vårkänslor

idag har det kommit in så sjukt mycket fina kläder på rut att jag blir alldeles kär. vi har gjort om hela entren så den bara innehåller blommigt, ljusa jeans och skira tyger. sjukt peppande inför våren. själv har jag införskaffat mig ett jättelångt randigt linne som blir perfekt inför sommaren och en fantastiskt fin blommig transparent skjorta. hade tänkt inviga den i morgon tillsammans med mina höga svarta jeans, får för mig att jag kommer vara the hottest chic in town då.

om helgen finns de väl inte så mycket att berätta förutom att jag var på en dunderfest på lördagen och låg i soffan mest hela dagen igår. så mycket var det med det. jag är hur som helst jätteglad över att emma är hemma i veckan. ikväll blir det bio med henne och förhoppningsvis lite surr om framtiden.

hejsålänge!

uppe med tuppen

i morse var jag uppe klockan sju. alla andra som var uppe den tiden en lördag skulle troligtvis på skoterfolkrace i emmas hemmatrakter nordanbäck men inte jag. jag jobbar idag. i finväre.. jag ska dock få sluta lite tidigare så jag får dra iväg till skogen på fest. emma har ju anlänt till sverige och i kväll vankas de brakkafest. det vill man inte missa!

min ovanliga kväll

igår kväll var ingen vanlig kväll.

jag diskade (!), skurade diskbänken (!), tokskurade spisen (!), tog fram dammsugaren frivilligt (!), gick över till matilda utan mina leopardtofflor (!) och hade med mig ett uppblåsbart fotbad till henne (!).

jag satt alltså i matildas soffa igår kväll och såg på big brother och hade mig ett välgörande fotbad samtidigt. efter mitt fotbad smörjde jag in mina fötter med fotcreme, som jag självklart hade tagit med mig också.

förstå vilken annorlunda kväll. helt världsomvändande..

suck pust och nej

jag känner mig lite nere just för tillfället. i morse var allt frid och fröjd, det var fint väder, jag var pigg och peppad på dagen jag hade framför mig. satte mig för att äta lunch för sisådär en kvart sedan och läste ett sms som jag fått av emma som egentligen skulle kommit hem i kväll och umgåts med mig. dock har naturens krafter satt stopp för detta då vägen över fjället är avstängd och hon tar sig inte hem. det verkar som om vägen även kommer vara avstängd i morgon och då går det ingen buss förrän på måndag vilket innebär att hon kommer missa skoterfolkracet som är på lördag. suck. jag som hade längtat så mycket efter att träffa min bäste vän igen. hon har haft svårt för att få ledigt och nu när allt löst sig och hon sitter på bussen så är hela vägen avstängd.

jag hoppas och ber till övre makter att det helt plötsligt slutar att blåsa på fjället så att jag får hem min kompis i kväll.

kalastider

nu ska jag skynda mig att äta upp min plocksallad för att sedan bege mig ut på en liten lunchpromenad. är så fantastiskt härligt väder idag, så man måste bara passa på.

min syster fyller även år idag, så ikväll blir det kalas för hela slanten. igår var jag också på födelsedagskalas, men då var det kalas för mitt kusinbarn som fyllde nio år. alla åt kakor utom jag, jag drack kaffe och åt ett päron. var inte en fantastisk kombo, men vad gör man inte?

seg förmiddag

ohejbara vilken helg det blev!
min första tanke när jag vaknade i morse (då det kändes som om jag totalt hade sovit 2 minuter) var: "är det sant? - ska jag verkligen upp NU?" jag hade sovit i dryga åtta timmar som en klubbad säl och ändå kändes det som om jag hade kunnat sova minst tre timmar till. lite sömn under helgen verkar inte vara det bästa knepet för att bli pigg inför en jobbvecka. jag hade en trevlig fredagskväll och en ännu trevligare lördagskväll. att festa med nytt folk var en succe. totalt kände jag en person som skulle på festen och jag lärde känna betydligt fler under kvällen som gick. nu får man bara hoppas på att det blir fler såna fester framöver.

idag ska jag försöka ta mig igenom en jobbdag som känns fantastiskt seg. det verkar inte vara många som vill vara ute och handla en måndagförmiddag, veckan innan löning. jag tror att jag ska ställa mig i skyltfönstret och göra lite dancemoves, så får vi se om jag lockar in en eller annan kund. man kan ju alltid hoppas på de bästa!

oriktiga och riktiga fester

trots att jag var spikis igår så kände jag mig nästan bakis i morse när jag vaknade. hade en konstig minnesbild från igår, kändes precis som att jag varit ute på en "riktig" utekväll. drog hem vid halv 2 och slocknade på en gång. när väckarklockan ringde i morse klockan 7.30 kan jag inte påstå att jag var särskilt pigg. kände mig förvirrad och seg (precis som man brukar känna sig efter en utekväll) och sminkade mig i typ 20 minuter för att jag helt enkelt inte kunde fokusera. väl på jobbet fick jag i mig lite kaffe och lyssnade på peppmusik, och nu känner jag mig on fire igen. ska löpa iväg på systembolaget nu en sväng, för i kväll mina damer och herrar.

