vinglasen

jag har haft mina sex vinglas från ikea sen jag flyttade hit maj -09. de har hållit på alla fester, alla skål man gjort och alla omkullvältningar och jag har varit så stolt. skulle just till att diska de två jag haft i diskhon sen förra helgen och hinner bara sätta diskborsten i det ena då de spricker sönder. ställer det åt sidan och tar tag i nån tallrik för att sedan diska nästa vinglas. vad tror ni händer? jo, precis när jag börjar diska spricker det också sönder. hur stora är oddsen att två av mina sex vinglas förstörs av en diskborste inom samma minut? man får väl tacka att glaset bara gick sönder i nån enstaka skärva och att de inte for ut över hela golvet.

tji fick jag för att jag höll i en förpackning med likadana vinglas i söndags på ikea och tänkte "nej, men mina sex är ju hela fortfarande, jag behöver inga nya."

jag ber er om en liten tjänst

mina öron blöder. jag är så fruktansvärt less på musiken vi spelar på rut just nu. snälla ge mig musiktips! något som ändå är lite uptempo men inte hårdrock eller metal. inte heller tecno. tänk er musik ni själv skulle vilja shoppa till. jag är för evigt tacksam i fall ni skulle vilja hjälpa till litegranna.

just nu spelas parachute (eller caisa, var det pair of shoes?) och det gör mig crazy inombords. den låten kan jag utan och innan, men nåt måste vi ju spela..

dagens lista

efter min intensiva jobbdag har jag:

- jobbat över
- mött upp anette för en mysig middag på waynes
- kört bil hem och lyssnat på backstreet boys
- fått spontanbesök av emma
- givit en avskedspresent till emma (som gav mig hjärtklappning och emma glädjetårar)
- suttit på facebook och klickat runt
- kokat ägg

nu är jag redo för en dusch och sen sängen.
peppar för övrigt i mängder inför helgen. jag tror den kommer bli kung, även om emma inte är närvarande. det är bara att börja vänja sig vid mitt "nya" liv.

vinnarna

jag är imponerad! av er tre som la röster på vilken stickad jag hade köpt hade två av er helt rätt på båda två.. är jag så pass förutsägbar eller känner ni mig bara otroligt väl? det blev den grå/rosa och den brun/svarta (som ser lite lila ut på bilden, så jag godtar era röster ändå).
grattis caisa och min syster! ni har förtjänat er en lång kram nästa gång vi ses!

stickat

dagens jobbdag gick hur fort som helst. helt plötsligt var klockan drygt fem och det var dags för mig att gå hem. vi har fått hem världens finaste stickade tröja idag. 159 pix går den på och den är på annons i vk & vf, så passa på om du är sugen! finns i sex olika färger och jag har köpt mig två (de finaste, såklart)


den som gissar rätt vilka färger jag köpte kan få en kram.

nu ska jag handla mat, det finns nämligen bara ägg och vitkål i mitt kylskåp.
so long!


ikea

jag är hemma igen efter en otroligt intensiv dag på ikea. i morse var det uppstigning 6.00 då bussen gick strax efter 7 från kajen. detta hindrade mig dock inte igår kväll. först möttes jag och emma upp för lite kaffe, vi begav oss till veronica som fyllde år på förfest. där var det hur trevligt som helst och jag hade gärna stannat om det inte varit så att jag och emma hade planerat in en bio. hur ofta är man nykter en lördagkväll, kör bil och går på bio 21.30? inte ofta, men det var sjukt underskattat! efter bion gick vi (inte lika uppklädda som vanligt) på olles och träffade på hur mycket känt folk som helst. där hade jag också gärna stannat kvar bra mycket längre om det inte varit så att jag som sagt skulle upp alldeles för tidigt i morse. jag tror aldrig att jag sett så mycket folk på olearys någon gång tidigare. kände säkerligen en femtedel av alla som var där också, så det blev en hel del snack innan jag satte mig i bilen och körde hem. sjukt skönt idag att inte vara bakis.

