jag är på g igen

sitter och fikar lussebulle och kaffe i en rosa tomteluva. stämningen idag är på topp, alla kunder är glada och ler, vi har hur fina levande skyltdockor som helst och kajsa sitter och stickar precis vid kassan. verkligen mysigt! vi har även elins barn på besök som står i skyltfönstret med paket, folk stannar upp utanför och fotar och pekar. vissa har verkligen ingen hyffs alls..

ångesten är så gott som borta nu. härligt är väl det? pallar inte med ångest - känns verkligen som om jag dödat en människa. det är faktiskt helt sjukt jobbigt!

nu ska jag se till att fräscha till mig lite och sen gå ut igen och mysa bland alla som har julstämning. jag ska skåda min pimpade gran och känna mig nöjd över att jag för en gångs skull har varit lite kreativ! lägger upp en bild sen för att visa "pimp my julgran - rut style"
hejsålänge

en konstigt inlägg om ångest

alltid denna ångest när man vaknar en söndag morgon. när ska jag lära mig? ska jobba idag. sitter i morgonrocken i köket, måste ut med hunden och känner mig allmänt omotiverad till livet. utekvällen igår var trevlig, det blev olles med emma och acke. träffade även på suss, anette och linn ute i svängen, det var kul! även fast de blev ganska lungt för min del igår har jag alltid samma ångest - tyvärr. enligt pernilla var det ett mognadstecken 'du kommer aldrig att bli av med den känslan, du håller på att bli äldre' sa hon. jag vill inte bli gammal! ska jag ha ångest varje gång jag dricker så kan jag lika gärna skippa det, jag vet inte om det är värt det? den försvinner ju i och för sig efter några timmar men på morgonen är det inte roligt någonstans!

nu gäller det att tagga till - idag blir det rosa tomteluvor, levande skyltdockor och kaffe och pepparkaksbjudning på rut. hoppas på en skön söndag!

förberedelser inför kvällen

med täppt näsa, endast hörsel på ena örat och en ny spets-top är jag nu redo för utekväll. verkar bli ickenyktert i kväll - är faktiskt sugen på fest!

och till johanna:
jag har ingen koll på vad jag ens själv vill ha i julklapp. lika svårt att komma på själv vad jag vill ha som det är att hitta på vad jag ska ge till andra. ingen fantasi, har aldrig haft och kommer aldrig att få..

nästan första advent

lönehelg och snart advent. mycket folk i farten idag på stan! gick tidigare iväg en sväng på stan och köpte en julgran som vi ska ha utanför butiken med rosa härliga julkulor på. jag gillar tänket på det här stället!! siiter nu och äter min vanliga lunch - tonfisk med smak (pröva! det är sjukt mycket godare än de låter) och en avokado, kaffe och ett litet bröd. perfekt lunch! skjutsade mor och far till bussen i morse, de ska till tallinn i tre dagar. det här innebär att det bara är jag, lisa och hunden hemma. underbart faktiskt! dock inte lika underbart att stiga upp halv 6 för att skjutsa två stressade förvirrade föräldrar.. minns knappt bilfärden hem. somnade sött igen när jag fick lägga mig i sängen.

snart dags att köpa julklappar också.. vad ska man inhandla? jag brukar inte tänka så mycket, ser en sak och köper den. i år har jag lite problem faktiskt. jag har inte "stött på" några saker än. det här blir problem känner jag på mig. vad ska jag ge till emma? johanna? acke? PAPPA?!?! lisa och mamma är som enkla att köpa presenter åt, jag ger dem något som jag själv vill ha för att kunna använda det, hehe. det gäller att tänka smart mina damer och herrar!!

nu ska jag till o plocka undan efter mig, det ser hemskt ut här på skrivbordet där jag sitter. i kväll verkar de bli utgång (är jag taggad? vet knappt själv) med emma - då brukar det faktiskt bli lyckat!

längtar efter dig! du kommer hem snart!!!! :)

det kommer mera..




när jag tänker efter kanske det inte är en så bra ide ändå..

efter vissa små (men ändå!) protester från min kära reseväninna emma har jag nu beslutat mig för att bilderna från hasch-mannen inte kommer att visas in public. kanske efter viss beskärning och retuschering - vem vet?

nu ska jag i alla fall ta o lägga in bilderna på datorn, sen blir de att se på idol med min kära mamma och pappa!

