elva timmar på jobbet

hej mina kära bloggläsare.
jag har varit elva timmar på jobbet idag. slutade för ett litet tag sedan och kan inte slita mig från stället, så jag valde att käka middag här också. sitter på kontorsstolen, faktiskt rätt pigg ändå, och väntar på hanna som ska komma och hämta mig. vi ska dra på en roadtrip till godishuset. låter lovande va? hanna jobbar för övrigt, för den som inte visste, också på det här stället. det verkar som att personalen också har svårt att slita sig från varandra..

i morgon är jag ledig och ska inte göra många knop. om det inte är så rackarns kallt har jag tänkt ta mig ut på en promenad, kanske till och med åka till ersmark. vi får se vad jag hittar på. om det är någon som har lust att umgås med en lång tjej kan ni ju höra av er!

lilla minihästen

nu ska jag berätta en sak för er. jag har varit sjukt hopprädd länge. (nu menar jag inte hopprep eller nåt sånt, utan hoppa häst över hinder). jag har succesivt blivit mycket bättre och är inte längre lika rädd innan hoppning. jag brukar alltid ha turen att få en bra häst (eller jag ser snarare till att jag får en snäll häst genom att gulla litegrann med hon som bestämmer vem man ska rida) men nu senaste två gångerna har jag gjort som alla andra och valt häst. det går till så att en tjej väljer 10 hästar totalt som ska räcka till alla i gruppen. sen går man efter en rullande lista. den som är först en måndag blir sist nästa gång, och gången efter det blir man näst sist och så fortsätter det. idag hade jag lite smått otur och var åtta att välja. jag hade alltså tre hästar kvar att välja mellan och mina safecards till hästar hade redan blivit tagna. så där stod jag och var så nervös att jag inte kunde tänka. hela hjärnan var blockerad och allt jag såg var mig själv i gruset på fel sida av hindret. jag tänkte att nä nu fasen, nu drar jag hem. det är inte värt det. men någonstans inom mig fann jag modet och tog den allra minsta hästen av de tre som fanns att välja mellan. det var som att välja mellan pest, kolera eller död för stackars mig. den minsta hästen hade i alla fall minst fallhöjd. grejen var att den här pållen var 5 år gammal, har svårt för att galoppera för att han är så svag och är jävligt vinglig. kul för mig som är världens mes när det gäller hinderhoppning! jag satte mig upp med världens sämsta självförtroende och darrande ben. såg säkert ut som en liten åttaåring som var sjukt nervös över att hoppa små hinder på 50cm. jag brukar normalt hoppa kanske 1m, men idag var 50cm alldeles lagom. när jag sen fick höra att vi skulle hoppa omhoppningssvängar (det innebär alltså att det går jävligt fort och man ska svänga jättesnäva svängar) trodde jag att jag skulle trilla av hästen bara av tanken. på något sätt var lektionen helt plötsligt slut och jag och lilla minihästen hade klarat oss utan större misstag. en dålig sväng, ett långt skutt, en linn i stående position istället för lite lätt framåtlut och en dålig hållning - det är bara småsaker om man jämför med att jag faktiskt kunde ha smakat på backen idag. lilla hästen var fantastiskt snäll även om jag inte kände mig så säker, trots att han var så liten. men snäll, det var han. åt hö gjorde han också. han var nog lika nöjd som mig att lektionen var över. en spänd lång tjej som satt och drog i tyglarna med darrande ben. han åt nog hellre hö, tror jag.

systrarna rydelius bakar

och lisa vann lussebullstävlingen i år. vi brukar mest leka med degen varje år, men i år annonserade mamma en stooor tävling där målet var att göra den snyggaste lussebullen. vi jobbade hårt och lisa vann rättvist (hon hade en snygg bulle, mina alla andra var snygga, men inte snyggast). jag fick däremot två hedersomnämnande: ett för min kreativa snigel och en annan för min bulle med tre knutar. så, det blev jämt i tävlingen mellan oss kan man nästa säga.





jag lekte dock lite med degen även i år..
tomteskägg i gult hade kanske varit nåt.







lisa var som vanligt på strålande humör, men jag var inte riktigt lika nöjd då mina bullar inte lyckades klå lisas enda fina.




