HALLÅ!

jag har problem. hur gör man i sommar med peace and love? köper man en veckas pass eller bara några enstaka dagar? hur har ni andra gjort?
mitt rop på hjälp!

vilken underbar dag

åh. jag som trodde att det här kanske var min dag ändå? soligt, gott humör ändå & vetskapen om att jag slutade en timma tidigare. kommer till bilen och..



femhundra kronor fattigare.
och den här gången förtjänade jag det inte ens. ÅH!

kommer hem, går ut med hundarna. kommer in, stressar till köket och välter ut..



våran ljusgrej som hänger på väggen och vips krossades en lykta precis framför axo och molle. i ren panik stängde jag in dem i pannrummet och började sopa glassplitter.

inte nog med det här. alla festar i kväll och grillar. jag sitter ensam här och försöker tagga till inför ännu mer jobb senare i natt. bara vetskapen om att allt jag tjänar i natt kommer räcka till hälfen av parkeringbötern gör mig ännu mer sur.
nu vill jag bara lägga mig under täcket och grina.

men nej! jag ska göra middag, sätta mig i solen och njuta. (fortfarande vara sur och arg, men ändå)

britney till sverige

dagens samtalsämne! snacka om bra, världens bästa artist till sverige. jag är sugen. linn är sugen. jullan är sugen. nu gäller det bara att få ledigt också. synd bara att det är precis den veckan som det ser helt kört ut för min del. jag ger inte upp! det här ska gå!

sol gör mig verkligen gladare. jag känner mig sliten, det erkänner jag, men i alla fall gladare. senaste dagarna har varit som en hej-kom-och-hjälp-mig-berg-o-dal-bana. efter lägenhetsvisningen i morse insåg jag verkligen att min lägenhet är mindre än minst. till alla er som ska på inflytt/födelsedagsfesten. förbered er på totalt kaos. det kommer vara så proppat så vi kommer behöva nyttja trapphuset för att rymmas. varmt och mysigt. det är så det ska va!

snart flyttdags

åhå. linn har varit duktig idag. jag har packat kläder, skor (en hel ikeakasse!!) & lite sängkläder och dylikt. nu är det bara prydnadssaker och annat skrot kvar. har nog inte riktigt förstått att jag ska flytta till helgen. när jag höll på att packa ner alla vinterkläder kändes det verkligen konstigt. jag ska inte bo här längre. jag ska ta med mig nästan alla mina saker och bo själv. var på öb idag och storshoppade. fyndade bland annat köttbuljong, vita bönor och thaisås. en hel kasse med tops, tandkräm, spagetti och balsam för 321 kr. det kallar jag ändå att fynda!

i morgon ska jag på lägenhetsbesiktning klockan 10, därefter bär det av till jobbet och på kvällen ska jag jobba i entren på rex medan alla andra myser vid någon brasa eller är på en trevlig fest. egentligen känns det som dålig tajming att jobba just i morgon, mitt i alla andra sysslor. känns i och för sig fel att säga nej när man får ett jobberbjudande. lika bra att köra på!

inte min dag idag

solen?

vädret trotsar mig.. nu har jag lunch och då går solen i moln? det är ju tur att det är varmt ändå. om man inte fryser i skinnjacka = då är det varmt. äter fullkornspaj med skitgott surdegsbröd, majs och mangosås. inte helt fel. efter det här väntar ett fett glas kaffe med en (kaka). jag vet att jag har nyttig period. men SÅ nyttig kan man inte vara hela tiden. jag unnar mig en kaka idag för att jag faktiskt är på lite bättre humör.

snart flytt !!!!!!!!!!!!!!!!!! (skulle kunna utropsteckna i evigheter)


förresten igen

såhär känner jag mig inför allt som ska fixas med flytten.
(lite glad känner jag mig i och för sig också, men mest såhär)


extrajobb

förresten. jag jobbar på rex på torsdag. i entrén. bara så ni vet!

flera tusen

vet ni hur dyrt det blev?!?!?! när vi gick ut från mediamarkt och skulle betala höll jag för öronen när kassörskan sa beloppet. jag kanske är omogen, men så himla dyrt hade jag inte vetat att det skulle bli. ruinerade typ ma & pa. snart är det hur som helst dags för flytt. packar så fort jag får tid över - alltså typ nu. ska nog rensa lite i garderoben, bara för att göra något i alla fall!

TV!

nu bär det av till mediamarkt för inköp av platt-tv. riktigt bra födelsedagspresent om ni frågar mig!
får välja vilken jag vill.. heheh.

tisdag

och regnet det bara öser ner. spä på lite mer bara. ja tack! sitter och dricker kaffe i min "can't by me love" t-shirt och har det gött. ska snart ut i pissvädret och köpa mig ett par denimshorts på lindex (tur att de inte är så långt). har hittat mitt kort nu (thank god). jag hade gömt det i min egen plånbok. bra jobbat linn. synd bara för min egen del att jag förde över alla mina pengar till sparkontot in case of.. så nu är jag fattig, måste låna jullans kort för att betala shortsen. hehe. vilken röra.

