fångarna på fortet

är sjukt imponerad över mina skills i fångarna på fortet. vet inte om jag lyckats så bra i cellerna men uppe i tornet hade jag nog klarat alla gåtor.. har tagit flertalet nu under programmen som varit. hjärnan är det ännu inget fel på!

linn rydelius..

.. tänder ljus i lägenheten, byter om till mjukisar och ser på fångarna på fortet.
ensam - men jag måste ändå erkänna att jag trivs i mitt eget sällskap.


konsten att göra ingenting

jag har ont i ryggen och vaknade upp snuvig. jag fryser trots att fleecemorgonrocken är på och jag äter varma mackor. om jag ska till och bli förkyld igen när jag precis blivit frisk måste det ju vara ödet som spelar mig ett spratt. det är inte okej!

idag blir det 'långjobb' igen - 9 timmar ska jobbas innan jag får åka hem och göra ingenting igen. ibland undrar jag vad man har för vettig vardag egentligen? man gör ju oftast ingenting av betydelse. matilda kommer förbi, man drar en sväng till stallet, man hänger på facebook i 2 timmar, man pratar i telefon, man åker och handlar, man diskar litegrann - och sen var de dags att sova för att kliva upp till jobbet igen. inte konstigt att folk stannar på ett och samma jobb i 20 år när vardagen bara flyter på..

sommaren är kort (men härlig)

hörni. nu är det bara att inse fakta. sommaren är över.

bishops har nu tagit bort sin uteservering. denna tragiska händelse inträffade idag strax innan 11.

powernap

jag sov inte särskilt många timmar i natt och kände mig helt död när jag kom hem. satt och pratade med emma litegrann och det var som om hjärnan inte fungerade för att den var så trött. jag käkade lite mackor och sen la jag mig i sängen och somnade. ställde klockan på 16.00 och vaknade upp 17.45. härligt med en tretimmars powernap.. inte så coolt. känns inte som om man kommer kunde somna så lätt i natt, om vi säger så.

nu ska jag byta om lite och dra en repa till ersmark. ska hämta lite diverse prylar och även få smaka på lite cheesecake som det lät. efter det ska jag köra (observera, ingen cykling idag) till emma och ligga i hennes soffa och se på dålig tv. det tycker jag låter som en riktigt bra planering inför den kommande kvällen!

kräftskiva

det blev ingen städning igår. tiden sprang iväg och jag degade nog lite för länge hos matilda.. jag hann i alla fall iväg på kräftskiva hos hanna rydfjäll. där var det 10 peppade tjejer som skrattade, drack nubbe och skvättade kräftsaft på varandra. bra uppstyrt och mycket mycket trevligt. jag kom hem vid halv 1 och var tvungen att ta tag i tvätten då (planering = obefintlig). gick och la mig strax innan ett och de var uppstigning 7.30. idag jobbar jag 9-16 och sen ska jag hem till emma för att göra mig i ordning inför kvällens händelser. hoppas bara att det inte är lika kallt i kväll som det var i natt, jag frös faktiskt om fötterna.

nej. nu ska jag bestämma outfit inför i kväll! so long.

håll i er!

igår kväll beställde jag smink. det ska levereras inom 10 dagar. TIO. varför är jag alltid så seg? om jag hade beställt nytt i vettig tid hade jag kanske inte behövt vara osminkad på jobbet. jag måste till ersmark och se om jag hittar mig nån gammal foundation eller nåt, de här går inte. har ju insett att jag måste sminka mig i kväll också då jag ska på kräftskiva hos hanna rydfjäll. vore ju kul om man i alla fall inte såg ut som om man höll på att somna under hela middagen.


nu ska jag berätta något som kommer göra att många av er kommer falla av soffan/stolen. jag är ju ledig idag och hade tänkt mig en städ och tvättdag. men! jag ska även pallra mig till usm för lite core & step. hörde ni?

core och step!
core och step!

jag ska träna idag. jag är fortfarande lite snuvig och tjock i halsen men när jag väl bestämt mig för att ta mig dit och är lite motiverad så ska detta tas tag i.

