valborgstraditioner

valborg idag. en dag som för många förknippas med alkohol och varmkorv huttrandes i kylan. idag ska jag trotsa allt vad som är traditioner. jag ska vara nykter. jag ska äta middag själv. jag ska vara inomhus. jag ska inte se någon brasa och jag ska gå och lägga mig i tid. varför? - kan man då undra.

jo. allt för att jag ska vara pigg och fräsch inför den kommande bussresan i morgon bitti. känner ingen större längtan till att sitta fyra timmar i en buss och vilja kliva av på varje hållplats.

nu hälsar vi våren välkommen. ingen mer snö, tack!

helgens planer

då var man på jobbet igen.. har haft en säljare här som visat PULZ varor inför hösten, har varit allmänt jättetrevlig i kassan och sitter för tillfället och äter sillmackor med keso. ska snart vandra över till kappahl och reklamera mitt halsband som jag köpte för 2 veckor sedan. bra kvalitet? nja.

i kväll blir det nog bara hemmahäng, alternativt hemmahäng i ersmark. ska med andra ord inte göra många knop, allt för att ladda upp inför helgen i luleå med kicki. kommer garanterat bli intensivt då jag bara ska vara där i 2 dygn. på valborg ser det också ut att bli lugnt. eftersom bussen till luleå går 8.00 på lördag morgon gör jag nog rätt i att inte ta till alkoholen. får se om det blir grillning eller nåt sånt. det ska ju ösregna och då får man väl se till att hålla sig inomhus (om man är gjord av socker, så som mig).

tiden

på slutet har jag jobbat så mycket att nu när jag har en ledig kväll för mig själv har jag ingen aning om vad jag ska göra av tiden.. vill göra nåt vettigt då jag har tid över men är samtidigt helt slut efter jobbandet så jag har hamnat här; i soffan med fötterna på bordet och hängande överkropp i onaturligt sne ställning. har nedräkning till greys anatomy och sen tror jag faktiskt att jag ska gå och sova. helt sjukt ändå att man är så mycket på jobbet att man kliver upp, gör sig i ordning, jobbar, kommer hem, slappar 2 timmar och sen går man i säng. snacka om att man tillbringar tiden mest på jobbet.

dagens inköp

sushi till lunch och nu en tripp till h&m för att köpa strumpor. bör tilläggas att jag har 20% rabatt där och en 50:- check så det lär bli billigt. man kan säga att sushin och strumporna kompenserar varandra och att jag därmed inte har gjort av med så mycket pengar idag. jag får handla, men inte slösa.. och strumpor behöver man alltid, eller hur?

pengar

hur kan det komma sig att jag känner mig fattig trots att jag fick lön idag? känns som om jag jobbar jämt men knappt har pengar över ändå. jag tror jag måste se över mina utgifter (typ billiga kläder från rut). betalade just räkningar på härliga 6000:-. måste erkänna att det var rätt gött att bo hemma med lön ändå. jag ska se till att besöka ersmark oftare och bara njuta av god mat och gott sällskap.

i morgon blir de härliga nio timmar igen på rut för att tjäna ihop till mitt levebröd. tur att jag gillar mitt jobb, annars hade det här varit drygare än drygast.

nya varor

tre lådor med KLING idag!
nio lådor med rut.
sju lådor med rut&sally som dyker upp i morgon och ytterligare sex stycken på torsdag.

jag tror lönen kommer gå åt även denna gång..

härlig gårdagskväll

vilken kväll jag hade igår.. tog mig ut till stallet efter många om och men (tack siz lisa för att du kör igen alla mil jag har kört dig tidigare), hade hoppning och jag var typ hur nöjd som helst efteråt, snackade en massa skit i stallet, åkte hem, pratade med emma i telefon och skrattade så jag grät, gick över till matilda, åt sockerkaka (säger ju att hon är världens bästa granne) och efter 30 min letande efter ett avsnitt med bra kvalitet såg vi även det allra allra sista avsnittet som släppts av vampire diaries.. nu blir det inga fler marathon. om jag inte bestämmer mig för att se alla igen, dvs. skulle i och för sig vara värt!

idag blir det jobb all day long.. 9.15-18.15.
efter jobbet cyklar jag till grisbacka för hejdå pizza med annie som flyttar söderut.


