in till centum för lite inomhusaktiviteter

igår var vi på liseberg. då vi fått lisebergskortet av david och jossan tog vi oss förbi kön och kom gratis in. vi var bland de första som entrade nöjesparken och löpte och köpte åkband och gick i raskt tempo till balder för att "göra bort den" innan allt folk började komma in. vi stod och väntade i kanske 10 minuter innan det var dags. balder var grym och jag har aldrig varit så hög på adrenalin som när jag klivit av. linn tyckte att vi i samma veva skulle åka kanonen som ligger precis bredvid och jag var skeptisk. den har två loopar och skjuts iväg i 90 km/h på två sekunder från stillastående. den var crazy. jag åkte, jag segrade! därefter tog vi lisebergsbanan där det brukar vara som mest kö och på 50 minuter hade vi åkt alla stora attraktioner. jag känner mig rätt nöjd över att vi planerade så bra. det regnade hela dagen men de gjorde inte så mycket. man blev ju ändå blöt av både kållerado och flumride så.. klockan tre var vi rätt nöjda. vi hade åkt allt vi ville, spelat lite på nåt chokladhjul och ätit burgare på burger king. vi gick en vända på stan och fyndade lite på rea. på vägen hem till lägenheten blev vi dyngsura då regnet valt att vräka ner istället för att droppa lite lätt. vi hade en mysig hemmakväll med hemlagad mat, lite godis och en förbaskat bra film som konstigt nog ingen av oss sett: nyckeln till frihet. kan nog vara den bästa film jag sett. jag hade ont i magen när eftertexterna rullade.. om det berodde på vinet, godiset eller stämningen - det vet jag inte.

idag regnar det riktigt mycket. vi har tagit oss en sovmorgon och ska snart ta spårvagnen in till centrum igen. idag verkar det bli inomhusaktiviteter för oss. vi har varken paraply, regnkläder eller stövlar och är inte så sugna på att bli blöta. vi ska ta oss till naturhistoriska museet och sen ta en fika på nåt mysigt café med tända ljus och bara ha det härligt.

i kväll blir det utgång på någon av göteborgs alla tusentals klubbar. vi har haft lite svårt att bestämma oss var vi ska ta vägen men efter att linn läst på ordentligt om massa ställen igår så har vi några alternativ. nån klubb skulle ha salsatema, nån annan skulle ha 90-tals golv och en tredje skulle ha tre våningar med olika dansgolv. vi får se var kvällen tar oss.

hoppas ni har det bra hemmavid och att ni också har ösregn, annars får jag smått ångest.
kisses and hugs.

sandra på 7eleven

igår träffade vi världens skönaste tjej på 7eleven. hon bjöd med oss på fest på lördag med hennes killkompisar. hon skrek typ när vi gick ut ur butiken med vårt kaffe: HEEEEJ DÅ BRUDAR VI SES PÅ LÖRDAG. JAG HAR MÅNGA KILLAR TILL ER! haha, jag kunde inte sluta skratta. det allra roligaste var linn. hon var helt uppe i varv efter att vi träffat "den sköna sandra" som gav oss hennes nummer. varken jag eller linn har nog varit med om någon som pratat mer än linn. sandra gjorde det. det ni!

idag hade vi tänkt åka till liseberg men eftersom det här verkar bli den enda dagen med bra väder så åker vi ut till skärgården idag och slappar i solen. svenskar är soldyrkare, det är bara så det är!

första dagen i gbg

oj så stekt jag är! jag luktar nästan bränd korv.
jag och linn har suttit på balkongen och ätit melon, druckit vin och lyssnat på partymusik sen vi kom hem från vår stadstur. linn handlade för det dubbla som jag handlade för och våra påsar var så tunga att vi inte hade lyckats bära så mycket mer än det vi hade. vi har haft en supermysig dag i göteborgs city med en lunch efter kanalen som rinner igenom staden. vi tog spårvagnen "hem" igen och ska snart göra oss i ordning för en middag inne i stan. solen skiner och det är svettvarmt, så de får bli något lätt på kroppen i kväll. kanske nått nyinhandlat?