hedersomnämd snigel innan gräddning. den var dock inte lika snygg efter den varit i ugnen. boet hade svällt upp till en jättebomb, ungefär som att snigeln var jätteförstoppad..



en lördagkväll hemma

jaha, här ligger jag nerbäddad i min soffa med filt och morgonrock. har just avnjutit en leverpastejsmacka. på en lördag. en LÖRDAG. jag har varit med matilda en stund efter att jag kom hem från jobbet. fixade hennes hår och smink inför hennes utekväll och såg på så mycket bättre. man måste ju få lite av feststämningen när det ändå är lördag, så jag drog på förfest hemma hos veronica och umgicks med tjejgänget där i en timma, körde hem och skjutsade matilda och mirell till corona med matildas fina carinabil. klockan elva stämplade jag in i lägenheten igen och det var länge sen jag kände mig såhär ensam. är det verkligen såhär det är att vara hemma en lördag och inte gå ut? vet inte om det är så mycket som jag missar under den här lördagen ute, men det känns ändå konstigt att ligga i morgonrock klockan 23.23 och fundera på sängläge.

det är nog inte så mycket mer att göra. bara att pallra sig i säng då!
godnatt.

med isbitar till fingrar

håller fullkomligen på att frysa ihjäl i denna stund. gick över till ica (en promenad på sisådär 100 meter) och hade öppen jacka, inga vantar och ingen mössa. sitter nu och äter kall sallad och fingrarna känns som isbitar. det är tur att det är fullt ös på jobbet idag, så man får springa en hel del.

jag har absolut inga planer alls inför kvällen. det enda jag vet är att jag ska hålla mig i skinnet och inte gå ut, men det behöver inte betyda att man inte drar på någon förfest. har blivit bjuden till erica, veronica och slutligen en partydejt med linn. jag vet inte vilken jag ska välja. matilda erbjöd mig alldeles nyss en middag också, och om jag ska vara ärlig är jag nog mest sugen på hemmamys. vi får se var kvällen tar mig.

helg innan helgen

jag har haft helg innan helgen. har varit ledig igår och idag och jobbar lördag och söndag. tycker det har varit rätt gött ändå. idag har jag faktiskt STÄDAT. handlat. tvättat. ätit mat. umgåts med linn. sitter just nu hemma hos mamma och pappa och inväntar lisa för att ha lite glöggmys framför idol. känns förträffligt att ha en nykter helg och bara vara hemma i ersmark. har blivit lite för många utgångskvällar på slutet, även om jag faktiskt gärna hade joinat hanna i sikeå  i morgon kväll. jobbet går först, det är så man får se det.

ha en trevlig helg, det ska då jag ha mig!

gör er redo!

mina dagens outfits brukar inte vara lika seriösa som alla de andra dagens outfits som man ser överallt. mina brukar vara lite.. annorlunda. speciella. konstiga och fula. det finns en person som gillar dem lite mer än alla andra, och det är min kära polare johanna lind. jag antar utmaningen! låt bästa kvinna vinna!



en stjärna i dans

jag har insett att man får veta ganska mycket spännande av att bara chatta med personer på facebook. se bara på de här lilla raderna som pluppade fram från ingenstans när jag satt och åt frukost:

10:47 Erica Prytz
jag drömde att jag dansade foxtrot med dig inatt hahaha
eller du dansade med nån och jag hakade på er och vi dansade tre... du var så jävla bra


en naturbegåvning i foxtrott.
det skulle va nåt!

mysdag

idag myser jag på i stor stickad kofta. vi lyssnar fortfarande på "morgonmusiken" i butiken och bjuder på kaffe och pepparkaka. det är något speciellt med den här dagen.. alla kunder är så lugna och vill ha hjälp med både jeans, sjalar och tunikor. det är härligt att jobba såna här dagar, när tiden bara flyter på och det ligger som ett lugn över hela butiken. jobbar med nina idag och det brukar ju alltid vara heeelt heeelt underbart. packade just upp nya baslinnen och måste införskaffa mig två nya svarta då mina tidigare har börjat se lite schletna ut. har ju typ på mig dem till allt, under allt och på allt. jämt, med andra ord. kan va bra att ha dem svarta också, och inte dass-gråa.