10 saker du tänker på när du är full

1. Nu dricker vi lite till, jag är inte nog full!

2. Omg, jag är så snygg!

3. Jag kan dansa alla danser, let's try salsa!

4. Jag sjunger skitbra och kan alla texter... perfekt!

5. Tequila? Vilken bra idé!

6. Jag ska bara vila lite...

7. Det är för tidigt att gå hem nu - vem fixar efterfest?

8. Han/hon skulle älska ett snuskigt sms nu!

9. Det är inte långt, vi går!

10. Om jag inte får den där pizzabiten, så kommer jag dö..




nummer nio stämmer rätt bra in på gårdagskvällen.. jag och emma tog oss till bågenhuset innan vi insåg att de skulle nog va rätt jobbigt för fötterna att gå från schlager till sandbacka. vi tog taxi.

övertygat lisa?

fick mig några avsnitt av vampire idag, närmare bestämt 7 om jag inte är helt sämst på att räkna. såg första och andra med lisa i ersmark och jag tror att jag har fått med henne i klubben. lisa är bara lite rädd att alla ska hamna i knipa och tycker nästan att de är minst lika jobbigt om någon blir felaktigt anklagad, som om nån skulle bli mördad. om lisa fick bestämma så skulle allt bara vara frid och fröjd hela tiden, men seröst. hur kul och spännande hade serien varit då?

nu ska jag ta en dusch (har tyckt att jag luktat grus hela dagen idag) och sedan krypa ner i min sköna säng. i veckan jobbar jag mån-fre så de är lika bra att försöka va pigg och gla inför veckan som kommer!

häng med matilda

mår ändå rätt bra efter gårdagens partajande. bättre än väntat, och det får man ju alltid vara nöjd med.
idag ska jag inte gå ut i solen. jag ska däremot traska över till matilda (som för övrigt är världens bästa granne) som har kirrat frukost/lunch på ica maxi. hörde talas om någon sockerkaka också, jag vet inte om jag ska hoppas för mycket.. hon bjuder även på vampire diaries. jag tror jag stannar där hela dagen.

ännu ett plus

kvällen blev just ännu bättre då EMMA ERIKSSON SKA JOINA.
peppad? nej.
överladdad? JA.

nu ska jag hem med min cykel och börja göra mig i ordning.
underbart väder och ledig i morgon. fantastiskt!

vinbox

hade världens bästa kund i morse. hon inledde min dag på ett perfekt sätt. bra sälj, bra snack.. det var precis den starten jag behövde. nu rullar allt bara på. älskar löningslördagar!


ska till ica nu en snabbis för att inhandla diverse nödvändigheter till i kväll. jag och josse ska göra natten osäker tillsammans. verkar som om vi ska grilla (få sommarkänslor) och sedan gå ut. jag tar med vinboxen och gissar på att den gör succe.

kaffe, tack

det blev inte så mycket till hemmakväll igår.. matilda bjöd över mig på förfest och vips satt jag på en annan förfest på sandbacka och smuttade på smirnoff. idag är jag trött och hoppas att kaffe x2 hjälper mig en bit på traven!

en fredagkväll hemma

jag har inte fått mig nån middag än. känner mig trots allt rätt pigg och på bra humör efter min 10timmarsdag med en macka till lunch. har varit på systemet med hanna efter jobbet och hann även med en tur till coop för matshopping. hittade en femhundring hemma och dagen var gjord! har bara 10 kr på kontot och får lön på tisdag, så det är lite fattigt. femhundra kronor kändes ungefär som att vinna på lotto.

i kväll ska jag bara vara hemma i mjukiskläder och ha de allmänt mysigt. jag tänkte ta mig en tidig kväll då jag fick väldigt få sömntimmar i natt. var hos jenny (som bjöd på ljuvlig trerätters!) och kom inte hem förrän halv 1. i morse var de uppstigning halv 7.. i morgon blir de jobb from halv 9, så de är lika bra att gå i säng i tid då det är löningslördag och allt.

