hökvägen

det levererar alltid hos emma på hökvägen!!!!!!!!!!!
cotton eye joe nu på högsta volym och en linn med lockigt kort hår.. helt tok-fixad och helt TOK-TAGGAD!
vi ses på allstar!

jordgubbs-aften




























tungan i gommen johanna? eller hur var det?










tack för en otomordentligt bra kväll!

tröttheten slog till en dag i efterskott

åh herregud!!!!
tröttheten har härmed slagit till, och inte lite heller.
jag hinkar verkligen kaffe just nu. jag ska ut i solen alldeles strax och försöka bli lite pigg av det och om det mot förmodan inte hjälper tar jag till powerrade idag också. svettas gör jag också. mysigtjej_89 söker sällskap.

uppdateringar

en liten matuppdatering från linn rydelius:
idag äter jag vita bönor i tomatsås med tre fjuttiga falukorvsbitar. min matlåda håller inte alltid hög standard.

en liten rutuppdatering från linn rydelius:
idag har vi fått in höstens jeans från dr. denim och det ser sjukt lovande ut. har inte riktigt hunnit kika igenom allt men hitills är det 4½ plus av 5 möjliga

"jag vill ha fredag idag"

kvällen har spenderats på bästa möjliga vis. jag tog bilen direkt efter jobbet, hämtade upp emma på hökvägen, åkte till strömbäck och hämtade syster, åkte till ersmark, åt det som kunde ätas, lämnade lisa på rödäng, skippade promenaden runt nydala, åkte till ica teg och köpte godis, såg på dirty dancing filmen med emma. underbara underbara dirty dancing.. jag kan verkligen inte bli less på den filmen.

den här dagen har gått 45 gånger bättre och lättare än vad jag hade trott att den skulle göra. jag tror det var powerraden som gjorde susen där vid 16.. jag känner mig ärligt talat inte så himla trött ändå, men ska ändå göra ett tappert försök till att sova, jag ska ju jobba i morgon också. jag vill egentligen bara att det ska bli fredag och dags för fest igen. den här helgen kommer också bli kalas. jag har haft en perfekt fest-sommar och jag vill aldrig att den ska ta slut! helgen ser ut att bestå av melissadrinkar, brudar och utgång på allstar. det känns kul att pröva något nytt!! kom igen fredag, kom igen!

tisdagsrex, dagen efter

jag måste ändå erkänna att jag trodde att jag skulle vara mer sliten idag än vad jag känner mig. gick och la mig tre efter några fler klunkar alkohol än vad jag hade tänkt mig. var inte särskilt påverkad men med tanke på att jag hade tänkt köra en nykter kväll var alkoholhalten betydligt högre än noll. vaknade i morse i kaos, hela mitt rumsbord var fullt med jordgubbskladd, lime, glas och öl.. fyllde en påse med skräp på nolltid. tog bilen till jobbet och kom på halvvägs att det kanske inte var en sån bra idé ändå. sjukt att man kan vara så trött så man inte ens tänker på att man druckit dagen innan. ajabaja! landade på rut exakt klockan 9.15 och påbörjade städningen och efter det har dagen bara rullat på. har lunch nu och sitter och äter en väldans god pastagratäng med min hemmagjorda coleslaw - att rekomendera! i kväll har jag lovat att hämta lisa på strömbäck och hade även tänkt mig ett besök på hökvägen hos emma. bara jag pallar eftermiddagen här på rut.. har köpt en powerrade - in case of!

ps.

jag har varit superduktig idag och diskat, städat och torkat golvet. ge mig lite beröm, tack. ds.

32 kvadrat

jaha. här står jag nu (jag står!!) i mina nya jeans, lånat linne som linn fyndat och tittar på mig själv i min runda spegel och förstår inte hur det här ska gå till. hur ska min dåsiga nuna kunna bli vacker i kväll? det här blir ett projekt av dess like.. ska ut på rex i kväll med massa brudar och vad jag förstått så kommer det vara mycket känt folk ute på krogen i kväll. det gillas! anledningen till att jag står vid min dator är att internet helt enkelt fungerar i den här delen av rummet och inte den andra. så stor lägenhet tycker jag faktiskt inte att jag har, men här vid spegeln fungerar det alldeles utmärkt men vid soffan och sängen (där jag oftast brukar hänga) vill det inte ge med sig. så - sitta i soffa och se på jamie oliver eller stå vid spegeln och kolla facebook? jag valde det senare.
ses i partymörkret!

