söndags(fika)uppdatering

idag åt jag två mackor till frukost. avvaktade med någon lunch då jag visste att jag skulle få riktigt kalasfika hos thea som fyllde tre hela år i tisdags. hela familjen packade in oss i bilen och åkte till kroksjö. och jag säger bara det. herregud så fint de fått de i nybyggda huset. och HERREGUD vilket fika. först smörgåstårta som var fantastisk. sedan flera olika sorters kakor och kaffe. som grädde på moset en fet jävla chokladmuffin med grädde på. jag dog. eller snarare: min mage dog. jag har ätit en bit kaka sedan dess och är inte hungrig för fem öre. har alltså bara ätit två mackor och på tok för mycket onyttigt. vi får se till att morgondagen blir av det nyttigare slaget.

i morgon packar jag, elin och hanna ihop oss och tar bussen till åre. ÅRE. jag kan inte fatta det. det ska bli helt underbart att få en liten minisemester, jag känner mig värd den. i morgon ska jag även hämta ut min nya mobil, och det, mina vänner. det känner jag mig mer än värd.


framför tv:n

jag kör på pensionärslördag idag också. sitter och ser crocodile dundee med mamma nu. har druckit pepsi max, ätit ostkrokar och sett melodifestivalen tidigare. till middag åt vi tvårätters: avocado med skaldjursröra och pitabröd med kebabkött. pappa gick och la sig för en timma sen och hundarna vill ut. allt är sig likt på tisdagsvägen 17.

reprislördag

jag har ingenting annat att säga om gårdagen än att det var kul. riktigt kul.


idag, inte så kul däremot. skönt att vara ledig en lördag för en gångs skull, i och för sig. sitter i min soffa och här har jag suttit i två timmar. gick och la mig kl 6 i morse och det känns att det vore bra med några fler sömntimmar.. jag har just precis beställt en ny mobiltelefon som ska hämtas ut på måndag. jag kommer alltså vara utan mobil hela helgen, det känns skönt på något konstigt sätt. nu ska jag duscha och se klart reprisen av so you think you can dance finalen. en riktig slappardag. slappheten fortsätter i kväll då jag åker till ersmark för att mysa med mamma och pappa och se melodifestivalen. det kan vara bra att ta igen sig lite efter en sen hård kväll som det ändå var igår/ i natt.

dåligt mobilår

jag vet inte vad jag bär med mig för slags mobil otur det här året. efter att ha fixat en fjärde mobil och nöjt mig med att det endast gått att ringa från den då displayen är vit så har nu laddaren till denna mojäng som man måste ladda 2 ggr per dygn gått sönder.. jag kör i kväll på den gamla samsungen som stänger av sig titt som tätt. dock används samma laddare till denna så om ni vill nå mig, gör det i kväll. i morgon kan vara för sent.


nu ska jag duscha och göra mig festsnygg. ska till emma så fort som möjligt och borde fixa mig NU. ses i mörkret!

lön = dubbel glädje

löning idag.
jag är som ett barn på julafton. ska snart handla lite kläder på rut och förbättra våra försäljningssiffror REJÄLT. tänk då på att vi är en billig kedja.. jag ska handla mycket kläder med andra ord. först ska jag bara äta upp min halva gratis semla som elin hämtade mig på kronans droghandel. droghandel? vad tänkte de på när de döpte om apoteket till det? visst, lite förståelse får man ändå ha när de är en gammal kedja. men droghandel? det sänder lite fel vibbar till mig. jag tänker inte bara på alvedon och nässpray, om jag säger så.

fredag

god morgon!

HÖRDE JAG EN SKÅL?
javisst! det gjorde jag nog. det är ju fredag idag. världens bästa allstarsfredag med massor av folk som ska ut. jag är peppad. först gäller de bara att ta sig igenom jobbdagen, men det ska nog inte vara några större problem. ska bara se till att få bort allt snor ur hjärnan! då kan jag nog tagga till ordentligt.

problem

ska man orka cykla hem?
jag väntar gäster.

svar ja.
jag är nog så illa tvungen.

at work

hanna börjar bli lite less på mig här på jobbet. vi har haft omhängning på morgonen och jag fick två väggar som skulle bli mina missions. grejen är bara den att jag gjorde dem så utomordentligt fantastiskt snygga och skryter hejvilt om det. hanna sa just att om jag fortsatte i den här stilen skulle jag inte ta mig ut ur butiken, då mitt huvud skulle vara för stort. vad hon nu menade med det. jag antar att det inte är till min fördel.. min omhängningskarriär går i alla fall spikrakt uppåt. från början var jag helt totalt värdelös och nu är jag riktigt bra. om jag får säga det själv. det får jag ju, med tanke på att det här är min blogg och jag skriver vad jag vill. så, då gör jag det.