åt gammal majs till lunch idag. vi får se hur det går. kände inte ens att den smakade konstigt.. det är något som måste vara fel i hjärnkontoret..

måndagsdepp

hej och hå. jag föll inte av idag heller. (ta i trä). går bra nu!

har kommit på att jag tappat bort mitt kortetui innehållandes kontokort + leg. jävligt dumt gjort av mig att inte märka det förrän nu, nästan 2 dagar i efterskott.. kommer inte heller in på internetbanken för att se om jag blivit rånad eller ej. får hoppas att det är i jonas bil eller gömt här hemma någonstans, annars blir de jobbigt för mig på ikea på lördag...

har frusit hela dagen idag och varit allmänt less. snacka om humörssvängningar av dess like. positiv dag i morgon, förhoppningsvis. sängdags - ja! efter lite yoghurt och müsli såklart. bye

monday, (hoppning i kväll!!!!!!)

wohoo. matlåda idag också. jag kommer bli R-I-K!
nu ska jag snabbspringa till wish och boka tid för att ta ut mitt älskade (men ack så slitna) löshår. lagom till inflyttningsfesten kommer jag vara skallig! det är inte länge kvar nu till flytt.. på lördag bär det av på ikea och söndag flyttar jag in "på riktigt". har bokat upp familjen hela dagen för möbelfix&inflytt. någon fler som vill volontärarbeta på sandbacka för en dag eller två? (jag bjuder på fika)

kramkalas

supergrisen

min dator hängde sig fyra gånger innan jag kom in på bloggen. you go dator!

det här var emmas födelsedagspresent till mig:






i kväll:
afrikansk äckeldans

söndagsmorgon

SOL IDAG OCH JAG ÄR LEDIG.
och bakis också för den delen. ska ha födelsedagsfika med jenny klockan två, tills dess borde jag ha piggnat till. blev inte så mycket muntrare efter att ha betalat räkningar för 5131 kr på morgonen.. hejdå alla mina pengar! jag kommer härmed att bli fattig. (observera att jag inte ens flyttat hemifrån än..)

kvällen igår var kul. jag och emma förkörde på hökvägen, bara jag och hon. lika kul var väl det?! fick skjuts till corona där vi dansade kvällen lång. trevligt trevligt! lyckades kirra mig en drink för 50:- också då de inte kunde ta betalt med mitt kort. yey. även om det var emma som fick ställa upp med cashen (jag betalar tillbaka stumpiz). åkte bil hem (THANK GOD) och åt leverpastejsmackor när jag kom in. somnade på 3 sek och vaknade av att pappa stod i mitt rum och frågade om jag var spänd på att flytta hemifrån. hallå bakislinn. tog kanske 10 sek för mig att ens förstå vad gubben sa.

nu ska jag klä på mig, sätta mig i solen och bara njuta av att vara ledig och just spenderat 5131 kr på skit. hejdå

inför

spillde ut vin i emmas lägenhet, cuttade mig i fingret idag och har ätit ost till middag. jag tror att det här kommer bli en kanonutekväll. eller?

sunsunsunny saturday

hej hopp i galopp! FÄRG idag på rut. precis som de ska vara mina vänner. ska snart till systembolaget (igen) och springa ut i sommarsolen. i kväll är det fest och jag är TAGGAD. igår bjöd emma på soppa med matig sallad och en mysig kväll med ett gris-vinställ (bild kommer senare) och en SUPERfin leopardväska. tacktack för den. jag är ensam i sverige med den (förhoppningsvis, om ingen annan jävel snott med sig den från dublin..)

jag är på bättre humör nu. är det för att det nalkas spritintag? kanske. vad vet jag?

HEJ IGEN

nu börjar det vara dåligt på uppdateringsfronten här.. får skärpa mig liksom. vad hände med mitt mål att bli sveriges största modeblogg?!

jobbjobbjobb. det är så veckan kan beskrivas. invigde systembolaget med julia idag på lunchen. det var inte så speciellt. stressigt mest för att hinna tillbaka till jobbet. gick även på monki. stressigt även där eftersom min lunch var officiellt över. ska gå dit efter jobbet nu för att kanske hinna kolla lite mer.. ska även boka klipptid och lämna igen en hemsk fängelsefilm som jag linda jonas och felix såg igår kväll. hemsk. usch. aja.

byebye solsken

ps.

jag vet att jag klagar mycket. måste hamnat i ett klagostim. vad kan man plussa egentligen?
jo! en sak. min jeansjacka. den var superfin idag i den superfina solen som lyste superfint.
super helt enkelt. helt kanoners.