nu: tre pepparkakor och kaffe som jag hämtat från butiken. måste sett lite kul ut när jag kom ut med mitt feta glas och började pumpa i en herrans massa kaffe. men de bjussar jag på!

mogna facebooksystrar

18:16 Linn Rydelius
KISS OCH BAJ
18:16 Lisa Rydelius
SSSSSSSSSSS
18:16 Linn Rydelius
(alltså puss och hejdå på engelska om du inte fattar)
för du är ju lite retard
som nästan lite för smart att de går åt andra hållet
18:17 Lisa Rydelius
fattade inte = tack för den fenomenala översättningen
precis, man blir typ asocial
för att man är så smart
men det vet väl du inget om!
HEJ DÅ




vadå "men det vet väl du inget om"?
jag förstår inte.

facebook har allt


titta vad man kan hitta på facebook. som skrivet direkt till mig. perfekt. behövde inte ens skriva ihop nåt blogginlägg eller nåt, det var bara att kopiera!



Norrländsk och het - jo tack jag vet. ;) Snygg och läcker, tack det räcker.. Norrländsk och smart, så uppenbart! Alla vill se oss falla, men vi norrlänningar slår sönder dom alla. Tre ord räcker, jag föddes läcker! Norrlänningar är heta, det ska alla veta! ;) Alla norrlänningar kopiera ...om du vill visa att du är en ......äkta norrlänning!


visst känner man att man MÅSTE sätta in det här som statusuppdatering? eller..

trött och hungrig

jag är trött och hungrig. trött fastän jag sovit nästan 9 timmar (men skyller på förkylningen och det hemskt kalla vädret) och hungrig för att jag inte har nån mat hemma. idag måste jag handla efter jobbet, annars får jag äta sötsur sås och tonfisk till frukost i morgon bitti. och det tror inte ens jag, som brukar kunna blanda allt, blir gott.

i kväll ska jag vara med linn och anette efter jobbet, men först vore det bra om man kunde klä på sig och ta tag i den här lejonmanen till hår. det står verkligen åt alla håll och till och med luggen är lockig. jag menar verkligen lockig. så går det när man går till sängs med dyngsurt hår.

måndag är en bra dag

jag gillar måndagar på något konstigt sätt. man får träffa hanna efter en dags uppehåll och prata igenom vad som hände i helgen. eftersom att båda börjar klockan nio kan vi prata på som aldrig förr innan det är dags att öppna butiken. det är helt okej om man vill jobba i  baggyjeans (check), lös stor skjorta (check) och mössa för att man är så ful i håret (check). det är ingen kund som tycker att det är konstigt att man står uppe på en stor stege och lagar belysningen, det är ju trots allt måndag. måndagar innebär alltid kortdag för mig (slutar alltid fem, och ja. det är kortdag) och sedan iväg till stallet. måndag är en bra dag. måndag är en bra dag. jag försöker intala mig det här.

måndag är en bra dag.


harry

idag har jag haft en skön dag. vaknade rätt sent och har sällskapat med matilda, kicki och nu på kvällen med syster. vi har varit på bio och sett harry potter. sjukt drygt att de delat upp den, men vem hade velat sitta på bio i fem timmar? den var precis som alla andra harry potter filmer. underhållande, lite lagom spännande (lisa tyckte den var sjukt spännande och satt till och med med sin halsduk framför ansiktet stundtals) och slutar precis mitt i allt så man är tvungen att se den sista delen.. det gäller att vara smart om man vill tjäna lite pengar - lika bra att göra en sista del och krama ur de sista slantarna ur harry potter succen.

nu ska jag se vidare på parlamentet och kurera min mage.