är rätt kung på omhängningar, om ni ville veta.

matlagningsbesvär

jag kommer hem från jobbet (efter inköp av täckbyxor, tack mamma och lisa - check!) och ska laga lite middag. väljer nåt som går fort (och det enda som fanns i mitt kylskåp) - blodpudding. jag sätter igång en platta, ställer dit stekpannan, smetar ut lite smör och väntar. och väntar. och väntar. pannan blir aldrig varm. jag lägger i mina små blodpuddingsskivor och de ligger och flyter runt i lite smör - men ingenting annat händer? jag går på toaletten, kommer tillbaka, tar en smörgås i farten för att dämpa min hunger. ser då att jag satt plattan på 2an istället för 12an. måste trott att det var ett jätteglapp mellan 1 & 2 och lagt ihop det till 12. det är det enda logiska. nu har mina blodpuddingsskivor i alla fall blivit klara, så där en 25 minuter senare.

pigg och motiverad?



det känns lite småsvårt att vara pigg och motiverad inför en 9 timmarsarbetsdag när man:
1. har snuva
2. har huvudvärk
3. har ont i halsen
4. inte har någon frukost
5. inser att det fortfarande hundra minusgrader ute
6. har suttit vid datorn för länge på morgonen, de är en kvart tills bussen går och jag sitter i morgonrock.

lila

jag har målat mina naglar smaskigt mörklila. jag känner mig lyxig på något konstigt sätt. med tanke på att jag har haft gelenaglar (vilket borde kännas lite lyxigare) från november fram tills nu och bara haft fransk manikyr på dessa är det kul att få lite färg på fingrarna. det känns bara surt att veta att det här nagellacket kommer sitta i en-två dagar, men. det är så om man betalar 2kr per strykning istället för 350.

åre x2

tänkte bara göra er lite mer avundsjuka och säga att jag ska till åre två gånger i vår. nästa vecka blir första trippen. åker måndag-onsdag med jobbet.. östersundtjejerna tar över i vår butik och vi ska mysa på. jag elin och hanna. vi ska åka lite skidor, laga mat och bara ha det allmänt kul. gå på afterski.. (bästa med allt är att man blir bjuden. har jag inte världens bästa jobb så säg.) nästa gång blir tre veckor senare då jag ska joina joli, erica och hanna.. har man nåt och se fram emot kanske?

nu till mitt stora problem. ingen chans i världen att jag kommer i mina täckbyxor inom en vecka. måste vätskebanta eller få med mig någon till intersport. mamma? du bjuder?

på väg att bli sjuk?

känner mig helt sjukt sliten. eller snarare. jag känner mig helt sjuk. ja, det är sant. jag får (kan) inte bli sjuk nu. har en riktig jobbarvecka framför mig och då hanna redan är sjuk finns de inte så många andra som kan jobba. ska skura klart mitt badrum och sen ska jag krypa i säng. allt för att må bättre i morgon.


snart helg. snart fredag. snart allstar. snart fest med bästa emma.
här är vi positiva!

åretänk

jag är sugen på åre. ser dock lite sämre ut med att jag ska komma i mina täckisar tills dess.. jag får nog helt enkelt antingen skippa skidåkningen, eller ha ett par täckbyxor som är svintighta och inte kan stängas. någon som vill ge mig ett råd? eller kanske har ett par byxor i min size till övers?

dagens fråga

jag har huvudvärk och känner mig seg.
varför kan man då undra, jag som varit ledig hela dagen?

svaret finner ni här:
brist på KAFFE

heja sverige

hur sjukt var det inte igår, allt det där med svenska skidåkningen? jag satt (låg snarare) och hejade på sverige. johan olsson, marcus hellner. anders södergren. vem skulle ta det? skulle johan olsson orka? lisa satt mest och mådde dåligt, just för att hon inte pallar med när det går dåligt för någon som det gått bra för så länge. hon är lite som jag. om det blir för spännande eller läskigt stänger jag antingen av ljudet eller fipplar upp text-tv. det blev hur som helst en riktig rysare där vid målgången och det var nära att jag ville gifta mig med marcus hellner i sista kurvan, bara för att han var så sjukt hurtig och ivrig. han studsade ju för tusan fram på skidorna i svängen. lite som hoppsa-steg.. hur har man orken till det efter 3 mils skidåkning?



