paus

nä, nu tar jag paus härifrån ett tag.

för mycket jobb, för lite fritid och för lite engagemang har gjort att den här bloggen har gått från bäst (om ni frågar mig alltså) till sämst på bara några veckor.

återkommer nästa år då jag fått mig massa ny och fresh energi från emma eriksson.
puss & kram

rea på bolaget?

att folk ens utsätter sig för denna mellandagshysteri.. jag jobbar faktiskt mycket hellre såna här dagar än att slåss framför 40:-s tröjorna. dock ska jag springa iväg nu på lunchen och se om jag hittar mig nån dunjacka på stadium, måste ha mig en ny då min gamla har gått sönder i dragkedjan. tänkte även ta mig en titt förbi systembolaget och se om de rear nåt också, annars får jag nöja mig med standardboxen för 159:- till nyår. fyra dagar kvar tills jag får träffa finaste emma igen, jag längtar så in i bomben!

mellandagsrea

mellandagsrean idag började lugnt. klockan halv 11 var det endast ett fåtal personer som hade joinat mig och nina på rut. vi behövde dock inte vänta alltför länge. klockan 11 bombarderades vi med människor som ville handla på rea och efter det har det bara rullat på. vi städar rean, fortsätter att städa rean och tar betalt därimellan. folk är hur galna som helst och rycker typ plagg ur händerna på varandra. alla ska vara först med att fynda!

själv hade jag tänkt löpa över till h&m idag (som för övrigt öppnade två timmar senare än alla andra?) och försöka se om jag orkar ta mig en titt efter en nyårsklänning. rätt skönt när det bara är några meter "hem" igen om man skulle bli övernaturligt less på all trängsel.

juldagen

den här dagen har varit så himla lång, och än är klockan inte ens halv fyra. klev upp på tok för tidigt i morse för att pallra mig till kyrkan (inte okej alltså att åka osminkad och i morgonrock, man måste "piffa" till sig lite) för att lyssna på lisa när hon skulle sjunga. medelåldern i kyrkan var lätt 45 år och det enda roliga var att lyssna till lisas fina sång. när vi kommit hem igen tog vi en fika (klockan 9.45!) och såg sedan eclipse som lisa fick i julklapp igår. klockan 12 hade jag ätit en noblesse-ask och var sugen på att göra nåt annat. jag såg på nåt program på nian och hjälpte lisa att städa ur hennes garderob. det slutade även med att lisa halkade ordentligt och föll rakt på min fot, men det är en annan historia. jag sitter just nu och svettas i lisas nya morgonrock och väntar på att julmiddagen ska serveras. förstår ni? middag klockan halv fyra. inte riktigt okej.

i kväll verkar det som om vi ska mysa ännu mer och kolla på gamla inspelningar från när jag och lisa var små och kika på fångarna på fortet. blir nog trevligt!

julafton

hej på er!
känns som om den här månaden har gått hur fort som helst. julafton idag? är det verkligen så? känns som vilken söndag som helst, fast man äter rödbetssallad och stylar hundarna i röda rosetter. vi ska snart dra vår kos mot kroksjö, hem till henke och ida för att fira julafton hemma hos dem. igår kväll satt vi hemma och spelade bingolotto och åt hur den obligatoriska paradisasken. nu ska jag klä på mig mina allra varmaste skor (converse) och gå ut i kylan med de små hundarna så de inte bajsar inne.

önskar er en god jul och hoppas ni får mycket kärlek och fina julklappar!

knight and day

jag undrar hur det egentligen går till när man går och lägger sig halv tolv, inte särskilt trött, och kan sova till halv 10 utan problem? idag fick jag mig en efterlängtad sovmorgon, men bara för det jobbar jag ännu längre. slutar halv åtta och då blir det uppesittarkväll hos mor och far. blir nog mysigt att få ta det lite lugnt.

igår kväll kom suss förbi mig på rut och vi gjorde sällskap hem. vi hyrde film, åt middag, åt efterrätt (godis och chips) och jag prövade alla mina klänningar som fanns i min garderob och insåg att jag måste ha mig en nyårsklänning. det får bli mission one på lunchrasten idag. efter att susanne oj:at sig över allt mitt smink gick vi över till matilda (jag har ingen dvd och matilda kunde väl behöva lite sällskap) och såg på knight and day med cameron diaz och tom cruise. filmen vad hur rolig som helst samtidigt som den hade lite allvar i sig. jag hade lätt kunnat se den igen direkt efteråt - så den tipsar jag om i jul!