(jag stannar på rut! det är klart nu. var lite nervigt där ett tag. det slutar i att jag får lite mer timmar ändå. det här känns lovande! nu kör jag stenhårt med rosa tomteluva och glögg. på söndag blir de levande skyltdockor. känns faktiskt kul att jobba på skyltsöndag. go rut!)

en parantes

jag lovar att jag ska berätta och haschmannen som tvingade på mig och emma paljettklänningar.. kanske bjuda på en bild också. om jag är snäll. ingen pepparkaka för mig idag - dock en lussebulle. det borde göra susen!

och tack till alla er som julpyntat - det gjorde det mycket mysigare att komma hem faktiskt..

var ska jag börja?

egypten var toppen! mitt sällskap var suveränt! vädret var underbart!
folket var.. mindre bra.
veckan flöt på, vi solade varje dag, såg endast tre moln under hela semestern, snacka om toppenväder!
nu sitter jag här på jobbet - började tolv idag. tur var väl det - behövde mina tre timmars sömn där mellan 7 och 10 i morse kan jag lova!

återkommer senare i kväll med mer info och kanske lite bilder!

fortsättning följer


ps.

egyptierna ar faktiskt ganska dryga. det ar anda sjukt hur fort man lar sig att bara stanga av allt.. 'i love you both' ar en aterkommande kommentar vi alltid far hora nar vi gar ut fran vart hotell.. men det ar ju ganska bra for sjalvfortroendet anda..

en glass senare

sitter nu pa hotellet igen efter att ha varit ute och atit pa en libanesisk restaurang har bredvid hotellet. den basta maten hittills faktiskt! idag har det varit underbart vader, nastan ingen blast alls. vi har legat och pressat hela dagen lang. klev upp efter fyra timmars somn och at frukost. vi hade en riktigt bra utekvall igar maste jag saga! vi var pavag hem till vart hotell dar redan vid elva men vi blev overtalade att stanna, och det gjorde vi ratt i ! var inga problem alls med att ta taxi, man kande sig ratt saker faktiskt! i morgon ska vi ivag pa batutflykt och snorkla lite. det kommer bli kul att hitta pa nagonting som inte har med hotellet att gora. det ar ju bra att variera sig lite! aven om vi bade badar i havet och i poolen, laser och lyssnar pa musik (sover ibland ocksa..) sa kan det ju bli lite langtrakigt i langden. vi hoppas pa lika soliga dagar framover!

nu ska vi ta och ga upp pa vart hotellrum, dricka lite juice och se pa dirty dancing pa ackes ipod. kan inte bli annat an bra!!

ta hand om er dar hemma, vi hors! :)

egypten

halla! jag och emma lever, i allra hogsta grad! idag har vi legat vid poolen, alldeles vid stranden, och bara vilat upp oss. vi tar igen allt vi inte har fatt vila sen studenten, hehe. just nu sitter vi pa hotellets bar, vi har just gjort oss i ordning for en liten utekvall faktiskt. vi ska ta taxi (hall tummarna for att vi inte blir bortrovade) till ett stalle tio minuter bort.. fick tips av reseledaren att det skulle vara ett kanonstalle. vi hoppas att papas bar och ministry of sound ger oss vad vi vill ha. tydligen brukar guiderna hanga dar, det kan ju aldrig vara fel.. annars har vi mest tagit det lugnt, solat och atit god mat. stranden ar helt okej, vi har en egen strand som tillhor hotellet. det ar lite synd anda, det blir inte sa mycket av nagra strandpromenader. det blaser en hel del ocksa, inget man klagar over men pa eftermiddagarna kan det bli lite kyligt. man kan aven behova ha en liten kofta pa sig pa kvallskvisten for att inte frysa. annars har vi stralande sol och lever och mar! i morgon har vi bara tankt ligga vid poolen och ta det lugnt, en liten taktikvila infor det som komma skall! pa mandag ska vi namligen ut pa en sol, bad och snorkelutflykt med bat, kan vara kul att hitta pa nagonting annorlunda :) pa hotellrummet kan vi aven avnjuta svt europa sa vi ligger pa eftermiddagarna och glor pa svensk tv och har det gott. lyckades aven med en timmas powernap efter duschen idag aven fast vi vilat hela dagen. we're on vacation!!!!

nu ska vi ut till poolomradet och dricka upp olen for att senare aka ivag. vi hors snart igen!!!

ha det bra, det lovar jag att vi har det!

on my way

sådärja! väskan packad och står redo i hallen. jag har på mig reskläder (typ sånt man kan ta av när man kommer fram - kofta, tights, sockar) och sitter bara och väntar på att tiden ska gå. ska hämta emma strax innan åtta och sen bär de av till nattöppet för inhandling av lite godis och kanske en tidning. i morgon bitti går planet kl 7.40 från arlanda och vi är framme i egypten strax efter ett. ni kan ju ägna mig en extra tanke kanske - en blekfis i ett soligt land. känner på mig att de här kommer att bli toppen! förhoppningsvis hittar jag mig en dator i egypten också så jag kan dela med mig lite av det senaste som hänt. prio nr 1 är att ta det lugnt och sola - framförallt BADA! jag vet inte vad det är med mig men jag längtar som fan till att ta första simtaget. vi kommer hem på fredag morgon nästa vecka, då blir det jobb på en gång. ingen vila ingen ro. det kostar att vara utomlands så det är lika bra att tjäna ihop till sitt levebröd så fort som möjligt!

