andningssvårigheter


efter dansmara i övik

jag har träningsvärk i ryggslutet idag. jag måste ha åmat mig så pass mycket igår på dansgolvet (PÅ SOCIALDANS MED BUGG OCH FOXTROTT, INTE OK) så att jag fått förslitningsskador i höftmusklerna.. jag dansade mest foxtrott och vickade på rumpan hela kvällen. att köra hem från övik 02.00 efter 6 timmars intensiv dans är inte att rekomendera. speciellt inte då det yr snörök och du har en syster som är allt annat än social i baksätet. tacka vet jag emma, hon är en vän att lita på. hon bjöd på bulle, vatten och samtalsämnen. hon peppade mig och sa "nej du linn, nu är det inte så långt kvar, vi är ju hörnefors". inombords tänkte jag "HÖRNEFORS?!?!" men jag koncentrerade mig på att inte stänga ögonen och sa inte så mycket mer om saken. jag lämnade av emma på sandbacka och tog med mig en inte så pigg syster till ersmark och här är jag kvar. pallade inte att köra till mig efter att jag lämnat av lisa så jag sov över. har haft en mysig men seg morgon med lisa. vi har duschat (inte tillsammans..), sett på ica-reklamer och beställt i.d. smink från usa tokbilligt. snart ska vi dega i soffan med våra slöa hundar. en myssöndag!



i kväll ska jag umgås med jenny, vad vi ska göra är ett mysterium, men vi lär nog ha ruggit kul ändå!

at work

slutar halv 5 idag och beger mig på direkten mot söder. ska till övik i kväll och svänga runt fläsket i bugg och foxtrott med emma och systeryster. har sovit dåligt i natt och dansen pågår enda till 3, och sen ska vi köra hem. önska mig lycka till på e4 i natt!


hjälp gustav att nå sitt mål




jag uppmanar alla mina fina underbara vänner och bloggläsare att skänka en gåva till Dodaj fixar, en insamling som startats på barncancerfonden.se. målet är 100.000 kr och gustav är döende, har bara dagar kvar. den här pojkens öde har satt spöken i mitt huvud och jag kan knappt tänka på annat, även fast det för mig är en helt okänd kille. man kan enkelt skicka iväg ett mess och skänka 20 kr. summan är nu uppe i 40.000 kr, igår kväll låg den på 29.000. vi kan alla göra något, då cancerforskningen endast lever på bidrag från personer som du och jag känns det viktigt för mig att i alla fall göra någonting.

HÄR kan du ge en gåva.

HÄR kan du läsa mer om Gustav.

visa uppskattning

man ska uppskatta det man har. det är verkligen något jag lärt mig idag. jag känner mig ensam i lägenheten, på ett bra sätt. jag har tid att tänka och bara sitta själv och ta det lugnt. kolla in den här bloggen och läs alla kommentarer på översta inlägget. jag har haft rysningar över hela kroppen i 10 hela minuter..

"sovmorgon"


om denna dag hade inträffat förra veckan hade jag stönat och pustat i ren och skär dödsångest för att jag behövt gå upp så tidigt. eftersom att jag jämt och ständigt börjat klockan 12 de senaste veckorna kändes 10 som en galen idé. idag, när jag också börjar klockan 10, känner jag mig otroligt glad. jag har ju för tusan sovmorgon! har börjat betydligt tisdag och onsdag, och igår kväll kunde jag somna redan klockan halv 12. 9 timmars sömn för mig och jag känner mig nöjd. ett litet minus är ändå att jag sitter här med huvudvärk, men det kanske lite kaffe kan råda bot på.






åt just långfil och drömde mig bort till när jag var liten och åt hemmagjort långfil hos mormor och morfar i kroksjö.. man tog gärna en tunnbrödsmacka till med messmör på och om man hade tur så hade mormor kokat ägg så man fick äta ytterligare en smörgås med ägg och kaviar på. det var tider de..


evelina och jag i våra yngre dar


soffläge

jag har 'storhandlat' och är sjukligt tacksam för att min far körde mig och emma och att jag slapp ratta bilen själv. det var ett rent helvete att ta sig ut från kvarteret.. tur att pappa är gammal rallyförare och gillar att sladda. nu ser jag på i en annan del av köping och ler och skrattar omvartannat åt linda och tobbe. som emma sa: drömjobbet vore kanske att jobba med tobbe. man skulle sällan ha tråkigt. fast, man skulle i och för sig aldrig få sig en uppmuntrande kommentar heller, haha.

stormen

jag ska göra mitt bästa att inte skriva något om vädret.