nu ska jag koncentrera mig lite på "så ska det låta". perfekt enmansunderhållning för ensamma själar i källarlägenheter.

birthday

känns som om jag bara ätit kakor hela dagen.. det enda negativa (positiva?) med att fylla år. jag har en hel tårta kvar i kylen och det känns som om det kommer tuggas lite på den i morgon då jag är ledig. ska då se till att försöka ta så få bitar som möjligt.

tack för alla gratulationshälsningar! känns som om mobilen plingat mer eller mindre hela dagen. jag har fått flera härliga samtal/besök/hälsningar på facebook. känner man verkligen så många personer? sjukt kul att bli ihågkommen från alla möjliga människor.

nu ska jag drömma om min fina spegel, min älsklingsläppglans, mitt tyg, det fina hemmagjorda halsbandet, min termometer (!) & mitt presentkort på fotvård. den sista kommer bli perfekt för mina slitna vinterfötter som bott i dåliga skor hela vintern. här ska de luftas och fräschas till lagom till sommar och sandaltider.

21

fyller jag år idag?
ja, jag gör visst det. tog mig tio minuter efter att jag vaknat innan jag kom på det.
är nog inte lika speciellt att fylla 21 som att fylla 10.
NU sätter åldersnojan in. välkommen till mitt liv!

firande

efter att jag i natt haft svårigheter med sömnen och drömt om vampyrer och häxor har jag valt att inte se något mer avsnitt av vampire diaries idag. jag vågade inte ens gå upp och hämta ett glas vatten, jag var helt freaked out. jag har istället jobbat 10 timmar, åkt till ersmark, ätit gomiddag, öppnat paket och ätit tårta. vi firade pappa och mig (pappa fyller 19e, jag 21a) och jag fick en fin spegel att ha i lägenheten, en termometer (tack mor) och det snyggaste läppglanset som finns i världen - "way" från make up store. det ska jag nyttja flitigt i morgon på jobbet. spegeln hoppas jag att pappa kan sätta upp snarast så att min lägenhet är komplett lagom till vår ettårsdag den första maj. att man bott här ett år? det är bara sanslöst..

kvällsnöje

jag har inte tvättat idag. jag ville så gärna, packade ihop all tvätt, tog fram tvättmedlet, gick till tvättstugan och den var bokad hela dagen.. har haft tur tidigare med att slippa boka då jag bor i ett ganska litet hyreshus, men idag var turen inte på min sida. jag har därför bokat tid i morgon bitti i stället, så tvättningen får ske då. jag har däremot bockat av de andra sakerna att göra på min lista. det luktar skurmedel här istället för damm, och de känns inte helt tokigt. jag har även hunnit med att se 5 avsnitt av vampire diaries.. inte så viktigt kanske, men ack så bra. jag är helt fast. det är extremt spännande och faktiskt bättre än twilight. det enda som känns lite surt är att det bara finns 8 avsnitt till som jag inte sett, och sen är jag och matilda ikapp med usa. jag ska försöka dra ut på dessa avsnitt så gott de går och inte sträck-se 8 avsnitt på två dagar, så som jag gjort nu. så onödigt att sedan inte ha några avsnitt kvar, bara för att man inte kan hålla sig. lika bra att dra ut på spänningen lite!


dagens lista

IDAG SKA JAG:

- storstäda lägenheten (och då menar jag verkligen STORSTÄDA)
- tvätta
- diska
- plocka undan vintergrejor


sådär.
om man gjort en lista kan man inte smita undan från den.
någon/några får gärna slå en signal i kväll och förhöra mig om jag gjort allt, då får jag lite press på mig.
med förhoppningar om ett samtal i kväll,
Linn

otippad allstar

jag hade på tok för skoj för mitt eget bästa igår. alex joinade oss aldrig utan jag och hanna umgicks med hennes broder och 22.45 tog vi taxi hem till mig för att jag skulle få byta skor och jacka (hade converse och regnjacka, inte så fashion). efter att jag på rekordtid (1 min 39 sek) löpt ned i lägenheten och hämtat diverse nödvändigheter så tog vi oss till allstar. jag hade ringt innan så jag stod med på listan, då jag var alldeles för liten för att få va där egentligen. jag trodde bara att vi skulle vara på hemmafest så jag blev otroligt förvånad när opartypeppade hanna var sugen på utgång.. jag och hanna var i bra form och hanna överraskade mig med en massa dans på dansgolvet. hade det riktigt riktigt trevligt och festen fortsatte på västerslätt till strax efter fyra.