sommar-linn

jag som hade bestämt mig för att jag inte skulle gå ut någonting i veckan. jag måste erkänna att lite småsugen var jag allt, men man måste ta det lite lugnt ibland. det går faktiskt inte att festa jämt! det var dock skrämmande nog inte svårt alls för joli att övertala mig att följa med ut på rex i morgon.. jag erbjöd mig till och med att ha förfest. ibland är jag allt bra konstig. jag känner mig hur som helst rätt taggad på utgång i morgon, även om jag bestämt mig för att ta det lugnt med alkoholen. (JA! jag ska ta det lugnt med alkoholen!) jag börjar klockan 915 på onsdag morgon och jobbar nio timmar, vore lite hårt att vara bakis hela den dagen om jag ska vara ärlig. hade planerat att gå ut både fredag och lördag till helgen men lördagen ser lite körd ut.. tyvärr ser även fredagen lite svårfestad ut då jag börjar 915 även på lördag morgon.. jag ska försöka byta och trixa så det löser sig - känner verkligen för en utgång på fredag kväll med emma och kanske johanna. vore kul att gå ut på något annat ställe än rex. har blivit en riktig rex-chick som inte gått ut någon annanstans sen april. har varken varit på olles, allstar eller tc nån gång. och då menar jag aldrig. aldrig besökt tc. aldrig besökt allstar. aldrig besökt olles. förhoppningsvis ändras det till helgen. jag är partysugen!

var hälsad, sommar-linn. (med tomt glas)


regn i nordanbäck

jag är nu hemma efter en impulsresa till nordanbäck. jag och emma myste framför benjamin button, åt fika, mat och nötter, solade solarium i nordmaling, nakenbadade i bölingstjärna och gick barfota i lergeggan på crossbanan. vi hade en utomordentligt trevlig dag som avslutades med drömmande tankar inpå småtimmarna. åkte hem i morse och har precis fått lunch på jobbet, äter chili con carne som jag kockade förra veckan, jävligt bra faktiskt!

hur ser det ut inför veckan? många som ska ut i morgon? fredag? lördag? jag är superpartysugen - någon som vill joina?


det blev inte växtholm

det blev bio med syster i stället. fullsatt biosalong med massa kända ansikten. inte den bästa harry-filmen enligt mig men ändå helt okej!



8 timmars sömn är bättre än 6 timmars sömn

det var ju totalt underbart att jag bytte pass idag. tänk om jag hade börjat 9.15. jag hade inte stått på benen! duschade i natt efter att jag kom hem och måste därför nu ta tag i min lejonman som har tagit form uppe på huvudet. om jag känner mitt hår rätt så är det bara att blöta allt igen, torka med hårtork och sen platta.. tyvärr.

gräsmys

gud vad det har regnat i natt. inte ens lönt att man torkade håret. det blev ändå blött av både svett och vatten från himlen. har just anlänt till sandbacka efter skjuts med mor och far som också hade letat sig till gräsmyr. kvällen levererade som planerat, dock inte riktigt på alla plan. jag blir verkligen galen. i morgon var det tänkt att jag skulle festa i växtholm men det ser ut att bli harry potter med siz i stället. man måste ta vara på tiden med henne när hon inte är på läger och spyr och har sig. nej. nu väntar sängen. har ju faktiskt ett jobb som jag ska till i morgon.. i tre timmar. ganska värdelöst ändå. godnatt

rolandz

köpte mig ett regnställ idag med mor på intersport. äntligen, det var verkligen på tiden! det fungerade alldeles utmärkt också, var helt torr (förutom ansiktet då..) när jag kom hem till sandbacka efter att ha cyklat från ersmark. nu ska jag till o fixa mig färdigt för att åka iväg till gräsmyr och dansa till rolandz bland annat. rolandz är robert gustavssons band så jag räknar med succe. blir ju bara ännu bättre när jag tänker på att det är emma som är mitt sällskap för kvällen. synd att alla andra skulle banga ur sådär. men! jag är positiv. även fast det öser ner!


sleep-over i huset

jag sover över i ersmark i natt, dock inte i "min säng" utan i lisas säng. den är bra mycket skönare än min gamla säng som jag sovit i sen jag var 5 enda tills jag var 18. måste jag påpeka att den är alldeles för kort? och 90cm bred? med en oskön kudde? nej. lisas säng får det bli! jag orkar verkligen inte cykla hem. har umgåts med jenny idag och det brukar sluta i en hel del fika, varför vet jag inte riktigt. har tryckt 3 nybakta bullar, en halv chipspåse & en skål med glass, digestive (förvånad någon?), kokos, hallon och kolasås. pretty nice. jag är ju ledig i morgon så jag hoppas på sol och varma vindar, då ska jag spendera dagen utomhus. såg dock på vädret nyss och det visade spöregn, men jag är positiv. nästan i alla fall.. emma har ju insjuknat i svininfluensan (typ) och kan inte umgås med mig i gräsmyr i morgon som det var tänkt. bra tajming emma. verkligen schysst att insjukna lagom till helgen sådär. tänk på någon annan än dig själv för en gångs skull..eller hur.

bara en liten parantes. fick frågan tidigare i år om jag ville ha några smycken från mormor.. jag sa att jag nog inte skulle använda dem och tyckte bara att det var onödigt att ta emot smycken som var jättefina som bara skulle ligga i någon låda. fick mormors vigselring och den är jag jättenöjd med. grejen är bara den att mamma lämnade in några smycken på puts och tillfixning och fick grejerna värderade. ett av armbanden värderades till 11.000. ETT AV DEM. känner jag mig lite snuvad på konfekten kanske? ja. lite.

