man är tillåten att hålla på med sånt här när man bara är hemma

jag blev utmanad av: INGEN, jag är bara nördig nog att göra det här 'bara för att'

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta, utmana några personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!
1. Vad heter du?: Linn
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lava
3. Flicknamn: Lisa
4. Pojknamn: Lennart
5. Yrke : Lärare
6. Färg: Ljusblå
7. Klädesplagg: Leggings
8. Mat: Lasange
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/stad: Lund
11. En orsak att vara sen: Lathet
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film:  Lejonkungen
14. Något man dricker: Lättöl
15. Band: (the) Levettes (höhö)
16. Djur: Larv
17. Gatunamn: Landsgatan
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lay all your love on me
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lek


faktiskt svårare än vad det ser ut mina vänner.
såklart ska jag utmana. vad trodde ni?
jag utmanar:
erica prytz
linn öjbrandt
lisa rydelius
annasara persson
linda nilsson
have fun!

sköna - ja! snygga på mig - ?

köpte mig såna här igår och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ser ut som bu eller bä i dem.



ps. det är inte jag på bilden. i så fall hade jag inte tvekat. ds.

mys på tisdagsvägen

hej och hå! idag vaknade jag klockan 6.45 av att min lilla svarta hund ville kissa. jag var allt annat än munter.. efter det ville han kliva upp och gnällde och gnällde. så mycket var det av min "sova-ut-morgon". nej, det här är som att ta hand om ett litet barn.

sitter och lyssnar på ace of base, har just gjort upp en brasa och pratar med mamma och pappa i telefon. de hade det tydligen superbra i sthlm, strålande sol och bara nån enstaka minusgrad. här sitter jag med mina två hundar i ett hus en bit från stan, helt ensam och bitter och äter leverpastejsmackor. man kan säga att glaset är halvtomt, inte halvfullt. ungefär så känner jag mig nu. fick just veta av mamma att (du kan väl snälla göra några smågrejor?! ) hon tyckte att jag skulle dammsuga, diska bort all disk och en grej till som jag redan har glömt. det är det som är bra/dåligt med att vara mig. jag glömmer så lätt bort allt viktigt.

min underbara afton

jag har ingenting mer att tillägga förutom att jag just torkat bajs från min hund, sett på värdelös tv i 1½ timma och att ögonen svider av 16 timmars gammalt smink.. jag tror de är lika bra att jag går i säng!

kvällen

middag med fina alexander just nu. sallad med massa gott som bara faller ur munnen och groddar som hänger utanför munnen. fräscht. vi ska mysa och käka (ännu mer) godis, skjutsa lisa till flyget och sen se på film. inte helt fel!

jag säljer fina skor!



alla 700 kr!
har använt stövlarna 3 gånger, kilklacksskorna 1 gång, pumpsen 1 gång, lågklackade svarta en gång och de röd/vita har aldrig ens varit på mina fötter. jag måste helt enkelt städa ur.
någon som är sugen?

silence

tre dagar i rad. jag är mållös.

utgång en onsdag

en strålande morgon! (eller?)

jag gick och la mig vid halv tre efter att jag ätit några leverpastejsmackor. det har nog aldrig varit godare än då. vissa gillar viner och goda ostar. jag älskar leverpastejsmackor med smörgåsgurka. hur gott som helst. man måste vara annorlunda! det var rätt mycket folk ute igår ändå, många många fler än vad jag hade förväntat mig. var först förfest hos linn, sedan bar det av till ytterligare en förfest mitt i stan och sedan vandrade vi till olles. kön till baren tog typ 15 min att ta sig igenom, det var nästan så att man funderade på om det skulle varit lika bra o köpa dubbelt upp när man ändå hade kommit fram.. hade turen att få åka hem med acke mitt i natten, han var snäll nog att vara vaken, åka från röbäck, köra linn till mariehem, mig till ersmark och sedan dra hem. det var guld värt, annars hade jag fått gå hem (som jag även hotade acke med, fungerade alldeles utmärkt, då var han nästan tvungen att köra) och det hade inte varit roligt.. gick ju som sagt inga bussar eftersom det var onsdag kväll. sjukt ändå att jag festat mitt i veckan, en upplevelse det med!

har sett på two weeks notice på morgonen och sovit om vartannat. är hundvakt idag som vanligt! i helgen kommer jag också att vara hundvakt, mamma pappa och lisa åker ju till stockholm och jag är strandsatt i mitt hus, kommer mig ingen vart. om någon vill joina mig och hundarna får man hemskt gärna det. (jag bjuder på middag och fika som ersättning för besväret!)

nej, nu ska jag fortsätta läsa tidningen och bara glida runt här hemma i mjukisar och tovigt hår. tack och adjö!

vad hände?

länge sen jag kände mig så här trött på jobbet. det slog bara till. jag skulle kunna somna nu. har tagit ett helt glas kaffe och tre kakor + en banan till undsättning. förhoppningsvis orkar jag i 2½ timma till! får powernapa hos linn innan det blir dags för intag av alkohol..

matlådehysteri

känns som om jag bara pratar om vad jag har i matlåda.. matfixerad? jag vet inte. men just nu sitter jag och äter min korvwok med majs som jag fixade igår efter jag varit och tränat. stört gott. äter mammas gi-bröd till och dricker kaffe. MUMS.

kom och fira med oss på rut! jag vill ha glada ansikten som kommer in och är trevliga. blir så mycket roligare att jobba om alla är glada. come on!

morgonstund

godmorgon!
nu har jag packat min partyväska och tryckt i mig en skål med fil. jag är inte särskilt pigg idag måste jag erkänna. hade gärna sovit en eller två timmar till. härlig niotimmarsarbetsdag idag. sen fest. jag är inte så bra på att planera.

tjugofjärde

en dag är flera gånger bättre än fyrtioåtta dagar. kan man lugnt säga!