när vi kommer hem är det nästan december, advent och dags för julbak och julklappeshopping. jag måste ändå säga att jag längtar lite.

ta hand om varandra!

pengaproblem

65 kr på kontot. kunde inte ens handla min lunch.. tur att internetdosan fanns med så man kunde föra över pengar. hade blivit en rätt jobbig dag annars.. när jag kommer hem från egypten har jag fått mer pengar - lönen dunkas in lagom till hemresan. kan ju säga att den är rätt välkommen med tanke på ridavgiften som jag tidigare berättade om. julklappar måste ju också inhandlas.. så - december kommer bli en utgiftsmånad. tur att jag inte har någon större hyra att betala!

på väg till sista jobbdagen på drygt en vecka

sitter på bussen på väg till jobbet och lyssnar på rix morgon zoo. bussen är full och jag sitter mest i mina egna tankar. kommer på mig själv med att le flera gånger åt det som sägs på radion. bäst som det är sitter jag där, i den proppade bussen, ensam på ett säte och skrattar för mig själv. är det inte sjukt så säg..

god morgon!
en ynka dag tills jag sitter på planet till egypten!

final touch

har suttit nu i närmare 1½ timma och fyllt på ackes ipod med ny musik.. har inte ens lyckats fylla den till en fjärdedel. håller på att konvertera sex and the city filmen också så den ska kunna avnjutas på playan i egypten. om jag lyckas ska jag även se till att älskade dirty dancing också finns med! det här kommer bli kanon! nu saknas bara ett diadem (inköps i morgon), hörlurar (också något att inhandla i morgon), lite mat och att packa ner det sista - typ sminket, tandborsten och sånt där vardagstjosan. kommer nog få sluta lite tidigare i morgon (typ fem) så då kommer jag hem lite tidigare och slipper förhoppningsvis stressa med det sista!

för övrigt har jag världens sötaste hund. han låg och gnydde i hallen, drömde mardrömmar. jag gick dit och kramade om honom och han blev lugn. tänk att en liten varelse som ser ut som ett konstigt lamm kan ge en så mycket kärlek. fantastiskt!


lyssnar på nymusiken jag laddat hem (...) och blir kär i 'a fine frenzy's album. leona lewis och lady gaga ligger inte långt efter. om det är någon som har tråkigt kan man ju alltid lyssna på pokerface av lady gaga eller homeless av leona lewis. ett litet tips så här på tisdagskvällen.
när vi ändå pratar om a fine frenzy. hela låten almost lover är ju så underbar så jag vet inte vad. HELA LÅTEN - varje ord! det är så sjukt.. så sjukt.

Your fingertips across my skin,
the palm trees swaying in the wind
images
You sang me spanish lullabies,
the sweetest sadness in your eyes
clever trick

I'd never want to see you unhappy,
I thought you'd want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long my luckless romance
My back is turned on you
I should have known you'd bring me heartache,
almost lovers - always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
images
And when you left you kissed my lips
you told me you would never
ever forget these images, no

I'd never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
without you on my mind
So you're gone and i'm haunted
and i'll bet you are just fine,
Did i make it that easy
to walk right in and out
of my life?

taklagsfest på invito

många tuggor mat senare sitter jag nu på jobbet igen för att ta bussen hem. snacka om värt, gratis käk, gratis dricka, lite underhållning och pyttelite snack om umeås framtid - som faktiskt var rätt intressant! surt bara att man ska missa lite av desperate housewives för att de drog ut lite på tiden.. man kan inte få allt här i världen..

bloggtips

hittade lite kuligt i tidningen i morse..
http://katastrofalaomslag.blogspot.com
http://knivlisa.blogg.se

kommer följa den sista slaviskt!

snart 20 år

jag tror jag börjar bli senil. hade bestämt exakt vad jag skulle ha på mig idag, var nöjd och glad och gick och la mig. MEN. tror ni jag kommer ihåg vad de var jag hade bestämt? nej.. typiskt mig! var säkert därför att acke terrade mig i natt med telefonsamtal. hur många gånger ringde han? jag vet inte.. vet bara att jag sov gott varje gång jag blev väckt. vad ville han? nej det vet jag inte heller. måste ha varit givande samtal det där.