idag ska jag städa (hurra!) och umgås med anette och hennes söta hund om orken och tiden finns till. det blir träning klockan fem (min träningsvärk känns knappt längre) och sen blir det nog en tur till ersmark. allra allra först blir det att dega ner mig i sängen och se starten på det omtalade loppet ovan. jag älskar repris-söndagar.

pensionärsklubben

kom hem efter en kylig promenad från bussen till lägenheten och ser ett rosa sken från mitt fönster. jag har sällskap. syster är på besök och ska sova över hos mig. alltid mysigt!

har varit på bio som sagt. det blev inte it's complicated, utan de blev farsan. varken en bu eller bä film. en helt ok film men inget jag rekommenderar att se på bio. jag och emma kan inte förstå att vi blivit såna pensionärer. middag klockan 16.45, grillbuffe på balder och sedan bio 19.45. en lördagkväll.. tur att det är en engångsföreteelse. nästa helg smäller det igen! men, jag måste ändå erkänna att det har varit riktigt skönt att ha en pensionärsafton.


nu ska jag ägna mig åt lite svensk skidåkning. på tv alltså. godnatt

matsnack igen

havregrynsgröt med mango till lunch för andra dagen i rad.. jag är fattig även denna månad. jag och hanna kör på för fullt på rut idag. bara vi två = stressigt och superkul att jobba.


i kväll ska jag och emma ha lite kvalitetstid (obs, ingen alkohol inblandad!). vi ska äta middag och sen gå på bio. om jag får bestämma blir det it's complicated. vi får väl se om jag får min vilja igenom..

linn rydelius..

.. har just upptäckt dagens miss. skriver väldigt ofta "@hormail.com" och det gör mig helt fnissig.

en härlig ledig dag

jag har haft en otroligt bra dag idag, om man bortser från den hemska träningsvärken i benen.. dagen inleddes på usm med jenny och step. kan säga att jag var rätt mör i början, men när musklerna väl börjat jobba var det som om det bara gick bättre och bättre. kan dock inte påstå att jag kunde gå fullt ut, men jag gjorde mitt bästa under passet i alla fall. jag och jenny gjorde oss vackrare, klädde om och gick för att käka indisk lunchbuffe på taj mahal. jag gillade det! gillade det mer än jenny faktiskt. det fanns några bröd till salladsbuffen som smakade som krämbulle utan kräm - de gillade jenny. sen fanns det även tikka masala - det gillade jag. efter det gick vi en runda på stan men båda hade alldeles för tung packning och möra ben, så vi tog bussen hem till mig och jag passade på att rensa ur mina garderober och min byrå. det var verkligen på tiden då byrålådorna varit lite svårstängda sista tiden. fick ihop en kasse med kläder som jag skänkte till myrorna på väg till linn i ersmark. hon är hemma i dagarna och i kväll har vi passat på att umgås. hon, jag och hennes tillskott: opala. (obs, det är en hund, inget annat). vi har käkat stuvade makaroner med falukorv och sett titanic. vilken fantastisk film det är. att jag bara sett den en gång förut är ett mysterium i sig.

nu ska jag ta och tvätta bort mitt face och krypa i säng. ser ut att bli en fullsmockad dag med jobb i morgon. sleep tight!

damm

jag insåg just en sak.

jag behöver städa mitt badrum. vi behöver inte gå in på detaljer, men städning vore inte helt tokigt. kollade just i min kalender och tror att jag kan klämma in det mellan 2-3 mars. vädjar nu till allmänheten att inte komma på besök hos mig, för ert eget bästa. hoppas att ni vill umgås med mig ändå.
(jag vet att ni gillar mig)

allt det där med vädret



hur kommer det sig att solen har velat visa sig i flertalet dagar nu på slutet?
jag tror att det är nåt lurt på gång..