underbart bra!

har sett såna här förut.. men att framföra en musikal på ett matställe var helt oväntat. tänk att sitta där och äta och helt plötsligt börjar folk från ingenstans brista ut i sång och göra små danssteg. måste ses!



tre alternativ

sommar sommar sommar.. ingen sol idag heller. jag ville ju verkligen på stranden idag med lisa och jenny men efter att ha tittat på väderleksrapporten på yr.no igår så insåg jag att det knappast skulle bli så någon dag under veckan framöver. det ska - håll i er - regna varje jävla dag. jag är nästan nöjd att jag jobbar.. nu ska jag vara duktig.. har väldigt lite mat i lägenheten och har precis skrivit en inhandlingslista. funderar bara på om jag ska ta cykeln till willys och handla, cykla hem och lämna varorna och sen cykla till ersmark. det var alternativ ett. allternativ två är att jag cyklar till ersmark, tar bilen därifrån (tjoooo, jag har inte kört bil på lääänge) och åker och handlar, lämnar varorna på sandbacka och sen åker till ersmark igen.. alternativ tre är att mamma får komma hit med bilen, följa mig och handla, lämna varorna här och sen åka till ersmark tillsammans.. hm. jag tror nästan att jag ska dra lott!

först: en messmörsmacka.

byxdax

tack för komplimangen johanna. just därför jag la ut den bilden.. eller snarare la ut den här (bloggen) och ingen annanstans (facebook)!

har fått in sjukt fina byxor på rut idag. tre olika par, jeanstights för 199:- (superfina), jeans med slitning för 299:- (också kalassnygga) och ett par tighta stretchbyxor med mudd längst ner för 299:- (supersköna). den som söker byxor, kom in till mig!

irritationsmomentet

vad händer med vädret? var tog sommaren vägen? nu orkar jag inte ens vara frustrerad länge.. det regnar ju bara varje dag och tydligen har gud bestämt att det ska va så. sommaren, som jag längtar till hela året annars, levererar inte i år!! visst, de två veckorna jag hade semester var det verkligen kanonväder. nu däremot känns det nästan som om vi går emot höst.. nej, fy bubblan. ge mig sol!

i kväll efter jobbet blir med middag tillsammans med elin och frida i deras lägenhet och det känns hur mysigt som helst. först ska jag bara ta mig igenom en arbetsdag på nio timmar. snoozade just i 20 min.. det är inte så bra utgångsläge faktiskt, men jag ska göra mitt allra bästa!


tre glädjeämnen

jag har diskat!
jag har lagat 3 matlådor!
jag har städat!

ibland så..

BÄST-HELGEN (bilder som ej publiceras någon annanstans än här...)

























någon som har sett ett rakare finger?





















helnöjd




det susar i säven enligt kicko.. själv har jag inte hört det.




fylla och fest med emma måste vara det bästa. när tiden spenderas i nordmaling och åsele kan det inte bli annat än succe. det här fortsätter att vara den bästa helgen på året. det här året kommet att kallas för "sommar". allt som sades sades med ett sommar framför. "här kommer sommar-emma med sommar-ölen". "ska vi spela lite sommar-tennis med sommar-kicko?". ja, ni förstår. inte så kul nu men otrooooligt kul då.

helvetessommar med helvetesregn

äter just nu mammas matlåda. spara pengar - check!

vad ska jag säga.. gossip girl. jag är helt tagen. satt uppe i natt alldeles för länge med linda och såg på 6 st avsnitt. hade gärna sett några till men någon måtta måste det ju vara, skulle trots allt vara på jobbet 9.15 i morse. till alla er som är lika galen i typ sex and the city, oc, one tree hill och så vidare, se gossip girl. det är verkligen kanonbra. (och kanonspännande för den delen!) vet inte hur många gånger jag satt och sa "men ååååååååh" för att det inte gick som jag ville att det skulle gå.




