inbjudan

hej igen. här ligger jag och gråter. det är inte så att jag är ledsen, tvärtom - jag är nästan glad faktiskt! har fått någon salva i ögat för ungefär en timma sen och tårarna från vänster öga slutar aldrig att rinna. jag har nu gjort i ordning en anordning! har bunkrat upp med kuddar vid kinden så att tåren rinner direkt till kudden och inte ner på halsen och äcklar sig. jag tänkte bara berätta i fall det var någon som undrade..

jag återkommer ytterligare en gång för att berätta en mycket viktig grej. ni har väl inte glömt bort att jag ska flytta om sisådär en månad? tänkte även berätta att jag fyller 20 om sisådär tre veckor. därför mina vänner har jag bestämt mig för att ha en inflyttnings/födelsedagsfest den NIONDE MAJ i min nya lägenhet. visst bokar ni upp det redan nu? jag vill att ni ska vara där. tack och hej

jag vet något som inte ni vet

hörni! ibland är det bra att jobba i närheten av en galleria (i mitt fall up2 om det var någon som funderade på det. vi delar samma hiss. delar även med lindex, om det var någon som undrade..) idag när jullan skulle ner på lagret och fixa lite så träffade hon en bekant som jobbade på vision,§ som för övrigt lägger ner. hon frågade honom vad som skulle hända där nu och vet ni vad han svarade? DÄR SKA MONKI ÖPPNA. förstår ni?! MONKI!!! världens roligaste tjej-affär. nu är det här bara rykten, så ta inte ut något i förskott men tydligen sker det redan i slutet på april! kommer bli en fet konkurrent till rut men jag klagar inte. monki är monki och det är good shit. så där. det var kvällens avslöjande!


linn rydelius..

..har hört rykten om en leopardbikini på andra sidan gågatan och ska nu rusa dit och kolla in läget

på jobbet

soligt och ljust idag! höll på att missa bussen för första gången sen jag gick i skolan. jag och lisa sprang över vägen och vi hann med den. tur var väl det, för ingen bil fanns hemma och annars hade jag behövt cykla eller be om skjuts för att ta mig till jobbet. tog på mig dunjackan idag. lite väl varmt måste jag ändå erkänna.. snacka om aprilväder - ena dagen supervarmt, andra dagen snö och tredje dagen -15. när kommer skinnjackevädret?

födelsedagsfirande för emmsan

lite halvtaskig uppdatering igår.. hade helt enkelt aldrig tid att sätta mig vid datorn. på lunchen hade jag fullt upp med att hinna äta eftersom jag glömt matlådan i bilen som stod bortanför e4. efter jobbet begav jag mig till hemköp för inköp av bröd och sen hem till emma för att fixa maten som vi skulle äta. hittade lite dåligt hemma hos emma så det blev ingen myskänsla- hittade inga ljus. hittade däremot strömbrytaren som startade fönsterlampan, alltid något! var tvungen att ringa till emma för att få igång tv:n. hon har ju TRE tvdosor. hallå! strax efter fem kom hemma till hökvägen, det luktade citron i lägenheten och förrätten stod på bordet. vi hade som alltid en trevlig kväll på teg. aldrig aldrig otrevligt där inte! vi gjorde som alla andra gånger, vi tog bilen till ica supermarket och inhandlade lite göttans, satte oss framför tv:n och skrattade så att vi nästan grät. jag älskar verkligen emmas skratt, det smittar av sig och jag blir på värsta bushumöret. lite dryg sådär. nästan tråkig. kvällen får 5 av 5 toast.


roadtrip

jag och emma åkte på husvagnssemester i maj förra året. det var underbart kul och jag önskar att vi tar oss iväg i år igen. fest & mys på en helg, besök på ikea och happy faces. allt var toppen då.


sjuk?

uppstigning sju (åtta) i morse! hade loppis med lisa och vi sålde så gott vi kunde, blev av med en hel del skrot i alla fall som annars inte gjort någon nytta i påsarna i garaget. nästan allt som inte blev sålt gav vi bort till en klass på prolympia som skulle överta det och tjäna pengar på det. en afrikansk kvinna köpte 6 toppar av mig för sammanlagt 120:-. hoppas hon blir nöjd även om jag tror att en eller två av dem kommer sitta alldeles för tight på henne..