 


klädpanik

jag sitter och lyssnar på mikrofonkåt med september och har ingen aning om vad jag ska ta på mig i kväll. jag har prövat den supersuperfina toppen jag köpte för någon dag sen men jag hittar ingenting att ha till. allt som jag tänkt ut tidigare i min hjärna känns inte riktigt klockrent. kanske går ut i mjukisar och linne i kväll om det fortsätter i den här stilen. snart kommer lisa som ska agera chaufför för mig i kväll så hon får ge mig några goda råd. hon jobbar ju trots allt på rut..

se upp i backen!

i kväll får stan hålla i sig. vi verkar bli ett riktigt bra gäng som ska ut i umeås vimmel och om vi har tur blir det minst lika trevligt som vi brukar ha det. jag jobbar vidare på rut tills fyra och sen är det bara att bege sig hemöver och käka körv igen. det där korvpaketet verkar aldrig ta slut..


körv

tänkte bara upplysa er att jag just åt körv igen med johnnys senap. denna gång från matlådan.

trevlig helg!

linn rydelius..

.. äter körv med johnnys senap.

bara så ni vet.

bra dag

idag har jag kommit fram till att det är ganska gött att dela på lunchen. tog en halvtimma där vid 12 och har en halvtimmas kafferast nu, lagom till eftermiddagsdippen som så ofta brukar dyka upp. slutar jobba om 50 minuter och dagen känns som om den just startade. såna här dagar gillas starkt av fröken rydelius. att jobba med nina och att inleda dagen med en fet omhängning av hela butiken brukar vara ett bra koncept.

i kväll ska jag försöka mig på att städa lägenheten igen. känner på mig att det faktiskt kommer bli gjort denna gång.

spontanshoppare

något jag är otroligt dålig på är att spontant gå på stan. oftast springer jag över på nån butik på lunchen men hinner inte mer än titta då det är dags att gå tillbaka och jobba igen. idag var jag och fikade med joffa på station, som för övrigt var otroligt mysigt, och därefter gick vi på red dragon en sväng och vidare ut mot umeås butiker. joffa hade lite småbråttom och jag gick som vanligt in på rut och sa hej och stod och glodde. gick över på wedins och hittade en väska som jag tidigare tittat på men valt bort då den var lite för dyr. idag fanns det en kvar och prislappen var på 99:-. jag kunde bara inte inte köpa den. gick över på h&m för att hitta mig ett par tjockare vantar då en av mina tidigare konstigt nog är borta sen helgen. jag kom ut med världens finaste transparanta spetströja som stacks. snygg var den i alla fall (svart ofc) och jag planerar att ha den på mig på lördag då brudarna och jag återigen ska göra staden osäker.

hittade alltså inga vantar, men blev en väska, topp och fika rikare. kul att hitta på nåt sånt här istället för att städa som jag egentligen tänkt göra idag. städa kan man göra nån annan dag..

ännu ett viktigt inlägg

det här måste ju vara årets mest enformiga blogg.

det här är mina absoluta favoritämnen:

1. jag är taggad inför helgens fest
2. jag varit med matilda och sett vampire diaries
3. jag beskriver vad jag ätit
4. jag beklagar mig över att jag är bakis från helgens fest
5. jag skriver några rader om jobbet
6. jag är trött/pigg (verkar inte finnas något mellanting)
7. jag gillar johnnys senap
8. jag lägger upp en bild då och då för att inte vara alltför tråkig.



roligare än så här verkar jag inte kunna bli, så därför ska jag säga att idag peppar jag konstigt nog upp inför lördagens fest, har inte varit med matilda nåt idag, jag äter lunch just nu och den är god, jag har nästan återhämtat mig efter helgen, jobbet idag är lite mer fart på än igår, jag är piggare än gårdagen (idag vill jag inte sova på skrivbordet på lunchen), jag har inte prövat johnnys senap till salladen jag äter nu - men det hade säkert varit gott och jag slänger väl upp en bild också när jag ändå är i farten.

bläddrar igenom ruts bildarkiv och hittar denna, en bild på mig på min allra första dag här i butiken. vad liten jag var då. liten och oförstörd.




avslutar med den mest orginella hejdå-frasen.
tack och hej, leverpastej!


