emma

har inte pratat med emma i telefon sen hon åkte härifrån i början på januari. jag har känt mig rätt nere sista veckorna och telefonsamtalet vi hade under 1½ timma alldeles nyss gav mig så mycket energi, även om det inte bara var glädjebudskap som hon levererade. jag har kommit fram till att jag behöver den tjejen i mitt liv, vi passar ihop så fruktansvärt bra så det inte är sant. himla synd att man inte är intresserad av tjejer (och att inte hon heller är det för den delen) annars hade vi gjort ett riktigt fint, härligt och bra par.

nu ska jag duscha bort min hästlukt från tidigare ikväll.
so long.

lön

oj vad mycket folk de är på rut idag. jag har lunch nu, klockan kvart över tre.. igår var det lugnare än lugnast. vad beror det på? folk spenderar som galningar för att de är löning idag. är det inte konstigt att man ska va mer shoppingsugen bara för att kontot har nån tusenlapp (eller kanske några tusenlappar) mer än annars..

new shoes

inte nog med att jag klippte mig igår och köpte mig en iphone (!!) från ingenstans.
nä, nu på lunchen har jag klickat hem ett par skor också som jag verkligen inte behöver men verkligen vill ha.
ytterligare ett par svarta höga som jag inte kan jobba i, perrrfekt.

Exclusive Matsumoto 3 SEK 449, Nelly  Shoes - NELLY.COM


hjälp!

nu får jag be om ursäkt i förväg. jag ska klaga litegrann igen på min trötthet.

jag förstår faktiskt ingenting. igår var jag ledig och sov 10 timmar natten till gårdagen. i natt sov jag 7 timmar och borde verkligen inte vara trött. jag vaknar upp med täppt näsa och på något vis även täppt hals. inte nog med det, jag har även en massiv huvudvärk.

nu ber jag er om några masterknep.
misson: hur ska jag bli pigg igen?

nu ni!

hej mamma!
jag har lagat mat! och till och med köpt sallad!
och gott vare till och med!



förlåt för att min tallrik ser så flottig ut. jag har ingen ursäkt för det, bara att jag tydligen inte är så bra på att diska mina svarta helvetestallrikar som jag tror. det röda uppe i hörnet är ketchup. ja, jag vet. jag är en sås-o-man.

tröttis

jaha, hej på er. varför är jag så himlarns trött? jag var ledig torsdag, lördag & söndag förra veckan men ändå trots att jag bara jobbade gårdagen så känns det som om jag skulle behöva mig en ledig dag igen.

jag ska gå på apoteket och kixa mig nån förkylningsmedicin för min förkylning som har gått från att ha varit i näsan sen julas, till att halka ner i halsen och orsaka hosta.. jag tror att det är den som gör att jag känner mig lite schleten.

pigg och glad!



ungefär såhär känner jag mig nu.
jag tror det är dags för sängen.

(bild från åsele när jag var typ 14 år, dvs typ ÅTTA (!!!!) år sedan.. när blev jag så gammal?)


linn betygssätter helgen

fredag:
jobbade från 8 och inledde dagen med att hänga om med sköna nina. den morgonen får (++++) bara för att jag fick lyssna på "snart är det jag som är kung" och att nina helt enkelt är så bra.

åt lunch på jobbet (potatisbullar) och de var sega och torra. lunchen får (++)

slutade jobba redan klockan 15 (!) och hade lite svårigheter att ta mig från jobbet då hela umeås befolkning verkade vilja besöka rut mfl just precis när jag skulle gå hem. att jag fick sluta tidigt får (++++) , anledningen till att den inte får fem plus var att det var riktigt kul att jobba i fredags.

lisa hämtade upp mig med peugeoten (++) en riktig skitbil som bara går sönder och hon hade med sig sina högtalare så vi kunde pluppa i hennes mobil och lyssna på spotify i bilen. den briljanta idén av lisa får (+++++)

vi åt middag på max (+++) god mat, men lång kö och femhundra barn som skrek

vi anlände till piteå havsbad där vi slappade i varsin säng hela kvällen och såg på lets dance. kvällen till ära hade vi köpt karra och pepsi max, så kvällen får banne mig (++++) bara för att jag var i stort behov av en lugn kväll.


