tanten

det finns en grej som jag stört mig på ett tag. det kan göra mig riktigt irriterad faktiskt.

tänk er att ni ska cykla hem från jobbet efter en lång dag. det regnar ute, det är rusningstid och alla vill bara hem. du får stå länge och vänta vid rödljuset vid bågenhusen och det står flertalet människor bredvid dig som gör exakt samma sak. ni väntar och väntar och väntar. tillslut som ett litet mirakel blir det grönt, ni alla sätter er upp på cyklarna och börjar trampa. en ivrig tant kommer snabbast över till hagatunneln, alla andra bildar en rad bakom henne och börjar rulla nedför i tunneln. men vad händer? jo, tanten trampar inte! hon bara rullar. vi andra som vill ha lite fart uppför på andra sidan måste bromsa för att inte cykla in i henne, nej för hon tänker inte på att hålla till höger, hon sitter och cyklar mitt i banan. tillslut trampar tanten för glatta livet uppför (för hon har ju ingen fart efter att ha rullat ned). självklart äger hon en cykel utan växlar också. tanten trampar och trampar men vad gör det? hon har ju så sköra ben att om hon trampar lite lite till så går de av.. halvt uppe har det blivit korvstoppning bland alla oss andra för att tanten hoppat av sin cykel och väljer att uppför den sista biten. det spelar ingen roll att man försöker cykla om henne, det kommer ju mötande cyklar från andra hållet. det är ju rusningstid ni vet.

sen när man äntligen tagit sig förbi tanten (gåendes tillsammans med 10 andra muttrande människor) cyklar man iväg i en rasande fast, rakt ut i regnet för att ta emot svettningarna som är obligatoriska i och med att man har på sig regnjacka som stänger inne/ute allt som heter fukt.

ser ni en tant som är påväg före ner i hagatunneln. cykla om henne! gör det snabbt! annars måste ni trängas och gå upp sista biten, och det är ett fruktansvärt senarium..

Kommentarer
Postat av: Jenny

håller med fullständigt!

2010-09-17 @ 12:25:58
URL: http://sandbergjenny.blogg.se/
Postat av: Anette

hahahahahaha! jag dör! Underbart skrivet, och tyvärr alldeled för vanligt! :p

2010-09-17 @ 13:02:56
Postat av: caisa

Jag älskar när du är rolig. och där var du rolig! så sant förresten. Är ungefär samma sak när man möter en annan cyklist och personen vägrar att byta sida om vägen, sedan slutar det med att båda vinglar fram och tillbaka och tillslut är det nära att man krockar. värst av allt är att man tappar all fart.

2010-09-17 @ 13:12:58
URL: http://caisamais.blogg.se/
Postat av: Öjbrandt

UNDERBART. hahahahahha. bland det bättre du har skrivit! ;D

2010-09-19 @ 15:48:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0