pigg på natten

tackar övre makter för att jag tillslut piggnade till idag. synd bara att det skulle ske lagom till att jag slutade jobba och skulle till stallet. har suttit hos hanna nu och varit jättepigg, trots att jag fick massage med tigerbalsam som kändes som att min rygg brann. typ kallt. jätteskum känsla! har kommit hem till mig nu och funderar på en dusch bara för att bli av med den stinkande doften (tigerbalsamet alltså) och för att jag nog hur som havre inte kommer att kunna somna nu.. tur att jag börjar elva i morgon, för då kan jag nästan vara uppe hur länge jag vill i kväll. någon fler än jag som tror att jag vänt på dygnet en smula?

en dag får räcka

jag skulle inte vilja påstå att jag är särskilt pigg idag heller. jag tror att de här festarhelgerna måste ta slut snart.. min kropp tar typ tre dagar på sig att återhämta sig "nu för tiden". en dag får då banne mig räcka per helg! det spelar egentligen ingen roll hur roligt man har om det ska förstöra (okej, kanske inte förstöra, men i alla fall försämra) två hela dagar efteråt. jag hade otroliga svårigheter att ta mig upp ur sängen i morse och trots tre timmar på jobbet har jag inte blivit piggare, trots kaffe, berocca och lunch. jag får hoppas att eftermiddagen går lite smidigare fram än förmiddagen.

sömnigt

den här natten bjöd på betydligt fler sömntimmar än natten innan. vaknade till liv för lite drygt en timma sen och har bara tänkt ta det lugnt tills det är dags att åka hem på farsdagsmiddag i ersmark klockan fem. jag överlevde festkvällen igår men gick faktiskt hem lite tidigare än vanligt. redan tio över ett hade jag hämtat ut min jacka (jag brukar alltid annars va den som är sist ut från stället). jag gick på olles en sväng och sedan till rex där linn precis hade jobbat färdigt och jag fick skjuts med henne hem. sjukt skönt att gå och lägga sig i sin egen säng och somna på tre minuter..

magen ut och in

det här kan vara en av de segaste bakisdagarna i mitt liv. jag kunde för det första inte sova särskilt bra i natt, sen vaknade jag upp och mådde illa, kunde inte äta någonting. hade bokat dejt på stan med lisa och jenny så det var bara att pallra sig upp och klä på sig, gå till jullan och hämta cykeln och cykla ned i snömodden till stan. på waynes var det galet mycket folk så man hörde knappt vad man själv tänkte. jag satt och mådde illa och efter en mellan kopp med kaffe var magen ut och in. gick på glitter en sväng och sa hej till tjejerna på rut, men allt jag tänkte på var sängen och lite vila. kom hem igen och har nu tagit mig en 45 min powernap, duschat och börjat käka middag. om 20 min kommer anne och hämtar mig och då är det dags för..


..fest igen.


tidsoptimist

sådär! då var man färdigjobbad för den här veckan. sitter just nu med en tallrik pasta med sås och ett glas vin, i morgonrock, inget smink och blött hår som står åt alla håll. jag sa till jullan att jag skulle vara hos henne tidigast halv åtta, men tidsoptimist som jag är hade jag nog inte tagit till tillräckligt med tid. riktar in mig på allra tidigast åtta i denna stund, men de kommer säkert bli halv nio. måste man göra sig snygg tar det tid har jag lärt mig.

ha en härlig helg!

win win situation

idag har jag skaffat mig en ny facebook. tro inte att det räckte med en, nej - facebook addicted som jag är! jag måste nämligen ha två. jag har gått och blivit rut mfl umeå nu också så om rut råkar kommentera nåt inlägg eller bild kan det faktiskt vara jag som är förvirrad och inte vet vilken jag är inne på. men, jag uppmanar er alla (värst vad jag uppmanar folk till att göra saker nu) att bli vän med rut också, för då kan man få ta del av både smaskiga erbjudanden och ännu smaskigare bilder på mig. vänta bara. rut är inte ens en dag gammal, så vi måste vänta med att exponera henne allt för mycket.

idag efter jobbet drog jag till anette på middag. hon lånade ett par skor (eller snarare fyra) av mig för någon vecka sen och blev totalförälskad i dem så jag tänkte att va tusan, bjud mig på middag så får du dem! sagt och gjort, anette hade slängt ihop en riktigt god pastagratäng med fläskfile och jag blev ett par skor fattigare. jag har nog skor så det räcker och blir över ändå. mat i magen och gott sällskap kan man aldrig få för mycket av heller, så det blev en win win situation..