lördag:
lisa vaknade jättetidigt och ville få mig upp ur sängen redan klockan halv 8 (+)

vi gick ned efter diverse fix av håret som stod åt alla håll och åt frukost i en sal som var gigantisk. själva frukosten får (++++) och lokalen får (+++) enbart för att den var lite småsunkig

vi badade på äventyrsbadet (enbart för att det ingick i hotellvistelsen, annars hade jag nog inte betalt mig in för att löpa runt i en lite för liten bikini med trosor som halkade ned så fort man åkte en vattenrutschbana som gick lite för fort). äventyrsbadets standard får (+++) , lisas bikini får (+++++) , min simning motströms får (++++) och bubbelpoolen får (+++) (enbart för att det satt en massa annat folk där och trängdes exakt samtidigt som vi).

vi åkte in till piteå och såg exakt likadana ut. faktumet att vi har exakt samma stil (++++) faktumet att vi hade på oss typ exakt likadana kläder (+)

vi handlade upp en massa pengar och fyndade sjukt fina grejor på diverse butiker. mina fynd (++++) lisas fynd (+++) enbart för att jag fick betala lite av det..

vi fikade på ett mysigt konditori som inte var särskilt dyrt, hade gott kaffe och en mysig gammal lokal. en liten vilopaus mitt i det überkalla piteå får (+++)

vi åkte hem och jag fick köra från skellefteå och hem. där hamnade jag bakom en lastbil mestadels av tiden och det var ett djur som sprang ut på vägen mitt framför bilen. jag var trött och i sävar höll jag på att somna. bilfärden hem får (+)


johanna (+++++) kom och hälsade på mig när jag satt i mjukisbrallor och badsmink. hon plockade fram en flaska vitt (+++) och bjöd på underhållning i form av breakdance (+++++). hon råkade dock sträcka ljumsken (+) men jag lyckades filma det hela (++++) så det var ändå lite småkul. efter ett tag blev jag lite taggad och bytte om till lite finare kläder. klockan halv ett, lite för sent, entrade vi olles (+++) där jag träffade massa känt folk.

summa på helgen som varit: ++++

 


tio saker

vilken underbar dag jag har haft idag. jag ska lista 10 saker som varit fantastiska idag.

- jag vaknade tidigt av mig själv.
- jag var till och med pigg när jag vaknade.
- jag lyckades på något sätt tvätta och dammsuga (och jag var motiverad!)
- jag satte igång tv:n och insåg att det var alpint och VM TILL OCH MED!
- jag cyklade ned till stan (vilken var en fruktansvärt kylig tur, men nu ska vi fokusera på det positiva)
- jag mötte upp kicki som alltid är spännande att umgås med, det händer något oväntat.. hela tiden!
- jag och kicki åt lunch på eurasia.
- jag gick på stan (med kicki) och fyndade lite för mina obefintliga pengar (kontanter och presentkort räknas inte som pengar)
- jag fick träffa saknade johanna lind som är hemma på ett "spontan-hej-ni-vet-inte-att-jag-kommer-till-umeå" besök.
- jag fick skratta tillsammans med de galnaste människorna jag känner (återigen: kicki och johanna)
- jag fikade alldeles för mycket i min långkjol (som man kunde göra till mutt-shorts) på café station.

det blev visst elva punkter. hade lätt kunnat lägga till en tolfte. typ:
- jag kom hem till en tom lägenhet och åt hårdbrödmackor till middag.
fast. de kanske inte var det mest underbara som hänt idag..

nä, nu ska jag packa inför piteåresan med min syster i morgon. hotell (hotellfrukost!) och lugn och ro ska bli riktigt gött. bye lovers!

som att äta en macka med chips

riskakor med pizzasmak måste ju vara bland det mest underskattade grejerna man kan köpa i en matvarubutik. snuskigt gott, de är vad de är. nu ska jag gå och hämta en till. so long!

spetslampa

jag har bytt glödlampa i min rosa spetsboll i taket. problemet är bara det att jag råkade ta en glödlampa med för många watt så att ljuset skiner igenom lite för mycket genom spetsen.. tidigare har den rosa fina lampan givit ett mysigt sken över hela lägenheten. nu ser det ut som om jag vill att min lägenhet ska vara lite edgy och ha lite av porrklubbskänslan.

välkomna på besök för att se vad jag menar.
godmorgon!

det som hänt sen sist

jag skyller på en förfrusen hjärna för att jag inte bloggat på några dagar. mina fötter har ständigt varit på vift någon annanstans och det känns aldrig som om jag har haft tid att sätta mig ned och bara chilla vid datorn. när jag väl har kommit hem till lägenheten igen så har jag varit så utpumpad på energi att jag bara slängt mig i sängen och somnat i farten.