då är det RIKTIG fest.

linn informerar

kvällens outfit ser inte ut som vilken fredagsoutfit som helst.. jag brukar oftast ha klänning eller linne/kavaj när jag går ut, men i kväll slår jag alla rekord. håret som alltid brukar va överplattat är idag överfluffigt och uppsatt i en knut mitt bak på huvudet. klänningen är denna dag utbytt mot en transparent tröja som man verkligen ser rakt igenom. strumpbyxorna är idag höga svarta jeans som visar hela (!!!) rumpan och inte har ett täckande linne.

jag vill och jag vågar idag att vara annorlunda.
sa jag förresten att jag idag ska vara nykter och köra?
nä, jag kanske missade det. men nu vet ni det i alla fall.
en lite annorlunda (men mycket spännande) fredagkväll.

som en gud på skidor

jag hade världens underbaraste dag igår. jag och jenny drog iväg rätt tidigt till bygdsiljum för att åka skidor. vi var nästan först på anläggningen och det visade sig att det inte skulle bli särskilt många fler som joinade backen. jag åkte på mina hyrda superskidor i de lätta backarna, men efter fika och diverse solning mitt på dagen blev jag kaxig och vräkte mig rent utav nedför den röda backen.. som jag åkte! jag körde typ racing nedför och var inte ens rädd. till er som aldrig åkt skidor med mig förut så kan jag bara berätta att jag alltid brukar åka de gröna eller blå backarna och åka mormorsvängar nedför. ibland brukar jag även göra plogen när jag tycker att det blir alltför läskigt. jag tror att de var mina superskidor som gjorde att jag vågade, och det bästa var nog ändå att jag faktiskt tyckte att det var roligt. den strålande solen och den klarblåa himlen gjorde ju inte saken sämre heller.

här kommer den: the big surprise



här kommer överraskningen som egentligen inte var en överraskning
men blev en överraskning just för att jag drog ut på det i 1½ vecka..





och till alla er som nu inte riktigt ser var jag har tatuerat mig så kan jag berätta att den sitter bak i nacken. försök själva att fotografera er rygg så ni får med hela axelpartiet. inte så lätt som det verkar vill jag lova! jag lyckades med att fota både hårfäste och nacke innan jag lyckades med denna halvdana bild. gillar starkt att det ser ut som att jag har butt-crack längst ned på bilden, fast de i själva verket är mina ryggmuskler som jag byggt upp sen i måndags, hehe..


ut i backen

jag vaknade upp med världens huvudvärk idag. det är minus 20 grader ute och det ser rätt mulet ut.

jag hoppas nu att:
- min huvudvärk släpper
- att vädret svänger så det blir kring nollgradigt
- att solen kikar fram


nu drar jag snart till backen!
ha ne hej!

mitt nya liv (igen)

nu ska ni få höra på grejor!
jag har idag:
1. promenerat till jobbet
2. ätit en lunch helt utan kolhydrater (kanske inte helt utan, men ni förstår)
3. inte ätit nån kaka, godis eller annat skit (woooooot!)
4. tränat cardiomuskel efter jobbet
5. gått hem efter träningen
6. käkat middag som inte hade några kolhydrater (ja, ni förstår säkert igen)

nu då, tänker ni? kommer hon hålla det den här gången?
ja, det kommer hon! med pepp från alla jag känner ska jag va så liten i sommar att ni inte ens kommer att se mig. jag ska åka slalom hela dagen i morgon och på kvällen har jag bokat in ett bodypump pass. på torsdag har jag också tänkt att träna efter jobbet.. yes. jag chockar kroppen. tror den behöver ett friskt uppvaknande från sin vintervila..

kontraster

igår kändes det som vår. jag gick ned till stan i min nya vårjacka och kunde riktigt känna hur jag bara ville sitta utefter en vägg och sola.

idag känns det som vinter igen. jag hade på mig min dunjacka när jag gick till jobbet. visst, det var sol och fint väder, men ändå. dunjacka dagen efter att man hade på sig sin vårjacka? inte riktigt okej.

grillning


igår var jag och grillade korv vid kroksjö-söderviks vvo med världens längsta grillpinne.
den andra långa grillpinnen jag grillade på innan brann av då jag råkade missbedöma avståndet till glöden och elden, så precis när korven var klar att ätas så föll korven av för att pinnen helt enkelt gick av. jag blev faktiskt nästan lika besviken och arg som om jag vore 10 år och hade grillat min korv i all evighet.




tur att jag hade en ny pinne att grilla på och även en helt ny bit falukorv så jag blev mätt.



sensationellt

idag vaknade jag av mig själv klockan halv sju.. jag vill inte påstå att jag är jättepigg, men att jag ens slår upp ögonen frivilligt den tiden en lördagmorgon är ju sensationellt!

nu ska jag se till att fräscha till mig lite. dags för jobb med personlig styling och schlagerlördag. i kväll ska jag hänga med linn och bara ta det piano - en lugn helg med andra ord. känns hur skönt som helst!