(nu hade det passat bra med bilden när jag lyfter hantlar på badmintionstadion i 14-års åldern, men jag hittar den inte. jenny, lisa och anette.. ni vet vilken underbar bild jag menar)

tack!

hej på er alla vänliga själar som la ned lite tid och kommenterade. jag tackar och bockar och bugar för "kommentarer (7)", även om lisa boman hade råkat klicka två gånger.. men de gjorde ingenting lisa, jag gillar dig ändå!

så, vad sker då?
jo. här kommer den vanliga uppdateringen! jag har just ätit lunch. en väldigt konstig lunch för andra men en väldigt vanlig lunch för mig. man tar det man har, man tar en macka, lägger allt på mackan och smaskar i sig. har hittills aldrig varit med om att det smakat dåligt, bara mer eller mindre bra. hittade en delicatoboll i kylen och fick flashbacks från högstadiet då man åt en sån mer eller mindre varje dag. till den har jag klunkat lite kaffe och nu ska jag beställa lite smink på internet. om jag har otur tar mitt id smink slut i morgon, och jag får gå osminkad på fest på lördag. det skulle kännas mindre bra, faktiskt. jag tror att det blir osminkat i morgon (jag är ändå ledig) för att spara på de små kornen som finns kvar i burken.

"kommentarer (0)"

jag känner mig deppad. jag skrollar ned efter min blogg och ser de hemska ordet "kommentarer (0)" på varje inlägg. vad håller ni på med? JAG VET ATT NI ÄR DÄR FÖR JAG SER ATT NÅGON HAR BESÖKT MIN BLOGG!

är det att jag ofta pratar om min mat? förlåt. jag ska sluta med det i så fall.
är det för att jag ofta klagar på att jag borde städa? förlåt. jag ska även sluta med det här.
är det för att jag ofta skämtar om saker som bara jag tycker är roligt? förlåt i så fall, jag ska sluta med det.
är det för att jag ofta skriver om rut? förlåt. jag ska sluta med det.
är det för att jag ofta skriver om fest och vin? förlåt, i så fall ska jag sluta med det också.

jag inser efter dessa rader att om jag slutar skriva om det här har jag ingen blogg kvar. jag inser också att jag vill ha en blogg för att jag annars inte vet vad jag ska göra av mina meningslösa tankar som måste ut genom fingerspetsarna och ut på internet. jag tror helt enkelt att ni som valt (blivit tvingade?) att besöka mig här får stå ut med mat, städning, tråkiga skämt, rut & fest. det är ju trots allt jag.

linn rydelius hade i alla fall blivit väldigt glad om jag för en gångs skull kunde logga in här och läsa "kommentarer (1)". då hade all energi jag lagt ned på det här inlägget i alla fall inte varit förgäves.

(nu hade jag tänkt skriva en rad om min middag, men jag tror jag avstår. ni verkar ju ändå inte vilja veta.)
lev och må!

currygirl

jag vet inte vad det är.. men är inte matlådan liiite godare än när man åt samma mat kvällen innan? min currykyckling (jag vet, jag är en mästerkock ibland som orkar ställa sig och laga mat efter en 11timmarsdag) smakar fantastiskt i min lilla låda idag. stark, mycket curry och lite böngroddar. jag är a-ma-zing!

ps. jag skippade johnnys till den här maträtten, även om jag tror att de skulle vara ganska gott. ds.

linn rydelius..

.. är uppe på tok för tidigt för sina ögons bästa. de är alldeles röda och gråter tårar hela tiden, inte för att de är ledsna utan mer för att de egentligen skulle vilja vara stängda.
jobb 7-18.15 idag - hej och hå!

partygirls

jag hade en toppenkväll igår. hade en liten miniförfest hemma hos mig med emma och jullan innan vi drog vidare till ersmark till suss. där bjöds det på whiskey, dans till e-type och tryckare inne på toaletten. strax innan elva drog vi ned till stan och begav oss emot tc där det var mycket trevligt folk och bra dans. vid ett gick jag jullan och emma till olles för att surra lite med mallan och där vid fyra somnade jag som en stock i emmas säng. jag hade tydligen somnat mitt under att emma pratat med mig. vilket sällskap man är! tur att hon vet att det var efter en tuff partynight och att jag inte ville vara otrevlig.