idag har jag bara tagit det lugnt. vi åt en brakfrukost och såg lite tv, jag cyklade hem till sandbacka och tog mig 2 timmar sömn då jag bara fått mig 4 timmar under natten. nu har jag just städat undan lite i lägenheten och ska snart åka till ersmark för ännu mera hemmamys. söndagar är grejen!

lördagsnöje

åker visst på allstar i kväll med hanabanana med bror. hon är inte den partyfriskade, så jag är förvånad.. byebye allstar fredag, hej allstar lördag!


cartoon heroes

jobbet idag gick som på räls. vips var klockan fyra och det var dags att gå hem.. såna dagar gillas!

nu sitter jag och funderar på om jag ska börja bege mig mot hanna med buss eller cykel. det regnar ute och jag är nysminkad. känns lagom taggat att behöva sminka om mig igen när jag anländer på vår lite get-together partaj med alex. vi ska i och för sig bara sitta där hela kvällen så det kanske inte egentligen hade behövts nån partysminkning. känns ändå som om vin och snyggt smink hör ihop på nåt sätt. ska i alla fall spendera hela kvällen där och tror inte att det blir nån utgång faktiskt. känns rätt skönt ändå måste jag erkänna. jag har på mig min ljusrosa puffärmstop, svart midjekjol och långt sjukt snyggt halsband och känner mig allmänt raffig. bjuder inte på nån dagens då den sällan uppskattas, så ni får försöka se mig framför er (är snyggare än vad ni tror!).

till ljudet av aqua (ni minns musiken man lyssnade på i fyran?) så ska jag göra sista touchen och göra mig redo för avfärd. jag tror de blir cykel.

edward

jag har hela tiden försökt förneka att han inte är snygg, men när jag såg den här bilden så hade jag inte så mycket säga. jag kan helt enkelt inte stå emot trycket.





fast jag tror ändå att det är edward som är snygg, inte rob..


cykelturen

tog en cykeltur till stallet idag i solen. låter underbart, va? kan berätta att de var allt annat än underbart. fastän jag cyklade på ettan så var det knappt så att jag tog mig framåt. motvinden var total och när jag kom fram till bilprovningen höll jag på att ge upp. jag gick med cykeln, stannade för att ta på mig vantarna och då gled cykeln iväg och föll i diket för att det blåste så fruktansvärt mycket. jag gick fram till forslunda, släpandes på cykeln och anlände till hippologum helt svettig och uppvärmd inför ett dressyrpass. ridningen gick finemang och jag funderar på om det hade o göra med att jag var mjuk i kroppen sen innan.. hemvägen däremot gick hur jäkla bra som helst. trampade på sjuan hela vägen in till stan och blev inte ens andfådd.

jag ser dock hellre att det inte är någon vind alls, utan att det blir jämt motstånd hela tiden. förstod inte hur jag tänkte när jag cyklade iväg.. "aldrig mer" var två ord som cirkulerade i min hjärna om och om igen.


nu ska jag till ersmark och äta middag, sen på förfest hos josse. blir en lugn kväll i kväll och jag tar bilen för att se till att jag inte kan och får dricka nåt..