snö

jag vaknade upp för en halvtimma sedan och skulle göra mig lite frukost, kollar ut genom fönstret och ser hur mycket snö som helst. jag lovar, det är säkert 5 cm (om inte mer) snö på mitt biltak. jag vill ha vår, asfalt och blommor! är det så mycket begärt?

den där överraskningen

jag gillar starkt att jag drar ut på överraskningen som inte skulle dras ut på fortfarande. grejen är ju den att det inte ens är någon överraskning, för att många (läs: alla) har ju redan sett det på facebook. men, jag gillar ändå att teasa litegranna, så: I´ll be back!

ledighet

idag har det varit en ultimat ledig dag förutom att nån idiot hade snott min tvättid i morse.. så - utan strumpor och med nyinhandlade trosor åkte jag till ersmark för att umgås med min lillasyster lisa. hon gjorde en laseroperation i fredags och har varit halvt om halvt blind sen dess och har ugglat själv hemma. eftersom att jag är en fantastisk storasyster åkte jag hem till henne och umgicks, gick ut med hundarna och såg på skidskytte. har varit förbi en sväng hos linn också (dit reste jag med farsans hyperbraiga cykel) och det var lika trevligt som vanligt. kvällen har avslutats med middag på tisdagsvägen och lite soffhäng och just för tillfället sitter jag och pratar med min bästa vän på facebook chatten, och hon har just avslöjat att hon får ledigt och får komma hem om två veckor. jag är gladare än gladast för det! nu ska jag bege mig hemöver så jag kan glutta lite på bigbrother, de brukar inte uppskattas så mkt i det här hushållet..

fashionmodell

i morse var jag på jobbet tidigare än vanligt för att göra mig (och hannis) i ordning för en liten fotografering. vi är nämligen med till helgen i tidningen weekend som följer med i vk. vi har presenterat vårens trender och valt ut ett måste ha plagg inför våren. sen var man ju tvungen att va med på bild också, men jag tror och hoppas att bilderna ute i den friska morgonluften blev fina. synd bara att jag hade på mig en sommarklänning och en liten innejacka, det var inte tvärvarmt vill jag lova! spana in tidningen på lördag så får ni se själva!

det som inte skulle dras ut på

oj vad jag drog ut på den här överraskningen som egentligen inte är nån överraskning som egentligen inte heller skulle dras ut på. jag har helt enkelt inte haft tillgång till en dator under hela min luleåvistelse och igår när jag kom hem vad jag sprängless och jättetrött så då gick mina tankar endast till sängen. jag slänger upp en liten bild sen på min "överraskning" men först ska jag se till att bli glad igen. just nu känns det som om min vardag bara är en enda lång väntan på något annat och något bättre. var har mitt gamla glada pigga jag tagit vägen? hoppas hon kommer tillbaka med vårsolen!

överraskningen

nu tar jag min otroligt opackade väska och packar den med luleågrejer. jag var så fantastiskt trött igår så jag somnade ifrån packningen. jag somnade även ifrån mycket annat, som städning diskning och stretchning. det sistnämnda märker jag genom att min rygg är som en banan och mina armar hänger som två döda fiskar.

idag har jag en jätteöverraskning om allting går som det ska. ta-daaa.
först ska jag klä på mig och åka ned till stan.
sen kommer överraskningen, och nej. det är inte det att jag köpt en iphone, för det har jag nämligen redan lyckats med.


luleå

igår jobbade jag fjuttiga fyra timmar.. sist jag gjorde det var.. nä, jag kan nog inte komma ihåg sist jag gjorde det. idag jobbar jag däremot 10 timmar, och det är mer vanligt om vi uttrycker det milt. har tänkt gå till red dragon i eftermiddag för att checka läget inför kommande tatuering, sen blire bodypump med min sistah och matilda på medley efter jag slutat jobba. ikväll ska jag inte göra nåt annat än att packa en liten resväska, för jag ska nämligen till kicki och luleå i helgen och glassa. kicki har fyllt år och har lovat mig ett brakpartaj, så jag är inte sen att hänga på. sen var det i och för sig länge sen jag drog dit och hälsade på också, så det kändes som om det var dags.

så: i helgen hittar ni mig i luleå, om ni nu mot förmodan skulle vilja leta rätt på mig.

jättebrun

idag luktar jag inte häst. jag luktar bränd hud. duschade hon inte igår, tänker ni nu. jo, det gjorde jag faktiskt. igår kväll och även igår morse för att bli extra ren. jag klantade mig dock efter jobbet och åkte och solade, så nu måste jag duscha igen. jag tror inte det är någon (inte ens jag) som uppskattar att jag luktar bränt fläsk. men, jag blev i alla fall brun. "jättebrun"

eller nä, jag ändrar mig lite - snarare ljusgul med lite mörkabeiga toner. men de låter bättre med jättebrun.


jag är jättebrun. mitt i vintern. är det inte fantastiskt?!

RSS 2.0