linn tänker till

har en packningslista på två hela sidor.. har tagit mig igenom "trosor, bikini, sockar, blå tshirt och shorts". håller på att packa necessären nu. jag fattar det inte. snart är jag i ett soligt land. jag vill bara dit NU! börjar som tur är kl 13 i morgon, då hinner jag packa lite till! :) på kvällen väntas det middag med någon från jobbet, vi är bjudna till invito och gratiskäk tackar man inte nej till, även om man borde vara hemma och packa till en utlandsresa. gratis är gott!

en liten faktura

en faktura på nästan fyra tusen,
det är vad min ridning kostar för en termin.
det är en dyr hobby jag har.
frågan är ju - är det värt det?
164 kr per lektion som pågår i 45 min.
det är dryga 3,50:- per minut.
helt sjukt faktiskt när jag tänker efter!

jag har inte förstått att jag åker utomlands om två dagar. jag ska till o packa nu så jag blir lite mindre stressad.
hejhej

lax med grönsaker och västerbottensost

idag har jag världens godaste matlåda. inget kan slå den. tack mamma!

ska ut en sväng på stan nu och köpa lite grejor inför egypten. måste se till att jag kan släppa en till sak snart också - lika bra att göra bort det nu på en gång! efter jobbet (SLUTAR TRE!!) så ska jag växla. i morgon bitti ska jag och emma träffas och fixa med det sista och sen är det onsdag vilket innebär resa-dag. inte länge kvar tills jag befinner mig på en solstol i ett betydligt varmare land!
det är okej att vara avundsjuk!

om tre dagar

det är snart vår tur!



linn rydelius + emma eriksson = egypten i en vecka.

äntligen!!

sitter i mitt rum och surfar runt nu.. snacka om lyxigt - snabbt och bra! nu kommer jag säkert att missbruka min dator ännu mer än vad jag gjort tidigare! lite oskönt, vet inte riktigt hur man ska sitta med benen och så, kommer säkert att bli varmt också av datorn i knäet, man kanske ska se till att införskaffa sig en sån där kudde med bord som man kan ha datorn på. vore nog något! nu kan livet gå tillbaka till normalt igen, låg just och läste en bok och tidigare idag tog jag mig ett bad - bara för att jag inte hade något att göra. hej och hå datorlivet igen!

gårdagskvällen var trevlig. väldigt fyllig - men trevlig. åkte faktiskt hem rätt tidigt, varken acke eller jag var i särskilt bra form och behövde en toalett och en säng. vi dog i min säng där strax efter ett. vaknade till några gånger under natten, annars sov jag faktiskt bra! idag har jag mått bättre än vad jag förtjänat, tog 2 resorb igår och det var nog tur.. har mått lite illa och haft ont i huvudet men nu (ja, nu - typ kl fem) börjar det kännas bättre igen.det är helt sjukt vad alkoholen kan göra mot stackars lilla kroppen.. det blev hur som helst förfest hos joffa. jag olivia acke och marcus drog sedan vidare till olles där vi kom in genom någon bakdörr och kom in gratis. där stod helt plötsligt emil i garderoben så jag lyckades förhandla till mig ett bra avtal gällande min jacka. drack som vanligt lite för mycket, det är synd att man aldrig ska lära sig. som pappa sa i morse "hoppas det blir bättre när du fyller tjugo" jag tittade på acke och skrattade. "det blir nog bara värre och värre ju äldre man blir". nu blir det nyktert några dagar, sen åker jag och emma till egypten PÅ ONSDAG KVÄLL. helt sjukt, tre dagar kvar. flyget går på torsdag morgon och vi kommer hem på fredag morgon, en vecka och en dag senare. förhoppningsvis får vi en toppensemester med sol, bad, kameler, snorkling och lite pyramider. lite kulturella ska vi väl ändå lyckas vara?

nej, nu ska jag till och surfa vidare på mitt kanoninternet. jag och lisa kommer bli värsta nördarna nu, varsin dator i varsitt rum. jajemen. tack för idag!

(snart kommer ni hem.. !!! )

kvällens planer

i kväll blir det fest för hela slanten! några tjejer från gamla klassen + alkohol kan inte bli annat än toppen!