det enda bra. jeansjackan. så långt sträcker jag mig.

får se vad kvällen utlovar för godsaker.

jag vill ha!

ge mig mer emma eriksson.
ge mig inflytt nu.
ge mig en lätt brun hudton.
ge mig lördag kväll helst i morgon.
ge mig orken att orka förstå.

nu ska jag ta mitt sega tryne och vrida mig ett halvt varv i sängen för att försöka somna. ser fram emot en 9 timmars arbetsdag i morgon också. jag är positiv. glädjen sprudlar här i min säng. snarare tvärtom. allt ser mörkt ut just nu.

ge mig positiva tankar helt enkelt.

när energin sinar

energi minus 100 på jobbet just nu. jag fick ta mina fem minuter och hälla i mig drickyoghurt och trycka en banan. TVÅ TIMMAR TILL. YOU CAN DO IT!

lunch

här sitter jag och ruttnar efter att ha ätit gammal smörgåstårta till lunch. tur är väl i alla fall att det är bra väder ute, så nu ska jag ut i sommaroutfit och solglasögon och bara glassa för att försöka muntra upp mig själv!

21 april

det här hade kunnat vara min dag:




i stället valde jag att:

ETT:

äta makaronipudding




TVÅ:


byta om till ultrasköna mjukisbyxor



TRE:


se på ett lovely tv-program med min granne (i endast 1½ vecka till) lisa boman





tack alla för gratulationerna idag! man märker rätt snabbt vilka som verkligen har koll och inte..
godkväll

20 BAST!

vaknade upp idag med ännu tjockare hals än tidigare. ny förkylning? nejtack! vaknade även upp med fyra härliga grattis-sms i inkorgen och klockan är bara nio ännu. ser fram emot en skön och härlig födelsedag med familjfirande i kväll. först blir det jobb för hela slanten idag och för den som undrar ska jag inviga systembolaget lite senare i veckan!

ps. lisa glömde bort att jag fyllde år idag. jag fick hjälpa henne med en hälsa-uppsats i 5 min innan jag kläckte ur mig: jag är lite besviken på dig. då föll poletten ner. tack siz. ds.

typ så bra så att jag bara sjunger och sjunger


kvällsbestyr

vore trevligt med någon att prata i telefon med. igår snackade jag så att jag inte visste varken ut eller in och idag har jag klarat mig på två samtal. ett tredje vore inte helt fel!

ridning i kväll, gick bra som väntat. nu csi med linn & kaviarmackor.

ständigt förkyld (kunde vart värre)

jag tror aldrig att jag kommer bli kvitt denna förkylning. i morse vaknade jag med halsont och idag känner jag mig alldeles frusen.. har en konstig oroskänsla i magen också. obeskrivbar faktiskt. hoppas att den också försvinner snart så att jag kan gå tillbaka till det normala snart igen.

nej, nu väntar varma koppen och sedan butiksjobb. hejochhå

söndagskväll

jag skulle äta sen middag hos linn och tänkte kika vad hon hade i kylen. jag öppnar och hittar en låda med oidentifierbart innehåll och frågar linn: vad är det här? hon svarar att det är köttfärsås. jag funderar ett tag- är jag sugen på köttfärssås? svar ja! jag börjar tänka vad man kan äta till, frågar linn samma fråga och hon svarar: ja, spagetti? i min hjärna går en annan fråga runt och jag frågar: men vaniljyoghurten som jag åt sist? finns den kvar? linn svarar på en halv sekund, vänder sig tvärt emot mig och gapar: SKA DU HA DET TILL?
ehm, nej. inte ens jag skulle mixa så äckligt. (bara tanken på att linn trodde att jag verkligen skulle äta det till får mig att le)

nu sitter vi och kikar på filip och fredriks program, linn ser och skrattar och jag.. jag sitter här. det borde väl säga något?

pappa 51, linn 20

födelsedagskalas på tisdagsvägen idag! hela tjocka släkten på pappas sida har varit här, sammanlagt 16 personer runt vårt köksbord. fick en hel sopsäck med saker, bland annat plåster, toaborste, huvudvärkstabletter, spy/skur-hink, disktrasor, diskborste, diskmedel.. ja. såna saker som kan vara bra att ha i lägenheten. kusin lotta sa även: spara sopsäcken till inflyttningsfesten, kan ju behövas.

nu ska jag till jonas en sväng och hämta överblivna saker sen fredagen och därefter ska jag umgås med linn öjbrandt all night long! först ska jag nu hjälpa till att städa undan lite, bara för att ha gjort mitt!






min första födelsedagspresent för i år var dessa som jag fick av acke. han sa att han tänkte direkt på mig när han såg dem. kan inte riktigt bestämma mig för om det är en bra eller dålig grej. ja.