nackspärr och träningsvärk. skön onsdag! börjar nu klockan tolv så jag har haft en slapp förmiddag, sett greys anatomy och biggest loser. och nej - idag grät jag faktiskt inte. någon måtta med tårarna får det faktiskt va! i kväll ska jag få vara med min bästa emma. hon ska komma. ett internskämt som får mig att skratta bara av att tänka på det. ibland är vi så finurliga, jag och emma. det blir hemmahäng och kanske en promenad om vädret tillåter.

dagens fråga

gissa vem som varit och tränat?

utan koll

är det fettisdag idag? jag har ingen aning. blir lätt lite utanför utan tidning. tydligen skulle nk ha de bästa, tur att man har pratglada kunder som informerar en om ett och annat. för övrigt har vi fått hem sjukt snygga leggings och spetstoppar idag. skynda fynda!

det här är ingen kontaktannons

MASSÖR SÖKES till projekt "Linns ömma rygg".

du behöver inte ha någon erfarenhet inom yrket, bara gilla att knåda ömma muskler och få ur äckliga muskelknutar. man eller kvinna, spelar ingen roll. inte heller ålder. enda som krävs är att du 2-3 dagar i veckan kan komma förbi mig på sandbacka för masserande för en liten (obetydlig) slant. hör av dig i kommentarsfältet om du är intresserad av jobbet. vi hörs!

linn förklarar

till alla er som bett mig göra ett dagens outfit inlägg.

jag har alltid varit emot att göra dagens outfit. mesigt, fjantigt och fult - det är vad det är! jag har tidigare gjort dagens outfit plojar som alltid varit lika fula och uppskattade. efter diverse påtryckningar från er läsare valde jag i lördags att göra ett riktigt inlägg med dagens outfit, seriösa versionen. vad fick man för gensvar?
INGET.

jag känner mig lite besviken.
tur att jag är ledig idag, då blir man alltid på lite bättre humör.

kollade igenom inkorgen på min mail





syster lisa, 9 år gammal.
blev tydligen jätte glad över örhengena som jag gav henne.

oväntad morotskaka



mamma bjöd in mig på alla hjärtans dag fika i eftermiddags. jag hade just kommit in från det underbara vädret och en tripp till coop, satt mig i soffan och satt igång tv:n för lite meningslöst tittande. kändes riktigt bra att få något att göra, och speciellt när det var fika inblandat. mor, far & siz hämtade upp mig och vi åkte tillsammans till café victoria där vi smaskade på morotskaka och freekin good coffee. vi satt där och hade det allmänt trevligt, strosade lite på boom (pappa strosade, vi andra kollade), åkte till rusta och sedan till pappas jobb där han även hann med att slå till lisa med en nyckelknippa rakt över läppen. lisas min var obetalbar. enligt pappa var lisa lite för nära hans ficka, och enligt lisa var det pappa som totalt onödigt skulle heja på bosse på bkm som körde förbi i full fart. hur som helst:
lisa har en liten fläskläpp nu men det är inget vi behöver tala mer om.

nu ser jag fram emot en laxmiddag och en alla hjärtans dag kväll med min familj och två bedårande hundar.
(+ några chokladhjärtan och mys i soffan)

känsliga läsare varnas!

håll i er. här kommer:

DAGENS OUTFIT i seriös tappning.




jag tog bara en bild, därav den lite halvdåliga kvallan på både mig och bilden.. kändes så mesigt att stå själv i lägenheten och försöka få med mig på bild.

hur som helst..
hela outfiten: från rut mfl, såklart!
halsband: forever 21
armband: h&m/forever 21
tår: mamma och pappas gener
tvätt: min egen som jag inte orkar ta tag i




nu ska jag dricka upp min cider, fixa det allra sista och cykla till jullan. jag, mallan och jullan styr partaj i kväll, verkar bli olles för vår del. konstigt, annorlunda, men sant! vi ses i mörkret!


smärta

jag har jätteont på mitt ben. i morse när jag skulle äta frukost råkade jag gå rakt in i kanten på bordet med full kraft. resultatet på mina bara ben under morgonrocken blev ett blödande jack. när jag sedan ska cykla ned till jobbet lyckas jag falla precis utanför huset och få cykeln över mig. detta resulterar i en fet bula ungefär 2 cm från jacket som gör ont. inte nog med det så slog jag även i handleden, axeln och nacken. roligaste med allt detta (om det nu kan vara roligt på nått sätt) var att trots mina bensmärtor ställde jag mig upp från marken på 2 sekunder, och var iväg på cykeln igen efter ytterligare 4. jag rullade nästan ned hela vägen till jobbet för att mitt ben var ur funktion.