i morgon är det fredag och vad händer då? jo, mina vänner. det är allstarfredag. jag är ju ledig på lördag så då får man passa på! linn + jullan + ledig lördag kan bara sluta på ett sätt. mamma läser ju här så jag tror vi avslutar där.
tack och godnatt!

linn lång

jag uppmanar alla att skriva tre positiva egenskaper om sig själv.

jag har på senaste tid fått höra att jag är en energikälla, en glädjespridare och är lång.

ja, lång är faktiskt en positiv egenskap enligt mig. egenskap och egenskap, men lång är jag i alla fall. sen är det här ju min blogg också, och då får man skriva vad man vill.






linn lång
1,75 över marken
garanterat lite längre i dessa skor


högtalare

kan någon berätta för mig varför jag aldrig köpt högtalare till min dator tidigare? att lyssna på musik är ren och skär glädje nu jämfört med tidigare, och ändå har jag bara lånat matildas gamla sprängda högtalare nu, så de är inga med nån superkvalitet. förfesterna kommer bli så mycket roligare nu också, det vill jag lova!


planering

i morgon är jag ledig och då ska jag:

- tvätta (när det endast finns ankelsockar kvar i lådan brukar det vara ett tecken på att det är dags)

- åka till ersmark och gå ut med de små äcklen (visst mitt vanliga ledighetsnöje nu för tiden)

- umgås med linn som också är ledig och ta en tur i skogen med opala (linns hund, för den som undrade)

- chilla ännu mer med linn och förhoppningsvis dricka lite kaffe (och prata, som vi är rätt bra på)

- se greys anatomy (visserligen klockan 21.00, men ändå)




allt annat känns rätt oplanerat och sådär lagomt ledighetsskönt. egentligen var det tänkt att jag skulle umgås med linda adolphson som är hemma i veckan också, men det blev visst skjutet på till torsdag eller fredag. tror och hoppas på en härlig morgondag!


sovmorgon

idag börjar jag jobba klockan tolv. sist jag gjorde det.. nä, jag kan nog inte komma ihåg sist jag började klockan tolv. det är oftast skönt att ta sig upp i tid och få sig några timmar på jobbet, men idag är det enbart skönt att börja lite senare. jag har inte blivit kvitt min förkylning riktigt än och är lite småfrusen. ligger i sängen och lyssnar på lite musik och klickar runt på internet. det är härligt att inte riktigt behöva känna någon stress, för jag brukar alltid annars kliva upp så jag precis hinner göra allt jag ska på morgonen och sen behöva cykla på sjuans växel hela vägen ned till stan. tidsoptimist - javisst! idag ska jag ta mig en promenad till jobbet då jag har kvar min cykel på stan sen igår. det blir nog härligt det med, om man får ta dunjackan och extra brallor så man inte fryser bort.

ha en bra dag!

günter och maria



vi vet att vi är snygga. ni behöver faktiskt inte säga någonting om saken..


gräsmyr levererade

jag hade fantastiskt trevligt som maria montazami igår. jag tror alltid att jag ska ha löshår varje gång man går ut, eller i alla fall läppstift med beige färg. man fick så sjukt många konstiga blickar. tänk er en fest där alla springer omkring som araber, jultomtar, griseknoar, transor, pirater och cowboys - och sen kommer det en överspacklad tjej med långt blondt lockigt hår iklädd paljettklänning och leopard och spatserar in och är minst lika vild som pistvaktgänget. jag tror att jag gjorde mig rätt bra ändå, även om jag såg ut att mer höra hemma på nått inneställe i stan i stället för gräsmyr bygdegård.

idag har jag umgåts med matilda i 10 timmar utan avbrott. vi har sett vampire diaries, film, "så mycket bättre", käkat lunch, varit och handlat, gjort middag, fixat dipp och grönsaker, sett ema och druckit varm choklad. jag hann även med en kopp kaffe där på eftermiddagen. vi har med andra ord inte gjort särskilt många knop idag, men det har varit en otroligt skön "ladda upp batterierna dag". nu lyssnar jag på miley cyrus (sorry, men de är sant) och ska snart ta och gå i säng. ska bläddra lite i "dyngkåt och hur helig som helst" av mia skäringer också innan jag sluter mina ögonlock.

