tisdagsrex

tisdagsrex får betyg 4 av 5. hade det riktigt bra om man bortser från kyliga vindar och myggbett gånger 50. dansade som en galning sista timman och drog på spontana svängar runt stan med mallan och jocke. när jag väl gick och la mig (alldeles för sent och efter en promenad i klackar hem till sandbacka) så hade mitt hjärta fått tillbaka normal rytm igen efter en ofrivillig efterfest med tillhörande oinbjudna gäster. mamma ringde klockan 10 och väckte mig, jag bad snällt men bestämt att jag skulle få ringa upp lite senare när jag sovit nån timma till. dagen har spenderats med mamma och thea på 4h gården på nydala och i ersmark. jag och thea var i lekparken i en timma och vi hade faktiskt riktigt trevligt. (fotnot: hon är dryga 3 år gammal.) jag har just kommit hem till lägenheten igen och här ska jag hänga tills jag inte orkar vara uppe längre. hade egentligen tänkt åka till baggböle och dansa logdans i kväll, men de får jag skjuta på till nån annan onsdag när jag har lite mer energi.

sommarplågan?

den hade då en sjukt enkel text i alla fall, om man ska se nåt positivt med denna låt som väntas bli sommarplågan i sommar..


holmön

caisa är en härlig prick! idag fick hon med mig ut till holmön. vi hyrde cyklar, hade picnic vid en fyr, gungade gungbräda, översatte engelska låtar till svenska och stekte i solen. klockan halv fem tog vi färjan över igen och åkte hem. hade en supertrevlig dag, tack för det caisa!





caisas fina cykel: marathon! min hette rex guld, men den tappade mest trampan hela tiden.





ibland vet jag inte vad det är.. men jag lyckas då och då se ut som en häst på bild. se själva!




linn posar






midsommarafton

min stora feta bränna som jag fick i italien börjar göra sig påmind igen. denna gång på ett mindre trevligt vis. jag har nämligen hela förmiddagen kunnat dra av hud på flera ställen på kroppen. tur för mig att jag hade tänkt mig långklänning i kväll, annars hade det kunnat bli mindre snyggt.

jag och emma har just kommit hem efter en stranddag på kont. det var mycket härligt och vi fick avnjuta ett midsommarfirande på håll. helt perfekt, tyckte vi. nu ska vi snart göra oss ännu snyggare och börja bege oss mot nordmaling och mer solande och drickande.

midsommardags

har äntligen fått semester (igen). sitter och firar som allra bäst med emma och ett glas vitt vin. härligt med helg, tycker vi. ännu bättre att det är en långhelg och att det väntas sol & midsommarfirande. tvådagars för den delen också. jag tror och hoppas på bad, dans och kubb. kanske lite volleyboll och midsommarkransfixande om man har tur.

trevlig midsommar!

linn rydelius..

.. har tillfällgt och väldigt plötsligt tappat blogginspirationen. återkommer när den hittas igen!

ciao så länge!

fish tank

jag måste säga att jag har det himla bra ändå. var nyss ledig och var i italien, jobbar ytterligare fyra dagar och sen lagom till midsommar går jag på semester 2 veckor till. jag har inte planerat in att göra något särskilt då, utan hade mest tänkt att ta det lugnt, kanske åka till lycksele och hälsa på nån dag eller spontanåka till typ norrbyskär eller tavelsjö bara för att.

idag ska jag jobba igen, denna gång mellan 9-17. tänkte även gå och lämna igen den mest värdelösa film jag nånsin skådat - "fish tank". förstår verkligen inte hur den kunde fått så bra recensioner. på tok för djup för allas bästa! tacka vet jag härliga komedier. lättsamma, roliga & glada. precis som jag.

spontant

spontanbio i fredags med kommisarie späck på duken.
spontanutgång igår med frida & elin på olles.

två trevliga spontana kvällar. man måste ta vara på dagarna man har och göra så mycket som möjligt utav dem. det är just därför som jag idag ska handla och sen inte göra ett jota. lite egentid kan man behöva!

välkommen hem

visst minns ni att jag fick ett "välkommen hem brev" av emma när jag kom hem från rom? hon hade även knåpat ihop denna (hade tydligen tagit någon timma) och lagt den som bakgrundsbild på min dator. rätt snygga, va?