det stormar, vi vet. alla som har ögon och känsel kan se, höra, känna och jag svär: till och med lukta sig till det! det snöade ispiggar i morse när jag gick till jobbet. när jag kom till bågenhuset vek sig mina ben av blåsten. jag var tvungen att gå i sidled för att ta mig framåt. jag hade på mig en pälsmössa med öronlappar och måste sett helt tokig ut. det öser ned nu och ingen är på stan och handlar av mig. överallt kan man läsa om "STORMEN". gå inte ut, ni blåser bort! ta inte bilen, det drevar överallt! KLASS TVÅ VARNING, blablabla, hit och dit.

men som sagt, jag ska inte skriva något om vädret.


...


fyra snabba

uppstigning: 07.00
frukost: torra hårdbrömackor med röd paprika (allt som fanns..)
lyssnar på: vakna med the voice som inte skär lika mycket idag
tacksam för: lön idag. LÖN IDAG.

ska åka och storhandla efter jobbet och jag längtar nästan.

varubomb på rut

vad hände med den här dagen? är klockan redan halv 2? jag älskar dagar på rut som bara svischar förbi. vi har fått hem sjukt snygga grejor idag för en liten penning. jag har lagt undan för mycket för mitt eget bästa.. måste fira den kommande lönen på bästa sätt!

inte en pigg morgon

herregud. he-rre-guuuuuud. mina ögon är inte öppna och vakna med the voice skär i öronen. visst, det känns skönt att jobba idag, men med tanke på att jag hade otroligt svårt att somna i natt så känns det supersegt att kliva upp "så här tidigt". jag ska försöka fixa till mig och hoppas att jag piggnar till under promenaden till jobbet.

tuffa val

nedräkning till paradise hotel:
5 minuter to go

nedräkning till löning:
1 dygn 2 timmar 5 minuter



jag kan inte riktigt avgöra vilket av dem jag längtar till mest..

uppdatering söndagsmys

så, vad har jag gjort sen sist?
-vilat
-sett tv
-suttit vid datorn
-ätit pasta & sås
-tagit mig några mackor
-väntat på joli
-väntat på joli
-väntat på joli
-fått besök av joli och kicki
-pratat med johanna
-degat i min säng
-sett kalenderflickorna
-fått johanna att gå ut med mina sopor



har jag haft en värd eftermiddag?
om man bortser från besöket av två underbara vänner kan man säga att den här söndagen kanske hade kunnat vara lite bättre. jag hade till exempel kunnat pallra mig ut, tvätta, göra något överhuvudtaget. ibland får man ha lat-dagar, och idag har verkligen varit en sådan.

utflyttningsfest

linn hade en fantastiskt trevlig utflyttningsfest igår. det var stört mycket folk där, det spelades riktigt bra musik & någon lämnade en hel påse sprit som alla fick dricka av. det kan ha varit därför som många (inte jag!) blev så pass taggade. jag tog mig till rex men allt bara sket sig. johanna och gänget tog sig inte in och jag hade hoppats på att träffa henne. jag tappade bort linda, anne och malin, så jag bestämde mig för att gå till pipes där johanna skulle befinna sig. hon hade dock tagit sitt pick och pack och gått till studion där jag inte hade så mycket motivation att gå in. jag ringde därför linn och var sugen på att komma tillbaka till morkullefesten men då visade det sig att det endast var 5 tappra krigare kvar där och jag kände att jag inte riktigt var taggad på efterfest redan klockan ett. fick höra att det skulle va nå känt folk på olles så jag traskade dit och hittade mig några vänner att umgås med den sista timman.

kvällen kan sumeras lätt så här:
förfest: KANON
mellanfest: sprang mest omkring ensam och irrade
efterfest: how I met your mother och redbull

nu ska jag tanka lite mer vatten och förbereda inför kvällsdejt med joli & kicki som båda är hemma i helgen.
so long!

lets dance

igår kväll fick jag skjuts hem från jobbet till ersmark, där mamma och lisa väntade med gomiddag i form av tacogratäng. helt fantastiskt att få middagen serverad på bordet precis då man stegar in genom dörren. HELT FANTASTISKT. vi såg på lets dance och jag förundrades över gudrun schymans charm, mattias hethetheta kropp och stefans dödsjuck. det kändes också lite småkonstigt att rabih (utan utstrålning) gick vidare och skickade hem sköna peter wahlbeck. nu ska jag inte säga att jag är insatt (har sett ett av tre program) och jag kommer knappast hänga med så mycket i fortsättningen heller då det finns en viss tendens till party just under den sändningstiden..