typ en av de större anledningar till att jag säger "åh" hela tiden



vaknade hur som helst i morse och ville nästan gråta. tittade ut och såg spöregn. tittade på mig själv och insåg att påsarna under ögonen skulle inte gå att göra något åt. tittade in i min garderob och kände känslan "jag har inget att ta på mig". helvetet fortsatte då jag inte hade några regnkläder. fick ta min regnponcho ala peace and love festval. min mössa var helt borta så den kunde inte sättas på huvudet.. började cykla och regnet som öste ner var småsmåsmå regndroppar som verkligen bosatte sig i mitt ansikte och började sakta men säkert att tvätta bort mitt nysminkade smink. när jag kommit till hagaskolan var byxorna helt blöta och mitt hår som var nyplattat hade börjat svänga ut från luvan så jag insåg att frisyren inte heller skulle vara helt perfekt idag. kom till jobbet, det droppade om mig och rann regnvatten nedför benen. kom då på att jag faktiskt hade ett par extrabyxor på jobbet!!! skulle göra kaffe och det fanns exakt mängd kaffe för mig!!! kollade ut i butiken och allt var omgjort och fräscht!!! nu skiner solen och den här helvetesdagen kanske kan bli en bra dag ändå. hade inte riktigt en sån känsla tidigare i morse, tyvärr. i kväll vet jag inte riktigt vad som sker. om min lägenhet får säga sitt hade den nog velat bli diskad och städad, men det vill tyvärr inte jag. vill mest av allt bara se mer gossip, dock har linda tagit med sig boxen hem så det ser lite kört ut.. någon som har boxen och vill se med mig? hehe, snacka om att utnyttja sina vänner. hur som helst. om någon stackars själ vill umgås med en annan stackars själ i kväll kan ni väl slå en pling. vore kul, tycker jag. nu ska jag återgå till kebabskavsgrytan.

godmorgon!

finns det någon som älskar att sova lika mycket som mig? igår efter min powernap klarade jag mig igenom hela a walk to remember. därefter var det nästan som en vinst att jag skulle få gå och lägga mig. jävligt tur att jag vaknade då jag vaknade, 11 timmar senare. ska ju trots allt jobba idag och hade inte ställt någon klocka. ibland är gudarna med mig. sitter och trycker i mig två äggmackor och lite vatten, tror jag måste ta och handla lite efter jobbet.. det ekar i kylskåpet. allt jag har är messmör (som jag köpte igår i bjurholm då jag var bakis), skagenröra (likaså denna i bjurholm), kaviar, smör, lök, keso, leverpastej och en creme fraiche. om jag inte vill få näringsbrist är det nog bra om jag cyklar till willys idag efter jobbet. jobbar bara 12-15 idag, världens slöaste pass. vet inte ens om det är värt att jobba såna dagar.. man vill bara gå hem hela tiden för att de känns som om man ska sluta snart eftersom man "bara jobbar tre timmar".


kollade igenom bilderna från nordmaling och åsele igår innan jag skulle sova.. herregud. dennis hade även råkat spela in några filmer, jag likaså, och de var inte lovely. vissa bilder är så äckliga att om de skulle visas för allmänheten skulle ingen vilja umgås med mig igen, och det här är dagens sanning. det här är en av de f-i-n-a bilderna!


vi fular oss så mycket att det nästan slutade i backen för min del

knack knack

mor min knackade på helt otippat. jag stod i morgonrock och bara gapade. vem hälsar på mig nu? min första tanke var att det var någon granne som ville låna något av mig. när jag senare hörde nyckeln i låset förstod jag att det måste vara någon jag känner.. mamma lämnade av en matlåda (tack!) och fick höra historierna från helgen. jag vet inte om hon var så imponerad, tyvärr. nu ska jag ringa till acke som hörde av sig för ett tag sen och jag lovade att ringa upp honom när mor min lämnat lägenheten. SEN sängen. jag längtar!

festigt

herre min je. det var länge sen jag var så här trött. efter en arbetsvecka med lite sömn begav jag mig till andra breddgrader för att festa fullt ut. sömn blev det inte tal om och alkoholintaget var större än väntat. jag är helsprängd och funderar starkt på att gå och lägga mig nu, fastän jag just vaknade upp efter min tvåtimmars powernap. nordmaling och åsele levererade, det kan jag lugnt säga! bilder kommer när jag har tid ork och lust. ska nu ta och spana in mina saftiga blåmärken som jag har lite överallt på kroppen. tack och hej

helgens bravader

tog en tidig lunch idag. lugnare dag på jobbet än normalt och morgonen har varit hur seg som helst. ska äta upp mammas goda pasta som jag snodde med mig från ersmark igår och sen gå ut i solen och njuta lite av värme.

åker till nordmaling efter jobbet, är där i kväll med emma och gänget och festar på. i morgon bär det äntligen av till åsele, den bästa helgen på hela året enligt mig. jag älskar verkligen stämningen där! kommer hem på söndag kväll igen, vare sig jag vill eller ej. skönt hur som helst med TVÅ dagars ledighet i sträck. det är LYX.

min nya kärlek

jag gillar grejor periodvis. ni kanske minns min crush på proviva mango? eller varför inte när jag åt turkisk yoghurt med hemmagjort müsli hundra gånger om dagen? nu har jag en ny kärlek.



de här. underbart goda och allra underbarast i filen. tillsammans med kardemumma. smakar som att äta bullar till frukost. ruggit bra faktiskt.


ett halvår för sent

konstig känsla igår. det hände. men ändå inte.

bra låt förresten.



hinner inte!!!!