varför har man alltid så bråttom iväg efter att man fallit?
är det pinsamt att falla?
det är ju för tusan mänskligt. nämn någon gång du legat kvar och oj:at dig..

jennys överraskning

loggar in på facebook. ser att emma taggat 14 foton på mig. alltid ett ångestladdat moment. kollar igenom bilderna, konstaterar att ingen är superäcklig och går vidare. klickar upp ett inlägg från jenny. ser att hon kallar mig lady gaga och att hon har någon slags överraskning till mig. läser nästa inlägg. jenny har gjort en statusuppdatering där hon ber alla kolla in hennes blogg för att titta på en hyllning till mig. jag blir såklart taggad och klickar upp jennys blogg och ser till min största skräck de äckligaste bilderna på mig. på internet. jenny och jag har alltid lyckats fula oss tillsammans genom högstadiet och gymnasiet. de värsta bilderna ligger nu ute på hennes blogg. de flesta av dem är så pass fula att jag vill gråta. samtidigt måste jag ändå le eftersom jag absolut inte är sådär ful nu som jag var då, och det är väl himla tur ändå. att det gått åt rätt håll liksom. jag tänker inte länka till bloggen. vill inte att det ska bli nån hysteri kring min fula uppväxt. ville bara att alla skulle veta att det är bra mycket bättre att vara ful på en blogg än på facebook. tack.

en mysfredag

off to sävar för tjejmys. kan bli hur bra som helst.
(hoppas på let's dance inombords.)

min nya favoritlåt (kommer vara det i cirka ett dygn till, sen är jag garanterat less på den)





dagens överraskning..

jag kom hem, hur less som helst, svettig och andfådd, och parkerade cykeln. ser min syster slinka ned för trappan i mitt trapphus och ser en skåpbil stå på tomgång på parkeringen utanför sandgärdesgatan. tycker mig se min far i förarsätet. låser cykeln, lisa kommer utrusandes från min trappuppgång, jag säger hallå och håller på att skrämma livet ur lisa. mamma kommer ur bilen, pappa öppnar förardörren och lisa berättar att hon just lämnat en liten överraskning på min lägenhetsdörr.

EN MATLÅDA.
jag hade inte kunnat få en bättre present av min familj i kväll.


torsdagströtthet

jag tror inte att jag vaknat idag. jag och elin var här 8.00 i morse för omhängning av butiken. 8.15 hade vi fortfarande inte kommit någon vart, vi hade bara stått och rabblat vilka färger vi skulle använda oss av. jag städade butiken, glömde att sopa upp en fet grushög nere vid provhytterna och en kvart efter öppning kliver elin i den. "oj" sa hon. "en grushög". sådär har ungefär hela förmiddagen varit. jag sitter nu på kontoret och irriterar mig på vårat otroligt äckliga proppskåp som låter hela tiden. idag har det valt att öka sin ljudnivå med sisådär 50%, så idag (till på köpet på allt när man redan känner sig som spagetti i hjärnan) låter det så högt att jag knappt kan tänka. funderar på att gå ut på stan en sväng. känner efter. känner nej. känner att jag borde handla. benen säger "snälla linn, sitt här ett tag till, vi är trötta". jag jobbar länge idag. nästan för länge. känner på mig att det kommer krävas en hel del kaffe och berocca. berocca performance är för övrigt helt amazing. man blir galet pigg (och galet kissnödig).

jag ska ta mig ett fett glas kaffe nu, peppa upp för matinhandling på ica gourmet (behöver korsa renmarkstorget, känns småtungt) och göra diverse viktiga inköp på stan.

lotion all over

tyvärr så var tvättstugan bokad i kväll, det kanske inte går så bra att bestämma sig någon timma innan att man ska tvätta. man måste nog ha lite framförhållning ändå.

jag har sett på vinterspelen i kväll. måste säga att jag tycker att det är rätt roande, även om felix herngrens skämt kan bli lite för många och lite för dryga.. har även tagit mig en långdusch och passat på att peela hela mig, inklusive face. har smörjt in mig med lotion och känner mig allmänt kladdig just nu. förhoppningsvis går det in i huden snart, lite jobbigt om man ska ha lotion i hela sängen annars. tror snart att det är bedtime för min del, har haft en lång dag och det blir en ännu längre i morgon. lika bra att vara pigg och alert på jobbet, annars blir dagen garanterat mycket längre.