idag ska jag ta mig till pappas jobb, måla en byrå, dricka kaffe med honom och sen gå hem igen. efter det blir det att göra sig snyggare, välja kläder och packa partyväska för att bege sig till linn för middag och utflyttningsfest. vet inte om det blir rex eller corona för min del.. det beror på vilka som taggar mig mest att gå ut på just den krogen de ska på. jag lämnar det lite öppet.

jag önskar er alla en övernaturligt bra dag.

klockrent

"Vad är det för fel på din mobil? Jag har försökt ringa flera gånger men det kommer bara en röst som säger :
Var god vänta. Abonnenten du söker har sex. Det är för närvarande 12 samlad före, men det blir snart din tur och du behåller din plats i kön. Tack för att du väntar. För snabbare expediering tryck trekant."

gårdagens mission

jag ställde mig och kokade fisk när jag kom hem igår.
KOKADE FISK?
en normal människa hade kanske kokat makaroner och ätit med ketchup, bara för att slippa hungern. men inte jag. jag KOKADE FISK. herregud.

kurva spikrakt nedåt

vad hände med mitt goda humör?

saker som kan ha påverkat mig:
linn kunde inte va med mig.
jag har huvudvärk.
jag väger lätt 10 kg mer än vid lunchen.
jag mår lätt illa.
jag är trött.
cykelfärden hem lockar inte det minsta.
jag har en FET väska med diverse grejor som ska på ett smidigt sätt ta sig till sandbacka.
emma hade andra planer och kunde inte umgås som stand-in till linn.

så? vad gör jag när jag känner såhär?
jag sätter mig självklart på kontorsstolen, begrundar mina problem och tycker att allt känns ännu jobbigare efter att rumpan fläkt ut sig på stolens dyna. till på köpet känner jag även att jag är hungrig och måste få mig nåt i magen. tanken slår mig att jag faktiskt har yoghurt i kylen på rut, men att äta middag på jobbet, är det tillåtet? jag ska sitta här och fundera ett tag och om jag tar mig hem eller ej i kväll låter jag få vara oklart.



(och joli, om du läser det här. nej, jag dissar dig inte. efter att ha messat emma insåg jag att jag nog inte skulle vara ett så kul sällskap i kväll och därför sket jag i att höra av mig till dig. OK? vänner ändå?)

PEPPEN

åååååååååh. (gör vågen för mig själv)
jag är så bra. har varit och tränat idag igen. pepp till mig själv. jag är pigg, mör i musklerna och tänker inte äta nå mer godis den närmsta tiden.

jag motiverar upp mig själv till morgonmöte i morgon med bästa hanna & elin. jag trivs verkligen här på rut. är en mysig stämning som inte går att sätta fingret på.

i kväll ska jag förhoppningsvis umgås med linn om jag orkar (klart jag gör!) och sen på lördag är de partaj och de verkar vara många som ska ut i helgen. alltid skoj!

bästa bästa bästa med den här dagen är ändå att jag har en mobil igen. jag känner mig hel på nåt sätt som inte går att beskriva. fantastiskt! och du! skicka ett mess till mig med namn så jag får ditt nummer igen, lite synd att bara ha 10 st i telefonboken, och de är alla de jag ändå kan utantill.

sleep over

tog bussen till hanna efter jobbet, vi har ätit candy (sorry) och sett "dumpa honom!" (även kallad "he's not that in to you), ganska givande film faktiskt.. konstigt nog sover jag här över natten, skjutsar hanna till jobbet i morgon, åker hem, packar träningsväskan, hämtar en mobil, tar hannas bil till usm och tränar innan jobbet. jag orkar verkligen inte åka hem nu och vill inte be hanna skjutsa mig heller. vi är som ett litet old couple, enda skillnaden är att jag sover på soffan helt enkelt.


REA

HÖRNI!
jag vet inte om jag är sent ute. har tänkt skriva det här så många gånger men glömmer som vanligt bort allting. det jag ska säga är:
kom in på rut och fynda! vi har stööööört bra rea och jag har själv fyndat några grejor. vad sägs om partyklänning a 70:- eller bastopp 39:-??
sugen?

mitt i veckan - snart helg!

hörde i måndags att just den dagen skulle vara den mest deppiga dagen under hela året. länge kvar till löning, ingen har pengar, det är mörkt, många dagar sen det var julledighet och 5 hela dagar tills det skulle bli helg igen. om man då inräknar att jag gjort vår bil okörbar, att min farfar har haft två blodproppar, att min mobil dog under tolvslaget, att min gamm-standin-mobil blev borttappad, att mitt simkort dröjer och att min far fått en kronisk sjukdom så är det nog kanske inte så konstigt att jag känner mig lite småless och nere just i dagarna. har ingen mat i kylen och min lägenhet ser ut som hell.