i morgon börjar ettårsfirandet på rut "på riktigt". vi har sjukt mycket att förbereda så det blir en lång dag i morgon. på kvällen ska jag, linn och brudarna festa faktiskt, mitt i veckan. jag är ändå ledig på torsdag så mig kvittar det! blir kul med lite nytt sällskap och en annorlunda utgång. jobb till kvart över sex, sen direkt till linn och göra sig i ordning och middagsbjudning för att sedan dra igång en förfest och invänta partypinglorna. jag tror de där kan bli toppen! nu ska jag bara bestämma vad jag ska ha på mig. (redan nu). känns lite konstigt att packa det idag. jag har ju ingen aning om vad jag kommer vara på för klädhumör i morgon. egentligen no big deal, men ändå!

jag har ätit en semla idag. och tränat. då är man allowed.

vinterväder som det ska va!

nu har jag varit ute och skottat och vet ni vad? jag blev glad av att vara ute. luften inne är äcklig och tung. ute var det friskt och solen sken och värmde faktiskt litegrann. nu kokar jag kaffe och ska ta och sätta mig på baksidan och njuta lite till innan jag ska bege mig ner mot stan.

sista chansen nu

vad roligt att höra era kommentarer om filmen, jag blir jätteglad :)

sitter hemma och svettas i min morgonrock. skulle egentligen vara ledig idag men jag rycker in och hjälper till på rut någon timma för att fixa inför ettårsjubileumet som är ons-lör den här veckan (rut firar ett år! vi har en hel del bra erbjudanden!) ska till o gå ut och skotta snart, pappa har ont i ryggen och orkar inte, därför får jag ställa upp. en nästan helt ny erfarenhet för mig, pappa brukar alltid skotta. jag gör det kanske någon gång per år, men det är bara för att pappa är perfektionist och vill göra allt själv. rätt bra i vissa situationer. typ som "skottningssituationen". slipper man själv ut och plågas.

ja. jag syndade. men det här var sista gången. sista chansen nu. precis som i hugo-spelet men spelade när man var liten (som för övrigt var skitkul) - sista chansen nu. ett liv till har du på dig och sen är du död. precis så!

nu ska jag se till att klä på mig och fixa till lite här hemma, gå ut och skotta (vill inte) för att sedan sticka ner mot stan. om jag är duktig tar jag med mig träningskläder och tränar efter jobbet. tror nästan att det behvös!

titta vad man hittar när man letar


tidiga mornar kan göra susen

förlåt. jag har syndat. kunde bara inte låta bli!

jag gillar mina hundvaktsmornar. idag har jag klivit upp, ätit frukost, städat mitt rum och sett på "alfie". nu sitter jag här och är på väg till jobbet! ynka 5 timmars arbete idag och sen ridning. jag tror och hoppas på en kanondag!

youtube

två timmar senare och youtube klippet har fortfarande inte bearbetats klart. nu återstår bara en fråga:
ska man byta ut datorn eller rensa upp den?

sjuk?

jag mår inge vidare, de känns nästan som om jag håller på o bli sjuk. ligger i min soffa, ser på one tree hill lite då och då och luktar häst. har på mig min helgråa mjukisdress och mitt hår är fortfarande filmstjärnelockigt från gårdagens bravader. det var en trevlig fest. inte mer än så. har varit på mycket bättre, har varit på nån enstaka sämre. trevligt att umgås med såna man blir glad av!

i morse hämtade linn mig klockan 7.30, härlig tidig morgon. dressyrtävling stod på programmet, LA:1 (rätt svårt ändå för den som inte har nån koll). jag vann faktiskt och det kändes bra. ska faktiskt ta o lägga upp en film på den här senare i kväll när den laddats upp. har skaffat mig ett youtube-konto nu, på tiden! nu ska jag ta o lägga upp lite andra roliga filmer som jag har på datorn. så - i kväll mina vänner så får ni se mig på en häst (till alla er som hört talas om mitt hästintresse men aldrig sett mig "live", vad de nu skulle vara bra för?)

las vegas

jahapp. då var lösögonfransarna på och jag sitter i grå mjukisdress och väntar på att åka iväg. (lite kallt o gå omkring i nylonstrumpbyxor och kort svart klänning bara, jag tror jag avstår!) nu är det bara att dra på fake-smilet och köra på drottningvinkningen. tacka för de!

post it

godmorgon. igår efter jobbet tog jag bussen till kicki för att fira hennes födelsedag i efterskott. jag blev bortskämd med mycket god mat och bra sällskap. tråkigt nog kunde jag inte stanna fullt så länge så vi hade hunnit spela spel (my thing!), det hade varit trevligt. strax efter tio hämtade therese upp mig på vargvägen och vi åkte till linn som hade en liten förfest på mariehem. även detta place var mycket trevligt, vissa var fullare än andra (jag nämner inga namn). hur som helst, jag och therese busade lite hos linn igår. vi skulle "låsa och släcka" (vi var ju trots allt nyktra, det var ju bättre om vi gjorde det, vi som hade koll på ben och armar och huvud). visst, vi låste och släckte, men vi satte även ut gula post it lappar lite über alles. typ i toan "sugen på en bakisbajs?" eller i kylen "sugen på lite mjölk eller blev det för många rosa pantern igår?". typ. jag och therese hade hur som helst toppenskoj, det var fler än en gång som jag fann mig själv liggandes på golvet. linns kommentar när hon skulle gå var ändå klockrenast, men den låter vi stanna mellan oss tre som hörde den (skulle bli så otoligt jobbigt för henne annars!)

nu sitter jag på jobbet igen, ska jobba med nina och erica idag och jag tror på succe. i kväll är det dags för las vegas partaj, kan nog också bli rätt bra! (får inte hälla i mig för mycket eftersom jag ska upp kl 7 och tävla dressyr..kan sluta dåligt annars.)

lunchbattle

nej. utan tvekan. dagens matlåda tar gårdagens matlåda.
palt vs. citronkycklingsoppa.
den senare är en klar vinnare!

linn öjbrandt säger...