jag har bara inhandlat lite smått och gott på ikea men notan lyckades på något sätt ändå komma upp över dryga tusenlappen. var på en obligatorisk sväng på hööks också och införskaffade mig nya ridbyxor och vantar. fikade även lite götta för 20:- på ikea och var förbi på rut och hälsade på, lämnade lite varor till dem och fick med mig tre feta påsar med jeans till oss här i umeå. har en hel del att kånka på på min cykel i morgon bitti, om jag säger så!

nu ska jag stöka undan lite ikeagrejor här hemma och sen gå över i mjukisar till matilda och se nyaste avsnittet av vampire diaries. sen blir det nog sängen, den här dagen har varit lååång.

ändrade planer

salladsdags på jobbet. löning, girls on fire och en linn som inte är så trött alls faktiskt. var ute i natt till 2 och klev upp klockan halv 10, men var på något konstigt sätt ändå pigg och taggad på jobb. man får väl se om jag känner likadant om några timmar.. i kväll blir det nog inte riktigt som jag planerat upp tidigare. hade egentligen tänkt att bara ta det lugnt men kom ju på att jag blivit bjuden på fest hos veronica som fyller år. tror nog att jag drar dit och gör natten osäker igen. lika bra är väl det!

löning

är det inte helt underbart att jag fick lön idag trots att det egentligen är utbetalning på måndag? jag tackar patrik (min chef) för detta och ser fram emot en helg utan nudlar och havregrynsgröt!

helgplanering

herregud. är det redan torsdag?
var tog måndag tisdag och onsdag vägen den här veckan?
det blir alltid fläng i huvudet när man är ledig mitt i veckan. i och för sig jobbade jag igår också, men bara på förmiddagen. idag har jag en långdag, i morgon likaså - men vad gör det? det är ju fredag och allstardags. har lyckats fixa och trixa lite med schemat så jag börjar klockan 12 på lördagen, det innebär alltså att man kan gå ut i alla fall och slippa oroa sig att vara supertrött på lördagen. jag skulle egentligen ha börjat 9 så tre timmars extra sömn sitter nog inte helt fel.

jag ska:

ut i skogen för att..

..plocka svamp!


nej, men för en promenad i alla fall, men den som har lite kantareller till övers kan gärna hojta till!
hojt hojt.

spegeln

jag hade planerat upp hela kvällen för att umgås med mamma och pappa. kommer hem klockan 19 från jobbet, pappa står redo med verktygslådan utanför, mamma syns inte till. jag börjar laga middag, pappa börjar borra. pappa svär för att han inte har plugg. jag har plugg i förrådet. jag äter, pappa sätter upp spegel. jag frågar pappa om han vill ha kaffe. pappa tackar nej, packar ihop sina grejor och tackar för sig. besöket tog 30 minuter och nu sitter min spegel på väggen, men jag är lika ensam för det. har sett idol och en skitfilm och ska nu gå och lägga mig i brist på annat att göra.

och mamma, om du läser det här. nej: jag vill inte baka bröd eller sticka en halsduk just nu.
man får ju i alla fall vara nöjd med att min spegel nu sitter på väggen och inte står på golvet.
tack pappa!

den onda cirkeln

snuvig och rödögd. trött. ont på en höft sen i helgen. nackspärra. fryser. borde skynda mig till jobbet.

jag är sällan på särskilt bra humör på morgonkvisten. vill bara klä på mig myskläder och bädda ner mig igen. istället måste jag fixa och trixa med hår, make och kläder och det känns sällan särskilt kul. om en timma känner jag annorlunda. om jag då inte lagt ned tillräckligt med energi på hur jag ser ut så kan jag störa mig på det hela dagen, och då är ju det irritationsmomentet för dagen. inte att jag är trött, snuvig och rödögd utan att jag inte orkade fixa till mig ordentligt.

