sniff

idag är jag trött. jag är så trött att jag faktiskt har tänkt att gå till jobbet med halvskitigt hår. inte bara att jag ska jobba en hel dag i det här halvskitiga håret, jag ska vidare sen till stallet och är inte hemma förrän typ 21. härligt med en härlig hårdag. så om ni kommer förbi mig på rut idag behöver ni inte sniffa mig i hårbottnen..

lördag kväll hemma hos mor och far


ungefär min humornivå för tillfället:

"vad gör du i skåpet per?"
- jag är ju periskåpet."

hemmakväll

jag spenderade min fredagskväll hemma i huset i ersmark. där bjöds det på trerätters middag, men tro inte att jag var den enda gästen. nej nej. min morbror, hans tjej och deras dotter thea var också på besök och vi satt vid köksbordet i nästan fyra timmar och bara snackade en massa strunt. jag hade en sjukt trevlig kväll, man ska nog inte underskatta mysiga hemmakvällar. ett annat plus är att man mår väldigt bra dagen efter också, och har inga större problem att kliva upp för jobb. tror att det blir lugna puckar i kväll också, i så fall blir det min tredje helg i rad som jag inte går ut (kors i taket).

usm och semla

nu ska jag och mina håriga ben cykla ned till stan för att möta upp joffa på usm (någon fler än jag som är förvånad? skidor och gym på samma vecka!) och träna litegrann. efter det hörde jag rykten om en semla, men jag är inte säker.. ska i alla fall även klippa luggen senare idag, så jag ser något igen. är lite små drygt att se världen genom en randig gardin. so long!

jeansguru

jag har köpt världens skönaste jeans. de är superhöga i midjan, jättetunna i tyget, extremt mega strechiga och mörkblåa. dock är det en tantmodell och fickorna ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig och de är raka i benen. jag är ändå nöjd att jag hittat ett par jeans som jag faktiskt kan sitta i, gå i och dansa runt i utan att de skär in/faller av. ni tycker säkert att det borde va lätt för mig att hitta jeans eftersom jag faktiskt jobbar i en klädbutik, men det lovar jag er att det inte är. har man en felskapad kropp så har man, det är då den fantastiska strechen gör underverk..

idag jobbar jag till 18.15 (det betyder alltså att jag har 6 härliga timmar till på jobbet framför mig) och sen ska jag som alla tidigare kvällar den här veckan gå över till matilda och se criminal minds. sen i fredags har vi sett 20 avsnitt, slå det om ni kan!

love and other drugs

igår var jag på bio med hanna och såg "love and other drugs".

på raden nedanför satt linn och anette och överraskade mig och skulle också kika på bio.

filmen var svår att sätta nån genre på, men den var stundvis rolig, stundvis ledsen och oftast visade den mycket naket.

jag skrattade som vanligt på fel ställen och jag tror inte att det var nån som missade mitt HAHAHA när alla andra var tysta.

jag åt godis så det stod härliga till och tillslut var det bara hannas äckliga godisar kvar i påsen. vet inte hur det gick till.

på slutet var det ett "sad-moment" och linn sa att hon grinat en skvätt medan jag förklarade att jag då hade "halvlegat över stolen bredvid min och myst". linn var chockad över att jag inte släppt på tårkanalerna.

filmen får ++++ bara för att jag var sjukt biosugen
en vanlig torsdagförmiddag hade den kanske fått +++
den var bra, hur som havre.

skidtur


någon som är lika förvånad som jag?
idag var det jag som fick med mamma ut i skogen med hundarna och åkte skidor. frivilligt!


lördagkväll

lördagkväll och jag ska avsluta min kväll med en dusch för att i alla fall ha uträttat något vettigt sen jag kom hem från min och ninas spontana afterwork tidigare i kväll på peppes. efter det har jag legat i min soffa och väntat på min ständige alltid tillgängliga granne matilda som inte var hemma i kväll. hon har fortfarande inte kommit hem och nu orkar jag faktiskt inte vänta längre.

efter fem tråkiga timmar i min soffa stämplar jag nu ut.
som mamma sa: det kan vara bra att faktiskt vara själv ibland.
det är bara det att jag tycker det är så tråkigt att vara i mitt eget sällskap. jag tröttar ut mig själv på nåt konstigt vis, även om jag är så himla kul.