trevlig söndag!

lördagsbakis

oj. hela två dagar sen sist. har verkligen inte haft tid för att sitta vid datorn och det känns skönt. man är ju trots allt lite databeroende så det är lika bra att försöka vänja av sig..

vad ska man berätta då? bakis som tusan idag, verkligen! klockan är nio på kvällen dagen efter och jag känner mig fortfarande illamående. var det värt det? svar ja! det var en kanonkväll igår med trevlig sällskap, grillad mat & gott vin. synd bara att det var buggtävling idag så att jag var tvungen att pallra mig upp. vaknade med hjärtklappning 6.14 och hade välda problem med att somna om efter det. åkte hem tre från buggtävlingen för att sova och vaknade tre timmar senare av pappas telefonsamtal om att de ville ha skjuts hem. tog på mig tights och ett alldeles för kort linne och satte mig i bilen. det visade sig senare att vi skulle äta middag på taormina.. var inte riktigt "dressed for succes" med mitt smink från gårdagen, knappt vaken och mjukiskläder. fick inte i mig mycket mat heller om jag ska vara ärlig. surast av allt är ändå att jag hade tänkt festa i kväll också, har varit taggad hela veckan men det går verkligen inte. bara tanken på att försöka bli snygg och tagga upp får mig att bli sömnig. nästa helg i stället!

och vad nu? vad är nästa steg liksom?

flytt om två veckor!

morgontänkande

nu klagar jag bara. men det är så jag känner. visdomständer. finns det något onödigare? jag har fyra (hallelu) och de verkar aldrig vilja växa klart. växer typ en fjärdedels millimeter varje år i mestempo - som om de vore igång hela tiden med sitt växande. detta innebär att tandköttet vid de här tänderna väldigt ofta (inte jämt. ska inte klaga för mycket) är svullet och så. och nu själva problemet! jag gillar müsli. och nötter. till frukost. alltså när tänderna precis har vaknat och är rena och fina. då fastnar nötterna och müslin ALLTID där i tandköttet, som i en liten glugg mellan tanden och huden. det gör ont och jag måste varjevarje dag peta bort den där skiten. då och då blir det en inflammation och då gör det ont, faktiskt väldigt ont. antar att det här är något jag måste sluta irritera mig på och gå vidare, dessa tänder brukar ju ha benägenhet att aldrig riktigt växa färdigt. vore det inte helt underbart om de bara försvann?


USCH VILKEN ÄCKLIG BILD

sjuklingen

på något konstigt vis känner jag mig sjukare i kväll.. har fått ont i halsen igen och känner mig hängig. ytterligare en förkylning? vore inte så kul faktiskt. nu har jag varit sjuk i 8 dagar. jag vill få energi och bli kvitt halsontet och ögoninflammationen. snälla?

farligt med lunchshopping

trots att jag hade lovat mig själv att inte köpa något nytt klädesplagg kom jag igår hem med en ny tshirt, ett par örhängen, tre armband och ett hårband. idag på lunchen sprang jag över till h&m och hittade en supersuper klänning som passar utmärkt till min inflyttningsfest så - där rök ytterligare lite pengar. nu har jag faktiskt inte så mycket kvar att spendera, kommer säkert bli "köp medges ej" i framtiden tyvärr. får kika på internetbanken så att jag i alla fall har pengar till middagen i morgon! tack och hej, nu ska jag ut i butiken igen!

minnet

jag älskar verkligen när det luktar vår ute. eller vår och vår. det luktar snarare blöt jord och grus. påminner mig om när man var liten och bönade och bad om att få ta fram cykeln (jag och lisa var typ alltid sist ut.. "det är ju så höga snökanter, bilarna ser er inte".) tillslut fick vi i alla fall ta fram cykeln, oftast lagom till min födelsedag och vi var så nöjda så. synd bara att man glömmer bort såna här saker. som mamma berättade om förra veckan. jag och lisa hade tydligen varje skärtorsdag skyndat oss hem från skolan för att klä ut oss till påskkärringar. hade förberett allt och var redo med kaffekokare & läppstift. mamma frågade om jag och lisa minns att vi hade varit så exalterade, hon och jag kollade på varandra och sa nej. hur kan man bara glömma så lätt? nu vet jag i och för sig att jag har umeås sämsta minne, men ändå. tänk om jag glömmer allt. allt. vore ju lite tråkigt kan man tycka!

nu ska jag kurera mig, sätta i ögonsalva i ögonen, ta en alvedon, kamma håret och tvätta bort det lilla smink som fortfarande infinner sig i mitt ansikte och inte på någon kudde eller min tröja. ser fram emot en 9 timmars arbetsdag i morgon (inte). tänk om man alltid jobbade heltid. jag har det nog rätt bra ändå..