blöt om fötterna

idag lärde jag mig någonting nytt. jag lärde mig att genvägar inte alltid är snabbast. cyklade hem från hanna i full fart efter en kväll hos henne på västerslätt. hade sett criminal minds och var lite lätt uppskruvad och trodde att det skulle hoppa fram en man från ingenstans och överfalla mig. valde därför att ta den kortaste vägen men möts av en snöhög. cyklar runt lite på parkeringen och hittar en väg ut, kliver av cykeln, trampar lite i snön och styr med mig cykeln och inser rätt snabbt då jag blir dyngsur om fötterna att jag klivit igenom snön och hamnat i en vattenmassa under.. det var iskallt om fötterna hela vägen hem och jag cyklade ännu snabbare än tidigare dels för att inte frysa sönder tårna och dels för att inte bli överfallen. en härlig avslutning på en härligare kväll.

i morgon är jag ledig och jag ska tillbringa lite tid på hipplogum då jag har en ridlektion att ta igen. so long! 

håller på att tappa det..

sitter som ett litet retard på kontoret på jobbet, har pluggat in mobilhörlurarna i öronen och lyssnar på en ballad från vampire diaries. om jag håller på att bli galen? svar: ja. mer galen än vanligt..


ännu mer vampyrer

jag har nu fastnat i ytterligare en vampyrserie. börjar på riktigt tro att de existerar i vår värld och bara väntar på att (den gode, ofc) ska dyka upp. i kväll introducerade matilda vampire diaries för mig och vad kan jag säga? det är nästan så att true blood får ligga på hyllan ett tag och att jag ska ägna min lediga tid till att se de 16 avsnitt som är kvar av denna serie. något säger mig att tiden kan vara väl spenderad.. är dock livrädd nu och har tänt alla lampor i lägenheten, tittat under sängen och har mobilen bredvid mig. vet ju i och för sig att vampyrer är jättesnabba, så jag vet inte hur jag skulle kunna ringa 112 och att polisen skulle hinna hit innan jag hade blivit dödad.

som sagt. jag börjar nästan tro det blivit lite för mycket av det goda här.

19.57

vad gör linn just nu?


klockan är 19.57 och linn rydelius äter middag i sängen, liggandes på mage med datorn framför sig, ska snart gå över till matilda, gå till coop med henne och bunkra upp med gotta inför greys anatomy.


vårkänslor

två veckor sedan: DUNJACKA
idag: SKINNJACkA


visst, jag erkänner att det var lite kyligt när jag cyklade till jobbet 8.45 i morse, men oj så värt det var. nu känner jag mig vårfräsch i mina vita tygskor & skinnpaj.

spontant

idag spontanköpte jag ytterligare två tröjor till min garderob. en söt rosa med puffärmar och en svart/vit randig oversize topp. tur att det är billigt på rut så jag inte känner mig rånad. införskaffade mig även en fuktkräm, en tvålpump & en tandborstmugg. gillar mina lunchshoppingar!


sol

vad ska man säga? jag älskar solen.
jag tog en promenad till jobbet idag och det värmde riktigt på benen och i ansiktet.

sommar snart, tack!

lisa handlade inte.

det blev inga skor. citerar lisa:
"de var jätteosköna, svåra att gå i och var cruella devil style"

jag får försöka hitta mig några andra som kan hålla måttet.


måndagsskor

om allt har gått som de ska idag så har syster varit schysst och köpt klackedojorna till sin äldre halva.. jag behöver dem inte, men kan inte stå emot. det enda jag sa till henne var att hon inte skulle köpa dem om de var fruktansvärt osköna. endast osköna kan man klara av! och om de var slut förstås, då är de inte så lätt att handla. får förhoppningsvis dem i veckan om allt gått i lås.


nu ska jag snart gå över till matilda. hon har låst upp käken idag (ja, ni läste rätt) och får fika igen. det firar vi med: fika!

mamma talar ut

som sagt.
man kanske ska byta parfym ändå?



hon var till och med så upprörd att hon postade två kommentarer.. härliga mor!

nitar

behöver inga skor. har inte råd med ett par nya skor.
känner ändå ett starkt behov av att äga just dessa.
är de inte helt jävla sjukt amazing snygga?