jag måste jobba i morgon. det här innebär att jag inte kommer ha tid att packa och göra i ordning inför nordmaling & åsele. jag måste alltså redan i kväll packa och allt inför tre dagar framöver. problemet är bara det att jag lovat mor min att komma hem på middag och klippa hunden. får bli en tidig kväll för mig, hon får skjutsa tillbaka mig så fort jag är klar så jag hinner göra allt klart. jobbar till fyra i morgon och ska då skynda mig hem, duscha och fixa mig för att sedan åka till nordmaling med buss, ut till skogen till emma och sen börja festa. det sura är att bussen går kvart över fyra. hur jag ska hinna allt detta på en kvart är ett mysterium för mig. tid är en bristvara, ibland. ibland känns det dock som att jag har hur mycket som helst av den. vore bra med en härlig balans därimellan kan jag tycka..

smögenbagge & yoggimums till lunch idag. ibland är det bra att jobba nära ica gourmet.

kryddor

igår när kicki och johanna var här så började vi prata om en killes kryddförråd han hade med sig till åre när han skulle säsonga. johanna väljer att kolla in mitt utbud och blir förtjust och tycker faktiskt att jag har många kryddor. efter en stunds tittande tar hon ut "salladskrydda italiensk" och anser att förpackningen ser otroligt gammal ut.. hon kollar bäst före datum och..
salladskryddan gick ut 1975.

ha en underbar dag!


ps. jag har en krydda som ser ut att ha ännu äldre förpackning men den har ingen datummärkning. ds.

uppmaning till mig själv

SÄTT DIG ALDRIG NED EFTER EN NIOTIMMARSDAG!
jag kommer aldrig orka cykla hem härifrån..
måste hem. ska laga mat. ska vara med joli & kicki i kväll. borde göra massa, som att tvätta och städa. det får vänta. ser hellre film och äter lite chips om jag ska vara ärlig.

överkörd

jag och emma somnade vid två, efter några timmars fnissande i min lägenhet. lite hårt nu när man ska upp och jobba. känner mig lagomt kaxig.. jobbar 9 timmar idag och jag ser inte fram emot timmarna där vid fyra-fem. sen är det bara att skynda sig hem för att välkomna kicki till sandbacka. ingen vila, ingen ro. får se hur länge jag orkar vara uppe i natt!

gossip girl. såg 4 avsnitt igår och jag älskar det!!!! hur kan jag ha missat en sån serie?

here we go again

herregud. jag kanske borde blivit kock? min matlåda idag är så god så att jag var tvungen att gå ut i butiken till pernilla och berätta vad jag åt..

ska springa en sväng på stan, har lovat lisa att köpa mobilrefill till henne (hon åker till fjällen idag.. smart att inte fylla på mobilen innan. nej) och sen har jag hört talas om ett par fab jeansleggins på h&m.. låter otroligt lovande. tror även att jag ska gå och krama lite på älskade emma. är emma-sugen så det bara skriker om det.






ps. yoggi drinking yoghurt pineapple/guanabana/vanilla får 10/10 i betyg. jag skiter i att det är mjölk i den. jag älskar den!

dagens fråga

får man sola solarium mitt i sommaren?
brunheten är inte på högsta nivå, om jag säger så..

broccoli

överdrivet jättesalt broccoli är inte helt dumt ändå. kockade när jag kom hem från jobbet och har en halvtimma efter att jag kom hem fått i mig maten. det är inte helt fel när man kan laga mat, äta och fixa matlådor på endast trettio minuter. i kväll ska jag äntligen få umgås med bästa johanna lind. om hon inte väljer att sova i stället, det vill säga.. ska ringa henne nu och peppa upp henne!

förlåt

jag var så trött igår kväll att jag skickade hem lisa boman redan klockan 22. (hon kom hit 20). vi skulle se på film och det enda jag gjorde var att blinka, konstant, i tio minuter innan "jag bara skulle ta en powernap" i pausen. lisa hojtade till och sa att filmen börjat och jag sa att lisa var nog tvungen att åka hem.. somnade och sov som en stock tills väckarklockan ringde, snoozade 2 gånger och känner mig som en levande död just nu. hur mycket snor som helst i huvudet och knappt någon röst.. yey för 8 timmars jobb idag!

vännäsdagarna

åh. vilken sjuhelvetes fest det var igår. jag vet inte hur jag gör det, men jag har alltid kul när jag festar med emma. alltid. vi lyckas med den perfekta stämningen. även om vi hade lite svårigheter med att ta oss från nordanbäck till vännäs så blev det hur som helst en kanonkväll i öltältet på hotellet tillslut. där fanns en liten dansbana och ett live-band. allt jag behövde. en cider och "mickey" som spelades i högtalarna. även om det bjöds på alldeles för få plusgrader där på kvällskvisten och att jag huttrade och skakade tänder så var jag ändå nöjd med hur kvällen hade tagit sig.


nu är det bara att ladda upp inför nordmalingskalaset och åsele marknad nästa helg. det kan inte bli annat än helt perfekt.