sen har jag ju insett att jag totalt glömt att informera er om det allra viktigaste:
jag har fått ledigt dagen innan nyårsafton och ska åka till emma i bodö och fira nyår. glädjen är total! att äntligen få återse min bästa emma efter tre alldeles för långa månader kommer att bli magiskt. sen är jag även ledig första veckan i januari, så jag stannar i bodö några dagar och tar med mig emma hem till umeå en sväng så hon får träffa la familia och umgås med mig lite till.

nu ska jag packa alla grejer som jag ska ha med mig till ersmark över jul. jag åker direkt från jobbet idag till ersmark, sover där och åker till kroksjö i morgon lagom till kalle. börjar jobba kl 11 så jag borde nog rappa på lite..

spikmattan

halleluja. idag känner jag mig piggare! bara för att jag känner mig lite piggare så har kroppet skrikit ut ett glädjerop - en fet förkylning som satt sig i halsen lagom till jul och mellandagarna.. tack för det!

i natt sov jag på spikmattan och det känns hur bra som helst i svanken nu. (för tro inte att det räckte med att jag var trött, nä jag hade även fått ont i ryggen.) förstår inte de som kan ligga på spikmattan med hela ryggen, jag får panik för att det gör så ont på skulderbladen så att jag måste lägga någonting där under. jag ska göra ett nytt försök i kväll med att ligga med hela ryggen på mattan, vi får se hur det går.

idag jobbar jag 9-18 och sen ska jag umgås med suss. fullsmockad dag idag med.

hej igen!

här hade det inte hänt mycket på slutet.. jag har haft hundra miljoner projekt på dagarna och när jag väl kommit hem så har jag varit så trött att jag stupat i säng. jag ska aldrig mer tänka illa om de som alltid säger att de är så trötta, det är faktiskt sjukt jobbigt att konstant känna sig lite sliten, hur mycket man än sover. skönt att man får lite julledigt snart. är ju faktiskt ledig både fredag (julafton=stängt) OCH lördag (röd dag=stängt) den här veckan. lyx!


nu ska jag ta tag i mig själv igen och pallra mig till jobbet. börjar tidigt även idag och slutar senare än senast. som sagt, det blir bra med nån ledig dag snart.

det gäller att vara smart

uppe tidigt för sjätte dagen i rad. i morgon är jag ledig och det ska jag fira med att fortsätta vara trött och bakis.

underbar uppladdning inför en till lång jobbvecka.

klockproblem

skulle egentligen börja 11 idag. igår frågade anette om jag kunde börja 10, och det var väl inga större problem. igår kväll ringde hanna och frågade om jag kunde börja 9. nemas problemas! i morse hade jag ställt väckarklockan på halv sju, fråga mig inte varför. jag snoozade en gång och insåg 6.40 att något hade gått lite fel. ställde om klockan på halv åtta och somnade om.

jag skyller på att jag drog en två timmars powernap igår eftermiddag så att jag helt enkelt var för pigg igår kväll när jag skulle ställa alarmet.

idag jobbar jag 9-18 och i kväll ska jag vara med hanna. känner mig hur trött som helst så jag ser fram emot en hemmakväll.

min förmiddag

fy vilken härlig dag jag har mig. jobbade mellan 8-10.30 och därefter gick jag på stan en sväng och lyckades bränna lite pengar "bara för att". mycket roligare att handla än att inte handla, så tänkte jag. hittade en julig bh på change (där jag inte tänkt handla alls men hittade en säljare jag känner, som sagt. gå aldrig in i en butik med en bra säljare om du verkligen inte vill handla, haha). jag brukar alltid lyckas fastna i det svarta eller vita träsket men idag blev det en RÖD. en JÄTTERÖD. får väl ha den på julafton.. och nyår kanske. gick vidare till systemet och tänkte att "det är väl lika bra att handla lite till när jag ändå är i farten". köpte även lite fler resor på mitt busskort och hade 20 minuter tillgodo innan min buss skulle gå, så jag gick på BIBLIOTEKET. det var nog säkert när jag gick i skolan som jag var där sist. lånade mig en bok, åkte hem och städade undan litegrann här och har precis slagit på oprah där det är sjukt roliga intervjuer med twilight-skådespelarna. sitter här på golvet och asgarvar titt som tätt. har inte planerat att göra så mycket mer i eftermiddag än att läsa min lånade bok och diska. när matilda kommer hem ska jag checka läget med henne och se om det blir en tur till solariet. min hud börjar gå lite mer åt det ljusblåa hållet än åt det bruna. jag tycker inte att det är så läckert, om man inte är en vampyr såklart. dock tror jag inte att jag är det, så det är nog bättre med brunt för min del.