jag hade hur som helst bland de bättre utekvällarna på länge i lördags. lisa joinade (och bara det gör ju att man vet att de kommer bli bra) och vi drog på förfest med några andra och sedan vidare till cover för att lyssna till julias härliga stämma på covergolvet. jag stod längst fram vid scenen, mitt framför jullan, och sjöng med 3/4 av kvällen. efter en otroligt ohärlig resa hem igen (endast pga kyla, inget annat) så somnade jag sött i min säng bredvid en snarkande lillasyster.

annars har det väl inte hänt så mycket sen sist.. jag har varit ute på långpromenad med matilda, haft morgonmöte på jobbet, varit i stallet, varit på fika hemma hos mor och far, ridit på en pålle, sett "i rymden finns inga känslor" och en massa annat onödigt. idag jobbar jag och det är kaos här. vi har fått så mycket nya varor att det knappt går att ta sig fram på lagret. vi ska göra om två hela väggar och senare idag har jag personlig styling (som jag för övrigt helt hade glömt bort). ikväll ska jag nog göra det jag gör allra bäst: hänga med min granne.

tradera

jag tror att jag var i ersmark lite för länge igår kväll. jag och lisa satt och kollade på tradera nästan hela kvällen vid varsinn dator och hojtade då och då "lisa, kolla på det här". annars hände det väl inte så mycket mer spännande än att lisa gjorde den mest värmande brasan någonsin och att jag gick ut och stoppade i motorvärmarkabeln. jag hade en supermysig fredagskväll där lugn och ro var prio ett. känns idag som att jag har storsten i ögonen istället för smågrus. vi får se hur den här jobbdagen tar sig.

först: frukost!

drömmer mig bort

idag är en sån dag som man skulle suttit vid en sjö, byggt sig en snögrotta, suttit på en renfäll, druckit varm choklad och doppat frallor med ost. man skulle ha öppnat upp jackan och solat sin stackars vintervita hud och lyssnat på musik på låg volym. istället sitter jag på jobbet med för tighta jeans och lyssnar på vårt proppskåp som låter onaturligt högt, fryser i min alldeles för tunna kofta och funderar på vad det kommer bjudas på till middag ikväll hemma hos mamma och pappa. jag kommer säkert att få äta själv, med tanke på att jag slutar 18.15 och är där tidigast 19. tvivlar på att "familjen-som-alltid-äter-klockan-17" kommer orka vänta på den sista fjärdedelen av familjen. men, huvudsaken att man får mat i alla fall.

effektivt

det här trodde jag aldrig att jag skulle säga.. men gud vad skönt det var att kliva upp tidigt idag (även om det innebar en fruktansvärt trött morgon). jag har hunnit med att duscha, käka frulle, cykla i hundra minusgrader till vårdcentralen, fått en läkare som måste ha gått ut läkarlinjen igår, tagit blodprov, cyklat till pappas jobb, druckit kaffe, pratat med min faster, cyklat till systembolaget och inhandlat helgens nödvändigheter, cyklat till intersport och fått min cykel tittad på (alla fel som en cykel kan ha, har min. nästan), cyklat hem, städat undan lite röra, torkat ur kylskåpet och pratat i telefon. klockan är inte ens tolv än och jag har gjort mer idag än vad jag brukar åstadkomma under en hel dag annars.  solen skiner, jag är på bra humör och jag ska träna i kväll. kanske mitt sega vintermood vänder idag?

jag och lisa har i alla fall bokat in piteå nästa helg så då drar vi och bara har det allmänt bra. jag hoppas att mitt goda humör håller i sig och att vi får otroligt mycket energi av en hotellvistelse så vi blir peppade inför våren.

mitt-i-veckan-häng

hade mig en skön kväll på olles igår. började (som vanligt) kvällen med middag hos matilda (ja, vi ska snart ge oss med att umgås så mycket, men vi har ju bara så himla kul tillsammans) och vi fick sällskap av linn där vid åtta och åkte ner till olles. där satt vi och surrade länge, blev joinade av mallan som man inte har sett på vad som kan verka som evigheter. tillslut kom även elias mfl dit och sällskapade, men då var klockan så pass mycket att vi var tvungen att dra hemöver. matilda skulle börja jobba halv 7 i morse och jag ska till vårdcentralen. det var hur som helst en trevlig kväll.


fem dosor

jag undrar över en sak.

hur kan det komma sig att i morse när jag skulle ta en snus, så hittar jag inte bara en dosa i min väska. jag hittar tre. plus en i vänstra jackfickan. plus en i högra jackfickan. alla var öppnade.. 

jag tror jag håller på att go nuts.