helgen

efter fredagens bravader med allstar, emma och ingela på tapeten mådde jag inte särskilt väl. min kropp hatade mig. den hatade att jag inte hade sovit nästan någonting alls. den hatade att jag inte kunde ta en alvedon. den hatade att jag hade druckit alldeles för lite vatten och att jag rörde mig för mycket i sängen så det skvalpade i magen. när jag väl hade tagit mig till lägenheten för en powernap ringer emma och säger att jag har 2 timmar på mig innan jag skulle vara på busstationen för avfärd mot nordmaling och ytterligare festligheter. även om kroppen var segstartad igår så blev det ändå en kanonkväll med josse som grädde på moset. sov över hos ingela i nordmaling - tre tjejer i hennes 1.60 säng och kom precis hem till mig på sandbacka efter att ha stannat på ica bågen och köpt mig en isglass och njutit av den i solen. nu sitter jag däremot i min källare och är allmänt sur för att jag inte har nån uteplats eller balkong.. det enda jag kan komma på som är dåligt med den här lägenheten.

nu ska jag ta igen mig och se lite true blood.
tack för en toppenhelg!

sådärja!

all set for allstar!




några förtydliganden:
1, klänningen är sådär kort
2, blomman är inte död!
3, jag ska inte vara barfota, mamma.

fredagsplaner

statusläge: nyduschad i morgonrock!

nu: storstädning (ihopplockning) av lägenheten
snart: besök av emma&ingela
sen: allstar

morgonhandling

klockan 9 hade kom jag in i lägenheten igen efter att ha varit och handlat på willys. det är inte varje dag man kliver upp innan jobbet, lånar bilen av mamma och åker och handlar. nu ska jag se till att göra mig i ordning, sedan lämna tillbaka bilen, ta bussen till jobbet och sedan jobba. en hel massa trix och fix, men jag tror faktiskt att det kommer kännas skönt i morgon då jag troligtsvis vaknar bakis och är utan mat.

parfym

min parfym håller på att ta slut.. grejen är bara den:
ska man hitta sig en ny favorit eller ska man köra på den man haft tidigare?
den jag haft nu har räckt nästan ett år.. ett år till med samma parfym?
jag vet då att mamma tycker att jag borde byta. hon har sagt till lisa att hon tycker den luktar illa.
så, vad tycker ni? ny parfym för fr. rydelius eller ska jag köra på samma? det är svårt att hitta en ny favorit.


konstaterar

dagens apelsin hade bara 25% skal på sig.
det blir bättre och bättre!

sjal

jag kan inte för min vildaste fantasi förstå att det snart är fredag. jag har tänkt köra tvådagars i helgen och jag är sjukt taggad. har planerat allt in i minsta detalj.. hoppas bara att alla mina planer går i lås.

måste ta mig i säng nu då jag börjar tidigare än vanligt i morgon. vi har fått hem väldigt mycket nya varor på rut och butiken ser ut som mess då ingenting hänger där det egentligen ska.. man förstår inte hur mycket som ligger bakom i en butik med all frontning och skyltning av varor. vissa grejor kan sälja sjukt dåligt på en dålig placering, men med rätt skyltning, rätt plats och rätt färger runt omkring kan den ta slut på en gång. tänk på det nästa gång du besöker en butik. allt är uttänkt utan att du ens lägger märke till det.

tänkte avsluta med att slänga upp en sjukt nice bild på mig själv med sjal i håret. kände mig kreativ i lördags och spexade till det lite på morgonkvisten. otroligt nytänkande, eller hur. men, jag kände mig smart på något sätt. som om jag kommit på något ingen nånsin kommit på tidigare..


apelsin

är det bara jag som blir sjukt besviken när man skalar en apelsin och inser att hälften av det man trodde var frukt - bara är skal? kan man klaga någonstans? min apelsin består av 50% skal och jag känner mig lurad.

solig dag att minnas



den här dagen är en dag jag kommer minnas när de är såna dagar som det är idag. tråkigt väder med lite regninslag. man blir nästan deprimerad när man tittar ut.






erica, festis, linn, bulle, sol och glatt humör i åre

måndag

varför har min dator blivit på tok för seg för sitt eget bästa? varför har min hdmi kabel valt att lägga av och bara visa bild och inget ljud? jag blir galen när tekniken inte funkar som den ska. nu har jag i och för sig en fungerande mobiltelefon, något man ska vara glad för..