skulle ha tagit i trä

jag skulle aldrig ha skrivit något. mobilen är nu stendöd - går inte ens att starta. kärlek till den!

hoppas att det håller i sig

min mobil har varit igång utan avbrott sen klockan 10.00. jag är nöjd. den kanske har bestämt sig för att reparera sig själv? vore i så fall helt underbart, då slipper man ännu mer problem. hur som helst måste jag ändå köpa mig en ny telefon, det är inte helt okej att gå omkring med en mobil som låter som en cirkus.


nu ska jag ut på diverse ärenden på stan, sen blir det fortsatt jobb fram till 18.15. i kväll hade jag tänkt att tvätta. locket på tvättkorgen går nämligen inte att stänga igen längre, och det brukar vara ett tecken på att det är dags att boka tvättid.

biggest loser

jag är en mes. tredje gången på en vecka som jag gråter till biggest loser. det är hjärtskärande. börjar tro att det är något fel på mig när jag aldrig gråter annars, bara till tv-serier och filmer.. jag lever mig in i allt på ett sjukt sätt. ungefär samma sak som jag skrev om tidigare, då jag kan bli tårögd över att se en häst hoppa ett hinder som den haft svårt med. jag lever mig in i situationen alldeles för mycket för mitt eget bästa. när hästen får ta i och precis klarar det och den är så nöjd efteråt, då kan jag bli tårögd, till petra och tyras glädje. de tycker alltid att det är lika roande att jag står och smågrinar när vi ser på hoppning. som sagt. jag är nog inte riktigt normal.

när allt känns perfekt

idag har varit en snyggdag. en snyggdag innebär att allt känns rätt. smycken, outfit, smink, hår. allt känns bara fantastiskt. synd bara att den enda jag kände som kom in idag var mamma. hon tyckte i och för sig att jag var snygg, så det var bra. men var höll ni andra hus? ville ni inte se mig när jag var som snyggast? börjar nästan tycka att det är ett litet svek från er sida att ni inte kom in och hälsade på mig.. tur att jag inte är så långsint.


nu ska jag cykla hemöver, göra middag, se min mor på tv 19.10 och sedan kvällspromenera med emma.

morgontv

det bästa med att börja klockan 12 är att det alltid är greys anatomy repriser på morgonkvisten. en fantastisk serie! är det någon som vet när det börjar om igen?

hej hopp i galopp

någon som varit orolig? vridit sig i soffan, tittat på klockan och tänkt "nu borde hon ha uppdaterat snart"? ingen? nähä. men jag kan i alla fall berätta att jag red stjärnan. magic. ni hör ju vad hästen har för namn. som magi (utan att bli för djup..) jag lever. jag tog mig över alla hinder. har till och med ätit köttbullar och sitter nu i en fruktansvärd osig lägenhet och väntar på bättre tider. bättre tider = något bra på tv. sådär ja! då hade vi sagt det.

obligatoriskt pepptalk med mig själv

måndag idag. hästmåndag. ridning.
idag: hoppning.
jag blir alltid lite smånervös redan på jobbet när det vankas hoppning. nu har det gått så pass bra på slutet att jag bara går och väntar på den stora vändingen - rakt ner i backen med andra ord. kommer garanterat skriva ett inlägg senare i kväll med texten "jag lever, det gick bra" men för säkerhets skull tar jag i trä nu och ber till gud att jag sitter PÅ hästen, och följer med ÖVER hindret. MED hästen. INTE själv.

en heldag på iksu spa

dagen har spenderats på iksu spa med mamma och lisa. jag och siz svettades på crosstrainern i en halvtimma medan mamma satt och tomtrampade på cykeln bredvid. hon såg då nöjd ut. efter mycket fokus på bakdel på gymmet tog vi oss en lunch innehållandes thaisoppa med solsken utanför fönstret. riktigt mysigt! vi gick senare och bytte om till badkläder och jag höll på att somna i bubbelpoolen. jag och lisa tävlade även i bröstsim i stora bassängen, jag vann överlägset då lisas bikini gav vika. varvet efter gav mina trosor vika, men det var mest för att mamma tog tag i dem i förbifarten så att lisa skulle få vinna den andra gången.. vi spenderade lite tid i ljusrummet, tror vi valde "maldiverna" och fick vara med om en soluppgång, lite vågljud, strålande sol, en linn som somnade och en solnedgång. efter ljusrummet var jag helt slut, det kändes verkligen som en dag i solen. vi gick sedan ned en trappa för att vara med på ett avslutande aquapass, och efter det var jag mör i kroppen. har precis kommit hem och lagat mig en god omelett, ska snart städa undan lite i lägenheten till musiken från dirty dancing och sen bege mig till emma för söndags-slapp-häng. hon sa att hon hade chips. lite sugen? ja, tyvärr.