linn listar: tre saker

tre saker som kommer att ske framöver:

nu på lördag spelar julias fantastiska rockband på cover och det kan ingen människa missa för allt i världen. jag ska ta med mig alla jag känner (okej då, alla som jag känner som vill följa med) och stå längst fram och dansa och sjunga med jullan.

på alla hjärtans dag har jag hittat mig en dejt. känner verkligen inte för att uggla själv då. gissa vem jag ska va med? matilda såklart. alltid bra att ha en backup som granne.

nästa helg ska jag och lisa dra till piteå om det löser sig med ledighet för mig. vi ska bo på hotell och bada i pool, äta gott, dricka gott och göra slut på alla våra pengar.


och ett litet ps. jag föll inte av någon häst igår. tror att de kan att ha och göra med att hinderna inte var högre än 50cm. alldeles lagom, om ni frågar mig. ds.

lagom är bäst

efter att inte ha festat på fyra veckor inser man efter en lördags utgång att det är ganska skönt att vara lugn också. gårdagen (dagen efter) var rätt så seg och trots åtta timmars sömn i natt var det otroligt tungt att kliva upp från sängen. jag tror att lagom är bäst, så fest någon gång då och då är nog bättre än alltid fest eller aldrig fest. nästa helg ska jag ut och svänga mina lurviga små ben igen, men efter det kanske jag gör lika bra i att vara lugn någon helg, om det inte händer något speciellt det vill säga.

i kväll har vi hoppning på ridningen, och jag vädjar som alltid till er att ni ska hålla en tumme extra för mig så att jag klarar mig igenom det utan olyckor. för er som vill läsa hur det gick sist, så här ni det HÄR.

sjalar

igår fick vi in en miljard olika sjalar på rut, just like the old good times. nu sitter bara problemet i att jag äger två feta kartonger med sjalar sen tidigare, och jag vill ha så gott som alla som vi fick in igår. hur löser man det här lättast? köper man alla, köper man en eller köper man ingen? jag kan inte bestämma mig..

problemet löst

nu tycker jag att vi alla ska tacka den här tjejen. stötte på henne i morse när jag cyklade till jobbet och hon bjöd med mig på fest utan att jag ens behövde fråga. tack även maja som erbjöd mig en festplats. tur att det finns några som är villiga att ta sig an mig.

tusen tack erica prytz. see yah tomorrow!


ut på lokal

fy vad ni är ruttna! jag har inte gått ut på lokal (som mamma brukar säga, vilket ord) på fyra veckor och är peppad att svänga runt med mina lurviga ben i morgon natt. är det någon som vill följa med mig? nä! jag kommer behöva åka hem till mamma och pappa även denna helg (förlåt, inget fel på er men jag vill shake that booty). förstår ni? fyra veckors uppehåll och jag är taggad till tänderna, men ingen vill följa med. är det verkligen ingen som kan offra sig? jag sköter mig själv när jag kommit in på krogen, så då kan ni bara droppa av mig. vad sägs? har vi en deal?

allt blir lite roligare med rim


mot sommaren

jag vill att det ska bli sommar nu.
jag vill festa i små byar som ingen visste att de fanns.
jag vill åka sjutton personer i en bil och lyssna på världens sämsta musik.
jag vill sola, bada och äta glass.
jag vill åka på spontana små utflykter med den här tjejen (som även är inkluderad i alla punkter ovan)

det är ju tur att hon snart kommer hem igen!





blodpudding

idag trodde jag att jag skulle somna ståendes på jobbet. det är inte riktigt okej. tänk er mig, packandes upp min 10e låda för dagen, ståendes bakom kassan, le åt en kund, fråga om kunden är ute efter något speciellt, sakta men säkert börja blinka lite lätt, tappa balansen lite, se världen lite dimmigt och sedan helt plötsligt från ingenstans bara somna. ståendes. bakom kassan på en klädbutik efter gågatan. kunden står som ett frågetecken och undrar "vad hände?" medan jag bara står där som ett retard. nä, tur att hanna köpte en vitamin well till mig så jag fick tillbaka lite energi. det är aldrig roligt att bara packa upp en hel dag. viktigt att få ut nya varor, men inte lika kul som att hjälpa kunder.

nä. nu ska jag återgå till min blodpudding (tre paket för 10:- på coop, så de lär nog bli blodpudding nåra dar framöver) och sedan se om matilda kanske vill hitta på något (se serier och dricka varm choklad i hennes soffa, mer än så gör vi inte).

ska bara hoppa i mina mjukisbrallor först. tjingeling!

RSS 2.0