brevlådan

jag brukar vara ganska dålig på att kolla min brevlåda. den sitter uppe i trapphuset och man behöver en nyckel för att öppna den. eftersom att jag bara får räkningar och reklamblad brukar jag bara kolla den lagom till lön och räkningsbetalning. idag fick jag dock ett infall när jag skulle ner i min underjordiska grotta till lägenhet. jag öppnade brevlådan och den var proppad med skrot. en telefonkatalog, julkortskuvert, reklamblad, rabatterbjudanden, brev från banken och.. TVÅ JULKORT. den enda riktiga fina posten jag fått på länge.

så tack jenny och lisa för att ni tänkte på mig också när ni skickade julkort i år. det gjorde mig väldigt nöjd!

takstirraren

ni vet såna dagar när man inte tar sig upp ur sängen? idag var det så fast ännu värre.. jag tog mig verkligen inte upp. det var som om mina signaler från hjärnan till armar och ben inte gick fram, i stället låg jag där som en död säl och bara stirrade i taket och halvt somnade om. tillslut tog hjärnan tag i sig själv och gjorde så att jag kom upp ur sängen, bara för att sedan gå till toaletten och fastna där istället och stirra in i kaklet. tror att det kommer bli en lång dag idag..

josef fritzl

jag fnissar lite extra där efter två minuter..
innan det är det rätt tör, den här videon.



svenska hjältar

efter att jag hade varit i stallet skyndade jag mig hem. varför? jo, för att det var final av biggest loser (jag vet, jag är en nörd) och även svenska hjältar galan - typ tv-höjdpunkten på hela året. jag bäddade ner mig i min soffa, släckte ner lägenheten och låg bara och tog in allt som sades på galan. alla tal, alla musikuppträdanden och såklart alla "trailers" om hjältarna. precis när det hade sluta rinna tårar för en persons hjältedåd, ja då smackade fyran igång med ytterligare en hjälte. det känns som om jag bara hann torka bort tårarna så var det dags att grina igen. jag grät totalt fem svängar i kväll, det måste ju vara nåt slags rekord under två timmar?

hur som helst, det är ju världens bästa programidé! nu är jag på strålande humör och känner att ingenting är omöjligt och mina små problem om framtiden som tidigare känts så stora, känns nu minimala. det känns som allt kommer lösa sig så småningom vilka val jag än gör. det borde vara mer fokus på tv och i tidningar om positiva saker än att bara fokusera på allt negativt som sker.

julbak 2008

jag hittade en liten bild från mitt och lisas julbak 2008 här på min blogg long time ago. visst ser ni att lisa är likblek och att jag är jättebrun? visst ser ni även att lisa ser lite retard ut och att jag ser helt normal ut?

det var nog allt jag hade att påpeka för tillfället.



lilla julafton

jag har nästan precis kommit hem från lilla julaftons firande hemma hos mamma och pappa. där var vi 13st överglada personer som alla hade ett mål: att få i sig så mycket mat som möjligt och roffa åt sig de finaste presenterna. vi spelade julklappsspelet som oftast blir helt galet. jag fick med mig lite örhängen hem (som jag själv hade köpt) och en ljus ögonskugga. jag är nöjd!


i morgon blir det tidig uppstigning. har tänkt att ta mig till midgårdsskolan för att lyssna på luciatåget där. det brukar vara extremt mysigt. 90pers i ett enda jättestort luciatåg. det här luciatåget kan faktiskt även sjunga, så det gör oddsen ännu lite bättre. blir nog en bra start på en ny vecka!

systrarna i grå kavaj

vi ska på julbord med rutgänget i kväll. jag och lisa har insett att vi kommer ha samma kavaj på oss, och ingen av oss vill ge med sig och byta till nåt annat.

vi tänkte så: alla tycker ju att vi är så lika så då kan vi lika gärna spä på det litegrann.


ingen kärlekshälsning här inte

jag cyklar hem i kylan på växel fem eftersom min cykel frusit sönder. min enda motivation när jag cyklar uppför hela norra ersmarksgatan är att jag snart ska få återse min telefon igen och att jag kommer ha en massa fina kärlekshälsningar som väntar..

hur många kärlekshälsningar tror ni att jag hade?
INGEN!

jag tror jag ska säga upp vänskapen med er allihopen.








ungefär såhär glad är jag nu. INTE.
okej. jag är ganska glad ändå, men det är bara för att jag är som jag är.