mot gräsmyr



nu drar vi på maskeradfest!
vilka vi är? det får ni se själva..



fredagsmyset som blev skräckfredag

fredagsmyset igår blev mysigt, men inte så pass mysigt som jag hade hoppats på. jag blev nerröstad och gick med på att se en skräckfilm. okej. thriller/rysare var det, men jag tyckte det räckte gott och väl ändå. case 39 hette den och det var en jävligt creepy unge med i den som gjorde att jag fick benryckningar och kraftiga anfall med kudden jag hade framför ögonen.. hanna lugnade nerverna i halvtid med ett glas vin, och hon var inte sen att hälla upp ett åt mig också. när jag frågande tittade på henne och sa "men jag har ju bil" så stirrade hon bara tillbaka och sa "du sover här i natt". sagt och gjort, efter den hemska filmen så såg vi lite idol och sen begav sig kerran och alex hem medan jag och hanna tvättade bort sminket och gick och la oss i samma säng. jag vägrade nämligen sova i soffan, själv, efter en skräckfilm. vi vaknade upp i morse och käkade frukost. senare tog jag bilen hem och duschade och gjorde mig klar för jobb. 2 timmar senare träffades jag och hanna igen (lite fräschare än tidigare) och nu jobbar vi för fullt igen. alex är även här så nästan hela gänget från skräckfilmskvällen är samlat.

jag säger det en gång till bara för att göra det klart och tydligt:
jag tror att jag har världens bästa jobbarkompisar.
(även fast de tvingar mig att se skräckfilm)

fredagsmys

är det inte helt fantastiskt att man har så härliga jobbarkompisar att man faktiskt kan tänka sig att umgås med dem efter en arbetsdag? i kväll ska jag kerstin hanna och alex träffas hos hanna och ha fredagsmys. denna fredag ska jag ta bilen dit så det inte inträffar några missöden och jag går ut spontant på krogen igen. är inte så sugen på det efter förra fredagens bravader..

 


galen fredag

herregud. vilken dag! kom till jobbet två timmar tidigare och det känns om om jag just klev in genom dörren. har jobbat i 5½ timma och det känns som 2. vi har galet mycket folk här idag och alla är som crazy basterds.. jag ska käka upp min lunch och sen en snabbis på systemet (obs! de har stängt i morgon!) för att sedan gå ut i butiken och sälja massor igen. woo! det är såna här dagar man älskar det här jobbet!

korsordstidning

idag mår jag bättre! jag är i gång med att städa lägenheten. det var på tiden, om man uttrycker sig milt. det har varit så stökigt här att jag till och med varit nervös över att få spontanbesök från matilda. nu är det bara dammsugning och golvtorkning kvar, sen är väl läggan fräsch igen och man vågar bjuda nån på kaffe. man kanske egentligen ska hålla såna här detaljer för sig själv men jag verkar inte ha några spärrar. i natt när jag tappade ned min korsordstidning (ja, du läste rätt. jag har gått och blivit en tant. jag löser korsord och tycker det är kul..) så fick jag upp en hel tuss med damm istället för korsordstidningen. i morse när jag åt frukost fastnade först tofflorna i golvet för att de var nåt gammalt klet där, och sen tappade jag ned alla mina tomatskivor från mackan rakt ned på benet och sedan ned på golvet, så jag hade smör, tomat och ostklet längs foten och sen även på parketten. vill bara tillägga att jag duschade sen och inte åt upp tomatgeggan från golvet, om det nu var nån som blev lite orolig.

senare idag ska jag till ersmark för att gå ut med "de små äcklen" som pappa så fint kallar dem. mamma är i luleå och lisa är i göteborg. pappa är på jobbet och jag.. ja jag är ju ledig. så då kan man ju faktiskt ställa upp. fint väder är det också, så det blir trevligt att få sig en kort tur i skogen. jag vill ju inte äventyra mitt tillfrisknande.