herregud vilken soppa.

att ha ett jobb

att vara ledig kan ibland vara ganska tråkigt. jag hade i lördags min tråkigaste dag på väldigt länge. hela eftermiddagen var bara seg och jag satt mest och stirrade i taket. för att ens göra något vettigt åkte jag och handlade, trots att jag inte behövde. det fanns ingen som ville umgås med mig och tanken på en dags festande till fick mig att bli ännu mer seg. jag hade så fruktansvärt tråkigt att jag till och med började städa min garderob. på söndagen däremot var det lite mer fart på mig. jag var på bra humör, hade sovit ordentligt, hade en trevlig eftermiddag/kväll i ersmark och myste på i lägenheten med johanna och tända ljus. idag när jag vaknade var jag pepp på jobb! vad skulle man annars göra hemma? alla andra jobbar, jag behöver inte städa, jag behöver inte tvätta.. allt jag hade kunnat göra var att träna en timma, men sen då? nej, tacka vet jag att man har ett jobb som man trivs med, även om det kan vara skönt att ha en ledig dag då och då så får det inte gå överstyr. jag har en tendens att bli ännu segare än vad jag egentligen behöver va då jag väl är ledig och tre dagar av sån seghet kan få mig att deppa ihop totalt. om man då också är bakis har man ett väldigt dåligt utgångsläge..

idag slutar jag klockan 17 och sen blir det stallet. efter det ska jag brassa hem, gå över till matilda och se senaste avsnittet av vampire diaries. hösten är här! när greys och desperate börjar igen är myset fulländat.

valdag

jag har varit och röstat!


vaknade upp sjukt sent idag. har bara hunnit med att surra i telefon, käka, duscha och rösta. ska vidare till ersmark nu för lite hemmahäng och i kväll ska jag umgås med fina johanna som drar till oslo igen. gårdagskvällen var roligare än vad jag trodde att den skulle kunna bli. jag var så otaggad på eftermiddagen men med lite partymusik i högtalarna och gott sällskap blev kvällen bra. vi drog på schlager och jag dansade så jag blev alldeles svettig. min och jullans dans gjorde susen redan på förfesten men på schlagergolvet regerade den. vi måste se till att bygga ut den med lite nya moves nästa helg..


vattenspillarn

hade hur kul som helst igår. jag och jullan begav oss till emma vid halv 10 och därefter fortsatte kvällen spikrakt uppåt. träffade på människor som jag inte sett på länge, dansade macarena och hade det allmänt bäst med härligt folk. när jag kom hem skulle jag självklart spilla ut en hel mugg med vatten, så avslutningen var väl inte lika fantastisk som tidigare delen av kvällen. låg under min säng med 3 stora handdukar i mörkret och försökte torka upp allt. ganska ohett och osmidigt om ni frågar mig.


nu ska jag se till att få ordning på lägenheten, och sen blir det nog utgång i stan i kväll igen.

favorit-fredag

lyssnar på aqua och har tänt 12 ljus. har renbäddat sängen och inväntar sällskap.. julia är på ingående och jag behöver inte sitta själv i kväll. det här känns lovande inför den redan lovande kvällen. vid 9 ska vi möta upp emma och fortsätta partaja vidare mot allstar. härliga fredag!

tanten

det finns en grej som jag stört mig på ett tag. det kan göra mig riktigt irriterad faktiskt.