lördag i ersmark

mysigt. jag har pokat lisa hela kvällen, samtidigt som jag har jagat henne med en halv laxsida och sagt en massa andra fisk-"raser". lisa har sprungit runt och skrikit, medans jag skrattat högt och fult och sprungit efter henne. låter säkert otroligt knäppt, men jag och lisa har haft riktigt trevligt. vi har gjort jättego sallad till middag, jag har kört racerbil i 140 km/h med mamma skrikandes i baksätet, vi har sett melodifestivalen, smaskat på ballerina kladdkaka och även lite gino och nu sitter vi som två små pärsäckar i soffan och ser på shall we dance. i morgon blir det iksu spa för hela slanten. vi ska sitta och dega även där, dock i ett ljusrum. verkade som om mor var sugen på lite vattengymnastik, själv är jag mest sugen på bubbelbad.

fruktansvärt seg förmiddag

befinner mig i ersmark på trygg mark. jag har varit helspak hela dagen idag, tur ändå att det var fart på rut så att man fick annat att tänka på. jag ser fram emot en kväll i soffan tittandes på melodifestivalen. ska kanske lyxa med något syndigt också, typ glass eller godis. både och? och chips? den som lever får se!

på väg till jobbet

en inte riktigt lika bra panglördag det här..

energin på topp!

nu har jag slutat jobbet. ska dra på mig mina överdragsbyxor, sätta mig upp på hojen och trampa hem och göra mig så fullkomligt, obeskrivligt snygg och ta mig till rut igen. det är nämligen umeå c fest i kväll, alla företag inom umeå c är inbjudna på kalas på allstar med middagsbuffe. jag och emma (som också jobbar inom umeå c, såklart) har tänkt oss en helkväll på allstar. en riktig jäkla pangfredag, det är vad det är!

tonight - acctually a pretty good night

för det första vill jag be om ursäkt för det där kursiva i inlägget nedan. det var dumt gjort av mig. omoget rent utsagt. jag irriterar mig varje helg då statusuppdateringarna haglar in med de där raderna på facebook. förlåt, igen.

sen ville jag bara säga att jag var sugen på sushi. och att jag har varit och handlat med hanna och hennes bil på coop. och att jag har dammsugat/vattnat mina blommor/städat toaletten. det var nog allt. tack för idag!

min myskväll

klockan är 18.41 och min myskväll har inletts. jag har lagat middag, städat undan allt löst som låg framme och skräpade, diskat och kollat allt viktigt på internet. nu ska jag bädda ner mig i min säng, klicka igång paradise hotel och avnjuta 45 sista minuter av ett fantastiskt program.
jag känner på mig att tonight's gonna be a good night.

myskväll

i kväll ska jag ha en hemmakväll för mig själv. laga middag, storstäda lägenheten & se tv. jag ska tända ljus och städa så att det blir kliniskt rent. inte kliniskt kanske, men jävligt rent i alla fall. jag är så less på allt damm som samlas hela tiden. var det verkligen så här dammigt i ersmark också? jag tvivlar.. jag behöver en kväll för mig själv och enbart för mig själv. ska se avsnittet av paradise hotel som jag missade i tisdags också. nästan så att jag längtar.