för att försöka ändra på den negativa inställningen till den här månaden ska jag nu plussa fem grejer som gör att jag blir på bättre humör:

+   jag har otroligt fina vänner. tycker om er sjukt mycket!
+   min syster och jag får bara bättre och bättre kontakt ju äldre vi blir
+   jag har ett jobb som jag trivs med
+   utflyttningsfest på morkullevägen på lördag
+   jag spenderade inte en enda krona på stan i morse när jag vandrade runt. plus för mig!

mobilproblemen verkar snart vara över

mitt simkort har anlänt. vad hände med att det skulle ta 5 arbetsdagar tills det var här? om jag räknar rätt är måndag en arbetsdag och sen.. så hittade det hit redan idag tisdag. en arbetsdag får jag det till, jag vet inte om jag räknat fel. hur som helst. allt jag behöver nu är en mobiltelefon och sen är jag igång igen. älskar tekniken!






tack för era kommentarer och att ni bryr er.
allt löser sig säkert och det är inget mer jag vill gå in på nu. jag klarar mig.
puss!

alla dagar är inte solskensdagar

idag hände något på jobbet som gjorde mig helt överrumplad. jag visste inte var jag skulle ta vägen och satt still på kontorsstolen i en halvtimma av ren chock. efter ett samtal till min mor kändes allting en gnutta bättre, men det är verkligen ingenting som känns bra just nu. är hemma i ersmark nu för middag och prat. ser fram emot att träffa min bästa - alltid positiva - emma senare i kväll för lite pepptalk och uppmuntran och ett försök till att se på allting lite ljusare.

4 förälskelser

jag vet inte vad det är, men jag har blivit smått förälskad i småsaker som jag lagt ögonen på de senaste dagarna. igår på ridningen blev jag nästan kär i en häst. hästen fick kämpa så himla hårt för att ta sig över hindret och när den väl gjorde det blev jag så överväldigad att jag nästan började gråta och ville ned och krama hästen. efter det när jag kom hem blev jag smått intresserad av ett csi-avsnitt. det kändes som om det var det mest spännande csi-avsnittet som jag någonsin sätt och jag satt helt fastklistrad. senare under kvällen var der dags för paradise hotel, och vad behöver jag säga? ingenting, nä just det. helt äckligt sjukt spännande och fantastiskt mysigt. idag hinner jag vakna, duscha, sätta på tv och vad ser jag? jo, jacob öqvist i the voice. har aldrig riktigt lagt märke till hans snygghet tidigare, men idag. IDAG. vilken man! jag kommer inte ens ta mig till jobbet idag för att jag mesar mig så mycket.

så, nu kan man ju då fundera. varför har jag blivit smått förälskad i fyra skitsaker senaste dagen? är det för att jag inte har någon mobil och känner mig smått lonely? jag behöver umgänge av fina vänner så jag inte går och blir psykiskt störd.






det bör påpekas att han är sjukt mycket brunare och fräschare nu..

fem plus med min dag

+   jag jobbade med härliga hanabanana och vi hade det skoj på jobbet
+   jag vaknade i rättan tid och hann till jobbet
+   jag tog en promenad till rut och fick mig lite frisk luft
+   jag fick rida min favorit-yster på ridningen
+   jag ser på ett sjukt spännande csi-avsnitt & det är snart dags för paradise hotel

psst.

jag är vaken.

linn uppdaterar

till alla er som undrar hur det gått för mig:
jag är hemma i min lägenhet, oskadd och lagomt less efter att jag behövt betala lika mycket i taxi som hela bussresan luleå-umeå kostade mig. det svider extra hårt i min plånbok men jag tackar gudarna (och emma som bokade min taxi) för att jag slapp gå hem i snöstormen.

någon vänlig själ?

kan ingen bara hämta mig från busstationen då jag anländer klockan 23.35? jag måste gå hem annars med min 30 kilos väska, jag är inte taggad. jag får helt enkelt försöka hitta mig en taxi sent en söndagskväll. jag hatar livet utan mobiltelefon.