tänk er att ni ska cykla hem från jobbet efter en lång dag. det regnar ute, det är rusningstid och alla vill bara hem. du får stå länge och vänta vid rödljuset vid bågenhusen och det står flertalet människor bredvid dig som gör exakt samma sak. ni väntar och väntar och väntar. tillslut som ett litet mirakel blir det grönt, ni alla sätter er upp på cyklarna och börjar trampa. en ivrig tant kommer snabbast över till hagatunneln, alla andra bildar en rad bakom henne och börjar rulla nedför i tunneln. men vad händer? jo, tanten trampar inte! hon bara rullar. vi andra som vill ha lite fart uppför på andra sidan måste bromsa för att inte cykla in i henne, nej för hon tänker inte på att hålla till höger, hon sitter och cyklar mitt i banan. tillslut trampar tanten för glatta livet uppför (för hon har ju ingen fart efter att ha rullat ned). självklart äger hon en cykel utan växlar också. tanten trampar och trampar men vad gör det? hon har ju så sköra ben att om hon trampar lite lite till så går de av.. halvt uppe har det blivit korvstoppning bland alla oss andra för att tanten hoppat av sin cykel och väljer att uppför den sista biten. det spelar ingen roll att man försöker cykla om henne, det kommer ju mötande cyklar från andra hållet. det är ju rusningstid ni vet.

sen när man äntligen tagit sig förbi tanten (gåendes tillsammans med 10 andra muttrande människor) cyklar man iväg i en rasande fast, rakt ut i regnet för att ta emot svettningarna som är obligatoriska i och med att man har på sig regnjacka som stänger inne/ute allt som heter fukt.

ser ni en tant som är påväg före ner i hagatunneln. cykla om henne! gör det snabbt! annars måste ni trängas och gå upp sista biten, och det är ett fruktansvärt senarium..

dagens rader

idag har jag bara en sak att säga:

Katherine Crowe.
fantastiskt.

en liten kontaktannons

linn rydelius (en blond, trevlig och lång tjej) söker sällskap till fredag kväll för en
liten förfest innan hon ska ut på allstar. hon är inte så sugen på att sitta själv.
den som är taggad på att styra ihop en partydejt kontaktar henne bäst via telefon eller en liten kommentar nedan. tack!



linns vecka

jag har typ planerat in hela min vecka redan idag, tisdag. jag verkar få fullt upp! gillar att veta vad jag ska hitta på, känns som om det här inte är typen av vecka då man ska sitta själv i lägenheten och uggla.

onsdag: jobb 9-17, sen födelsedagsfirande för min mor som fyller 30+
torsdag: jobb 11-18, få besök av mor och far för att sätta upp min spegel på väggen som stått på golvet sen april
fredag: träning 12, sen lunchdejt med kicki och därefter utgång med nån som är taggad som jag inte hittat än
lördag: OPLANERAD DAG, på kvällen utgång med linn och hennes classmates
söndag: troligtvis bakisdag, gå till vallokal och häng med anette på kvällen

verkar som om jag kommer få kul i alla fall!

sömnbrist

hur kan man sova i nästan 9 timmar och ändå vilja snooza när klockan ringer? när jag skulle upp idag så gick det bara inte. jag var helt enkelt tvungen att ligga och dra mig i 20 minuter till. jag skyller på det äckliga vädret. det gör inte att man blir megapeppad direkt. kollar på vädret just för tillfället och ser norrland helt i grått. regn och 12 grader. upptill 20 mm regn. halle-lu-ja!

inte särskilt vanligt

jag är för första gången på väldigt länge på dåligt humör. jag hoppas att ett glas mjölk och lite sömn ska få mig att känna mig lite mer motiverad på livet än vad jag är just nu.

älgfesten

är nästan nyss hemkommen från en helg i nordmalings skogar. åkte vid 18 från nordanbäck, mellanlandade i emmas soffa ett tag och sitter för tillfället och ser på mamma mia innan det är dags för sängen.

gårdagen var riktigt skoj. jag och emma var som vanligt lite för taggade. lyssnade på "hits for kids" (den allra första som alla i vår ålder ägde. för övrigt världens bästa partyskiva.) i bilen och peppade upp. i nordanbäck träffade vi på uffe och hjördis, käkade middag och började drinka. efter någon timma drog vi vidare till hörnsjö och där fortsatte festen till ettsnåret. det bjöds på livemusik, foxtrott och gamla rocklåtar. kvällen kunde ha fått en bättre avslutning men det är ju tur att emma har lite kontakter i hörnsjö så vi fick oss någonstans att sova ändå. det hade varit väldigt obra om vi hade varit tvungna att sova utanför folkets hus i gräset.