stress

trycker i mig makaroner i värsta stressen. slutade 15.00, har duschat, gjort middag och håller på att fixa mig och packa det sista. ska cykla ned till stan och åka buss 16.10 till nordmaling, möta emma, förfesta och sen vet jag inte var vi åker. om vi får skjuts till vännäs åker vi dit. annars kanske det blir fredrika.. av alla ställen. vi får se. vet inte när jag kommer hem. så - hej då på obestämd tid!

solen?

de som sa att det skulle bli bra väder idag ljög ju. jag ser inget bra väder.. gör ni?

var tog livsglädjen vägen?

hade en härlig dag på jobbet idag också. svettades som ett djur och odlade några nya finnar i ansiktet. vet ni hur dålig hy man får av att jobba i butik? ni vet min babystjärtshud? den är inte längre babystjärtslen.. vädret däremot gör att kvällen inte får samma betyg som dagen. jag är verkligen en vädermänniska och blir påverkad till tusen beroende på vad det är för väder. när jag cyklade hem från jobbet ville jag bara lägga mig i sängen och dra över en filt och vakna i morgon bitti. sagt och gjort. jag började med att göra pommes i ugn. var så äckligt sugen på pommes att jag inte kunde tänka på annat sista timman på jobbet. inledde matlagandet med att tappa ut grejor på golvet och svära. var verkligen helt ofokuserad. åt, blev arg på "mitt" internet som inte ville starta och la mig i sängen. tv:n visade ingenting vettigt så där låg jag och funderade seriöst på att krypa ner för kvällen. klockan 20.15. somnade hur som helst och vaknade en timma senare. nu känner jag mig lite piggare men skulle inte tacka nej till sängen igen. ska bara diska undan lite först, det ser ut som om det har varit krig på diskbänken. (och på golvet nedanför också för den delen)

i morgon blir det jobb, endast 6 timmar i morgon (känns lyxigt på ngt konstigt sätt). sen har emma & caisa lyckats övertala mig till fest i morgon kväll i.. vännäs. caisa lockade med att det liknade åsele marknad. vem tackar inte nej till det? inte jag i alla fall! hade tänkt vara nykter i helgen och peppa upp inför nordmalingsmarknaden på fredag och åsele marknad på lördag men.. jag är lättövertalad.

jag måste nog sy


hjälp, jag blöder!

hungrig. skulle skära gurka. slant med min vassaste kniv och blodet slutade aldrig rinna. hade högläge, snurrade runt en pappersbit (snarare en hel toapappersrulle) och knöt åt med en plastpåse men det slutade aldrig blöda. fick nästan panik och ringde mamma, vid detta tillfällle var hela min toalett helt blodig. på diskbänken kan man se spår av misären.. kniven, gurkan, skärbrädan, purjolök, stekpanna, en tom toapappersrulle och en vält kastrull. jag har inte orkat ta tag i det där än. mat har jag fått i mig i alla fall, ett steg i rätt riktning. under ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle behöva in och sy. vem vet? under allt papper kanske det döljer sig en djupt jack? jag ser ju inte., det är ju blod överallt. hur som helst. fingret sitter kvar och jag har inte svimmat. särskilt ont gör det inte heller, lyckades missa fingertoppen och skar lite på sidan av. på vänsterhanden också. perfekt linn. om man ändå ska skära sig kan man väl göra det med stil?

ps. jag firar mitt 1000e inlägg. med vatten. ds.

och regnet..

.. det bara öser ner! lagom till att jag ska ta cykeln och bika hem i min tunna lilla fejkskinnjacka och tygskor med hål i. nej. vet ni vad? det är såna här tillfällen man ÄLSKAR att ens bästa vän har en bil, i stan, och att hon slutar exakt samma tid som mig. love! ska vandra till nanna där emma har pugen. cykeln får stå här tills i morgon och ha det gött.

ps. den här dagen har varit kanon. ds.

ibland förvånas jag över min egen förmåga

JAG ÄR BRA!
vet ni hur mycket jag har gjort på morgonen på jobbet. så pass mycket att jag inte ens orkar skriva upp allt. energin är på topp och lunchen smakar utomordentligt bra. jag undrar bara hur pigg jag kommer vara senare i eftermiddag.. det är ett problem jag får ta tag i sen! ska ut på stan snart och leta reda på ett par foträtta skor. jag har jobbat i skitskor i ett år nu och fötterna börjar säga ifrån. kanske är dags att man inser att man bara fått en kropp och ett par fötter (förlåt anette) och måste ta hand om dem. ecco nästa!

röda faran i åtta plusgrader

när man väl satt sig på cykeln och börjat trampa går det himla fort.. jag stog och våndades i hallen i ersmark att jag var tvungen att cykla hem till sandbacka för att gå och lägga mig. satte mig på sadeln, började tänka på allt som skulle göras på jobbet och hur jag skulle hinna med allt och vips var jag vid kyrkogården och rullade sakta ned mot lägenheten utan att behöva trampa någonting alls. nu gäller det bara att kunna somna också. om jag känner mig själv rätt borde det egentligen inte vara några problem.. i morgon kväll tror jag att det blir en hemmakväll. lägenheten ser ut som baja och jag behöver verkligen städa undan.