guldkorn i vardagen

underbart att komma hem till dukat bord och spagetti och köttfärssås. underbart!

soliga vårdag

idag är jag på jobbet och det känns kul! trots att jag stammar fram alla ord mellan harklingar och hostningar så går det bra för mig. har packat upp en ny tröja idag som ska få bli min partytröja tills lördag. vet inte hur många over-size tshirtar som jag köpt på slutet, tydligen blir jag aldrig nöjd..

nu när jag äntligen börjat bli frisk så vaknade jag i morse med ögoninflammation. HALLÅ! har jag inte fått tillräckligt? kommer säkert bryta ett ben eller två innan denna vecka är slut bara för att. ta i trä, ta i trä. (jag tog i trä). soligt och skönt väder ute också. funderade på skinnjackan men valde att inte frysa ihjäloch bli ännu sjukare så de blev ullkappan. tog hur som helst inte dunjackan - det var nog tur!

after ridning

hamnade hos linn som många andra måndagskvällar. fick besök av maja och andreas som bjöd in mig + sällskap till deras inflyttningsfest på lördag. känner på mig att det kan bli kalas!!!

nu ska jag ta med mig julia och köra hem till ersmark igen för några timmars sömn, i morgon blir det dags för jobb på rut igen och jag måste ändå erkänna att det känns kul att vara tillbaka i vardagen igen. visst - några lediga dagar kan vara bra, bara de inte blir för många av dem!

lägenhetstitt

wohooo. jag börjar bli friskare!!! på tiden! idag har vi varit och kikat i lägenheten, mätt lite och kollat på olika möbleringslösningar.. inte så lätt på 32 kvadrat när man ska få plats med två garderober (som för övrigt är asfula) och de får bara plats mitt på en vägg. inte så snyggt, inte heller så praktiskt. funderar på att köpa en helt ny garderob från ikea med skjutdörr som tar lite mindre plats och faktiskt går och öppna.. hade kommit på en lösning och var så himla nöjd tills jag insåg att garderobsdörrarna inte skulle gå och öppna för att sängen var i vägen.. det var då jag kom på idén med skjutdörrar! ser ni - ett misstag, en framgång. hoppas bara att det blir bra i lägenheten! så fort pappa tvättat färdigt bilen ska jag dra mig till coop och kolla på lite grejor, bara för att ha något vettigt o göra, sen bär det iväg till stallet. som jag har längtat! har sett fram emot det hela långa helgen. nu ska jag ut i solen och njuta av att inte längre behöva vara liggandes.

SS - seg söndag

har verkligen inte gjort någonting idag. eller - någonting har jag ju gjort, men inget av värde. det mesta jag gjort idag var att åka och sola med mamma. dags för att fixa brännan inför våren 2009. har städat lite på mitt rum, sett tv, suttit vid datorn, ätit en massa och torkat bilen. gick även med hundarna typ 4-5 min, mer orkade jag inte. hoppas att denna dag har gett mig styrka inför morgondagen så att jag äntligen ska få bli frisk någon gång och få fara på ridningen i morgon och i alla fall orka litegrann. vore kul att ta sig dit eftersom det var hela tre veckor sen jag red. nu ska jag hoppa in i duschen och bli av med lite äcklighet. hejhej

en söndagsmorgon

om det är något som jag vill tacka för idag så är det att min fökylning börjar gå åt bättringshållet, att vi hade starkt kaffe hemma som piggade upp & att jag inte har några som helst planer inför denna dag (dvs. slöande i mjukisbrallor och leopardtofflor)

medicinkvinnan

ligger här och ser på lilla jönssonligan och har det bra. har ätit 6 alvedon idag och 2g pencilin. jag mår bra. ville egentligen festa i kväll men vet inte om det hade varit så smart faktiskt. jag får tagga till så jag är peppad till nästa helg. då kommer johanna lind hem och det ska firas med en brakfest!

snart är det dags för en alvedon till. jag ska peppa upp nu och kanske till och med lyxa med ett glas the. jag tror nästan jag ska slå till! glad påsk!

halsmandlar

jag är 100% säker på att jag har halsfluss. har haft det sisådär 10 gånger förut så jag börjar veta hur det känns. i mitt fall sväller inte halsmandlarna upp lite heller, snarare till jättebomber som gör så att jag inte ens kan svälja mitt eget spott. fresch - jag vet. men vad gör man inte? jag har nu börjat min egen pencilinkur eftersom jag hade kvar medicin sen sist. varför kan jag inte bara få skära ut rackarna så de slutar besvära mig?

halleluja for work tomorrow..


ny hit?


dagens fråga

färjan-håkan söker fru. lite som bonde söker fru. ska man söka eller?

lååååååångfredag

idag har jag:
vaknat upp med en svullen hals
lyssnat på min pappas eviga tjat om sina jobbarkompisar
suttit ner med mamma och lisa och kollat på möbler & ritat upp en skiss för hur vi ska möblera lägenheten
gjort en inköpslista för ikeatrippen
svettats
ringt emma och ställt in vår dejt (väckte henne klockan halv ett)

idag borde jag:
kika på en bra tv och dator till lägenheten (HJÄLP MIG NÅGON KUNNIG)
städa bilen
fräscha till mig
lyfta på mitt feta arsle och göra något vettigt

så, den sista punkten ska jag härmed ta tag i. hejdå!

linn rydelius..