linn blir med bil

efter att ha microvärmt blodpudding och ätit den ur djuptallrik tar jag nu nya tag för avfärd mot ersboda och jenny sandberg. tar bussen dit om en kvart och förhoppningsvis slipper jag vandra hem till sandbacka senare i afton. livet hade varit lättare om jag haft bil. och snart får jag en!!! FÅR. jag FÅR (låna) en bil. mamma och pappa lånar ut lill-toyan till mig och lisa och så länge jag (och hon förhoppningsvis) betalar allt som måste betalas (typ tråkiga grejor som bensin, försäkring och sånt) så får jag nyttja den hur mycket jag vill. ett plus är att den kommer vara stationerad hos mig på sandbacka. ett minus är väl att jag kommer bli ännu latare och köra överallt. men, så får vi helt enkelt se till att det inte blir. kommer bli grymt. första maj är den min! (för då "får" familjen en sprillans ny mitsubitchi/mitschubitchi/michubiski, ja ni förstår, som släpps i helgen.) min pappa ska då vara först med allt. han ringde mig enkomt för detta i morse och pratade 10 minuter helt uppjagad om bilen. söta lilla pappa. den skulle tydligen ha så mycket kraft att styrstången skulle kunna gå av om han tokgasade med husvagnen efter. jag får helt enkelt se till att han kör försiktigt..

resa, någon?

jag vet inte vad det är med mig. kanske är det den himla snön som trycker på varje dag? kanske är det just det faktumet att jag vaknat snuvig och kall trots att jag har på högsta värmen i lägenheten? kanske är det att jag är less på att gå omkring i min dunjacka och se ut att väga 20 kg mer än vad jag gör? eller är det kanske bara det att jag vill ha sol, bad, värme och ledighet?

jag tror på det sista.



en liten bränna hade inte suttit fel den heller..

joel

tidigare hade jag bara sett joel kinnaman på bilder och tyckt att han varit ruggit snygg. i kväll har jag sett honom på bioduken och fullkomligt gått och förälskat mig i människan. jag har sett snabba cash i kväll och filmen i sig var förbannat spännande. jag satt mest och sa "oj" och höll för händerna för ansiktet kändes det som.. jag är nog inte gjord för att se spännande filmer på bio. jag sitter mest och har hjärtklappning. se snabba cash! även om jag är sjukligt förbannad just nu var det en värd film att se. nu tror jag att de är dags att krypa till kojs och kunna somna till ljudet från lägenheten bredvid. matilda har fest. en paradise hotel fest. en tisdag. fullt normalt! godnatt.

idag vill jag inte vara ledig

igår messade jag elin för att kolla när jag började idag då mitt februarischema är på vift. hon svarade 8.00, ses då, så jag ställde helt in mig på en 8-18.15 dag. hon messar mig dock senare på kvällen och säger att hon helt glömt bort att messa mig igen, då det tidigare skicket bara var ett skämt och att jag egentligen började klockan 12 idag. sagt och gjort, jag gjorde mig i ordning och åkte till jobbet till klockan tolv. kommer hit, tror att jag stänger 18.15 men slutar klockan 17 idag. det är såna här dagar man inte förstår sig på sig själv. idag VILLE jag jobba mycket, direkt efter helg och allt. och sen blir det bara fjuttiga 5 timmar som känns som om jag är prao här i stället för att jobba. hur som helst, min arbetsdag blev en 5 timmars dag istället för en 10 timmarsdag. jag är på något konstigt sätt lite besviken. på vad? vet inte. men jag hade nog kunnat jobba lite mer med min helgenergi.

med tända ljus i lägenheten

kvällen avslutades med häng med matilda, glass, frukt, vin och paradise hotel. en ruggit bra måndagskväll. jag har hört att det uttalas LIVSKVALITE.


i morgon ska jag jobba igen. börjar tolv och mer än så vet jag faktiskt inte, då jag inte har tagit mig något februarischema är de lite svårt att se sina arbetstider. jag stannar så länge som jag ska, helt enkelt.

måndagsplaner

jag sov visst över i ersmark i natt också.. vaknade upp för ett tag sen och kikade ut genom fönstret (observera; i ersmark finns det faktiskt fönster!) och såg det finaste vintervädret någonsin. jag blev pepp på en promenad enda tills jag kollade på termometern. minus 25 grader. inte motiverande någonstans. jag har därför lite smått ångest över att behöva gå ut och hämta ved så jag får nån värme i huset, gå ut med hundarna och sedan ta mig till lisa boman idag på lunch (får hoppas att vi hänger här, då slipper jag gå ut ytterligare en gång). mina planer för dagen är alltså att elda, gå ut med hundarna, vara med lisa boman, åka buss till sandbacka, gå ned till OK parkvägen för att få skjuts till stallet och sen rida i kväll. klockan 22.00? vad händer då?
PARADISE HOTEL, såklart.

RSS 2.0