..du är inte alltid så tät som du tror linn

rävar

vad roligt att ni är så övertaggade att ge mig råd om jag ska köpa den där tröjan eller inte. endast en entuseastisk (hur stavar man det? mvg i svenska och alltid rättstavat - inte idag. jag vet ärligt inte hur det där ordet stavas) tjej som har hört av sig, en random "sanna" som ville att jag skulle kommentera i hennes blogg, och hon skrev inte ens nån kommentar om tröjan. vill ni ha mer info? är det de det sitter i? den är orangefärgad (som kanske syns?) den är från dr. denim och den kostar 399 och kommer från rut. så. är det nån som har några andra frågor?

nu sitter jag i linns soffa och har våldat till mig lite vaniljte. linn hade endast en påse kvar och hon ljög (!) för mig att det var slut bara för att hon ville ha det själv. vilken vän. hur som helst, jag tog det endå - och vänner som vi är, delade vi på den sista påsen. vi har den senaste timman roat oss med att leta efter ett inlägg i min blogg som handlade om tre rävar. tydligen var det de roligaste linn hade läst någonsin på min blogg. så, hon började leta. jag såg på criminal minds så skyll inte på mig för att de gick så dåligt. hon läste igenom alla inlägg från feb 08-nov 08. förstår ni? alla inlägg! haha. faktiskt rätt kul nu när jag tänker på det i efterhand såhär. efter att nästan ha gett upp hittar linn en funktion "SÖK I BLOGGEN".. hon textade in "rävar" och vips fanns inlägget där. dock lite kortare än linn mindes, endast tre rader. var de värt det? nja, jag vet inte. men kul var det när hon hittade det. haha.

förresten. jag såg tre rävar häromdagen. en var överkörd, en var livrädd i en rondell och en sprang efter järnvägen. alla tre rävar såg jag på västerslätt inom en 3 minuters period. någon som vill veta mer? tänkte väl det!

(thats it!)


att köpa eller inte köpa?

det är frågan.



(fördelar med att vara själv på jobbet efter man har stängt. en hel butik för sig själv!)


hjälp mig snälla!

så dumt

usch. jag har ångrat mig. palt kanske inte var en sån bra idé trots allt? nu känner jag mig bara mätt och seg. och fullproppad av en klumpig gegga i halsen.

tråkig torsdag?

åh. min matlåda idag. rena drömmen. palt. med bregott. kan de bli bättre? jo. russinbräcksbröd med keso feta oliv. saknas gör dock någon dryck, typ proviva eller en kaffe latte. men, man kan inte få allt här i livet.

det var just värsta kallabaliken här på rut. när jag kommer och går efter att ha varit och köpt lite lunchgrejor så står det en ambulans här utanför butiken med blåljusen på. min första tanke är att det har hänt elin något så jag börjar småspringa. väl inne står det (som vanligt, hallå sverige!!) två personer och vrålstirrar. till höger står två 'ambulansmän' och lägger en kvinna på en bår, bredvid henne står hennes vännina och ser på. efter ynka 5 minuter på rast har alltså en kvinna fått ont i bröstet, elin har kallat på ambulans, ambulansen har anlänt och lyckats sätta kvinnan på båren. ibland fungerar vården precis som den ska mina vänner. vi får hoppas att allt går bra för den söta, rädda kvinnan.

vem har sagt att torsdagar måste vara tråkiga?
nu ska jag snart ut på stan igen, (om jag hinner, äter alltid så segt när jag sitter vid datorn) och köpa mig några blingbling örhängen och en ny pincett. har aldrig förstått att jag använder en pincett så mycket som jag gör. nu saknar jag den hela tiden bara för att den är borta.
jaha, nu fick vi ytterligare två kartonger med kläder. vi svämmar över i kartonger. VI HINNER INTE PACKA UPP. så. då var det sagt.

varför just min blogg?

är det bara min blogg som har blivit superseg? det tar tio minuter att komma fram hit, för att skriva ett inlägg. man får inte så stor blogglust då om jag ska vara ärlig. spelar inte nån roll på vilken dator jag sitter vid heller, den är nästan alltid lika seg. är det någon som vet vad problemet kan vara? är jag "utvald"?

fick träffa min underbara myspysiga emma idag. TVÅ gånger till och med. i morgon ska vi umgås, alldeles för länge sen. det får inte bli såhär nå mer! så blir det när hon har skaffat sig en karriär och heltidsjobb, duktiga emma. själv har jag ruttnat här hemma i typ 6 dagar nu, ska bli skönt att fara till jobbet i morgon med ny energi!

på lördag på lördag på lördag
klänning & högklackat. nu saknas bara vantar - typ balhandskar, gärna i spets. någon som äger ett par balvantar (spelar ingen roll hur de ser ut, vilken färg de är egentligen. vill bara ha ett par läckra innevantar.) hör gärna av dig för utlåning! ; )

sista lediga dagen

ännu en dag av hundvaktande är över. nu kom mamma precis hem och det betyder att jag kan "gå av" mitt pass. har sett på två filmer idag, duschat och peelat hela kroppen typ. lite vardagslyx (annasara, you know). skönt att ta hand om sig själv litegrann!

nu ser jag fram emot att jobba litegrann i morgon. man blir faktiskt lite less på att gå omkring hemma i 6 dagar och vakta hundar. inte så jättekul, hur mysigt de än kan låta. (måste befinna mig i köket och se till att lillen inte kissar överallt). hade varit lite mer befriande att kunna röra sig i hela huset faktiskt.