..lyssnar på barbados och förvånas över hur trallvänligt det är (och hur mycket det svänger!!)

tre viktiga punkter

sådärja! ta en kik på facebook så ska du nog se att du är bjuden till min inflyttningsfest. om inte. då är du kanske inte välkommen eller så har min hjärna stängts av.

glöm inte bort buggtävlingen som kommer hållas i umeå den 18e april! alla er som velat kika på en buggtävling men inte orkat följa med på tripp runt om i norrland kan nu se en här i stan! sjukt bra stämning (sen kan man ju även få se en och annan kändis, bland annat min syster - sm 7:a.)

nu blir de middag, sen blir de övertalning för att få ta bilen. underbar kväll!

blä

men åååh. jag har fortfarande feber trots en alvedon och en hel natts sömn. vaknade flera gånger under natten av att jag var helt svettig. sjukt äckligt! nu ska jag se till att duscha och fräscha till mig. får nog hålla mig på lagret idag. ingen som vill ha en svettig snorig försäljare i butiken.. vill ni veta vad som är det bästa med att vara sjuk och vara tvungen att åka till jobbet? jo, man slipper bussen och får ta bilen för att ma&pa tycker "synd" om en. det är kärlek!

snart kommer inbjudningar ut till inflyttnings/födelsedags festen. håll ut!

mjukiskläder + äckligt hår = ok!

usch. det första jag gör i morgon bitti är att tvätta håret. det är en sak som är säker! 

har lovat jullan att komma till jobbet i morgon, ska se till att inte vara alltför snorig och äcklig. kan ju vara bra att inleda dagen med en dusch då faktiskt! ska nog bara vara hemma och kurera mig på kvällen, har lovat pappsen att städa bilen som tack för att jag fick låna den så det är väl lika bra att dammsuga och torka lite på den. lika bra att göra bort det på en gång, jag är rätt bra på att skjuta upp grejor annars.. till helgen då? hur firar man påsken? äta ägg känns lite wierd bara för att liksom. vad gör man annars? känns som om jag legat i koma i 15 år och vaknat upp lagom till påsk o inte kommer ihåg hur man firar det. någon som vill hjälpa en stackars förvirrad 20åring att komma ihåg?

godnatt

sjukdagen

ja. inte mycket har hänt sen sist. sitter här och snuvar och har ont i huvudet. har irriterat mig på molle mest hela dagen. han har skällt, gnällt, bajsat inne, hoppat omkring i smutstvätten, vägrat gå ut, snott skohornet och tuggat på det, geggat ner hela min tröja & ätit upp axos godis som han hade i munnen. en dryg men ack så söt hund!

i kväll hade jag hoppats på greys anatomy men det visar sig att de är inställt idag. varför?! det var mitt enda glädjeämne denna dag, något att se fram emot. tur i oturen är väl då att lisa har laddat hem det så jag får se det ändå.. synd bara att nästa vecka kommer jag sitta bänkad och se samma avsnitt igen. vad gör man inte för lite rutiner?

i morgon blir det jobb igen, ska härda mig igenom 4 timmar. det borde gå, även om man är lite smått ofräsch. ofräsch är bättre än att inte vara där alls, jag får se det så! nu är jag ensam hemma igen. mamma & pappa har lämnat huset. mamma för att åka på möte och pappa för att köpa nya jeans. han cyklade nämligen omkull i morse och skrapade upp ett hål i sina "fin-jeans" så mamma har tvingat honom till kappahl för inköp av nya! "man kan ju inte ha trasiga fin-jeans lagom till påsk." som mamma sa. vette tusan om jag ens ska fira påsken. försöker övertala pappa om att få ta bilen till nordanbäck på fredag, i så fall ska jag och emma ha mysdag där ute i skogen. kan nog vara rätt skönt ändå att bara mysa framför tv:n och vara smutsig och osminkad.