13.56

förresten!
i morse trodde jag att lisa hade tagit den tröja som jag skulle ha på mig. jag blev så arg så jag sa: "om hon tagit den så dödar jag henne". efter det surade jag och det kom en tår. vädligt olikt mig faktiskt.. ja det var nog allt!

fredag (eller är det torsdag? ingen koll!) på rut

blir alltid lunchinlägg- tråkigt men sant!

håller på att "bjuda in" till klassfest i morgon. lite sent ute, jag vet, men sånt är livet! sanningen är den att vi egentligen ska vara hos joffa, så jag fattar inte varför jag säger "bjuda in".. jaja. på morgonkvisten har jag lyckats med att bygga om hela jeansväggen, svettigt och äckligt. har sålt lite saker, precis som man ska som säljare. klunganteatern igår slutade på pipes och en halv öl och en halv drink senare så åkte jag buss hem. en trevlig torsdagkväll med andra ord!

har inte riktigt tid att skriva mer. prioriterar maten faktiskt! i eftermiddag ska jag till o beställa pengar till egypten, är inte riktigt säker på att forex har all valuta hemma.. i kväll ska jag förhoppningsvis bara vara hemma, har kommit hem kl 24.00 två kvällar i rad nu och åkt till jobbet vid nio. har typ inte sett röken av familjen - lite tråkigt faktiskt. ska äta ordentlig middag också, inte nå bröd eller sallad!
hejhej

viktig information!

en lugn dag idag också på rut.. sitter och äter tonfisk i currysås direkt ur konservburken. har även ätit en tomat och en banan. inte så bra kanske, man tar vad man har! har på mig världens finaste kjol idag - en blommig i lite orange toner. veckans kap kan man lugnt säga! (här kom shoppingtipset!) ska snart ut i den lugna butiken igen och sälja varor till alla små stackare som letat sig in i butiken, kom och köp!!!

i kväll ska jag på klungan teater med emma och hennes broder mfl. kommer nog bli kalaskul! har inte hört något från dem förut men det kan ju knappast vara svårt att hänga med. huvudsaken är väl att det är roligt? :)

och till johanna isberg i landet far far away:
jag har letat fram en dansbandslåt åt dig. den här har klass kan jag lova!
barbados - 60-tals medley
om du inte hittar den - jag lovar att skicka den när jag får internet på datorn hemma igen!

det som har hänt under tiden jag varit datorlös

sitter nu på rut och äter lite lunch, luktar som en kanelbulle med vanilj (har ny parfym..) och har just hjälpt en kund som provade 20 par jeans. vi har tydligen börjat med någon ny diet i familjen nu, jag vet inte riktigt vad den innebär.. bara att jag äter fel, vad jag än gör. lisa har stenkoll, hon är superduktig och jag gör tydligen bara fel.. om någon (lisa?) kunde informera mig om vad den här dieten innebär kanske det skulle gå lite lättare. man vill ju ändå vara i form om en vecka då det bär av till egypten. tiden har gått så otroligt fort, kändes som om de var någon dag sen som vi bokade resan! jag ska bli brun och fin, ta det lugnt och dricka en paraplydrink om dagen, det mår man bra av!

en kul grej som hände i helgen.. jag måste få berätta! hela familjen sitter i bilen för att fira farfar på fars dag. stämningen är god, jag och lisa trallar på i baksätet, mamma tycker att musiken är hemsk och pappa - han bara kör. vi lyssnar på "linn - party oktober" så tempot på musiken som spelas i bilen är lite av den högre nivån. vi lyssnar på en låt som lisa säger "åh, den här är bra". mamma tycker som vanligt att musiken är alldeles för skrikig och då utbrister pappa: "nej vet ni vilken som är bäst? det är åttan." pappa letar reda på åttan och börjar digga med. låten som spelas är "snap - rhythm is a dancer", en liten uptempo version av låten. tydligen har pappa kört min bil, lyssnat på min skiva och hör och häpna - gillat musiken. han diggade med som aldrig förr och jag & lisa kunde inte sluta skratta. det här var en situation som man bör ha varit med om, inte alls lika kul att förklara. en annan kul grej hände även den kvällen hos farfar. mamma, pappa, jag och lisa sitter i samma soffa och ser på "ensam mamma söker", stämningen är fortfarande god och det mumsas på choklad och mandarin. pappa håller om mamma och säger "jag och mamma har något att berätta". jag tänker: "okej, ska de gifta sig? ska de ha ett till barn? ska vi flytta?" pappa säger: "jag och mamma ska börja buggkurs". det roliga är att min pappa är otroligt dålig på att dansa och mamma är jättebra. lycka till pappa! (han sa även: jag får väl bara ta två lektioner, är väl för dålig så de kommer att kicka mig ur gruppen")

med de orden ska jag nu fortsätta med min lunch. i kväll ska jag vara med fannie (ÄNTLIGEN!), har inte varit med henne sen innan studenten..

mitt internet är snart igång!