mobilstrul i luleå

klantade till det ordentligt igår. jag tappade nämligen bort min mobil.. hade den i taxin när vi skulle ut men sen när jag skulle hänga in jackan i garderoben så var den borta. jag tror knappast att någon har snott den med tanke på att jag numera nyttjade min gamla telefon från 9an då min bättre mobil haft displayproblem. jag känner ingen större förlust för just telefonen, men simkortet kunde gärna få försöka hitta sig tillbaka till mig. man är sjukt beroende av en telefon och förstår inte hur jag ska palla med att inte ha en fram till fredag då mitt nya simkort anländer. det blir ett problem då jag inte har någon hemtelefon.

så alla ni som vill nå mig på ett eller annat vis. skriv på facebook eller här så löser det sig säkert!

luleå, dag2

jag är så himla mätt. har tryckt i mig diverse mat av sämre slag. har lite dåligt samvete men låter det inte gå till överdrift. jag har de riktigt bra med kicki, hon är en bra husvärd och bjuder på bra party. idag har vi inte riktigt kommit upp i samma anda som igår kväll, men det kommer väl snart. bara grejen att jag fortfarande har blött hår och är helt osminkad och klockan är halv fem borde väl tala för sig själv.. i kväll blir de förfest hos kicki igen och sen ska vi ut på något studenthak som tydligen ska va nåt! jag hoppas att jag håller mig i skick, för det har jag faktiskt lovat min pappa. man vill ju inte ha besvikna föräldrar, så jag håller mig i skinnet i kväll!

haiti

är det inte en underbar känsla när man inte är spängande kissnödig längre? jag sitter helt euforisk här på bussen (snart i piteå) och bara "mår gott". mår gott kanske inte är rätt ord med tanke på att jag just läste lite på aftonbladet om haiti-katastrofen. så pinsamt av mig att inte ens veta om att det hade hänt något. ibland känner jag mig lite obildad då jag sällan kikar in aftonbladet.se eller har någon morgontidning.. därför ska jag nu skänka 50:- av mina sista slantar till hjälparbete. som plåster på såren, kan man väl kanske säga, dels för min egen del för att jag är så dåligt uppdaterad och för att mina 50:- ska ska gå till en människas överlevnad istället för en öl i kväll. det känns mer än rätt.

tackar tekniken

jag känner mig som världens bästa människa just nu.. att jag ens kom på det här är ett under i sig, i och för sig, men ATT jag kom på det gör mig till just det, världens bästa människa.

sitter nämligen på bussen till luleå i skrivande stund. hade hjärnan med mig och packade ned datorn med tillhörande mobilt bredband. sitter längst fram i bussen och kikar ut över snöiga ängar, lyssnar på lars winnerbäck på spotify och har det allmänt bra. enda problemet är att jag sitter på buss 20 som tar omvägar runt hela sverige och att jag är stört kissnödig. jag som alltid skryter hejvilt att jag aldrig behöver gå på toa. varför just nu? på en smockad buss som rör sig? jag kommer aldrig att palla ytterligare 1½ timma sittandes här kissnödig. jag måste nog packa ihop datorn snarast och bege mig bakåt i bussen för att lätta lite på trycket. annars kan det här gå illa!

jag ser i alla fall fram emot en helg med härliga kristina. det vankas fest både i kväll och i morgon kväll, så det kommer nog gå vägen det här. hade tänkt mig en sväng i luleå stad också innan jag ska möta upp kicki, släpandes på en proppad bag med tillhörande proppad handväska. sen måste jag ju i och för sig även ta med mig själv, så jag vet inte om jag kommer strosa i så många affärer faktiskt. vi får helt enkelt se. nu är det toadags. på riktigt.

luleå

det har varit en lång dag idag. åkte från lägenheten strax efter halv 10 i morse och kom hem igen vid 23 snåret. har flängt hit och dit, hunnit med en middag med lisa och jenny på norrlandsoperan & jobbat några timmar på rut. har sen jag kom hem packat en bag med diverse nödvändigheter för att kunna åka till kicki i morgon bitti klockan 8. jag ser fram emot en lång och party-späckad helg i luleå!


dagens fråga

gissa vem som just anlänt till jobbet, värmt upp en matlåda och är nytränad?


pengaproblem för alla

supersegt på rut idag. kom och köp! ska jag behöva gå ut naken för att locka in kunder så gör jag det. ingen verkar ha pengar (inte heller jag för den delen) och ingen vill handla, alla verkar bara strosa runt och kika läget inför den stundande löningen. kan inte bara staten ge alla 200:- i alla fall? livet skulle kännas så mycket lättare då.. 