                              fina tjejer hos susanne innan utgång



i morgon börjar en jobbvecka igen, så de är väl lika bra att ta sig till sängen. godnatt!

ingen höjdare

vitt vin + grillkorv + johnnys senap.
ingen bra kombo faktiskt.
inte ens för mig som gillar allt.

konstigt nog ändå pepp

åh vilket underbart väder! jag blir så motiverad.. inte. det öser ned utanför mitt fönster och min näsa är täppt. på nåt konstigt sätt är jag ändå peppad på dagen, trots att jag sovit dåligt. vi hade så grymt mycket att göra på jobbet igår och jag hoppas på en likadan dag idag också. klockan 15 trillar det in 10st shoppingsugna vänninor som ska ha personlig styling med mig och nina. det kan bli grymt!

först gäller de bara ta tag i snuvan, håret, sminket och hållningen. då kanske man klarar sig idag också.

crazy day

jag har luddag nu. en blandning mellan lunch och middag. åt lite köttbullar där vid 12 och sen fick jag jobba igen. eller rättare sagt, jag satt i telefon med posten och skrev mail samtidigt som jag åt. är man inte buissneswoman så säg! vi har haft det crazy här på rut i eftermiddag, men de är precis som de ska. timmarna går så fort och vips ska man hem. i kväll ska jag umgås med finaste emma och bara hänga hemma. i morgon blir de en lång dag på rut igen och kvällen bjuder på.. fest. såklart!

listan



mitt halsont har försvunnit och ersatts av slemhosta
hunden i lägenheten ovanför skäller fortfarande
jag lyssnar på aqua
jobbar mellan 12-16 idag
zlatan är tillbakalämnad och jag bor själv igen


pretty woman

jag åkte till ersmark och fann mig själv drickandes te med smak av citron och ingefära. till det serverade min syster en bit tårta från mekka. synd att man har så taskig smak när man är förkyld, men den var säkert god. vi la oss i soffan och såg på film. började på nån dålig variant och bytte till en som vi visste var bättre: pretty woman. den kan man lita på i ur och skur. ungefär som twilight och the holiday. dirty dancing. sunes sommar. bruce allmighty. såna filmer som man bara kan köra igång och se, utan att behöva bli vidare berörd utan bara underhållen i nån timma. nu blir de snart middag och sen ännu mer slappande.

sjukling

hej och välkommen feber. idag är jag slö och snuvig. hjärnan känns som en luftballong och hunden i lägenheten ovanför skäller konstant. elin skulle kolla upp om någon annan kan jobba - i så fall tar jag mitt pick och pack och släpar mig till ersmark för att ligga på den soffan och kurera mig idag (lisa vill inte att jag ska dit, så hon flyr nog fältet). hoppas att jag känner mig friskare imorgon!

lunchdags

jag äter den konstigaste lunchen på länge. (men långt ifrån den äckligaste)
inlagd sill, hårdbrömackor med avokado, gurka och röd paprika.

snart blir de kaffe på de här, som grädde på allt det äckliga tillsammans. stackars magen som får ta itu med sill och kaffe. usch vilken kombo!

termometer

jag undrar vad som är passande klädsel idag. solen skiner och de är klarblå himmel, men skulle alltså kunna tro att de är stekvarmt ute. jag tror att naturen lurar mig och känner på mig att det är lite kyligt, så därför kör jag nog brallor och skjorta idag. det här problemet hade inte varit nåt problem om jag hade ägt en termometer, men de är också det som är lite av tjusningen. vissa dagar fryser jag ihjäl på jobbet, och andra dagar rinner svetten.

mobilt bredband

satt en halvtimma när jag kom hem från stallet och försökte få igång mitt internet.. om det fortsätter att strula såhär måste jag verkligen se till att fixa det. är inte lätt att tvärt kolla facebook om de drygar sig en halvtimma först.

jag har gått och blivit förkyld. har ont i halsen och snuvan har kommit som ett brev på posten. jag tror att det är läggdags för fröken rydelius nu, så man känner mig någorlunda frisk och pigg i morgon på jobbet.