nu ska jag betala en härlig tandläkarräkning på 780 kr som måste betalas inom 5 dagar. hårt när man får såna fakturor som man inte hinner peppa upp inför. hur man nu peppar upp inför en räkning. i och för sig..



ungefär så här trött känner jag mig
underbara minnen från peace and love.


i morgonrock. klockan 16.41

varför? klockan är snart fem och jag har inte ens klätt på mig än. vaknade till liv till ett härligt betongborrande "i morse" och har irriterat mig på att de bygger här bredvid min lägenhet hela dagen. tänk er betongborrande så högt att man knappt hör tv:n. lätt att sova då? nja.. ska duscha nu hade jag tänkt mig och sen ta cykeln till ersmark och göra någon nytta idag. hade hur som helst en trevlig kväll igår på rex med emma, även om det kanske blev lite väl hårt för att vara mitt i veckan. när vi slocknade där vid 6 var jag så trött att jag knappt visste upp eller ned. det var efter att jag och emma kockat i lägenheten, gjort lite äggmackor och bäddat i ordning. kul med lite spontanutgång sådär! känns somrigt och härligt!

i morgon blir de jobb igen, har hänt en hel del på rut idag så jag har mycket att ta tag i när jag kommer dit i morgon, fullt sjå med andra ord. eftersom jag är den enda ordinariepersonalen som jobbar nu har jag störst ansvar.. för allt. kommer nya varor varje dag. igår handlade jag jeans, ett linne och en superfin blommig klänning som jag hade på mig igår kväll. underbart!

nej, dags att ta tag i livet. tack och hej

morgon/natt/kväll

efter tre mackor och en lång vandring hemåt ligger nu jag och emma som små söta sillar i min lägenhet på sandbacka för att äntligen få oss lite ro. rex var inte alls särskilt bra, dålig musik både uppe och nere. dock var det mycket folk och många kända ansikten. lite fylla hann vi även med. efterfest med nordmalingsgrabbar och sen den långa vandningen i regnet. nu orkar jag verkligen inte hålla uppe ögonen längre. klockan är ändå kvart i sex och jag har varit vaken i 23 timmar. kanske är dags att stänga igen ögonlocken? tror det.. godnatt

tisdagsrex

sitter i morgonrock och äter kycklingpytt i min ensamhet. cyklade hem från jobbet idag och blev verkligen plaskvåt. bara tanken på att göra mig i ordning och sen cykla till emma på förfest fick mig rent utav att må dåligt.. tur var väl det att jag kom på att emma hade pugen och vips hade jag ordnat mig en skjuts. frågan är ju bara hur vi ska ta oss från teg in till stan utan att bli blöta... någon som är sugen på att köra? jag är ledig i morgon och går all in tonight. uteservering i spöregn och 5 graders värme kan ju vara en upplevelse det också.

och till dig anonyme person som frågade om jag var full igår. svar. nej. det var jag inte. hur mycket jag än velat det så var jag så nykter som jag bara kunnat vara. tyvärr. roligare än så är jag inte.


en sista rad innan sängdags

broken strings kan vara den bästa låten som någonsin gjorts.


jag bjuder på fred, fylla och fula brudar!
godnatt


smink överallt

äter middag med linn nu på morkullevägen. cyklade hem helt sliten efter min första arbetsdag på dryga två veckor, bytte kläder till lite mer regnvänliga kläder (typ ingen skillnad.. tog på mig sockar och andra skor & mössa). cyklade till linn på en gång, hatade uppförsbacken till henne så mycket att jag trampade upp för hela och kom in till henne helt andfådd så att jag inte ens kunde säga hej. efter att jag andats ett tag satte jag mig i soffan helt naken (nästan i alla fall) för att få lite svalka. när det väl var dags för middag var jag inte ens hungrig. någon som reagerar? jag (JAG) var inte ens sugen på något. efter att linn börjat kocka chili con carne tog jag mig samman och valde ändå att ta en tallrik. lite sugen var jag nog allt.. nu väntar Momas boys, säsongsfinalen! jag vet, jag är en nörd. sa jag förresten att jag lyssnar på måns zelmerlöw för tillfället?

NÖRDSTATUS: 8/10

oops.

hittade måns zelmerlöws album på spotify och nu är jag fast. min typ av musik.. inga djupa texter, bara härliga refränger och melodier. folk må tycka att jag är knäpp som gillar sån här musik men det här är jag. tyvärr.

för lite syre

grät just till "how to look good naked" och lyssnar på style.
det här är inte bra.
jag tror jag behöver gå ut i friska luften..

gasolgrill = farliga saker

med ont i magen och fettigt hår är jag nu tillbaka på sandgärdesgatan. har släppt av all packning i hallen och slängt mig på sängen, och här har jag legat i typ en halvtimma. har kollat igenom allt som hänt på facebook (VIKTIGT) och faktiskt bokat två pass på usm. nu får jag sluta med latandet. det är helt enkelt inte bra för någon. jag ska äta lunch/middag nu hade jag tänkt mig, sen duscha och kanske även gå ut en sväng. jag kan ju bara lite ligga inne på min allra sista semesterdag för i sommar. det vore ju nästan hemskt.