catch up

efter jobbet igår (där man konstigt nog var inne i gamla rutiner på 5 minuter) åkte jag hem till ersmark för lite middag och catch up.. mamma och lisa överraskade mig med att ha köpt sushi då jag nästan varje kväll i italien sa att jag var sugen på just det. jag och siz drog även igång ett greys anatomyavsnitt som vi missat och herre jävlar så spännande det var. jag tror att lisa såg det allra sista också när jag lämnat huset, medan jag drar ut på spänningen litegrann och avvaktar med att se det. hann med en sväng förbi matilda som tagit studenten, fyllt 20 & tagit bort tandställningen under veckan som jag varit borta. hon behövde lite firande, tyckte jag. i lägenheten satt emma och filosoferade och vi hade en hel del att ta igen. somnade lagom till halv två. ganska tur tycker jag att jag inte börjar förrän 12 idag, då får man ändå sova sina timmar.

jag ska försöka orka ta tag i ett rom inlägg också, men det får dröja ett litet tag till. jag måste ha rikligt med tid för att ens lyckas sammanfatta en resa som denna..

hemma på svensk mark igen

en hel vecka utan dator.. känns ganska skönt på något vis att ha sluppit den.

jag har i alla fall haft det enormt bra (och varmt) i rom. första dagen tuppade vi nästan av. 39 grader talar sitt tydliga tecken. jag är på jobbet nu och ska ut och göra mig förtjänt av lite lön.

återkommer.

det allra sista inför italien

idag har jag varit och hälsat på fina simzon med johanna ute i braxsele. vi hade det trevligt i det fina vädret och jag blev impad av simzon som gått och blivit så fin (med lite hjälp av johanna kanske). började packa min resväska och har tvättat fyra maskiner. behöver jag tillägga att det var länge sen sist? emma kom hem från jobbet och vi drog en trip till skohuset på ersboda (rekommenderas starkt för den som vill ha billiga skor) och jag fyndade mig ett par vita nätta converse-kopior. har egentligen alltid varit emot just de som är fejk, men jag kände att jag inte kunde motstå när de kostade 179 kr. efter en snabb vända på coop tog vi toyan och åkte till sun tan och fick oss en svettig grundbränna inför sommaren. nu ska det brännas och jag ska få färg! väl i lägenheten igen har vi göttat oss med briemackor och slött meningslöst tv-tittande.

i morgon bitti ska jag bara se till att packa ned det sista i min väska och sen bär de av till italien. pilotstrejken har skjutits upp en vecka så vi kommer väl snarare få problem med att ta oss hem, men det är ett senare problem i så fall. känns otroligt bra att vi kommer oss iväg i alla fall! lisa möter vi upp i sthlm, då hon varit där en vecka redan för bodypumpinstruktörsutbildning (shit, vilket ord) och whitney-konsert. pappa får stanna hemma med hundarna, där han trivs som allra bäst. lägenheten lånar jag ut till emma, så om någon får nån mystisk inbjudan om en hemmafest av rang som ska hållas i min lägenhet, var snäll att inte dyka upp. vill gärna ha kvar lägenheten i samma skick som jag lånade ut den.

kommer hem igen nä tors, brun, glad och utvilad.
ta hand om er, vi hörs!

pilotstrejk

och pilotstrejk mitt i allt. förhoppningsvis tar vi oss till stockholm på onsdag morgon, men man ska aldrig vara säker. mamma kollar upp allt i morgon bitti och om vi har otur måste vi nog åka tåg i morgon kväll till sthlm och sen med lite tur går planet till italien som vanligt.
återkommer.

sista arbetsdagen (på nio dagar)

idag längtar jag verkligen till stallet. det här blir sista gången jag rider fram tills ridskolan börjar till hösten igen. jag har inte bokat upp mig på nån sommarkurs och har inte heller någon annan häst att rida om jag inte åker upp till linn i lycksele nån sväng. jag ska se till att köra ordentligt i kväll så jag får mig lite träningsvärk. det var nämligen rätt länge sen..

jag har även svårt att inse att det här är min sista arbetsdag på nio dagar. tar mig en liten minisemester och åker till rom - det känns bättre än bra! nu ska jag dra på mig jackan och gå till min bil. jag har nämligen fulparkerat och fick känslan av att en böter är på ingående. ska hinna före parkeringsvakten denna gång..