framme i göteborg

gud vad smidigt allting gått idag! lagom mycket tid på bromma innan byte till flyg till göteborg. väl framme så satt vi 15 min och väntade på flygbussen. vi hittade direkt till spårvagnen, hade fått en gratisbiljett av flygbusschauffören och åkte spårvagn till kortedala där vi nu har intagit lägenheten med nyinhandlade chips. vi ska bara chilla här i kväll och kolla lite karta. i morgon verkar de som om vi ska göra stan osäker med lite shoppinggalna norrlänningar.

solen skiner och jag har på mig shorts och linne. perfekt!

linn rydelius..

.. har nästan just kommit hem från nordmaling, äter chips med skagenröra på och har en blå fot


parkfesten

idag är en strålande dag!
om man bortser från att jag har huvudvärk, min mage är mystiskt svullen i en tight tröja och att jag jobbar på en solig dag är allt bra. jag känner mig fin, är hyfsat pigg och peppar övermycket inför kvällen. så fort jag börjar tänka på parkfesten i kväll i nordmaling är det som om jag får fjärilar i magen. det kan ju inte vara riktigt normalt. förstår inte varför jag skriver det här heller, för nu kommer ni ju tro (om ni inte redan vet, det vill säga) att jag är koko-bello. jag ska ta mitt pick och pack direkt när jag slutat jobbet, möta upp emma, brassa till nordmaling och ingela och börja sommar-grogga. öltältet med jullan som sjunger med sitt band där vid 23-snåret kan bli magiskt.

höst?

är det höst nu?

vaknade i morse och det var 13 grader ute. TRETTON. är det inte juli? eller är jag helt ute och cyklar? gick just iväg och skulle posta ett kuvert i t-shirt och jag frös.. kan inte värmen få hålla i sig i någon vecka till i alla fall?

när jag tog cykeln i morse fick jag en känsla i kroppen direkt jag steg ut genom ytterdörren. känslan var skolstart, stickat och en cykeltur med löv på marken. är det inte kul hur dofter, minnen, smaker och låtar kan få en att tänka på något speciellt?

balen i nian

först och främst:
HAHAHAHAHAHAHA! JAG DÖR!






jenny skickade just de här bilderna till mig och vad ska man säga?
nog är de väl tur att man blivit snyggare.




hållningen. likblekheten. skorna. frisyren.
INTE OK!





hårfärgen. frisyren igen. sminket.
FORTFARANDE INTE OK!




fyndaren

idag fyndade jag en partyklänning. hade egentligen inte en krona över till sånt, men jag var bara tvungen att handla. den är fantastiskt fin! rosa/aprikos i färgen, tubtopp, en liten rosett i midjan och klockad nedtill med en slits mitt fram.

och vad jag fick betala för kalaset?
75 härliga kronor.

har inte längre klädångest inför lördagens bravader i nordmaling..

middagsdejt med min syster

jag och lisa har varit på dejt i kväll. först handlade hon en massa kläder hos mig på rut (pluspoäng till mig som säljare då hon inte skulle ha något alls). efter vi stängt på rut gick vi och köpte oss en go kebabrulle och satte oss i parken och åt middag. jag cyklade hem, lisa tog bilen. (vi vet alla att hon är latare än mig). på sandbacka lämnade vi av min cykel och sen åkte vi till ersmark, åt hembakad äppelpaj och drack pepsi max. vi har spelat kort i drygt en timma och har hunnit med flertalet kortspel. nu sitter lisa och läser breaking dawn och jag lyssnar raggarmusik på spotify. vi skulle egentligen se en film men tiden har runnit iväg. kände inte för att vara kvar här till halv ett, då vill jag hellre hem och fortsätta läsa på den äckligt spännande bok jag läser nu. gissa vilken? samma som lisa, fast på svenska. hon ska då alltid ta allting ett steg längre än mig. bara för att bevisa att hon är smartare måste hon läsa twilight saga på engelska.. jag har ju redan läst böckerna tidigare, men mitt dåliga minne gör att de är lika spännande att läsa dem igen denna gång.