i morgon blir det jobb igen, men den här veckan ser ut att bli en lugn vecka. jobbar endast mån-tors och har en långhelg framför mig. jag börjar redan peppa upp!

höstfredag

jag har helg! efter jobbet idag cyklade jag hem så fort att jag blev alldeles svettig. anledningen till mina intensiva trampningar var att jag hade middag "hemma" som väntade. jag lastade av mig mina tillhörigheter och bytte om till något mer bekvämt, tog med datorn och gick i strumpor till matilda. där var hon i full gång med att laga tacopaj. vi käkade och satte igång det nyaste vampire diaries avsnittet som släpptes i natt. vi var eld och lågor över spänningen.. nu börjar hösten på riktigt! i halvtid gjorde vi i ordning lite marängswisch och göttade oss med. lagom till halv 8 ringde hanna och jag drog vidare till västerslätt för lite myskväll. vi hyrde två riktiga romantiska filmer och käkade ost och kex. jag var dock så mätt efter matildas middagsbjudning så jag fick bara i mig två kex. (idag blev de inge vin till kexen, de får vi ta en annan gång då hanna inte jobbar dagen efter och jag inte tagit bilen). vi hann med att se en film och den var i smörigaste laget, men ändå ett bra tidsfördriv.

sen jag kom hem har jag läst igenom min post (vilket var typ 8 grejor, 75% om valet, en om mobilabonnemang och en om försäkringar). allt åker i soporna nu! har även hunnit med att pröva igenom morgondagens outfit inför skogsfesten i hörnsjö. man får se till att inte va alltför uppklädd så att alla ser en som partytjejen från stan.. i morgon är jag ledig och ska inte göra många knop innan jag och emma tar partycorollan till nordanbäck. vad ska man säga?
hösten levererar trots mina låga förväntningar.

nagelfärg

jag har målat mina naglar. istället för att ha silver på mitten av nageln har jag nu 10 fingrar som ser ut att ha små blåbär längst ut på spetsarna. vet inte om det ser emo ut eller om det är jäkligt coolt. jag kör på det senare..

ändrade planer

jag hade tänkt åka till luleå i helgen men det kändes sisådär. inte för att jag skulle behöva umgås med kicki - tvärtom! jag hade gärna stannat några dagar till och verkligen tagit vara på tiden. nu skulle det ha blivit lite mindre än två dygn, varav en av dagarna garanterat skulle varit en bakisdag.. jag hade redan lagt ned planerna om att festa i stan i helgen då min andra halva emma eriksson tänkt va nykter och vila upp sig efter en 6 dagars vecka. (med jobb alltså, ingenting annat.) igår kväll satt vi och pratade, jag emma och joffa och får efter några få ordväxlingar veta att emma tydligen ska på fest ändå.. efter att jag blivit dyngladdad och megapeppad lyckades jag sprida min glädje även till emma och hon började skutta omkring i lägenheten för att kolla hur mycket dricka hon hade hemma.

summan av detta inlägg:
jag skulle egentligen åkt till luleå, men vid vidare eftertanke och en bästa vän som blev taggad på fest i umeå stannar jag hemma och gör skogarna osäkra. punkt.

tar till kastrullerna

ibland blir jag förvånad över mina skills. när jag väl tar till kastrullerna och lagar mat blir det ofta väldigt gott. jag vet inte om det har att göra med att jag bara lagar goda maträtter eller om jag helt enkelt är ett geni.. det kan ju i och för sig röra sig om att jag gillar all mat också. skit samma.

huvudsaken är i alla fall att jag lagar god mat!

idag blev det korvstroganoff med ris. (jag har gjort ris en gång sen jag flyttade in här för 1½ år sen). jag gjorde den med chilisås och vitpeppar. den blev lagom het - precis som jag.

