hjärnorna med oss längre.. hur som helst. det var en trevlig dag i sundsvall med mycket bra väder (typ sommarvärme) och billigare inköp än vad jag hade tänkt mig, och det är ju aldrig fel? hann även införskaffa mig ett par ridbyxor mitt i all stress.



lisa fes i bilen på vägen hem så jag och mamma nästan tuppade av. mamma blev en trafikfara och sa till lisa att "om du gör det där igen kör jag av vägen".

nu ska jag klä på mig, ta med det allra sista från ersmark till lägenheten och flytta på riktigt.
tack och hej

ps. jag är lite gladare nu. ds.

lördag

today I'm off to





i kväll går flyttlasset. känns skönt att det snart blir inflytt och att jag äntligen ska få släppa alla funderingar..
gårdagskvällen var inte en sån bra kväll, tyvärr.

gårdagskvällen med hög house-musik

IDAG BLIR DET FLYTTPACKNING FÖR HELA LIVET.
huvudvärk idag. kanske inte så konstigt efter min gårdag.. fulla muggen kan man säga. lätt! jobb på rex var helt okej, jag var kingen i kassan och langade tjugor så det stod härliga till! träffade även på några av mina bättre vänner:



   



ville bara påpeka att min vän henrik schyffert stod i ungefär 30 sek och pratade med MIG och undrade när partyt egentligen skulle börja. petra mede hade lösögonfransar och var ganska full och sa något jag inte hörde. johan glans hade vita ögonbryn och sa hejdå till mig, likaså lennie norman.
vi hade en trevlig kväll, jag och mina komikervänner.





RSS 2.0