mästerkock

jag känner mig otroligt nöjd. efter att ha pallrat mig till nydala med lisa boman och legat där och pressat hela dagen, har jag nu kokat lax och potatis. POTATIS. jag har kokat potatis enda sen jag flyttade in i den här lägenheten. och vill ni veta en sak? det är gott. jag är en mästerkock ibland..

min mamma äter







måste ha varit himla mycket ost på den där pizzan..


celine

maxar celine dion på spotify och inser (till min fasa) att jag sjunger med i alla låtar utan problem..

tror de är dags att vidga mina sökningar på spotify faktiskt.

åsele marknad

varför är det alltid så att så fort en helg är över, börjar man planera och längta tills nästa? kan man bara inte försöka ha lite vardagslyx, lite vardagskul och vara lite vardagsfin?

vaknade upp igår i åsele. det här året var det inte lika övernaturligt varmt i bilen, och det tackar vi för. kvällen innan bjöd på allt från bagageluckeåkning på raggarbil, öltält, spöregn, fyndigt paryply made by solstol och emma, skrapsår på vänster arm, busstakssittande, dansande och öldrickande. jag var på afterburn i en husvagn med ett gäng sköna lirare medan emma var och svirade runt i skogarna i regnet. igår gick vi en sväng på marknaden, tog oss en välförtjänad lunch och brassade hem med corollan. allt jag kunde tänka på var att när jag kom hem skulle jag få ta mig en dusch. jag var inte direkt sveriges renaste människa. fötterna var randiga av mina gladiatorsandaler, jag hade lyckats få choklad på halsen och håret var som torrt gräs. nästa år ska jag ha med mig en portabel dusch så man kanske känner sig lite fräschare.

både jag och emma var lite tveksamma till åsele i år. har vi blivit för gamla? kommer samma vanliga människor att åka dit eller kommer vi bli lämnade ensamma? det visade sig att vi hade ingenting att oroa oss för. det var lika king som alltid, om inte ännu vassare. bilder kommer!

tidig hemgång

igår kväll var jag hemma redan klockan 1.15. vi kan säga att kvällen inte riktigt blev som jag och emma tänkt oss, så därför kändes det lika bra att åka hem i "god tid" och få nån extra timmas sömn. på allstar var det inge folk, på tc var det fet kö och på olles var det några tappra soldater som drack öl.

nu ska jag ut och sola litegrann innan vi drar till åsele. får hoppas att jag fortsätter att må så bra som jag gör nu hela dagen, då ska de här inte vara några problem!

mot åsele

då var jobbveckan över för denna gång. veckan har gått otroligt fort och de har inte alls känts särskilt jobbigt att komma tillbaka till vardagen efter semestern. sitter just nu och lyssnar på bomfunk mc's låt freestyler och har det allmänt bra. ska snart ner till emma på en miniförfest och sen utgång på allstar. länge sen man var ute på allstar en fredag, så de känns kanon! i morgon är det dags för den årliga turen till åsele marknad, och de kan inte annat än bli vilt!

borde nog variera skor?

från aftonbladet.se



VARFÖR BYTA NÄR MAN HITTAT ETT PAR SKÖNA SKOR?
Har haft mina sandaler på lite mycket kanske, skriver läsaren som skickat in den här bilden.



tisdag

umgicks med anette igår. som vanligt var det allför länge sen vi sågs.. vi hade det mysigt med middag, två hundar och en tv-stund.

idag blir de jobb 9.15-16 och sen ska jag möta upp emma för lite hemmahäng. känns som om de kommer bli en bra dag då solen inte steker på. det är lite lättare att åka till jobbet då, när de inte är superväder.