ligger i min säng nu, helt däckad. när vi kom hem från nolia fick jag frossa, blev dödstrött och kände mig allmänt sliten med benvärk och lite ont i halsen. det blir ingen afrikansk dans för mig i kväll med andra ord och efter i kväll vet jag inte om jag vågar mig dit nå mer. kommer ju vara borta nästa vecka också då jag är på visit hos johanna i åre.. tror att osman, elin & julia får klara sig utan mig de kommande gångerna. jag klarar inte av att bli utskälld inför hela gruppen ytterligare en gång. nej. då håller jag mig hellre hemma!

och till sist. helg för er - visst är det fredag till söndag? det är ju knappast måndag eller tisdag? rätta mig om jag har fel, måste bara få en sak bekräftad. i morgon ska jag bjuda emma på födelsedagsmiddag och vi ska mysa på hökvägen, kanske åka och sola och ha det gött. fira med paket, förrätt och huvudrätt. se på film och trycka en påse godis. låter som en lovande måndagskväll. mer givande än vad hela den här helgen har varit.. tack tack

smart

inget att göra. ska snart och sova. kom ju på att man ska ställa fram klockan i natt så det blir en timmas mindre sömn för min del i natt (i och för sig för alla andra också..) därför, mina vänner, firar jag med:

 

två feta koppar kaffe. smart linn. smart. nu lär du säkert kunna somna! jag kommer vara vaken till säkert ett i natt. kanske ska till o fira med att läsa en bok? något måste jag ju sysselsätta mig med?

gillar inte riktigt hemmakvällar

sitter här hemma med lisa och lyssnar på våra hundar när de busar. vilken givande kväll.

i morgon - loppis! ska se till att ta fram lite kläder och skor till den nu när jag fick lite tid över. ha det så skoj alla ni som festar i kväll, jag hade gärna varit en utav er..

LÖNINGSLÖRDAG

åh vad jag älskar löning! på mitt jobb kryllar det av folk, det är bra tempo, sjukt kul stämning och mycket hjälpande i provhytterna. det är som om alla i personalen bara kliver upp ett steg till och öser på. hör just nu on and on med agnes i uptempo version och äter rotfrukter med kött till lunch. ska snart iväg och hämta ut emmas födelsedagspresent också. hon fyller 20 år idag, gamlingen! grattis till henne!

har fortfarande inga planer för kvällen. kommer väl bli så att jag sitter hemma och prismärker loppisgrejor..

män som hatar kvinnor

det blev män som hatar kvinnor och tacka gudarna för det. vilken jädra film!!! bra var den. även lite äcklig, för att uttrycka det mildt. jag, elin och veronica låg som små korvar i biostolarna för att "slippa" se - som jag själv sa: det är bra att man har långa ben, då kan man gömma sig bakom dem så ser man inte så mycket. det är bra att ha dåligt minne ibland också! jag läste boken för exakt ett år sen och kom verkligen inte ihåg särskilt mycket. bara när det närmade sig slutet kunde jag i förväg veta vad som skulle hända, annars satt jag där som vilken annan människa som helst som inte hade läst boken. inte bara negativt alltså med att ha überkasst minne..

nej ni. nu måste lilla_linn ta och sova. en hård jobbdag väntar i morgon och det kan vara bra att ha hjärnan med sig. har fortfarande inte några planer för morgondagen och "alla ni" som försöker ta med mig på open. ni kan sluta nu. jag ska inte dit. tack och hej

fortfarande planlös

klockan är fem i sju och här sitter jag och har ingen koll alls på vad jag ska göra i kväll. linn kommer ringa upp snart och fråga mig om jag  vill följa med på fest men det lutar faktiskt till att gå på bio och se män som hatar kvinnor klockan nio med elin, kajsa, sofi och veronica. vi hade egentligen tänkt att gå o se den med familjen men jag vill verkligen se den filmen så - jag tror det blir den i kväll!