idag har jag sett ytterligare två avsnitt true blood. twilightboken läste jag ut igår kväll strax efter tolv. jag funderar starkt på att läsa om new moon nu igen och sedan fortsätta med tredje och fjärde efter det. jag lever i en fantasivärld för tillfället.

i morgon är det bara att gå tillbaka till vardagen igen. edward, blod och huggtänder byts ut mot ickemjukiskläder, sälj och hurtig försäljarlinn. jag har inte bara legat på latsidan när jag varit ledig. idag har jag faktiskt satt upp tyget för min säng och det blev riktigt snyggt. jag har även tagit mig en tur till stallet och lagat storkok av indisk gryta.

nu tror jag dock att jag ska njuta av några lediga minuter till och dra igång ytterligare ett avsnitt true blood. som sagt, fortfarande i en fantasivärld..

twilightdag

idag har jag varit i ersmark från mitt på dagen. tog med mig twilightboken i hopp om att få läsa litegrann i den, har trots allt bara läst 2-4 boken och inte den första. snacka om att jag har läst. och läst. och läst. och snacka om att jag är fast på riktigt. har 100 sidor kvar nu och jag lär garanterat ha läst ut den innan i morgon bitti. är det inte helt sjukt att man kan bli så pass fast i en bok ändå? jag ångrar verkligen inte att jag väntade ett tag med att läsa den efter att jag sett filmen. nu är det som om allting händer på nytt då det ändrat sjukt mycket i filmen och struntat i flera härliga händelser. efter det här lär jag garanterat läsa om de följande tre böckerna också.
stuck in vampireworld!

jag är för rolig

jag hade en mycket trevlig kväll igår. den var olik alla andra vanliga lördagskvällar. jag jobbade klart, mötte upp mamma och pappa, vi gick en shoppingrunda på åhlens då de var det enda som var öppet. vi gick till bibblan där lisa var lagomt less efter en hård dag. tillsammans vandrade vi till eurasia och pappa bjöd på restaurangmat. när vi var klara där gick vi upp till farfar som hade förberett fika och kaffe. jag fyllde på magen ännu mera.. därifrån begav sig jag och lisa (superfnittriga och busiga) till coop på ersboda där det var stängt konstigt nog. vi åkte upp till statiol där vi mötte patrik och jenny som hade laddat ur bilen och skulle få bärgning. det var kul det med, just med tanke på att jag var lite stressad då jag skulle åka hem till just jenny. då insåg jag att jag faktiskt inte hade så bråttom dit längre. jag och lisa mesade oss inne på statiol, lisa kom fram till att hon inte ville ha något och hade kört dit bara för att få köra mer bil. jag sprang till bilen för att jag ville köra och lisa sprang hon med, fast till passagerardörren.. hon låste upp den, klättrade över till förarsätet och brast ut i ett gapskratt för att hon hade vunnit striden. jag gick runt, erkände att jag hade förlorat men lisa hade låst dörren. hon startar bilen och jag får för mig att hon skulle köra därifrån utan mig. snabbt som blixten ställde jag mig bakom bilen, tänkte "hon kan ju ändå inte köra över mig". jag knackar på bakrutan för att hon ska se att jag står där och vet ni vad hon gör då? hon öppnar bagageluckan. HAHA. som om jag skulle krypa in den vägen. efter nån minuts skrattande så får jag komma in genom dörren, in till bilen, och vi kunde fortsätta resan till ersmark igen. där sjunger vi stämmor till låtar på en gammal cd-skiva. min favorit var "snälla, snälla" med caroline af ugglas. lisa tyckte inte att jag hade nån vidare talang för stämsång, tyvärr. efter allt detta tar jag bilen till jenny där hon anette och patrik, två hundar och en katt sitter och degar i soffan. jenny helt redo för att göra en banankaka. jag hjälpte till och vips hade jag fått ännu mera mat i magen. tacka för det!


något som utspelade sig i bilen mellan farfar och coop:
"linn, du är en trafikfara!!! (lisa skrattar så hon inte kan köra ordentligt i en rondell.) DU ÄR FÖR ROLIG!"