vännäsdagarna

hej och hå! har just tagit en powernap på 1 timma och 45 minuter. den satt där den skulle! blev väckt i morse av familjen som var badsugna. det var bara att pallra sig upp ur bakisdvalan och bege sig mot stranden. hade trott att de skulle bli några sköna sovtimmar i solen men de lyste med sin frånvaro. i stället fick jag sitta och lyssna på 4 barnfamiljer, min pappa som pratade om würth med massa folk och lisas bodypumpträning i de andra örat. snodde med mig lite middag till sandbacka från ersmark och ska nu se till att städa upp lite här i röran då jag får besök av mirjam och kicki om en timma ungefär. det ryktas om att vi ska se fotbollsfinalen. känner mig totalt ointresserad och har ingen koll på vilket lag man ska heja på, men jag får be kicki uppdatera mig.

gårdagen i vännäs bjöd på fest av en helt annan division. var runt och sprang i "öltältet" hela kvällen. tappade bort folk, hittade folk igen, dansade, drack ingenting men var ändå i kalasform! åkte hem i en helmålad svart skåpbil lagom till allt stängde och landade hemma hos mig vid 4 efter en snabb vatten och lite catchup hos emma. nu väntar en jobbvecka och sen är de dags för festernas fest nästa helg: åsele marknad. det kan bli krig!

systrarna rydelius premiärfest


önska oss lycka till!











sol, cab och födelsedagsfika

igår var jag, mamma och lisa på stranden. igen. inte för att det är tråkigt eller så, men jag har spenderat fyra dagar på stranden och bara latat mig. i mina öron låter det: perfekt! vi styrde bilen ut mot obbola och hittade en jättemysig strand vid nån båtklubb. utsikten var två fabriker som spottade ut gift, men om man låg vänd åt andra hållet så man inte såg röken så stördes man inte så värst mycket. (vi får väl se om jag börjar gå snett nu eller nåt sånt, man ska aldrig säga aldrig.)

på kvällskvisten hade pappa lånat en cab så jag sminkade mig (första gången på fyra dagar, jippikayey för mig!) och vi brassade ut till baggböle där köket hade stängt för en minut sen. vi körde ytterligare några meter och hamnade på brännlands värdshus och där hade de pizzakväll. pizzorna var bakade i deras bagarstuga och de var sjukligt goda (och dyra). efter att vi proppat i oss nyttig pizza fick jag köra nedcabat. jag och lisa satt i framsätet och vi satte gammfolke där bak. vi kände oss lite stekiga där med läppglans och solbrillor. jag körde över sörfors och hittade världens krokigaste väg som jag körde lite rally på. det var skoj! efter lite kaffe och kakor i klabböle åkte vi in mot stan igen. en riktigt mysig sommarkväll!

för den som trodde att min kväll var slut där - nejnej. det kommer mera. jag hann hem och köra in två tvättar och sen tog jag min egen lilla racerbil till josse på carlshem på födelsedagsfika. vi åt supergo tårta, spelade kubb som vi tjejer vann och sen några omgångar med "med andra ord" som är det perfekta spelet för lite skratt. klockan ett körde jag hem, mer nöjd än någonsin. mest nöjd var jag nog med att jag hade tagit vara på en hel dag och gjort den till något alldeles extra som man kommer komma ihåg i vinter när det är snöstorm.

nu ska jag göra mig i ordning för att cykla ned till stan. jag och lisa ska vandra runt och kolla på grejor, käka lunch och jag ska även kolla in lisa när hon blir sminkad. hon och jag ska ut i kväll (!!!!) på droskan. jag lär väl vara pretty ensam i min ålder, men man får ju ställa upp för laget!

vampyrer

gissa vad jag just har gjort?

jag och matilda såg ju som sagt twilight i förregår. i kväll hade vi stämt träff igen för att se new moon. vi började med extramaterialet till twilight. sedan såg vi allt extramaterial till new moon. efter det avslutade vi kalaset med att se hela new moon. vi såg på tv från 18-22.45, alltså nästan 5 timmar. är jag in love with vampires? det kanske kan vara så illa är jag rädd..