tjollahopp

inte så att man blir jätteglad över det, men det är sant så sant

glöm inte bort att du är unik,
precis som alla andra


godnatt

tv4 19.30

har ni missat halv åtta hos mig? synd för er. själva programmet är inte särskilt kul men BERÄTTAREN! jag skrattar och skrattar och skrattar. så himla kul kille. ni måste se! och framförallt höra!

jag fungerar visst tvärtom

det är så konstigt med mig. när jag jobbar planerar jag alltid (jag menar verkligen alltid!) in aktiviteter på kvällarna och är sällan hemma. nu när jag är ledig blir jag helt förslappad och tycker att det är råmysigt att vara hemma, se på tv, fika där vid nio med familjen och sitta vid datorn till tolv och sen sova. är inte det lite konstigt? man tycker ju att de borde vara tvärtom - att man vilar efter jobb och slappar och när man är ledig hittar man på saker. jag fungerar tydligen tvärtom, när jag är uppe i varv hittar jag gärna på lite till, oftast på min egen bekostnad då jag rätt ofta känner mig stressad.
inte idag.
idag är jag slö, lugn och inte så less. det var länge sen! jag tror ridningen idag gjorde susen. det var vad jag behövde. eller var det kanske den megasupergoda kladdkakan som elias bjöd på som gjorde susen? jag vet inte.

mer speed idag

idag har det varit lite mer fart på mig än vad de var igår. då var jag nästan för slö för mitt eget bästa! har till och med hunnit bränna en skiva idag. de ni!


vitrinskåp någon?

sådärja! hundvakt idag också! klev upp åtta efter ett himla rabalder här hemma, har suttit och ätit frukost och lagt ut mormors möbler på blocket. förhoppningsvis blir vi av med lite nu. ingen som är sugen på ett bord, spegel, hallmöbel, bokhylla, hörnskåp eller en höj och sänkbar säng? jag har just nu allt de där till salu. försten?!

sjukt fint väder idag också, synd bara att det ska vara så svinigt kallt ute. annars kanske man hade vågat sig ut, nu kommer jag garanterat sitta inne tills de är dags att åka till stallet kl ett. ska nämligen rida idag också, hör och häpna. lika bra det, för igår gick det inte särskilt bra. måste ju träna till tävligen som är på söndag (dagen efter dagen före. de här kommer bli jobbigt med tanke på att min klass startar kl 9.00. puh, kommer inte bli mycket efterfest för min del..)

äntligen!

åh jag är så glad! (humörsvängningar kanske?) tror att jag just kom på vad jag ska göra för nästa tatuering.. nu gäller det bara att övertala syster! fortsättning följer!

16 februari

trött trött och less.
inte trött så att man vill sova - trött. utan mer bara trött - less på allt trött.
hänger ni med?



"forever?"


mitt yrke idag

idag jobbar jag som hundvakt till två livliga hundar. axo har aldrig haft så mycket energi och jag har aldrig varit med om en studsigare hund än molle. 2 ljuvliga dagar till framför mig. mm..



kolla in busfröet. inte lika kaxig nu längre. han ligger på min leopardtoffel och sover..

afrikanska rytmer

nu börjar det här nästan bli pinsamt. 6 hela veckor idag.


kom just hem efter det enda vettiga jag har gjort idag. var på balettakademin och dansade afrikansk dans. har verkligen inte gjort nått annat av värde idag. bara suttit vid datorn och städat toan i 5 min. that's about it! det är sjukt svårt att hänga med i dansen, jag hoppas att de blir lättare om någon vecka så man inte känner sig som en mespropp där längst fram.

hallå drömtydare! vad betyder den här?

drömde i natt en hemsk dröm. inte hemsk - hemsk, utan mer hemsk. ja. drömde att jag var inlagd på ett viktnedgångshem och att jag gjorde en bypass, ni vet en sån operation när man minskar magsäcken så man bara typ kan äta en dl mat/pure per dag. hur som helst, jag tog beslutet att göra operationen så fort att jag inte hann tänka efter. jag ångrade mig så fruktansvärt mycket efteråt och önskade att jag inte hade gjort den för överallt, jag menar verkligen överallt, satt de personer och åt jättegoda saker som jag inte fick smaka. jag fick bara äta en sked ris och det var allt. det här låter mesigt, men det var verkligen en hemsk dröm. jag bönade och bad att jag skulle få min magsäck tillbaka men det gick inte, det var försent.
nu undrar jag bara. håller jag på att bli sinnessjuk eller är det fullt normalt att drömma om sånt här?

hur som helst, en sjuk dröm.

några små funderingar om hår

hur gör alla med långt hår? idag när jag skulle tvätta det var det så tungt att huvudet liksom föll bakåt av tyngden. nu när jag ligger i min säng med datorn framför mig så stramar antingen håret ner efter ryggen och sitter fast eller så har jag allting i munnen när jag lägger fram det.. hur vänjer man sig vid sånt liksom?

gårdagskvällen var mycket trevlig. jag och ullis dansade som aldrig förr och sista 20 med linn på schlagergolvet var helt galna. jag dansade så mycket så jag var tvungen att ta ett glas vatten efteråt för att inte dö på vägen upp för trappan. var alldeles svettig i min nya frisyr (som jag för övrigt fick höra många roliga kommentarer om typ: vad långt hår du har, har du gjort hårförlängning? såna glasklara grejor behöver man inte fråga om. det är klart jag har gjort det. inte så att de växt ut 20cm på en vecka direkt..) en otippad bra kväll helt enkelt!

nu ligger jag här hemma, har städat undan på mitt rum och ska väl snart till att torka håret. det är mitt mission of the day - har inte så många andra planer. kanske ska sola en sväng, kanske gå ut och gå? jag vet i alla fall att klockan 20.00 måste jag befinna mig på folkuniversitetet för lite afrikansk dans. känner på mig att de kommer bli svårt att hänga med i kväll eftersom att jag missade förra veckans träning. heja heja!