500 kr

till alla er fattiga stackare som hade hoppats på att bli femhundra kr rikare:
HAHA säger jag bara. jag städade och segrade! min lägenhet är ren och jag mår prima. känner mig lite trött och seg i hjärnan men det ska inte få störa sinnesron.

jobb 9-17 idag och sen idol med emma och joffa.

det ser mörkt ut

hur kan nästan alla lampor gå sönder i lägenheten samtidigt? jag sitter nämligen nu i en mörk lägenhet, ensam och less. åker till lisa nu för att slippa deppa sönder i mörkret. där blir de idolpremiär!

sovmorgon

jag tänkte bara förtydliga en grej med mitt valinlägg. jag är inte helpuckad faktiskt och tror att SD står för socialdemokraterna som vissa (någon har även ringt och kollat om jag inte är riktigt hundra i hjärnan) trott. det jag menade med texten ovanför inlägget var att jag inte skulle rösta på socialdemokraterna för att de är längst till höger där i statistiken. ser ni? endast fjuttiga 18,5%. så himla mesigt.






så, nu när vi rett ut den saken kan jag informera om att jag sitter i lägenheten igen efter en helg i ersmark (som varit sjukt lång men sjukt mysig) och har klivit upp i god tid för att jag ska.. STÄDA. och idag ska jag banne mig göra det! jag ger er alla 500:- var om jag inte städar. okej? peppar ni mig?

mitt nya jobbliv

då har mitt nya liv tagit fart. elin har gått på pre-mammaledighet och det är numera jag, nina och hanna som jobbar ordinarie på rut. det här innebär en hejarns massa mer ansvar för mig. tror att det kommer flyta på riktigt bra då gänget jobbar bra tillsammans, men jag kan inte låta bli att tänka på hur framtiden kommer att se ut. jag hoppas på en riktigt bra höst här och att det inte blir alltför mycket rut-snack på mina förfester eller hemmamyskvällar. i såna fall får ni sätta ned foten!

nu ska jag kila över till skopunkten och kolla om de fått in mina älsklingsskor som varit slut i några veckor. jag hoppas att de kommit in idag så jag blir mig ett par skor rikare.

eftermiddagsplaner

tar på mig löparskorna, kopplar två hundar och beger mig ut i skogen för att möta upp linn och opala för en höstpromenad. ersmark as it should be!

kanske för att mor min är centerpartist?

jag tror i alla fall inte att jag ska rösta på socialdemokraterna..


student i centrum

idag var jag på universitetet med nina och alex och surrade med en massa nya studenter om rut. efter några timmars prat om exakt samma sak började man bli lite snurrig i huvudet. efter 3 koppar kaffe och lika många chokladbollar och ingen lunch var allt lite fnissigt. att only hade en skylt som det stod "onley" på bakom sin monter gav mig fem minuter intensivt skratt. när vi väl kom till butiken var jag hjärndöd och en sallad från ica gourmet lockade lika mycket som gratis godis ett år.. hade en toppendag tillsammans med två ruggit sköna tjejer!



ikväll har jag:
1. tagit en powernap
2. värmt på en matlåda
3. städat undan lite (utan att dammsuga, det var ett lite för stort mission att hämta dammsugaren i förrådet)
4. fått besök av anne
5. druckit kaffe och surrat



slutsats: lite för mycket eftermiddagssömn + en kopp kaffe = ruggit pigg linn som egentligen borde gå i säng men istället ser ett program om en ambulanshelikopter på tv4 sport..

nina kommenterar



bara så ni också ser det.
nina kallar mig för snille. hennes idol. smart och bra på alla sätt.

hon undrar även när jag ska sluta imponera.. aldrig, hoppas jag!


RSS 2.0