åre hos johanna

god morgon världen! jag ligger i min säng, dyngförkyld med feber och huvudvärk som vägrar släppa. jag skyndade mig hem igår kväll, gasade som aldrig förr och det här är vad kroppen ger mig när jag skyndat mig hem till jobbet! tack ska du ha! får hoppas att jag tillfrisknar under dagen så jag kan jobba mina fyra timmar i morgon och få kika på alla nya fina varor.

hur som helst. åre = toppen! johanna lind = suverän! vår humor är så låg så att den inte ens är värd att skratta åt. jag tror att våra inneboende kåre och birk borkason undrade flera gånger om vi hade någon eller några hjärnceller borta. egentligen hette varken kåwrä eller birrrk kåre eller birk utan de hette kristian och micke. kåre kallade jag för kåre för att jag var helt säker på att han hette det. när jag låg i rummet och tryckte och inte vågade gå ut så satt de vid matbordet och åt middag och jag tyckte helt enkelt att de kallade honom för kåre. inte kåre som vi säger på norrlänska utan mer kåwrä på skånska. jävligt fult faktiskt. grejen var bara det att de sa K-G efter som han hette kristian gustavsson, därav initialerna K-G. jag och johanna hade ganska kul åt de här och vi drev med deras dialekt typ var femte minut. birk kallades för birk bara för att han såg exakt ut som birk borkason. exakt. jaha, vad har vi annars gjort? jo, intagit en stor del alkohol, åkt skidor i dimma (man såg typ 5 meter framför sig, lite läskigt), åkt SKITÄCKLIG lift (och ändå åkte jag den två gånger..), solat sista dagen i backen då det var superväder, suttit på pub, varit på afterski, bakisfikat världens godaste (och dyraste) bakisfika med underbart mjuk och sovvänlig soffa, handlat mat i pjäxor och skidkläder, gått på jc i pjäxor och googles och sist men inte minst - njutit av varandras sällskap!

här bjussar jag på några überfina bilder.

vi hade underbart bra väder i backen första dagen. (obs! skämt!)



johanna firade det fina vädret med att torka hallgolvet i en random stuga



jag såg solen långt ner i backen och skyndade mig att ploga nerför hela backen för att få njuta av några solstrålar


så här ont får man mina vänner om man inte är  noga med att packa in alla sömmar och allt i långkalsongerna..


på kvällen piffade vi till oss lite och åkte taxi strax efter tolv från johanna. synd bara att partyplacet stängde 1.



dagen efter var johanna så här sugen på mer fest


jag försökte hålla partyhumöret uppe och skålade med erica och.. mig själv?


delade taxi med några andra brudar. här börjar vi se lite småslitna ut..


fyllde på förrådet


kaxig tjej det där


dagen efter bestämde vi oss för att gå ut i det fina vädret. här visar johanna sin fina frisyr efter ösregn.



vi hittade ett mysigt café där de hade en mjuk soffa och goda bakverk


jag valde denna och en chailatte för 85 kr. inte helt fel va?



så här pigg var jag dagen efter



vaknade upp på tisdagen till det här fina vädret. synd bara att liftköerna skulle vara långa, men vi var lika glada för det. försökte fixa till vår osynliga bränna litegrann och satt mest och åt bullar.



johanna prövade även att ligga mitt i gröten

i liften



(ser ni liftkön?) jag hade det lika bra i en snöhög!



eftersom vi knappt hade sett något alls dagen innan vi åkte så var denna utsikt värd att stå och kika på lääänge. sjukt vackert!




ännu en "strålande-sol-lift-bild"


såhär pigg och fräsch kände jag mig när jag skulle köra hem från åre. hade glömt solglasögonen hemma, så - jag fick ta det jag hade, i det här fallet min googles.


fler bilder finns även på facebook!

nu ska jag sova litegrann och bli av med min förkylning. tack och hej!

förberedelser

jag har nu tappat två av mina löshårsslingor och är härmed på väg att bli skallig. istället för att se ut som barbie kommer jag i framtiden att se ut som min pappa fast blond. vet inte om jag ser fram emot det så mycket..

har packat en hockeytrunk (största som fanns) och en willyspåse med grejor nu till åre. har även varit förbi linns föräldrar för att låna skidor & pjäxor (slalom, inte längd) så jag ska kunna vara värst i backen! har packat in dem i lill-toyan och skidorna tar upp hela bilen. tur att jag åker själv, personen i fråga som skulle åkt med hade annars behövt sitta bakom mig då framsätet är nerfällt för att skidorna ens ska få plats. så går det när man har en liten bil. har även hittat igen ett par skidglasögon med loggan "hemavan-tärnaby". tänkte visa att man inte hör hemma i åre utan gillar ett annat fjäll lite mer.