mina planer inför kvällen

jag ska ut i kväll! har haft svårt de senaste två dagarna att bestämma mig för vad jag ska hitta på på kvällstid. igår blev de hemmamys med nya hunden, idag blir de förfest med melodifestivalen och sedan utgång på rex! jag kör på nyktert i kväll, lika bra det. jag sparar mig till nästa helg då de kommer bli ett hejdundrans kalas!

mamma bakar


jag har sådär blå ögon på riktigt


alla hjärtans dag

vaknade upp av att mamma kom in i mitt rum (pratandes nästan i skrikton) och frågade "viiiiill du att mooooooollleeee skaa komma upp i diiiinn sääeeennngg?" nej, jag vill sova. jag är trött. jag vill inte upp. jag är less. jag gick och la mig 2.
efter att jag hade legat där i min säng i 10 minuter och surat och inte kunnat somna om gick jag upp och möttes av ett underbart väder utanför fönstret, en glad hund som bet i min toffel och en mamma som frågade om jag ville ha kaffe. hade egentligen tänkt mig att träna bp kl 14 idag men jag SKA (!) gå ner till stan idag, lämna igen en klänning, hämta mina tuggummin på rut (knäppt, jag vet. jag är tuggummiberoende), hälsa på min syster på bibblan och åka hem. kvällens planer vet jag inte riktigt hur de ser ut. har lite olika alternativ som tåls att tänkas på! vi får se vilket jag väljer!

glad alla hjärtans dag

(kolla vad jag fick av bästabästa i morse)

plus ett litet fint ljudklipp som lät: gooodmåårgon snygging, håppas du får en braw dahg (med gammtant-röst)

rydelius.blogg.se

fortfarande vaken.. har suttit i en hel timma och läst igenom gamla inlägg från januari-maj 08 här på bloggen. kul att uppdatera sig om sitt eget liv. sjukt ändå att jag glömmer bort saker som hänt så pass fort. läste några inlägg om ögat, om jobbproblemen med rut&willys inför sommaren, om urinetown och om thailand.. riktigt intressant. typ som att läsa en bok om en själv. kanonbra!

nej, nu måste jag verkligen sova. gör ju inget vettigt här inte. godnatt

min pappa har två sidor

molle har sovit enda sen han kom hit men just nu, när alla ska gå och lägga sig, vill han busa. han kutar runt i köket och leker, jagar upp axo som morrar och  molle blir rädd.. såhär går de till ungefär var 3e minut. undra när de har tänkt gå o sova. det lilla odjuret ligger just nu på mina fötter och pappa sitter framför mig på golvet (han som för tre timmar sa: DET ÄR ERAN HUND, JAG TAR INGET ANSVAR, JAG TYCKER INTE DET HÄR KÄNNS NÅ BRA). jag kan bara säga det, pappa är mest into hundlivet än så länge..

godnatt

han är här nu

lilla molle. han har gnällt en gång sen han anlände till tisdagsvägen och det var när han gick in i spegeln i hallen för att han trodde att det var någon annan kompis där.. känns som om de här kommer gå vägen!





linn och hennes hår



snyggt hår, ful pose.



idag har det varit kanonväder, synd bara att jag fastnade på willys i 1½ timma och sedan på min pappas jobb för att sedan behöva stressa ner på stan och springa där. så typiskt mig när jag är ledig hela hela dagen.. köpte i alla fall en las vegas klänning till nästa helg - då är det fixat! nu ska jag bara övertala mor min att få köpa ett par skor till, hehe. har lovat att sälja några gamla på loppis för att få plnats med nya. vet inte var jag ska få pengarna i från men, de där brukar lösa sig!!

dumma dumma väckarklocka

jag har försovit mig. skulle fika med kicki klockan elva och nu är klockan snart kvart i och här sitter jag, utan bil, i morgonrock helt nyvaken och undrar vad som hände. kan inte för mitt liv minnas att jag stängt av alarmet. problemet är bara det att jag inte heller får tag på kicki, vilket gör det här ännu värre. om en kvart kommer hon alltså stå utanför station och vänta på mig och jag kommer sitta vid mitt köksbord i morgonrock och blogga. snäll kompis.

det är i alla fall väldigt fint väder idag. (kicki skulle träna kl 13, det är därför jag inte gör mig någon större brådska med att skynda mig ner till stan, vi hade ändå bara hunnit ses i en timma..) tror att jag ska mig ut och gå faktiskt. solen skiner, det är vindstilla, jag är ledig hela dagen (om inte "rut" ringer och ber mig packa upp kartonger). i kväll är det ju dags för maran, vet inte om jag ska åka, känner mig taggad till o dansa men vem ska dit? ingen förutom linda (inget fel på henne, bara kul om man hade varit lite fler). sen ska vi ju faktiskt även hämta vår skrutthund i kväll, man kanske skulle följa med och hämta honom? jag tror nästan att de blir så. festsugen är jag faktiskt inte heller. vet inte varför, har inte hittat taggen ännu, den verkar ha försvunnit den senaste veckan. jag kör på nästa helg i stället!

el pelo


inte lika lockigt in real life, det är lite fejk (liksom hela håret annars också).. bör tilläggas att jag numera strosar runt i raklugg också. trivs riktigt bra i min nya frilla!








(typ såhär mycket!)

hinkgränd 41

pizza och lite candy. mitt nya liv har börjatt!

sitter hos anette med jenny patrik och de tre djuren. de har blivit två till i familjen på bara en månad (okej, en och en halv då anette!).. snabb ökning av antalet! nu ska vi se på tv och mysa, sen sägahejdå till jennsan och pattsan som ska till thailand och nya zeeland i 6 veckor. jag är inte avis alls. sen ska jag till att beundra mitt hår lite mer, känner mig supernöjd! hejsålänge

linn rydelius..