ersmark

gårdagen var fantastiskt trevlig. det blev lite väl hårt för min del, men de är sånt som händer ibland.. dagen idag har spenderats på söndagsvägen den med, tillsammans med lite film, pizza och kubb. är hemma på tisdagsvägen nu och ska väl snart bege mig mot sandbacka igen för att catch up lite med emma om gårdagskvällens bravader. det kan bli ett långt samtal.

festlördag

hanna sminkade mig idag efter en crazy dag på jobbet. nu är jag snyggare i maken än aldrig förr! ska ta och trycka en tallrik med fil nu och sen byta om för att bege mig mot ersmark och trygga marker hemma hos linn öjbrandt som har födelsedagsfest.. fest! sa jag att det var FEST?

whyyy?

jag och emma har just vaknat och ligger i sängen och skriker frågor till gud. det är mest "whyyy??" men ibland nåt annat ord, sen skrattar vi och sjunger ut "whyyy?" igen till michael jackson melodi.

vi mår bra.

saxat från alex schulman


Highway to hell

(Fotnot: Alex bor några kvarter från stadion där AC/DC spelar..)


03 juni 2010, kl 23:02
Skrivet av Alex Schulman

De spelar någon skitlåt, det bullrar så att glasen skallrar mot varandra i lägenheten. Så är låten slut och det är tyst en stund och man tänker ÄNTLIGEN HAR DÅRARNA TYSTNAT, men det har de inte. De kör sina extranummer och tystnaden är bara pauser, små ljuvliga luckor av renaste frid och så plötsligt börjar helvetet igen och jag ligger och tittar i taket och tänker på att det alltså finns levande människor av typen DU och JAG som betalat pengar för att komma så nära det här skramlet som det över huvud taget är möjligt och just nu är detta deras lyckligaste stund.

Det är som en mardröm. Nu sjunger de "Highway to hell". Men jag är redan där.


igår - idag - i morgon

igår kväll var jag så trött att jag trodde att jag skulle somna i hannas soffa. efter ett otroligt spännande avsnitt av criminal minds så tog jag mig upp, hämtade upp min inneboende på stan och körde bil hem rakt ner i sängen. sov härliga timmar i natt och idag är jag piggare (obs- piggare, inte pigg) på jobbet. i kväll ska jag träffa linn och vi ska gå på bio tillsammans och se sex and the city. i morgon har hon sin födelsedagsfest och de kan bara bli bäst.

bal

idag är det bal i umeå. jag hoppas för allas skull att det inte regnar.. det vore så tråkigt när alla fixat och donat hela dagen för att bli strålande vackra, och sedan ska allt regna bort. jag har nog inte möjlighet att gå och kolla något på balen. om jag har tur hinner jag slinka förbi en sväng precis när jag ska hem från jobbet och se en balklänning eller två. är det verkligen två år sedan man själv gick på bal? det är sinnessjukt.

svettbomb

svettigt på rut idag.. fläktarna verkar inte göra sitt jobb och utanför butiken går folk klädda i shorts medan jag har på mig svarta jeanstights och svart oversizetröja OCH SJAL. HO-HO? vad tänkte jag på i morse? utan sjalen känner jag mig naken, rädd, exposed.. så - den får vara kvar.

i kväll ska jag hem till ersmark och prata igenom romresan med mamma och lisa. vi åker faktiskt om en vecka, och hur galet är inte det? jag är (liksom alltid) sen på att förstå att jag ska iväg ut i vida världen..

bildspel






Jag har just smörjt in mig med












bodybutter blueberry som jag fått i gåva från











fina johanna lind som numera är i åre igen.

kommer tänka på henne varje gång jag känner doften.
jag luktar fantastiskt och lyssnar på anya marina som har sjukt mysig sängdagsmusik.


standag

jag är nyklippt. för det otränade ögat är det igen större förändring. för mitt huvud är det en major different däremot! huvudet hänger inte längre i sidled pga för mycket hårväxt på ena sidan av huvudet utan det är numera jämt fördelat. luggen är på plats igen och längden är inte så kort som jag trodde att hon skulle behöva klippa.

inhandlade även en massa annat spännande idag. det jag var mest taggad på (en zebrasjal som caisa just inhandlat) var tyvärr slut (då caisa den lilla förädaren köpt den sista). jag får helt enkelt vänta på att de får in en ny leverans på åhlens.

nu ska jag snart brassa iväg på min röda (nyfixade) cykel till jensan.

RSS 2.0