mobilen hemma

jag glömde min mobiltelefon hemma i morse. när jag kom på det hade jag cyklat sisådär 500 meter i den antarktiska kylen och övervägde starkt att vända bara för att ha telefonen med mig.. jag var lite småsen till jobbet och den lilla rundturen hemma hade gjort att jag kommit försent. jag tog därför mitt vett till fånga och tänkte "äsch, vem vill mig nåt idag? den kan lika gärna få ligga hemma idag." nu till problemet. jag har aldrig känt mig mer handikappad. jag tänker hela tiden kolla mobilen och se om någon messat eller ringt. kollar jag verkligen min telefon så pass ofta annars? man är ju sjukligt beroende i så fall. det kommer säkert inte va en kotte som har messat mig på hela dagen när jag kommer hem, och då kommer jag bli besviken av rang. tänk er att ha glömt mobilen hemma, och va så pass peppad på att kolla om något har velat nå mig under dagen och sen kommer man hem och inser att det inte är en enda person som har tänkt på mig idag och velat slänga iväg ett mess. på sin höjd kommer jag kanske ha ett mess från h&m där det står att de har clubdag och har 10% rabatt på hela sortimentet. då hade jag nog lagt mig under täcket och aldrig velat stiga upp. nä, så hemskt är det nog inte. men ändå: att man ska va så beroende av att alltid kunna bli nådd skrämmer mig lite.

så nu tycker jag att ni alla tar upp era mobiler, slänger iväg en kärlekshälsning till mig så jag i alla fall har fått nåt mess när jag kommer hem! det är jag väl värd?

raseriutbrott

nä nu tror jag att det är någon ny förkylning på ingående igen.. att man precis ska hinna blir frisk (okej då, friskare) och sen drar man på sig nått nytt igen. jag tror inte att de blir nån utgång i helgen, min kropp kommer nog att bli jättearg då och bryta ut i ett raseriutbrott med snuva, feber och halsont. jag kan verkligen inte gå och bli sjuk nu, så jag har nog bara en myshelg. i kväll ska jag och matilda laga middag tillsammans efter att jag slutat jobba och sen är det ju idolfinal. kommer nog till att bli en härlig fredagkväll!

pepparkakshuset

vårt pepparkakshus blev ett verk som aldrig någonsin skådats förut. en porrdörr, en nödutgång, snögubben gert som portvakt och hans kompanjon toms som vakthund. tomten i skorstenen med sin ferarri parkerad på taket.. vi hade kul igår, behöver jag säga mer? drack även en massa glögg och snackade strunt. vid halv tolv drog vi ner till olles och satt där och hängde enda tills det var stängningsdags. människorna som var kvar då (förutom vårat gäng då, såklart) hade nog inte alla bestick i lådan. jag och jullan vandrade hemåt och jag somnade i min säng strax efter tresnåret.

idag ska jag till ersmark för att ta hand om hundarna. axo ska till vetrinären för att ta bort sina stygn från operationen för nån vecka sedan och jag är in charge of att köra dit hunden. annars är jag rätt planlös idag, och det känns alldeles alldeles underbart!

mitt i veckan häng

nu ska ni få höra på grejer!
i kväll ska jag till jullan och julbaka. vi ska göra knäck och försöka knåpa ihop ett pepparkakshus. det vet man aldrig hur det går.. vi ska dricka lite glögg och sen dra vidare ner mot olles för att hänga. eller jag ska snarare hänga. jullan ska sjunga och jag ska sitta ensam vid ett bord och lyssna på jullan som sjunger. snacka om en självständig tjej jag är, haha. ensam mitt i veckan på olles. nä, jag ska se till att få med mig nån fler. man kan ju faktiskt inte sitta helt fullt och brutalt ensam vid ett bord en onsdag på en pub. det finns faktiskt gränser man inte får passera..

mitt favoritplagg

jag har insett en sak.. mitt favoritplagg är en morgonrock. en ljusblå morgonrock i fleece.
det är inte okej tycker jag, speciellt för mig som jobbar i en butik som säljare av kläder.
jag har seriöst på mig 3/4 av tiden jag spenderar hemma. när jag har besök brukar jag dock ta på mig andra kläder men jag har flertalet gånger funderat starkt på att ha på mig den även när jag går över till matilda. jag har haft på mig den två gånger när jag ska gå ut och sätta i motorvärmaren.

så här får det inte fortsätta.
mitt nyårslöfte i år får vara att skaffa mig ett nytt favoritplagg och endast nyttja morgonrocken på morgonen när jag äter frukost..


i alla fall topp 10

det här kan nog kvalificera sig till en av sveriges sämsta raggningsrepliker:

"tjena pudding, står du här och dallrar?"

linn rydelius..