hej hej, länge sen sist! jag har varit ledig i fyra dagar - bara varit hemma och det innebär inget internet. tur för mig var väl att det var en man hemma hos oss och kopplade in det i morse, jag har verkligen inte haft så mycket att göra på kvällarna när det har varit dåligt på tv. synd att man ska vara så beroende av datorn.. idag lånade jag faktiskt en bok (två om jag ska vara ärlig) för att ha något att göra. den som jag börjat läsa nu verkar faktiskt helt okej, böcker är underskattat!

nej, nu ska jag socialisera mig med jenny. har äntligen pallrat mig hit efter en månads uppehåll. vi har tagit en paus, hehe. återkommer i morgon från jobbets dator med en liten bättre update! (utnyttja tillgångarna!!!) godkväll!

för en gångs skull är jag ute i tid!

jag har nu inhandlat min första julklapp (till min syster, hihi) och min nyårsklänning. den var lite tight - om jag går lite på diet och minskar någon millimeter så kommer den sitta som smäckat!! skitsnygg, svart och tubtop, precis som de ska vara! billig var den också.. kommer inte yttra mig om vilken affär den kommer från. säkert kommer många andra att ha den också, tyvärr!jag luktar som en parfymbomb också, var o kikade på olika parfymer att önska sig i julklapp. orkade med 3 minuter på kicks, sen gick jag ut. jag förstår inte hur de som jobbar där orkar med lukten.. tur helt enkelt att man jobbar där man jobbar!

bönkorvbulgurgryta på rut

det låter inte så gott men snacka om det! mamma jag och lisa lyckades med middagen igår kan jag lova. jag som bara ätit kall mat i en vecka uppskattar varm mat väldigt mycket! ja..

lite mer folk på rut idag, synd bara att vi inte har fått in några varor på tre dagar. det finns inget annat att göra förutom att hjälpa kunderna, visst, det är ju trevligt, men inte när det bara finns en enda kund i butiken. då gör man hellre något annat än att terrorisera den med hjälp. så kära kunder, om ni läser det här och är ensamma i en butik någon gång där säljaren ser ut att inte ha något att göra - be om hjälp. det blir så mycket roligare att jobba då, tro mig! tack på förhand!

har spanat in en klänning på andra sidan gatan som jag ska ta mig en extra titt på idag på lunchen hade jag tänkt mig.. för den som letar nyårsklänning kan jag tipsa om en svart tub-topsklänning med en stor rosett på som vi har för 599:-. sitter perfekt, man blir garanterat nyårs snyggaste (satt inte perfekt på mig, det är därför jag inte har köpt den..)

tack och hej för idag!
(utnyttjar jobbets dator eftersom min dator inte har internet.. det gäller att ta vara på tillgångarna.)

min nya ringsignal



min dator har inget internet. ja det är sant. 3 hela veckor ska vi vara utan internet.. jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig. beroende? ja! i morgon jobbar jag härliga nio timmar, sen blir det att boka inrikesflyg med emma. sen hade hon tänkt sig att festa, då är det bara för mig att pallra mig hemåt. om det blir som jag tänkt mig nu så ska acke åka med mig till ersmark, sova där och sen åker vi till skellefteå på buggtävling med familjen på lördag.. synd bara att det skulle krocka med min, elins och suss middag som vi pratat om så länge. jag hoppas vi kommer hem någorlunda i tid så vi kanske hinner ses ändå.. söndag innebär hopptävling - skräcken med andra ord. jag förstår inte varför jag har gett mig in på det här. är livrädd, redan nu, och det är bara torsdag.. stackars min omgivning på söndag morgon. förhoppningsvis ska jag väl lyckas sitta kvar på hästen över alla hinder och rida över rätt hinder, det kan ju också vara en fördel.. nej, nu ska jag socialisera mig med anne, vi har vari toch solat och jag har just ätit upp en halv chokladkaka - ett tecken på ensamhet i vardagsrummet. ska gå till köket och prata, det är bättre än att äta!

jag väntar

livet är fantastiskt




jag trodde du fanns här för mig också

håller på med så mycket så min dator ger snart upp. den ger ifrån sig ett väldigt ansträngt ljud. det är någon gubbe som har tagit bort msn från vår dator, tydligen var det skitkasst att ha det så han tog bort det.. jaha? jag laddar bara hem det igen. måste ju kunna byta bilder med caci fgs! ; ) håller även på att lägga upp lite bilder på facebook, detta gör att det blir ÄNNU värre för min dator.. man är inte snäll. efter det här ska jag till o packa upp väskan och se på greys anatomy. funderar även på att baka litegrann, fick lite mersmak efter att jag och acke bakat och haft oss igår. åt blåbärskokoskakan till frukost idag. den var god! i morgon jobbar jag sköna passet 12-16, ska försöka ta mig förbi östra (jag vet att jag är sämst som aldrig tar tag i saker utan bara säger att jag ska det..) och även polisen (ska hämta ut mitt underbart fina pass där jag ser ut som en ledsen terrorist.. man fick inte ha öppen mun utan var tvungen att ha den stängd. alla som känner mig vet att jag inte ser fager ut med stängd mun. tur helt enkelt att man inte använder passet så ofta!) på kvällen ska jag umgås med anne. det blir nog en bra dag i morgon!