min gårdagskväll

nu ska ni få höra på grejer!

igår när jag hade slutat så hade jag den största turen att bli hämtad från jobbet. av vem? matilda såklart.
vi åkte och handlade nya blommor, en flaska vin och lite smått och gott på coop. väl hemma i matildas lägenhet var jag så hungrig att jag trodde jag skulle tyna bort. jag lagade middag och matilda var den händige i hushållet och satte upp sin ljudkabel så att vi senare under kvällen skulle få avnjuta en kväll i tvsoffan med surroundljud. middagen blev klar där vid åtta och vid den tidpunkten hade även lisa joinat oss. vi käkade middag (lisa för andra gången) och körde igång det första avsnittet av kvällens criminal minds. efter några avsnitt var det dags för efterrätt, denna dag körde vi på den lite mer "nyttiga" stilen, med fruktsallad och grädde. efterrätten avnjöts till ytterligare ett avsnitt criminal minds. därefter var det dags för ost, vin och kex. vi åt och åt och åt. lisa åkte hem klockan halv 12 och jag och matilda satt uppe och såg ytterligare ett avsnitt. sen hade jag faktiskt tänkt att gå över till mig och sova, och faktiskt även då skippa den sista måltiden för kvällen som var grönsaker med dipp. jag och matilda tänkte nog inte riktigt klart när vi satte igång sista avsnittet på säsong 3 där vid kvart i tolv.. lagom till halv ett, vad var vi sugna på då? jo - se mer criminal minds. jag var helt uppeldad av säsongsavslutningen så det fick bli ett avsnitt till. när jag skulle gå hem (för den som inte vet så skulle jag uppskatta avståndet till kanske 30m) var jag så pass rädd&uppjagad så för att jag skulle våga gå förrådsvägen hem så satte matilda igång den nya bästa partylåten, och så stod vi där i hennes lägenhet och dansade. klockan var ju faktiskt 1.50 en fredagskväll, så vad passade inte bättre än "den sista dansen".

totalt antal avsnitt criminal minds igår: 7
förtäring som var godast: fruktsallad
den som hade snyggast outfit: lisa vann pga sina nyfixade gelenaglar
mest spontana grej: min dans som jag blev alldeles svettig av när jag skulle gå hem

made my morning

kom till jobbet rätt tidigt och skulle göra "the final touch" med sminket, går in på jobbtoan och finner denna lapp. nina, you made my morning. de där handdukarna sjöng på sista versen.





till alla er som tror att jag blivit totalt egocentrerad

måste bara få förtydliga en grej. jag har inte gått och blivit helt galen. jag älskar inte mig själv så pass mycket att jag tycker att det är okej att ha två feta blaff-bilder på mig själv som ser exakt likadana ut här på bloggen. jag har raderat en (för en tycker jag faktiskt är okej att ha kvar, så pass mycket ska man ändå kunna älska sig själv) och det tar några dagar för den andra att försvinna. tills vidare får ni stå ut med att stirra in i varenda por i mitt ansikte. hoppas ni har förståelse för detta.

puss & kram från den blonda tjejen längst upp på sidan (den allra största bilden du kan se)

göteborg och bodypump

jag hade egentligen tänkt skriva ett massivt inlägg nu, men jag känner att jag är så kissnödig att jag knappt kan koncentrera mig. jag är hur som helst hemma från en tredagarsresa till göteborg med jobbet. där har vi köpt in KLING, Purple och Rut m.fl:as höstkollektion. höstkollektionen är helt fantastiskt fin, med mycket inspiration från 70-talet med färger i camel, brunt och min absoluta favvisfärg: rustic. så fort nåt plagg eller accesoar hade den färgen blev jag helt vild och sa "vi måste ha två lådor, den kommer i rustic." tänk er mörkmörk röd möter lite mörkrosa. fantastiskt! det blev långa dagar och knappt någon fritid alls, så jag har gått mellan hotellet, butikerna, kontoret och toaletten. äta gjorde man under möten eller ståendes, så både min och hannas mage var lite i strejk under flygplansresorna hem igår. det känns som om jag varit borta i en vecka..