.. ligger i soffan under en filt, med morgonrocken på och en fet pälsmössa på huvudet. varför?
ja, det vet hon knappt själv. men skönt är det!



psst. jag köpte två julklappar idag!

julklappar

jag börjar få lite smått panik. har inte köpt någon julklapp än och den enda jag vet vad jag ska ge till är lisa. och det är en miniminigrej.. jag måste se till att styra upp det här snarast möjligt! inte okej att varje år säga "i år ska jag börja i tid" och alltid sluta med att svika sitt eget löfte.

till nästa år ska jag börja i tid, och i år ska jag se till att bara bli klar.

den perfekta söndagen

i natt har jag sovit elva timmar och det var amazing. jag kröp ner i min lilla mörka vrå och somnade sött och när jag vaknade för drygt en halvtimma sedan så var det fortfarande rätt mörkt i lägenheten. tänkte att klockan kanske skulle va nio eller något sånt, men icke det. när jag drog upp min bästa mörkläggningsgardin så fick jag en stor fet megamäktig chock över hur ljust det egentligen skulle ha varit i min lägenhet. då blev jag ännu mer nöjd över mitt inköp.

just nu sitter jag och äter lite kladdkaka som blev över från gårdagens dejt med caisa och bonusdejtarna frida och sofi. vi hade otroligt mysigt med lite tv, götta och prat. synd bara att jag var lite småschleten från dagen innan och mest låg och fläkte ut mig i mina feta brallor och min "student 2008" hood. tur att man kan ha såna dagar också tillsammans ibland, och inte bara vara feststylade och råglada och överpeppade på vin.

idag ska jag iväg till ersmark. först ska jag möta upp linn och anette och umgås med dem ett tag. därefter ska jag nog till mina föräldrar och lisa om hon nu är hemma och hänga lite med dem och hundarna. PERFEKT söndag. helt perfekt.

lagat taket

den här dagen har varit rätt så seg ändå. blir aldrig särskilt bra när man sover som en kratta på natten. tur att min pappa kom på besök idag, för då var jag tvungen att städa upp lite i röran här i lägenheten. han var här för att sätta upp mitt draperi för sängen igen (som jag rev ner när jag satte mig på det så att hela takfästet lossnade och tog med sig lite av taket. oops..) och fixat upp min rullgardin som jag var helt oförmögen att sätta upp helt själv. nu har jag en mörk liten sängvrå igen och det känns nästan lite spännande att få gå och krypa ner i sängen i natt.

i kväll ska jag umgås med caisa, och jag hoppas hon kan ta att det hänger tvätt i hela lägenheten och att jag ser ut som om jag blivit påbackad av en bil.

fredag

det är fredag och jag ska på fest.

ni kan vara lugna, allt är i sin ordning igen efter förra veckans svacka..

dagens outfit

avatar style..






för att få denna utomordentligt snygga stil måste man se till att hitta en stark blå färg att kunna smeta i ansiktet. (obs! se till att inte få något i håret! avatarer har inte blått hår.) effekten på färgen är allra mest framträdande om ögonen är helt osminkade och gärna lite röda av sminkborttagningen. håret gör man som man själv vill med, men jag kände att det var fräscht med ett knut mitt på skallen och lite längder bak i nacken. nyttja något svart klädesplagg så att ingen kan missa att ditt ansikte är blått. om man vill lyxa till det lite extra kan man alltid smeta på lite läppglans. tänk då på att inte ta en färg som skär sig emot din blåa hudton. använd gärna lite ljusare fräscha toner, typ ljusrosa eller vitt. idomin funkar perfekt! om man vill ha riktiga sexy lips är klarrött ett hett tips.

hoppas ni blev taggade på avatarstilen.
jag finns här för att inspirera er.

dagens fråga till er

kan någon berätta för mig vart det gick fel för linn rydelius? när började hon tycka att det var helt okej att gå till jobbet i stor stickad halsduk, fet varm cardigan, baslinne och världens största byxor. som pricken över i:et hade hon inte heller fixat håret, utan löste det smidigt med en mössa från fjolårets kollektion..

när hur och var gick det fel?
någon som vet?

lite fel prioriteringar

idag har jag vaknat upp med sned rygg. jag är vriden 45 grader till vänster och är helt spänd i hela ryggfilen på höger sida. för att kompensera det här litegrann kokade jag ägg till frukost men det innebär att jag kommer få stressa ihjäl mig till bussen och ändå sitter jag här och bloggar och kollar på the voice. det kan tänkas att jag har lite fel prioriteringar idag, men jag är inte riktigt säker..

RSS 2.0