äsch då..

gåendes ensam på norra ersmarksgatan.

jag gick till jobbet i morse. jag lyssnade på rix fm och promenerade med min vargmössa på då min ordinarie svarta mössa luktar häst och min bad hair day som bara används i nödfall är utlånad till lisa. enda mössan som fanns på sandbacka var en som tål -25 grader och den satte jag på mig. bättre den än ingen, tänkte jag. jag promenerar längs norra ersmarksgatan, helt ensam, och börjar tokskratta åt markoolio och tobbe trollkarl + hela rix morgon zoo gänget då de på något sätt ska efterlikna talang 2010, fast i egen tappning med "sopa 2010". den sämsta vann, med andra ord. marko skulle sjunga finska nationalsången och tobbe sjöng "new york" med världens inlevelse. efter det skulle de improvisera fram en rap om våren, och de var det här som framkallade skrattet. marko rappade och tobbe beatboxade. markos improviserade vårtext var bortom förklaringar och tobbe avslutar med ett "yeah". det var otroligt kul och om det nu var någon som lyckades se mig där, vandrandes själv, skrattandes - så ber jag om ursäkt. det kan inte ha sett klokt ut för den som inte såg mina små hörlurar och kunde lista ut att jag lyssnade på radio. det bästa av allt var nästan att jag var tvungen att hålla för munnen då jag gick omkring och fetlog 10-20 meter efter incidenten. jag ville ju inte att någon skulle tro att jag var psykiskt störd där i min vargmössa, dunjacka, regnbyxor, rykä-skor och utan smink.. jag ler bara jag tänker på händelsen.

"sopa 2010"


lugn långfredag

idag har jag varit otroligt okreativ. har i och för sig stickat flera varv på min stickning, men det var mer för att jag redan sett de tre avsnitten true blood som jag visade lisa. det var tre timmar av min dag då jag bara satt i soffan.. innan det hade jag sett ytterligare ett avsnitt, då var det i och för sig avsnitt nummer 7, och då låg jag i min säng. man måste variera sig litegranna! jag och lisa åt lunch tillsammans, vi åkte till coop och köpte new moon, fjantade oss, åkte till ersmark, åt påskmiddag och nu har vi precis sett klart den härliga filmen om edward och bella. i'm in löööv.

jag sitter nu och gör mamma och lisa sällskap i vardagsrumssoffan tillsammans med sarah dawn finer och så ska det låta. en riktig hemmafredag.. börjar bli länge sen man festade nu. de kommer inte bli något av den sorten i morgon heller. först jobb, sen troligtsvis middag med jensan. en lugn påskhelg, för fröken rydelius!

matchar ögonen..


den som väntar på ngt gott..

jenny har klätt ut mig till operationssköterska.
bild kommer senare. det här får ni inte missa!

make up store krisen & blodtörstiga varelser

skulle kuta över på make up store och köpa hinkvis med smink och inser till min förfaran att idrottsrabattenhäftet där man har 20% är totalt borta. vem har tagit det? vem vill göra så här mot mig? nu fick jag bara köpa mig en liten grej för jag blev dumsnål. tänk om häftet dyker upp i morgon.. vad gör man då? lämnar tillbaka grejorna och köper dem igen, med rabatten? åh. det här som skulle bli en sån bra lunchshoppingdag. har faktiskt taggat enda sen igår kväll då jag låg och såg true blood.

i kväll ska jag umgås med lisa och jenny. sandbergstjejen fyller 21 hela bast i morgon och det ska firas! jag har med mig min dator, i personligt syfte, då jag ska få fler avsnitt inmatade på min dator från lisas dator. vill ni veta vad det allra allra bästa med det är? jo, de är att hon har tankat hem dem med svensk text, så jag behöver inte ens försöka förstå amerikanskan, utan kan lätt luta mig tillbaka och bara götta mig åt blodtörstiga varelser.

RSS 2.0