helgen

blev festligheter både fredag och lördag för mig den här helgen. igår trotsade jag allt jag sagt om vila och åkte ut till en åker i näsmark utanför bjurholm på lastbilsmässa. där var det mycket folk, en hejarns massa lastbilar och lera. mina fötter och nytvättade byxor var ganska geggiga när det väl blev läggdags där vid fyra. sov i gräsmyr och körde in på eftermiddagen till stan. käkade tonfiskpasta när jag kom till lägenheten och hade det allmänt slappt. nu har jag fått besök av zlatan (katten alltså) som jag ska vara kattvakt till fram tills torsdag då jenny är i stockholm och hälsar på lisa boman. zlatan älskar att krypa in i min garderob så där ligger hon och jag märker knappt av henne.. inte så drygt att vara kattvakt då det enda man ser är en svans då och då.

nu blir det söndagsmiddag i ersmark. jag har önskat kyckling och det verkar som om jag kommer få som jag vill.

linn rydelius..

.. äter fredagsmiddag: blodpudding med lingonsylt.

ska snart göra mig i ordning för att åka på förfest hos fröken jansson. har just precis bråkat med mitt mobila internet i en kvart. detta är en vanlig procedur man måste göra nästan varje dag. ska man ringa och klaga kanske? jag har ju faktiskt betalat min räkning.
någon annan som ska ut i kväll?


emmas gåvor

kom tillbaka till jobbet idag och hittade en liten present på kontorsskrivbordet. det var en spontanpresent från emma med världens finaste text på som gjorde mig alldeles tårögd. i paketet var det helt perfekta gåvor, som gjorde att jag log så stort att jag aldrig sett så många av mina tänder förut. hon är allt bra king, den där emma.

middagstips, någon?

värmde just på nån gammpasta som stod på spisen. hällde på lite vitlökssalt och örter och körde in i micron. snacka om att inte orka laga mat två gånger på en dag. kan bero lite på att jag har ett ekande kylskåp och nästan lika ekande frys. måste åka och handla i kväll, annars får jag äta pesto, bakmargarin, ketchup eller kidneybönor till frukost. inget av dem kändes särskilt lockande..

jag har just varit och solat - här ska brännan tas vara på! vägrar bli blek bara två veckor efter att sommaren tog "slut".

422

jag har 422 vänner på facebook i skrivande stund. ingen av dessa än online just nu.
vad gör alla?
sover? jobbar redan klockan sju? äter frukost utan dator? efterfestar?

antar helt enkelt att alla andra inte är lika facebookberoende som mig..

linn rydelius..

.. har ont i huvudet för att hon satt upp håret alldeles för hårt i en knut alldeles för långt upp på skallen.

tjejhäng

har haft en väldigt trevlig kväll med ett gäng "gamla" klasskompisar. jag, joffa, josse, amanda och emma möttes upp strax efter sju på nattöppet och köpte karra. vi gick till emma, drack kaffe och pratade en massa strunt. en sån tillställning man har alldeles för sällan - en sån som inte innefattar alkohol och glömda samtal. helt klart något vi borde göra om!

snart är de dags för sängen, men först tror jag att jag ska se till att ta tag i boken jag började läsa innan jag åkte till göteborg. lika bra att fortsätta läsa ut den, även om jag vet slutet. det är såklart den fjärde boken i twilight-serien jag pratar om, vad annars?

göteborg







hej och hå, här är linn gånger två
uppe i det blå, i en spårvagnsdepå


helgen

jag åkte och hämtade bilen ute i ingenstans för någon timma sen och har sedan dess pratat med emma i telefon. vi sågs senast i natt men hade så mycket att surra om att vi pratade 1½ timma och hade garanterat kunna slå död på ytterligare en. ibland har man bara så mycket att säga till varandra så man får nästan lägga på för att de inte ska bli så drygt..

gårdagskvällen var härlig. jag drack vin, spelade kubb, sköt luftgevär, badade nattbad och pratade i telefon. mitt i natten fick vi hämtning av en svart mystisk van och tog oss in till stan igen, det var därför bilen stod kvar där tills idag. känns bra att ha den här vid lägenheten igen.