tack och hej
jag väntar

linn tänker till

jag sov till elva idag. började kl ett. nu är det mörkt och jag undrar: var tog den här dagen vägen? det är nog inte särskilt bra att sova bort hela förmiddagen.. i kväll ska jag packa upp min resväska och måla om mina numera obefintliga naglar. kanske ta en sväng förbi jenny också, det var alldeles för länge sen!

en herrans massa kuligt från norge

har varit med acke enda sen jag slutade jobbet och blev just av med honom. han ringde och sa 'hej vad gör du i kväll? jag tänkte att vi skulle vara med varandra och baka det där goda brödet ni hade med er till sundsvall.' ja vad säger man? vi bakade bröd, acke pratade med min far och vi lyckades även hinna med att baka en kokos/blåbärspaj. det här är första lediga stunden på hela dagen. egentligen borde jag sova, känner mig mer sliten än pigg faktiskt. tur är väl det att jag börjar först kl ett i morgon så jag får lite sovmorgon. då hinner jag förhoppningsvis även packa upp min resväska som står i hallen. funderar på att låta necessären vara, ska ju ändå packa om den igen om 1½ vecka. det är inte länge kvar tills jag ska till egypten!

nu hade jag tänkt bjuda på lite norgebilder.. det kommer säkert fler senare också när jag orkar. en fantastisk helg i oslo med underbara vänner!


alla bilder kommer i helt fel ordning. det är så det ska vara - lite förrvirrande som allt annat här i livet!
enjoy!


erica i sina bajsbruna chinos och fynd-väska


carro prövade att hippa till sig lite på ett övergångsställ


vi är småcoola på en bar och beställer smoothie (fick inte beställa alkohol och var tvungna att gå kl 21..)


carro är snygg och posar vid slottet


final touch


carros dricka, min dricka och min förrätt


en ch och en linn


'ingens gate'
hittade den med carro och joli när vi var ute och prommenixade i knarkets hemby


en hel hög med sköna människor


en posande johanna. en posande linn. och en galen amanda. lite oväntat!


kicki försökte sig på att visa sin fjäder i håret och böjde sig ned allt vad hon kunde.. (smart)


'kom igen då, posa lite, var inte så tråkiga'
de körde på 'hor-posen' båda två!


klara för utgång i ett mörkt oslo


solig dag med johanna och carro på stan


fina krogstämplar som visade sig vara ett bra fotomotiv.
rosa naglar, röda naglar, en svart rosring och cacis turkosa dojor.
för att inte glömma mitt silverarmband.. herre min je!


den här människan får mig att skratta och le om vartannat. vilken tågresa! hade nog knappast haft så kul som jag haft om inte du varit med mig..


väntar på tåget hem. sa ju att alla skulle komma i fuckad ordning. en chaite och en kaffe latte med choklad.
inte illa pinkat!



fikat som tog oss många timmar att ta. 'ska bara kolla här först, åh här vill jag gå in'. hur som helst, en supertrevlig lördag i stan med fantastiskt mycket skratt. hundra gånger bättre än festen dagen innan. (NYKTERT!)



nice price for you


middag: tonfisksås ihoprörd på det som fanns. kicki njöt av maten..


vi roade oss bäst vi kunde på tåget..



tacktacktack igen för en superhelg. nu orkar jag verkligen inte lägga upp fler bilder. datorn är allt annat än pigg..
håll ögon öppna på facebook!


personliga meddelanden:
CARRO: vi byter bilder i morgon onsdag vid 19.30?
ISBERG: din far var och hämtade påsen idag. såg mycket förväntansfull ut!! :)

tack och hej, nu väntar sängen! godnatt

jag jobbar som vanligt igen..