kom just på att jag glömt bränna ytterligare en skiva. detta innebär att jag kommer älta 18 låtar på min "nygamla" skiva om och om igen hela vägen till åre. kanske sjunger en truddelutt själv bara för att variera mig. vet i alla fall att när jag närmar mig ö-vik ska jag sätta igång rix fm, har verkligen saknat den radiostationen! kommer säkert stanna på någon affär efter vägen och köpa en påse gött (godis tyvärr) för att ha något att göra. går ju inte direkt att spela othello eller fia med sig själv när man kör. jag får helt enkelt nöja mig med mitt eget sällskap och sköna kläder. inga jeans här inte! munktröja, tights och långt linne. basic helt enkelt. får fräscha upp mig lite då jag ska besöka rut i östersund. man kan ju inte se ut som en äckelpotta.

nej. jag befinner mig alltså i åre från och med i morgon fram till tisdag kväll och hoppas på trevligt umgänge, soliga dagar i backen och lite (mycket) fylla. tack och hej

skitväder

snö.. ännu mer snö. i och för sig smälter den direkt när den landar på marken men ändå. om det ska komma nederbörd - kom regn! inte för att jag gillar regn, nästan tvärtom. vill helt enkelt bara att snön ska dra all världens väg och att det ska bli vår. helst i morgon för min del! jag hoppas på härligt vårväder i åre. fjällen brukar ju faktiskt ha soligt och skönt såhär lagom till påsk. jag tror på 4 (okej, tre då) überbra dagar med johanna lind.

jenny 20 vårar

hemma igen efter ett riktigt ersmarksmys med linn lisa jenny och patrik. fikade, såg på tv o hade det allmänt bra. börjar få lite småpanik inför att jag måste hinna packa inför åre.. kanske får se till att göra det emellan jobb och dans i morgon kväll. att packa en halv väska är bättre än att inte packa någon alls.


vill: börja göra i ordning i lägenheten
är: sjukt beroende av försvarets hudsalva
sjunger på: mer av dig
borde: sova eftersom jag öppnar i morgon
har: världens bästa vänner

godnatt

rut

JAG ÄLSKAR VARULEVERANSER!!!!!!!!
idag fick vi in massa nytt, bland annat baslinnen i superfina färger och en oversizetop "to die for". 149:- är inte heller fy skam. kommer varor i morgon och på måndag också. ser fram emot en svart tub-klänning speciellt mycket som sett lovande ut på hemsidan.. mm.jag gillar det här!

proprint

nu har jag skickat in 10 foton för framkallning! har tänkt mig en vägg med svart-vita foton, fula som fina, fest som vardag. måste säga att vissa personer återkom på flertalet bilder.. om det blir bra så framkallar jag säkert fler bilder och sätter upp. det var inte så farligt dyrt heller, 30 kr för 10 bilder. det känns överkomligt måste jag säga!

mer av dig

jag blir alldeles lycklig i hela mig när jag tittar på den här videon. ler rakt igenom. skrattar ibland. koregrafin - jag säger bara SÅ HIMLA BRA!



skattepengar jag trodde var bortskattade

tack tack tack! i kväll känns det som om jag vunnit på triss. jag hoppade upp och ner i ren glädje i köket tidigare i kväll när jag öppnade mitt skatteåterbäringskuvert. precis som att vinna pengar. hade inte ens räknat med att få tillbaka något på skatten. nu har jag "råd" att köpa mig en dator till lägenheten och införskaffa mig några möbler. åh så bra det känns!

i morgon fyller jenny 20 år och på kvällen ska bland annat jag till henne för att fira. kan lätt säga att jenny inte är enklast i världen att köpa present till.. lisa hade rätt svårt att hitta något på stan och jag var inte mycket till hjälp med mina ynka 5 min jag kunde avvara av lunchen. har inte pratat med henne något mer men förhoppningsvis har hon hittat något utomordentligt bra. känns kul att samla gamla ersmarksgänget i morgon igen. lisa linn jag och jenny. kalasbra! vet inte om anette ska dit men om det vore så är det bara ännu bättre.

nu ska jag bara se till att låna ett par skidor + pjäxor och börja packa inför åreresan som blir på lördag. jag hoppas att far min ändrar sig angående bilen så att jag kan få ta den, annars måste jag åka buss 10 timmar för att ta mig dit. med mina få fyra dagars ledighet innebär det att jag kommer få vara hos johanna i 2½ dag.. hoppas som sagt på bilen, det hade varit kanoners. ska även lyckas med ett besök på rut i östersund, kan vara kul att hälsa på dem man snackar i telefon med var och varannan dag och se hur de har det!


tomat och salamisoppa made by mum

vilket underbart väder det är idag! synd bara att jag ska vara latast i sverige och i stället för att kliva upp och gå ut och gå (som jag planerat) låg jag kvar i sängen och kollade på bussbiljetter till åre. sminkade mig och fixade håret i en timma. var det värt det? nej. jag har ändå "platt" hår och ser helt normal ut i fejjan.

och till er som känner er träffade om inflyttningsfesten! inbjudan kommer lite senare! :)

RSS 2.0