..har numera långt lockigt hår och raklugg

KARRA

go me! jag lovade mig själv igår kväll att inte äta nå mer godis.. jag frågar elin när jag är på väg till ica om hon är sugen på ngt, hon svarar nja och jag säger KARRA. (var kom det ifrån?). vi ska ju bygga om hela butiken nu efter lunch och då behövs lite socker i magen. gott är det också. varför får man inte äta godis liksom?

vilken start på dagen

åh. jag vaknade 5 i morse och hade svårt att somna om. klockan halv 8 ringer elin och undrar om jag kan öppna. detta betyder att jag måste upp på en gång och att min stackars kropp (okej, det finns de som har det värre) måste upp efter 5 timmars sömn. hann inte sminka mig och på bussen på väg till jobbet satt jag och blinkade hela tiden för att jag höll på att somna. vilken toppeninledning på en dag. solen skiner i alla fall. alltid ett plus!

jag är utmanad (och jag tar utmaningen!!!)

så fruktansvärt tråkigt när man bara läser ett kompisgängs bloggar, då går såna här hemskheter bara runt runt runt.
hur som helst:

Du har blivit utmanad!!

Utmaningen lyder som följer:

* Gå till den sjätte mappen med bilder i din dator

* Välj därefter den sjätte bilden i den mappen

* Visa bilden på bloggen och skriv något om den



HAHAHAHA! så fruktansvärt. så, jag skriver nåt om bilden. det här mina vänner är jenny, skönheten själv & anne. vi är hemma hos anne på vargvägen och har typ "klä ut oss kväll", faktiskt en riktigt kul kväll om jag inte missminner mig. finns värre bilder än denna, tur i oturen att de blev den här o inte nån annan.
njut!

Jag utmanar:
Johanna Lind
Lisa Rydelius
AnnaSara Persson
den som vill och orkar..

fler vänner har jag inte (som inte redan blivit utmanade!)

near to you

lisa säger: "jag har hittat en ny almost lover"
med samma artist, samma innebörd. kan det bli bättre?
jag lyssnar på den nu och ler.



i kväll har varit en ätarkväll. orkar inte ens tänka på hur mycket jag lyckats trycka i mig. var de värt det? nej. svaret är alltid nej. ändå sitter jag här och depp-äter framför top model och nu "min man är en transvestit". skrattretande kul, eller hur?

tillbaka på rut efter 5 dagars "vila"

åh så kallt. jag fryser ihjäl. har på mig klänning idag - mitt i vintern. sitter just nu och äter min sallad (varför tog jag inte varm mat idag, why?) och har tagit på mig min skitiga friskvårdströja för att hålla värmen så gott de går. värst av allt är att jag snart ska av med kläderna för att prova en apsnygg klänning som förhoppningsvis är lika grann på. rosa är den. rosa och fin.

segt

datorn hemma är inte den bästa. på en kvart har jag endast hunnit med att kolla mailen..

idag blir de jobb (länge sen sist, har varit ledig i fem dagar!) och i kväll är jag ledig, vet faktiskt inte vad jag ska hitta på. känns rätt skönt ändå att vara oplanerad!

måndagkväll

sist att välja häst plus hoppning resulterade i succe
jag är kanonbra! (blir alltid så kaxig efter hoppning. inte lika tuff innan..)


sitter hemma hos linn nu igen, hon borstar tänderna nu (ett tecken på att hon vill att jag ska åka hem). hon sov nyss en stund också.. trevligt vi har det, va? inte fel på det, jag trivs ändå!
godkväll

den osminkade sanningen (välkommen till våran cell)


anledningen till att det nästan inte finns några bilder på mig är inte för att jag är blyg - det är jag som alltid får stå för fotograferandet!

VILHELMINA WINTER WEEKEND
på vägen upp gick bussen sönder  mitt i ingenstans - vi roade oss bäst vi kunde


ja..



syster i poolen den första kvällen
(slutade i bakishet för min del dagen efter i alla fall)







vi gick till ica tallen för att spana in utbudet



lisa kollade på reaskor



vi kollade på det enda som vi såg som var "www-igt"



vi fick finfrämmande!!!!!




jag och johanna blev på bushumör, spelade in massa tokiga filmer och skrattade så vi fes



resultatet av för bra sällskap:



björn och acke ställde in en extrasäng till johanna




lisa och acke gjorde i ordning inför nattklubben (jag och johanna ruttnade i garderoben)




resultatet av för mycket fake-smile:



andra dagens bushumör




vi badade ytterligare en gång, denna gång i en utebubbelpool med inbyggt högtalarsystem och massagesäng, värde 250.000 kr. hoppsan hej! så här vackra var i alla fall vi på lördagen:
(johanna har baddräkt för att hon inte hade med sig egna badkläder, det är inte så att hon "är en sån".)



ett av mångamånga skrattattacker


tack för oss!




(JOHANNA: hjälp mig att komma ihåg alla roliga saker som vi sagt.. jag har så dåligt minne. )

min måndag

jag sov 11½ timma i natt. underbart. nu känner jag mig äntligen pigg. har inte varit det på fyra hela dagar. sitter och äter frukost/lunch, kanske lite mer lunch eftersom att den består av tacogratäng. inte så mycket frukost över det inte. håller på att föra över lite bilder till datorn nu för att senare lyckas lägga upp dem här och på facebook. förhoppningsvis är jag klar med det till klockan tre då jag ska hämta upp linn på willys för att åka till usm och träna. de ni! sen blir det hoppning - undra hur de ska gå? sist att välja häst och hoppskräck. herregud.

hopplöst

och förresten:

på pricken 5 veckor idag.

vilhelminatrippen

äntligen hemma efter en lång lång resa hem från vilhelmina. helgen har varit tuff, faktiskt. inte så mycket vila som jag hade tänkt mig. har sammanlagt jobbat typ 22 timmar & jobbat enda fram till 5 på morgonen. jag, johanna och lisa har haft otroligt kul i alla fall. johanna är verkligen bäst! vi har skrattat konstant - det känns verkligen så. det är så jag vill ha det!