stranddag

idag har jag haft en riktigt bra dag. jag och mamma inledde dagen med att åka till bästa, käraste södervik. där var det sjukt mycket barnfamiljer och jag kände mig som en utböling. har det alltid varit så, mina söderviksvänner? när det börjat småskvätta lite regn och vi hörde att solen sken i bäcksjön tog vi bilen dit och låg där en halvtimma innan molnen även letat sig dit. vi hade en riktig stranddag som även innefattade ett dopp i sjön. jag lämnade av mamma i ersmark. hon och pappa skulle på en cykeltur till nydalasjön där de skulle möta upp två andra par och ha picnick med lite ost, vin och kex. det lät inte alldeles tokigt.

jag själv tog mig till sandbacka igen, ringde emma och planerade min kväll. vi har just kommit hem från stöcksjön där vi tog oss ett kvällsdopp. vattnet som från början kändes riktigt kallt, blev efter ett tag rätt skönt så jag simmade runt där i närmare 10 minuter. efter badet smaskade vi (jag) på melon och doppade fötterna i sjön från bryggan. lite mindre mygg och inget småskvätt av regn och kvällen hade varit komplett.




just nu sitter och och tuggar på rostade mackor med kräft/räk-röra som jag fick av matilda igår. hon är allt en bra granne hon..

skor till afrika

jag köpte mig en ny kavaj idag. en ljusgrå, dösnygg med axelpuffar. kunde bara inte "inte köpa den". min garderob svämmar snart över. äger numera 4 (dösnygga) kavajer.. jag tror de är dags för en liten sommarstädning snart. hörde för övrigt talas om en sko-utrensning av matilda. tydligen har vi fått en lapp i brevlådan som meddelar att om man har några skor till övers ska man ställa dem utanför sin dörr en viss dag och då kommer nån och hämtar upp dem och skickar dem till behövande i afrika. jag och matilda skämtade lite om att man kanske skulle skicka ett par stilett-klackar som man inte använder men jag tror i ärlighetens namn att mina oanvända osköna ballerina gör mer nytta. känns bättre att de sitter på nån glad afrikans fötter än att de står i mitt förråd och samlar damm. var inte det lite smart?

summa summarum

igår drog jag mig till ersmark när jag vaknat upp och kunnat ta mig ur min wheels-kokong. jag och mamma mu lagade mat i nästan två timmar och avnjöt grillat med potatis med resten av familjen så det stod härliga till. jag läste min bok och njöt av jordgubbar med glass. på kvällskvisten tog jag och lisa på oss varsitt par crocs, smetade på myggmedel och körde igång nån match kubb med mamma. jag vet inte riktigt vad som hände men lisa vann alla sina matcher. vi skyller på dagsformen, för sådär bra brukar hon verkligen inte vara..

idag ska vi åka till nordmaling och gå och strosa lite på häggströms modehus i lögdeå. det är ett vanligt sommarnöje för oss! om vi har tur skiner solen litegrann och vi kan åka till olofsfors och fika litegrann också. man måste ta vara på varje sekund av sin semester. jag har nästan fått lite ångest för att jag sovit bort de senaste två dagarna. (är man uppe till halv 8 och 6 så är det väl ganska logiskt att man sover lite längre också, men ändå.)




en fråga till bara:
den som diskar hos mig har inte varit här på över en vecka? var har du tagit vägen? vore schysst om du i alla fall kunde höra av dig. diskberget växer..

sommar

en sommarlinn på väg på sommarfest med sommarväskan packad med sommarcider.

en kväll i solen på en utealtan. kan nog inte bli så mycket bättre än såhär!

pizzabullar

idag har jag umgåts med jenny. vi gjorde det vi brukar göra. inte så mycket med andra ord.. det är riktigt skönt att bara kunna slappa och ha det gött. vi bestämde oss ändå för att baka litegrann så efter en tripp till willys för lite inhandlande av diverse ingredienser. jag bakade morotsbröd och gjorde pizzabullar. det blev gaaanska goda!









sen måste jag bara få slänga upp en bild på min otroligt fina kusin thea. vi hade, som sagt, en mycket trevlig tripp till lekparken igår.


RSS 2.0