träningen är på gång

hur kan det komma sig att klockan är kvart över tio och jag känner mig trött? klev upp för 15 min sen och har inte lyckats göra så mycket mer än att få i mig lite fil. nu måste jag nog sätta lite fart om jag ska hinna promenera ner till jobbet idag också. jag känner mig förvånandsvärt ostel idag. trodde jag skulle känna mig betydligt stelare efter step och core igår, men det verkar ha gått rätt bra ändå. det märks att man tappar muskler ruggit fort, jag tror aldrig jag har plågats så mycket förut av att göra sit-ups. var även sjukligt stel i höftböjaren, behövde inte ens skjuta fram höften för att det skulle stretcha.. not good. men tur är väl att det ska bli ändring på det där nu!

tisdag




har:
varit ute på en timmas promenad och handlat grönt på coop
ska: göra mig en kopp kaffe och peppa upp för träning
lyssnar på: tragiska kärleksballader på spotify
borde: inte göra något annat





ovärd ledig dag

egentligen undrar jag varför jag är ledig idag? jag var ju ledig i söndags och jobbade bara 5 timmar igår. jobbar i morgon och på torsdag och sen är jag ledig fre-sön igen. hade en storstädning av lägenheten alldeles nyss så det behöver jag ju inte ta tag i. så - vad ska jag göra idag? vill verkligen inte bara ligga och dega i lägenheten för det känner jag inget större behov av. funderade en sväng på att baka bröd, men det tror jag inte heller är någon idé då jag tänkt skippa brödet ett tag framöver då jag har en oanad förmåga att äta mackor i tid och otid. blir det biggest loser hela dagen?


jag tror det blir en promenad nu på förmiddagen i alla fall och sen får jag försöka sysselsätta mig i eftermiddag med annat spännande. fick ju en stickning av mamma i julklapp, jag kanske ska sticka klart den idag så har jag i alla fall gjort något nyttigt. strax innan fem ska jag på stan för diverse shopping (ett hänglås för att kunna låsa in mina grejor på usm, mindre kul utgift för en fattig 75% arbetare) och sen blir det träning och häng med caisa.

träning bokad

jag är peppad! hela den här dagen har gått galant. är mest orolig över att mitt sockerberoende ska dryga sig. kan tänka mig att tredje dagen är värst, hittills går de bra i alla fall. det är bara tugga tuggummi så fort jag blir sugen på något. bokade precis pass på usm för veckan och har ätit en nyttig lunch och middag. det har gått alldeles för länge sen jag tränade sist, så de är på tiden att jag tar tag i det här (igen). jag blir helt förslappad när jag inte har träningen som rutin så jag hoppas att det kommer flyta på efter min nystart!

ytterligare ett nytt liv

idag börjar mitt nya liv. för tionde gången. men, som sagt. idag tar det fart igen!
beach 2010, här kommer jag!

söndagssysslor

idag har jag utfärdat storverk. jag har storstädat lägenheten (och då menar jag verkligen storstädat. torkat lister, torkat i skåp, dammat, vädrat, torkat golv) , tagit mig en långpromenad i det underbara vintervädret, löst korsord på bibliotekscaféet och varit på roadtrip med lisa på kvällskvisten. vi har nämligen lämnat in underbara corollan på lagning och fått en hyrbil som plåster på såren. jag var körsugen så vi tog en trip runt ön, åkte till maxi och strosade runt, kollade på smink, var extra intresserade av sallad och fyndade varsitt par trosor. efter det drog vi en snabb sväng förbi tomtebo och kollade in stället dit evelina snart ska flytta och sen hade vi ett fantastiskt systersamtal i bilen på vägen hem. mer sånt till oss! vi har i alla fall planerat in en utgång på coverclub när lisa fyller 18 om två månader. någon fler än emma och jag som är sugna på att gå på 18-års ställe? jag tror att det kan bli en kväll att minnas..

listan

två saker jag skrämmande nog utvecklat ett beroende efter:

- hårdbrömackor med ugnsbakad leverpastej och smörgåsgurka
- johnnys senap. till allt.


en pangafton

jag säger bara:
DUNDER-OJ!
vilken kväll det var igår. stenhårt, som utlovat. var rätt lite folk på allstar till en början, men sen började det dyka upp allt fler kända ansiktet i vimlet. dansade som en gud och fyllde på magen med diverse dryck. kvällen avslutades med en promenad hem från emma som tog cirkus 20 min längre än vad den egentligen borde ha gjort. fötterna var trötta och kroppen ville hellre vara vågrät än lodrät. efter min skönhetssömn var det dags för jobb, har varit på rut mellan 12-15 idag och det var nog lika bra att jag tog mig hit, tog mig upp ur sängen och fick vara lite social.