nu på morgonen har jag även suttit och kollat på motiv till en ny tatuering. vågar inte säga mer än så för mamma lär väl få spader. tack och hej så länge!


jag saknar

har suttit och pratat med emma på facebook nu i 1½ timma och vad ska man säga? jag saknar henne så sjukt mycket. det är så lätt vardagen bara rullar på här hemma att låta bli att tänka så mycket men när man pratar med varandra inser man att man är så galet lika. vi känner ju varandra utan och innan och är vana att prata med varandra i telefon nästan varje dag. vi är som ett riktigt kärlekspar som nu har skiljts från varandra. jag får hoppas att det går att lösa så att jag kan åka och hälsa på min bästa kompis över nyår. annars vet jag inte hur den här kärlekshistorien kommer att sluta.






hemma från jobbet

har jobbat 8-13 idag, och pallade verkligen inge mer. inte så bra att som säljare bara stå och stirra och ha en dimma framför ögonen. har ont i hela kroppen och snoret bara rinner. nu ska jag se lite tv och bädda ner mig i sängen för att bli frisk någon gång. är som tur var ledig i morgon så det blir två återhämtningsdagar och sen full fart på fredag igen.

något som är tråkigt med att vara förkyld är att man inte har någon som helst glädje av att äta mat. man är inte hungrig, men måste äta och när man väl äter smakar maten ingenting. kanske lite starkt och varmt, men inte så mycket mer än så.. tänk att inte ha nåt luktsinne eller smak, stackars människa.


feber

nu stoppar jag i papper i hela min näsa och bäddar ner mig i sängen. febern har slagit till och jag är inte sugen på något annat än att sova. så vi gör väl så? godkväll!

 


förkyld

varför är det alltid såhär? jag hinner just bli frisk från en förkylning och sen kommer nästa på ingående. kände redan i söndags att det var något som inte stod riktigt rätt till, men i morse var det som om någon hällt i allas förkylningar i min kropp och låtit alla bli friska och mig ta smällen. jag känner mig hur seg som helst men ska ändå försöka ta mig till jobbet för att jobba 7 timmar. peppar upp med partymusik nu för att komma igång.
med förhoppningar om en härlig tisdag,
linn

 


catch up sen senast

ledsen för utebliven uppdatering. jag har bara varit totalt upptagen och totalt oinspirerad på allt vad som heter socialt umgänge. efter fredagens spontana utgång var jag hur död som helst. fyra timmars sömn och jobb en löningslördag sa sitt.. när jag kom hem somnade jag omedelbums i min säng och vaknade av att min syster ringde och sa att maten var klar om en halvtimma. jag pallrade mig upp och åkte till ersmark där jag bjöds på alldeles för god mat för mitt eget bästa. jag och lisa gick även till macken och hyrde film, köpte glass och dylikt. vi gjorde efterrätt och såg på en riktigt bra film som hette "the last song". lite typisk linnfilm sådär, lite kärlek, lite tårar, lite sommar, lite happy ending. precis som en bra film ska vara!

igår klev jag upp tidigt och drog till stallet. där var det dressyrtävling och jag tävlade i den första klassen och gjorde rätt bra ifrån mig. synd att jag lyckades med en galoppmiss och red fel en gång, annars hade jag nog placerat mig bättre än min tredjeplacering. jag är i alla fall nöjd! åkte hem och gjorde middag (klockan halv fyra) med matilda. klockan kändes som om den var betydligt mycket mer än så.. vi käkade middag och såg senaste avsnittet av vampire diaries. klockan fem kändes det som om det var läggdags. vi beslutade att göra något utav kvällen och åkte på bio och såg "the social network". faktiskt en riktigt bra film, en sån som man inte riktigt kan släppa utan tänker på hela tiden. kommer nog aldrig kunna logga in på facebook efter det här utan att tänka på grundaren och geniet bakom allt.

idag har jag en riktig träningsvärk efter ridpasset igår och peppar upp inför att umeguiden ska komma hit och vi ska styla om en tjej som ska vara med i decembernumret. det kommer bli mäktigt! i kväll är det ridning igen och sen planerade jag att göra det jag är allra bäst på: ingenting.

RSS 2.0