ikväll ska jag nog träna lite bodypump (om det finns plats på passet) och jag ska se till att ställa mig längst bak så ingen ser alla misstag jag troligtsvis kommer att göra. lisa har sagt att det inte gör något om man gör bort sig, men jag känner att min otränade hydda ska inte behöva utsätta sig själv för ännu mer förnedring.

nu: toaletten

mina favoritbilder från 2010


när jag åkte till åre och fick träffa bävern johanna som försökte styra upp en eld men det slutade med en massa sot och kalla körvar.






när jag var i åre och fick dela taxi med den här snyggingen






när jag och johanna fulade oss och johanna mitt i allt ville filma mig "ovetandes".
det var en trevlig stund, även om jag inte var lika road som joli.







när vi var i rom och lisa blev attackerad av pickande fåglar på ett café





när vi fick se en massa fina gamla byggnader under en perfekt resa till rom





när jag och linn åkte till göteborg och spenderade en timma att göra oss i ordning för fest och linns plattade hår var alldeles förstört efter en 10 minuters promenad till spårvagnen.





när jag och linn fick njuta av världens bästa skärgård i göteborg





när jag fick dricka vin med mina finaste jobbarkompisar en kväll i oktober





när caisa rövade bort mig till holmön en sommardag och fick mig att cykla runt på en gammal REX cykel som hela tiden tappade trampan





när jag fick umgås med härliga günter och lustgasen en hel kväll





när jag spontanträffade katy perry och kissie en kväll som lady gaga





när jag och emma blev extremt sugna på hamburgare med extra allt på kvällskvisten på åsele marknad





när jag äntligen fick med mig min syster ut på krogen i somras




tack för 2010. nu satsar vi all in på 2011!

 


min pappa och vädret

min pappa har skrivit ut en väderleksrapport för en hel vecka för att se vad det ska bli för väder. anledningen? jo, om det ska snöa mycket dagen efter orkar han inte skotta hela gården, för då kommer det ju ändå mer snö som ett brev på posten nästkommande dag.

"det är ju onödigt att nöta ut den dyra spaden"
hälsar han.

dagarna man minns

det här är min bästa polare emma eriksson och den där blonda tjejen på nyårsafton. visst ser ni att vår bild är otroligt spontan och att vi bara står sådär och posar av en ren händelse?

vi hade i alla fall tur med vädret.





sagan om den kamelfärgade soffgruppen

jag kan inte för mitt liv förstå att någon köpt våra gamla skrotiga skinnsoffor som vi haft i hemmet enda sen jag var liten. jag vet heller inte om man ska säga till den nya ägaren att mammas vatten faktiskt gick i den när hon såg på tv och skrattade när hon väntade lisa, eller om man ska låta det vara en mystisk hemlighet som bara vi vet om? hur som helst fick mor och far hela tvåtusen kronor för dessa nedsuttna kameldassiga fotöljer med medföljande tresitssoffa. vi säger stort tack till köparen för att jag och lisa äntligen fått vår vilja igenom med att sälja äckelmöbeln. nu ska vi bara få iväg bordet (som man skymtar i bild till vänster) som tydligen är gjort av massivt björk och enligt pappa är otroligt exklusivt och vår stora feta bokhylla som ingen kommer vilja köpa. fast i och för sig, jag trodde ju aldrig att nån skulle vilja ha soffan utan stoppning, så jag kanske blir förvånad igen. vem vet.





inte vuxen än

man märker att man inte är tillräckligt vuxen än när ens lillasyster på 18 bast får lära en hur man kokar stuvade makaroner. vuxenpoäng till lisa!

statistik som jag ska tolka

 

jag finner det ganska roligt att ni är fler som läser min blogg när jag inte skriver, än när jag skriver. vet inte om jag ska ta det som att ni väldigt gärna vill att jag ska skriva mer och klickar in här frenetiskt många gånger på olika datorer för att se om jag uppdaterat, eller om det helt enkelt är så att ni finner mig bra mycket roligare när jag inte skriver något nytt inlägg alls.
jag ska klura på det här ett tag.
återkommer.

 




psst. jag är hemma från en fantatisk tripp till norge.
(dock en inte lika fantastisk bussresa x2. jag har ont i varje del av min rumpa, rygg, axlar och ben bara för att jag suttit i 24 timmar av totalt 48. sängen lockar. då får man i alla fall ligga vågrätt istället för att sitta som en banan..)


RSS 2.0