kvällens planer är lite oklara.
ska man ut igen eller ska man hemmamüsa till en bra film?
det lutar åt hemmahäng, men man ska aldrig säga aldrig..

allstjärnan


har med mig alla mina partystuff i en stor väska och emma lagar i denna stund en god middag till mig så jag ska palla trycket. jag sitter på jobbet och väntar på bussen som ska ta mig till henne.


förlåt mig mamma, men det här kommer bli en FET partykväll!

linn presenterar stolt: ÅRETS BILD 2009



konst när den är som vackrast
(ser ni min mustasch?)



thursty thursday

jobbade lääääääääääääääääänge idag (observera hur lång dag jag hade). hade en toppendag på rut. allt flöt på, jag var faktiskt pigg (!) och kunde gå hem med gott humör. fick mig en spontankväll med kittis med pizza och kökssnack i 3 hela timmar. ändå att tiden kunde gå så fort? jag ska ju konstigt nog gå och lägga mig snart igen. i morgon börjar jag lite senare och efter det blir de partaj med emma e. en tjejkväll på allstar. all in. all the way. enda in i kaklet. jag lovar, ingen kommer bli besviken.

frågestund med mig själv

är det bara jag som fryser idag?
NÄ JUSTE, det är ju -100 grader ute idag och alla gör de lika bra att stanna inne.
men om man redan är inne då? vad ska man göra då om man fryser? klä på sig, ja.
men om man inte har några mer kläder än en t-shirt på jobbet? då är man dum i huvudet som trodde att man skulle palla med ytterdörrarna som glider upp hela tiden och släpper in all kyla in i butiken..
men varför köper du inte en ny tröja? du som ändå jobbar i klädbutik? jag är pank. det är slut. jag är fattig.

ska ta mina sista slantar och gå på systemet och unna mig något riktigt viktigt. psst. det är ju fredag i morgon..


kyla

tack mina tappra vänner för de värmande kommentarerna i denna jäkla vinterkyla (påminn mig en gång till om varför jag bor här). dagen har varit jäkligt skön, först matlagning med jenny och anette. kom hem med 7 bitar pizza och 4 bitar paj. har matlådor ett tag framöver med andra ord, och de känns bättre än bäst. fick som tur var skjuts hem av min far och sen kom emma hit för en myskväll. efter lite intag av glass och tittande på baksmällan och sprängaren tog hon sitt pick och pack och vandrade hem till sig. jag börjar 8 i morgon bitti och det är min första arbetsdag på en hel vecka. har känts skönt med lite ledighet och efter det här kommer jag nog sprudla av energi. (ironi. vem är pigg när det är vinter? inte jag.)

nu ska jag vila min onda nagel (som för övrigt börjat vätska, mindre skönt och mysigt) och ta mig en liten tupplur.

2 förresten

och förresten. avatar var grym. se den inte i 3D om du har lätt för att må illa. första timman satt jag och gäspade, mådde pyton och hade en konstig kramp mellan ögonen (och det var inte för att glasögonen var för tighta). efter en timma verkade ögonen ha vant sig och det kändes som om jag snarare var med i filmen än att jag såg på den. filmen var så vacker att jag faktiskt grät just bara därför. så fint. jag hoppas att fler ser den och är mindre illamåendekänslig än jag själv..


och förresten igen. om ni inte kommenterar mera så lägger jag ned det här. känns lite tröstlöst att (nästan) aldrig få någon feedback överhuvudtaget. bara en parantes sådär. är jag så dålig så borde ni väl inte läsa, men ändå, mitt bloggsjälvförtroende skulle stiga rejält om jag fick en lite boost av fina meningar.

en snabb uppdatering

jag är bäst. jag bara är det. kom 2a i hopptävlingen idag. den var inte på tid (och tur var väl det) utan bedömdes på stil. och jag har tydligen stil, mina vänner. total placering i kombinationstävlingen blev en sjuhelvetes 2a plats, måste jag säga att jag är mer än nöjd?

ska snart iväg och fixa mina naglar för sista gången, det är en utgift jag inte egentligen har råd med. efter det ska jag möta upp emma och joffa för middagsdejtande och lite senare ta bussen till ersmark för att vara barnvakt till min utomordentligt söta kusin thea. jag tror att den här dagen kommer få en lika bra fortsättning som början.

lisas i-landsproblem

min syster har fart i baken. vi ska åka buss om 5 minuter och hon ber mig googla "ha på sig vanliga glasögon under 3D glasögon". vi ska nämligen på avatar och se den i 3D och detta var visst ett otroligt problem för lisa. hon ville tydligen inte se ut som en "nörd" om hon ensam satt med vanliga glajjor under 3D bågarna.. sicka problem. och här sitter jag och bara väntar på att hon nu i all hast måste ta på sig sina linser. lilla lilla lillasyster.

dressyrtävling

så. vad hände idag?