på tal om ingenting alls fick jag faktiskt se en brand igår kväll. vi trodde att det var ett flygplan som flög över husvagnen, vi öppnar dörren och får se en gasolgrill stå och brinna för fullt hus. tänk er om gasolen hade sprängts.. då hade det inte varit mycket kvar av varken mig eller husvagnen. mäktigt hur som helst. de där med eld..

salusand nästa

jag och emma lagade mat tillsammans igår och sånt är ju alltid trevligt. allra bäst är när det blir kvar mat till dagen efter.. inte så mycket funderingar på vad man ska äta till middag dagen efter då inte.

om en timma åker vi iväg på husvagnstrip tillsammans, jag mamma pappa lisa och två små hundar. i en liten husvagn som rymmer typ 3 pers. tight, men trevligt, det tvivlar jag inte på! ska förbättra på min bränna litegrann innan jag börjar om på jobbet igen. mina två veckors semester har varit alldeles alldeles underbara. nu ser jag fram emot två veckors ledighet i september med en resa till usa, även den med familjen. gratis också, inte helt fel..

har varit allt för bortskämd med sol

mulet idag.. jag och jenny som hade planerat in en dag på playan. nu vet jag faktiskt inte riktigt vad som ska hittas på. stan var jag ju på igår och mat behöver inte inhandlas. vad gör man annars förtuom att sitta och uggla i lägenheten? jag har tydligen inte bara dåligt minne, jag har även dålig fantasi.

i kväll drar familjen rydelius iväg på en liten minicampingsemester. vi tar husvagnen och drar ner den till salusand och stannar där till söndag. morgondagen ska spenderas i ö-vik och då kommer det förhoppningsvis försvinna lite mer pengar till shopping. förhoppningsvis skiner solen också, men det är inget som man kan tvinga fram tyvärr..

dagens inköp

ingen modeblogg här inte..



allt från systembolaget, 164:-

kaffe i solen

igår och idag har jag ätit för två lands arméer. i morgon börjar en ny diet med uppstigning klockan sju för..
..att stoppa i två maskiner tvätt och sen gå i säng igen.
inga dieter här inte! klockan elva ska jag möta upp jullan och vi ska ta igen lite rut-tid som spillts bort de senaste två veckorna. därefter väntar stan med emma. hur länge sen var det inte man gick på stan? säkerligen sen man gick i skolan och gick ner efter man slutat. jag jobbar i stan men hinner aldrig gå på stan. i såna fall går jag alltid själv och det är långt ifrån samma grej. i morgon har jag bestämt att vi ska gå på alla affärer och sen ta en kaffe i solen. punkt.

sommarmys med mamma, lisa & röda faran

jag har cyklat dryga tre mil idag. har ont i rumpan och hela jag är som en enda salt svettbomb. jag, mamma & lisa cyklade efter strandpromenaden bort till baggböle och klabböle och det var underbart vackert. när man stannade invarderade flugorna men om man höll igång tramporna fläktade det sådär lagomt skönt. vi stannade till för sista fikapausen (en av 4) på bölesholmarna och då vräkte det verkligen ner regn från himlen. 10 minuter senare stekte solen. det var nog mest för att jag skulle inse att solen faktiskt inte alltid kan skina, utan att man ska vara tacksam för när den väl gör det! nu väntar duschen, en storstädning av lägenheten och sen ytterligare en cykeltur. denna gång till ersmark för mys med linn, veronica och susanne. hoppas att vi kan se so you think you can dance där vid tio-snåret, mitt sanna sommarberoende!

sommar och soliga dagar

jag vet inte vad som har hänt. solen kom och blogguppdateringarna uteblev. det är väl så här det känns att inte vara databeroende, eller?

hur som helst. det senaste som hänt.
1, jag har ett bett från något/någon strax ovanför min högra handled. det kliar och vätskar och har svällt upp till en rejäl knöl. någon som vet något?
2, jag har bränt mig över hela kroppen. när jag ville åka hem från stranden idag tvingade lisa och jenny mig att stanna kvar. jag la mig i skuggan och läste på min bok
3, jag har läst en bok (nähä). den var ruggit bra och jag läste 360 sidor på två dagar. nattfåk heter den. läs!
4, jag har skrattat åt många många fula bilder från p&l

i morgon ska jag cykla med lisa och mamma till klabböle. det ställer jag mest upp på bara för att lisa sa till mamma att "linn, hon kommer ändå aldrig orka följa med, du behöver inte ens fråga". så - just därför ska jag med. bara för att bevisa något för någon. vet inte riktigt vad men det kommer säkert bli trevligt med en cykeltur. om inte annat behöver jag motionen.. ja, jag behöver verkligen motionen.

RSS 2.0