uppdaterar lite bättre senare med bilder o sånt, just nu känner jag mig så trött att jag skulle kunna somna här på stolen.

första uppdateringen från ett www - world wide wilhelmina?!

hej! jag lever. har kommit fram till vilhelmina, i och för sig efter en hel del problem. bussen gick sönder mitt ute i vildmarken och där satt vi, jag och lisa, och bara väntade. det var bara vi som kände varandra på bussen så vi höll låda där längst fram och underhöll. lisa är inte direkt känd för att vara tyst när hon pratar så hon hördes över hela bussen. men sånt är ju trevligt, eller hur? väl framme fick vi middag, skitgott! jag lever värsta lyxlivet här.. igår kväll satte vi oss i bubblet och bubblade i 3½ timma. jag var som ett russin när jag klev upp. hade det jättemysigt där, en sån borde man ha sig hemma också! vaknade en aning bakis i morse, gick ut i det svinkalla vilhelmina, kollade på de som sitter på isstolpar och gick på ica tallen och köpte en tandkräm. det är ungefär det som har hänt idag. ELLER. jag fick finfrämmande! just när jag står och borstar tänderna så knackar det på dörren - och där står johanna lind. vilken överraskning! en positiv sådan. idag har vi flummat på, spelat in videos och tagit fula bilder. just nu sitter vi i världens mest obefolkade garderob och har otroligt tråkigt, faktiskt. förhoppningsvis blir de mer o göra senare i kväll/natt. kommer även (förhoppningsvis) lyckas smita mig därifrån ett tag för en drink och lite shake på dansgolvet. vi får se helt enkelt. nu laddar jag upp för att få träffa roliga inlandsbor. även om det hade varit en gnutta bättre om man varit piggare än vad jag känner mig just nu.. tack och hej så länge!

morkullevägen by night

sitter fortfarande hos linn på morkullevägen. har inte tagit mig hem ännu från jobbet och här stannar jag kvar även under natten. linn har somnat i sin säng och här sitter jag, ensam uppe i en lägenhet som inte ens är min egen, är inte ens trött och orkar inte tvätta bort allt mitt smink (ett försök till att bli vackrare). jag tror att allt socker jag stoppade i mig tidigare i kväll tar ut sin rätt nu.. jag måste hur som helst bädda i soffan (linn förklarade klart och tydligt att sängen bara fick brukas av henne). ska lyssna på depp-musik, titta lite på bilder på min mobil och förhoppningsvis somna någon gång. det här kommer bli en lång natt.

så mycket fett

efter att ha varit sockerhög i närmare en timma känner jag mig nu bara slö. slö och arg - ser på en dokumentär på trean om feta människor... jag förstår inte varför de inte bara kan ta tag i problemet? de som varit på hemmet tidigare och fått hjälp, gått ner i vikt, åkt hem och sedan gått upp allt igen. man ser nästan på dem att de redan har gett upp. så hemskt att det kan gå så långt..

jag har kommit till stadiet att jag bara skrattar inombords. förut kunde jag verkligen skratta högt, kunde brista ut i en fnissning sådär lagom olämpligt.. nu skrattar jag bara inom mig. så irriterande att man bara kan le.

åker i alla fall till vilhelmina som sagt i morgon med lisa. fick höra idag att emma nog kommer upp på lördagen, endast i suparsyfte. kan vara trevligt det med! ; ) jag hoppas på en mysig helg!

inte heller en good looking day

ojojoj så bad hair day det är idag. gick och la mig med blött hår. aldrig ett lyckat koncept! inte heller good make-up day eller. ser endast trött ut. skulle lika gärna kunna haft mjukisbyxor i plysch och innetofflor. ingen hade ändå märkt någon skillnad..

åh vad jag längtar till i morgon. då startar min ledighet på härliga fem dagar. jag tycker att jag förtjänar det! ska bli kalaskul att åka till vilhelmina, nu när lisa har slutit sig till gruppen. jag och syster ska mysa i vilhelmina och ha det bra tillsammans. jag tror på det här! kika på människor som sitter på is-pinnar och gå på ica tallen och inhandla en renkorv.

nu ska jag till frisören och beställa hår (usch för att ta av sig mössan, jag kommer ju skämmas i min äckligt fula frilla) och sen införskaffa mig ett par jeanstights. yesyes.

ofräscha linn

jag har så fettigt hår. tror aldrig de har varit så här äckligt. mådde ovanligt nog riktigt dåligt idag på jobbet för att jag kände mig så ofräsch.. personliga stylingen med lisa, ellen, helena, annasara och linda gick i och för sig kanonbra. hade två trevliga timmar på jobbet efter stängning med provning av hela butiken typ. stackars jullan som ska städa i morgon bitti..

nu ska jag se till att tänka positivt. lisa ska med till vilhelmina till helgen, kan inte bli annat än bra. längtar redan tills jag får sitta i bubblet med bubbel i handen, titta ut över fjället och bara njuta av att vara ledig!

det är så här det går till

jag satte mig vid datorn för två timmar sen för att bränna en skiva.
precis när jag tänker stänga av inser jag att jag inte har gjort det ännu..
så typiskt mig.
två timmar. bättre än fyra veckor.

less less och åter less (men glad efter en chai-latte på barista)

jag lever. det gick bra i kväll på ridningen! jag red tydligen fortast av alla, bara det är ett framsteg.