1, magic (hästen) gick bra på framridningen
2, min nagel gick av och det gör jätteont
3, magic sprang omkring lite som han ville inne på banan
4, jag skrattade för att det gick så dåligt vissa stunder
5, jag kom överraskande nog på en 4e plats och har rätt bra utgångsläge inför morgondagens hoppning


nu gäller de bara att tagga till, skrämma bort alla mina hoppningshjärnspöken och rida som en gud i morgon.

nageln bryts nog av

ett till lyftande tygeltag och fastnande med nagel i framvalvet på sadeln resulterar i att min nagel går av. har otroligt ont i den nu (faktiskt, jätteont) och hoppas att jag klarar mig från blodbad i morgon på dressyrtävlingen. ska tävla LA:1 i dressyr i morgon, så de blir uppstigning halv 7. med tanke på att jag har en icke-het dressyrhäst skulle de 'faktiskt' inte förvåna mig om jag kommer sist. men, huvudsaken är väl att man deltar, eller hur?

morgonstund

ser på harry potter med svenskt tal. måste jag säga att det är värdelöst? helt sjukt dåligt, överpratat, viskande, mesigt. usch. tacka vet jag engelska, vår svenska låter inte OK.

mat

hade turen att kunna följa med linn (och bilen) på willys idag för handling. jag köpte massa bra varor men de enda jag var sugen på när jag kom hem var skagenröra och paprika. sagt o gjort, jag gjorde mig en smörgås (okej, två) och rostade dem i min nya rost, smörade, skar röd paprika och klickade på skagenröra. kanske inte den nyttigaste måltiden men oj så gott och p-r-e-c-i-s vad jag var sugen på.

i kväll ser de ut att bli skranåkning i bräntbergsbacken. vi kan väl hålla en tumme för:
1, att jag inte ska frysa ihjäl
2, att jag inte ska åka in i ett träd
3, att jag inte kommer få hjärtattack för att jag är så otränad och måste gå uppför

jag vill ha en egen måne

jag hade duschat, glömt bort att blåsa håret, legat i soffan och tryckt ihop allt hår som en boll bak i nacken.. resultatet blev ett överfluffigt hår, delad lugg och lockigt bigtime. när emma såg mig jämförde hon mig med ted gärdestad och vi kunde inte sluta skratta. jag har lovat henne att klä ut mig till honom på nästa utklädnadsfest, ha med mig en gitarr, sjunga jag vill ha en egen måne och säga att "tåget kommer snart, jag måste kila".


vi är slående lika.



gott nytt 2010

i paljettklänning till på köpet
(varför blir det bättre kort när man tar i spegeln? ett mysterium för mig)



mobilproblem

min mobil har härmed dött. den klarade sig i hela 2½ år och lagom till tolvslaget la displayen av. dålig tajming kan man ju tycka, just när alla ska messa och ringa som mest. jag känner mig helt handikappad utan den. kan inte ens se vad klockan är, och inte heller höra av mig till någon. hade tur att annasara var inne på msn nyss, så hon messar min syster som får gå in på msn så man får nån kontakt med omvärlden. (med förhoppningar om att hon kommer komma hit med en 'ny' telefon till mig)

hade en riktigt trevlig kväll igår med firande av tolvslaget med emma och ingela, mitt på rådhustorget med alla 14 åringar. efter det gick vi på mcdonalds och gick på toa, då kändes det nästan pinsamt att stå där. tre 20 åringa tjejer i toakö på mcdonalds på nyårsafton, haha. vi gick som tur var vidare ganska snabbt och hamnade på en hemmafest mitt i stan. efter en kall promenad och en taxiresa landade vi hos emma, jag var ganska sugen på att sova över där men tog tillslut vettet till fånga och gick hem. känns som om jag har druckit 2 liter vatten i natt och nu på morgonen, men jag är ändå helt uttorkad. ska halsa lite mer nu och sen försöka få tag i emma på nått vis, vi hade tänkt oss att gå och handla lite mat idag, kylen ekar som vanligt. om jag känner oss rätt så kommer vi ligga i någons soffa och inte handla överhuvudtaget, men några planer för dagen måste man ju faktiskt ha!

gott nytt år!

RSS 2.0