många tågtimmar senare sitter jag nu på mitt jobb igen. åkte halv två igår från oslo - nästan precis ett dygn sen! bytte tåg i karlstad (var där en timma), åkte vidare till hallsberg (var där i ytterligare en timma), åkte till vännäs (stannade där i 30 min) för att tillslut anlända till trista umeå en timma försenat. jag hade ju tänkt hinna sova igen mig lite hemma innan jag skulle börja jobba, jo tjena. jag var tvungen att kliva rakt in i duschen. var otroligt ofräsch - var ofräschare på hajken och i svettiga thailand men den här ofräschheten hamnar på en välförtjänt tredje plats. pappa sa till och med när han hämtade oss "hehe, ja. 16 timmar sitt-tåg." jag och kicki var lite störiga på tåget i natt, våra medresenärer var nog inte alltid så glada på oss. vi hade kul i alla fall! åt godis så det stod härliga till.. köpte även en baguette, en påse bröd och ett paket smör som vi mumsade på. inte riktigt som alla andra. lekte lite lekar för att tillslut däcka av där vid ett (när de äntligen lyckades släcka lampjäveln!!!) sov ett tag med kicki bredvid, en tjock framför och en liten thai snett framför.. efter några timmar på den stolen (och ett antal sockerdricka-attacker senare) så förflyttade jag mig till två tomma stolar där jag (nästan) kunde sträcka ut benen. sov faktiskt hela 3 timmar där utan att vakna och det borde ju vara något slags rekord eller nåt? känner mig lite sliten nu, i kväll blir det att byta bilder med caci och kicki och lägga ut lite på facebook och bloggen. tror bara att jag ska vara hemma och ta vara på min familj lite. jag och acke hade snackat om att göra nåt, vi får väl se hur det blir med den saken..

nu ska jag till o äta min morot (lunchen för idag..). ska se om jag hittar något annat spännande i min låda här på jobbet. ska även ta och ringa till emma! har saknat henne nu när jag varit "utomlands".

det är lätt att förtränga känslor och tänka att ni inte finns där i det andra landet, det är så mycket lättare då. nu när man har varit uppe i er i flera dagar inser jag att jag saknar er, mycket! det är tur att ni kommer hem snart!

made by oslo

en liten försmak på det som komma skall..


underbara älskade johanna lind





en rolig förfest som slutade i en tråkig utekväll..
dagen efter var icke-bakis (faktiskt!) och spenderades på stan. den dagen var hundra gånger bättre, och den var nykter. har helt enkelt haft det toppen här i oslo, verkligen!

oslohelgen börjar gå mot sitt slut

efter alldeles för mycket brownie och vaniljglass ser jag nu ut som om jag ska föda barn vilken dag som helst.. har just avverkat ett avsnitt av robinsson norge och snart blir det speldags! idag har vi varit på stan och vandrat, tagit fina kort vid slottet, åkt tunnelbana och varit på loppis. allt är så underbart fint i den här staden, jag trivs verkligen! i morgon blir det dags o åka hem, tyvärr.. vi får se om jag och kicki åker i morgon bitti med de andra brudarna in till stan eller om vi väntar i lägenheten ett tag själva. tåget går inte förrän halv 3 och alla börjar där vid nio - tio någon gång. vi tar väl någon runda på affärerna här i oslo eller sätter oss på något av alla hundra mysiga caféer eller pubar. helt sjukt underbar stad! (och underbart folk som bor här. gillar verkligen er!!!) längtar tills jag kan lägga upp alla fina bilder som tagits i helgen, de är en hel del om jag ska vara ärlig. minneskortet är fullt, de säger väl en del?

en fantastisk helg i oslo! (förutom utgångskvällen som var skrattretande konstig och inte som man trodde att den skulle bli). hemma på tisdag morgon och då blir de rutjobb på en gång! skönt som tusan att ha fått vara ledig i fyra dagar faktiskt, väldigt nödvändigt!

NORGE

HEJ!
jag lever och frodas! tågresan hit var rätt tung men det gick bra ändå. tog lång tid att åka hit men sov ändå 5 timmar så det var lugnt. igår kväll blev det fest, inte så hård sådan och utgången var skrattretande tråkig. hamnade på en klubb med bara fjortisar och turrar (får man säga så?) och jag kan ju säga att det var allt annat än min smak. vi vandrade runt lite på stan och åkte hem där vid tre. idag har vi gått några varv på stan och det är verkligen fint här! hade bra väder och vandrade runt på massa bra affärer. mitt enda inköp blev en leopardhalsduk på cubus. var otroligt sugen på en pälsjacka och en annan kort pälsjackesak men de vart inge av! nu har vi käkat tonfisksås och ska iväg till stan igen för en promenad och kanske en kaffe eller två. johanna jobbar kl 23 så det blir inge utehäng för oss i kväll tyvärr. ska nog sova igen mig lite på soffan med kicki!

har tagit otroligt mycket bilder, så det blir kul att se dem sen när man kommer hem. :)

nu är jag less och ska till och fräscha till mig litegrann. hejochhå!

RSS 2.0