annars har dagen varit seg. jag gjorde lite grejor hemma, satt vid datorn, åkte till willys, väntade på linn, mötte upp syster, träffade linda, bokade tid för HÅRFÖRLÄNGNING (oja, det lär bli utgifter den här månaden..), fikade lite fika, åkte till stallet, fick inte nått måndagshäng hos linn för hon hade andra planer. hihi. say no more. en vanlig måndag med andra ord. plus lite bittra miner (mest från mitt håll om jag ska vara ärlig. nu börjar de här gå överstyr. så besviken så jag kan komma på mig själv med att skratta då och då)

nej, nu ska jag försöka tänka positivt och se framåt. det finns mycket kul som kommer hända framöver, ta bara personliga stylingen i morgon kväll som jag och jullan ska ha. det kommer bli kalas. jag längtar efter kalas. say no more igen.

och johanna. om du inte kommer till vilhelmina så åker jag inte dit. pusshej

min måndag: en massa planer som det ändå inte kommer bli något av

jag är härmed det levande exemplet på att man blir slöare om man slöar. om jag hade varit på jobbet nu och jobbat hade jag knappast legat i en säng med blött hår och känt att jag lika gärna skulle kunna bädda ner mig igen och sova i 20 min till.. idag har jag tänkt uträtta några ärenden, vi får väl se hur de blir med den saken. jag har oftast en massa härliga planer inför mina dagar men det slutar alltid med att jag tänker på att "de där skulle jag gjort" och gör det inte. vissa dagar har jag mer speed. idag är inte en sån dag. jag ska hur som helst fika med min syster idag. lisa ville träna, jag ville fika. jag fick ÖVERTALA lisa till att fika. ehm? nu börjar det gå för långt. hon brukar få övertala mig till att träna. man ska inte behöva övertala en människa till att skippa träning och fika i stället. visst håller ni med? jag hade även tänkt att (det här är en sån punkt som jag kommer dra ut på hela dagen och sen kommer de inte bli av..) ta mig till lava och be henne ta ut min piercing. jag har försökt och försökt men den sitter som berget. kan ju vara kul att se till att den inte växer fast. annars ska jag ju som vanligt till stallet, förhoppningsvis går de lika bra i kväll som de gjort de tidigare veckorna.. någon gång måste ju trenden i och för sig vända - det kanske blir i kväll (eller nästa vecka, då de är hoppning. usch.) nej mina vänner. nu måste jag ta tag i dagen. har ju faktiskt lovat mamma att vika ihop en tvätt och hänga upp nästa. lite nytta måste man väl göra. (städade badkaret frivilligt i morse. mycket bättre att göra det när man inte blir tvingad. synd bara att ingen ser att man städat badkaret utan att man måste säga "i morse skurade jag badkaret". man önskar att man fick en roligare reaktion än "jaha".)

tack tystnaden för fyra fina veckor

less
arg
besviken


tacksam för att jag äntligen börjar komma till insikt att det kanske var lika bra så här

linns dag i bilder

jag vet att en blogg är till för att man ska skriva på den.. just idag orkar jag inte riktigt det. här kommer min dag i bilder:


dagen inleddes med en härlig (förtjänad) sovmorgon


fortsatte med hörneforsrevyn med lisa och linda,


fick en massa kramar



och avslutades med afrikans dans med bongotrumma och alldeles för svår koregrafi
(lyckades även med en solning efter fyra veckors uppehåll. synd att jag fick värsta kanten mellan mina dubbelhakor, allt annat än hett)



nu sitter jag här, svettig och nyäten och är überglad att jag är ledig i morgon också!

party som inte blev party

idag vaknade jag upp (i och för sig alldeles för tidigt och med ont i halsen) och kände mig pigg, fräsch och inte-bakis. hade det trevligt igår kväll, inte mer än så. (förlåt alla som var ute!) det var ingen man kände ute, förutom gänget jag hängde med, dvs linn och frida. annars? vart var ni? jag var ju där och ville dansa loss. kvällen slutade rätt tidigt, gick från rex redan klockan ett och vandrade till olles där fina emma befann sig. hennes sällskap drog hemåt och hon ville att jag skulle hänga med henne in igen men icket- fröken öjbrandt skulle hemåt och jag var skjutsen. vi får helt enkelt ta igen det en annan gång. när jag satt i bilen på väg hem var jag så frustrerad för att jag inte fått utlopp för all min energi så jag började sjunga med till musiken. sorligt nog var det en lugn låt så det lät nog mest som om jag var überdeppad och less (vilket jag i och för sig också är). väl hemma tittade jag mig i spegeln och sminket såg nästan exakt likadant ut som när jag gick från "förfesten". det betyder att jag svettades alldeles för lite!











VISSTE NI ATT? (SAKER JAG TÄNKTE PÅ NÄR JAG BEFANN MIG PÅ ETT NYKTERT REX):
1. vet ni hur ljust det egentligen är på en nattklubb? ja tycker alltid annars att det är mörkt och så: beror nog på att ögonen inte är tillräckligt öppna..
2. det finns folk som sitter överallt, ensamma och stirrar i marken. (kanske infinner det sig även en vän där som stryker en över ryggen och fyller på vatten i munnen)
3. hur mycket folk trängs och armbågas? höll i mitt nyktra tillstånd på att falla två gånger, en gång på dansgolvet och en gång när jag bara stod. tänk att falla pladask när man bara står. hade varit lite pinsamt faktiskt.
4. hur varmt det är?! helt sjukt, jag brukar inte svettas sådär extremt mycket (eller så är det bara att man inte tänker på det när man är full) men på dansgolvet uppe: herregud. det var typ 45 grader varmt och inget syre. jag klarade två låtar.
5. hur skönt det är att dansa lite på sidan av? (och se fyra icke-svenskar, förlåt, peka och stirra och äckel le)
6. hur kladdigt dansgolvet är? det flöt typ en sörja på marken..


så här glad var jag när jag insåg att jag inte fick ta ett glas vin


så här busig blev linn när hon visste att hon fick
(jag ser tråkigt nog mest konstig ut)


RSS 2.0