i morgon är jag ledig och har inga speciella planer. hoppas på sol men det ser trögt ut. jag får väl se till att läsa ut min bok och kanske tvätta lite. aldrig fel med två dagars ledighet i rad.
godnatt!

träningsvärken gör de inte lättare direkt

idag hade vi tänkt städa lagret.. hur gick de med de planerna? jo, vi fick 11 feta lådor. när de kommer jeans måste man räkna alla, se att alla storlekar är rätt, bocka av från order, kolla priser, läsa in alla brallor på rätt storlek och lägga in nya varor och alla storlekar. jag är rätt snabb på detta, men det tog mig ändå 50 minuter. när jag väl var färdig såg lagret ut som hell och alex och hanna kom knappt framåt i röran. nu ska jag ha lunch ett tag, sen ska hanna ha lunch och när vi väl kanske plockat upp hälften av det som kommit så ska alex gå hem. kan vi städa lagret då? nej.. stackars elin som kommer tillbaka på måndag efter 4 veckors semester. hon kommer mötas av en röra av dess like. förlåt elin för att vi inte hann göra det fint för dig!

i kväll ska jag och emma eriksson gå ut och käka, sen blir de nog bara hemmahäng med någon film. i morgon jobbar vi båda och sen drar vi på stugfest mitt i ingenstans. de blir nog meganice. ska se till att få mig ett nattdopp också om vädret tillåter (det kommer de göra oavsett.)

onsdagkväll

jag kommer nog vakna upp med grym träningsvärk i morgon.. första 3 utfallen på benlåten och jag var död. axlarna fick sig en rejäl genomkörare också och nu verkar de inte bättre än att jag inte kommer kunna lyfta armarna när jag vaknar. härligt att de känns i alla fall! syster var jätteduktig, kunde allt och peppade på bra. ska bli spännande att se hennes utveckling.

nu ska jag krypa i säng efter en kväll med två cider och lite tv-tittande. godnatt!

bp

ledig dag idag, och vad är de för väder? mulet.
kanske dock är lika bra då jag ska städa lägenheten nu. den är så grisig att jag inte ens vågar mig på ett besök från lisa. kan vara bra att städa den när man har lite tid över. klockan 14 ska jag och systeryster köra bodypump. hon har ju utbildat sig till instruktör och övar på vänner och familj nu. om vi har tur får vi med oss fröken öjbrandt, men hon verkade inte vara så överladdad. själv ska jag köra på väldigt lätta vikter eftersom jag inte ens minns då jag tränade sist. vill kunna gå i morgon!

kaffe på gång

guten tag!
här sitter jag inne på en solig dag och äter sallad. har just bokat en klipptid för min lugg och ska vara med emma i kväll. dagen till ära har jag på mig shorts (gårdagen visade på att jeans och långärmad skjorta inte var nån höjdare). jag ska snart ut och dricka kaffe på en liten blomlåda här utanför rut men måste först se till att koka lite. kaffe alltså. annars blir de nog lite svårt.

övernaturligt trött

jag är övernaturligt trött just nu.. längtade hela kvällen tills jag skulle få gå och sova men drog ut på det litegrann så man inte skulle vakna alltför tidigt i morse. gick i säng där vid halv 12 men kunde jag sova då? nej.. då hade tröttheten gått över till övertrötthet och jag låg och vred mig till klockan ett. uppstigningen i morse är bland de värre jag varit med om. sitter på jobbet nu och har gjort lite papper och ska ut och städa butiken nu. får hoppas att bra musik, kaffe och hannas sällskap gör mig piggare.


gaga

i göteborg har jag sammanlagt blivit kallad för lady gaga typ 15 gånger. på spårvagnen, på förfest, ute på krogen, på toaletten.. igår fick jag inte ens vara ifred utan fick hela tiden frågan "när ska du sjunga då?". jag hade hur som helst en toktrevlig kväll som gaga igår. mina fötter gör jätteont och vi håller på att städa ur lägenheten. flyget hem till tråkiga umeå går klockan 15.45. jag vill INTE åka hem!

RSS 2.0