i morgon blir de jobb enda fram till halv 6 och sen.. ja. jag vet inte då heller. känns otroligt konstigt att inte ha några planer för helgen. väldigt olikt mig. vi får väl helt enkelt se vad som händer i morgon kväll, om jag sitter hemma och ruttnar eller om jag hittar på nått skoj!

fredagsplaner

emma. åsele. vi ska dit igen. vi kollade igenom bilderna i kväll när emma var på visit här i ersmark och vi skrattade och skrattade. jag tror inte att det finns någon som förstår hur bra vi har haft det där uppe mitt i ingenstans. hon och jag, alkohol och trevliga människor runt omkring oss. verkligen hur bra som helst! vi åt middag här hemma, satte oss ned och bara var, fick besök av anne som var på barnvaktsvisit i ersmark och emma lyckades kunna åka hem med henne.

nu hänger jag här i mitt rum och lyssnar på emd, har bara hunnit dit på skivan ännu (spår 5). försöker samtidigt att övertala felix att ses i morgon men det verkar inte lovande. han ska ut på x3m med en kompis och undrar om inte jag vill hänga med. det är nu frågan kommer: är man för gammal för att gå på x3m? jag skulle säkert ha superkul där med bara felix som sällskap, det är inte det de sitter i.. grejen är bara det att jag tycker nästan att det ses som "fel" att gå ut där när man faktiskt kommer in på andra bättre ställen. det kommer krylla av 91:or som just fyllt 18. har ändå inte några planer för morgondagen och jag måste ändå erkänna att jag känner mig lite sugen på utgång. jag måste fundera litegrann på saken om jag känner mig på tok för gammal eller om jag faktiskt kan acceptera grejen att vara något år äldre än alla andra som är där. har trots alla odds aldrig haft tråkigt på x3m om jag ska vara ärlig.

frukosttipsar

ni vet allt mitt tjat om proviva mango, tonfisk med smak & leverpastejsmackor. nu är det något annat som gäller. har ni smakat keso + kalles randiga? om inte. gör det. så bra så jag nästan även idag bli tårögd.

.

jag älskar verkligen greys anatomy. de knyter ihop varje program så bra så att jag nästan blir tårögd. sitter just nu och ser diagnos okänd med mor och far. det är också ett program som är väldigt intressant. snacka om hemska mystiska sjukdomar vissa personer har blivit utsatta för. det här är min onsdag. greys kl 21 och diagnos okänd kl 22. andra går och fikar och umgås med vänner. jag sitter framför tv:n och har det gött. precis så som jag vill ha det!

underbara onsdagar med greys

om det finns något som jag inte tycker om så är det när man kommer hem från jobbet, trött och med sminket hängandes under ögonen, och sen är det ingen hemma. man går in, man hoppas på att det ska stå middag på spisen, men icket. just nu är jag mega-hungrig och håller på att vänta på att makaronvattnet ska koka upp. jag antar att det bara är att vänja sig. snart kommer jag ju att flytta och då kommer det väldigt väldigt sällan stå mat på bordet när jag kommer hem. har fått hyresräkningar för både maj och juni nu, det betyder alltså att det inte alls är särskilt länge kvar tills det är dags för flytt. jag längtar!

idag fick jag träffa acke. han är som ett energipiller hela han. vi ska äta lunch i morgon, jag och alexander. känns kul att han är hemma i umeå några dagar så man får umgås lite med honom.

i kväll ska jag lägga mig framför tv:n och inte röra mig många meter, möjligen för att hämta ett glas dryck eller något tilltugg. tack och hej

tacksam för mycket

lisas dator lyckades tillslut bränna ut en skiva, trots alla oddsen att den inte skulle orka med det. ligger i min säng och lyssnar för tillfället på sarah dawn finer, en sjukt underskattad artist. vilken röst! och vilka bröst, för att inte glömma dem! känner ni igen känslan när man just bränt en skiva och bara vill lyssna på den hela tiden? ta med den till bilen, lyssna på den i köket när man äter frukost? nähä. det var visst bara jag. jag och ingen annan.

kvällen med sizz blev lyckad! det var en nervös lisa som steg in på rut kvart i fem. hon lyckades med att köpa ett par jeans i all hast och sen bar det iväg för restaurangbesök. jag var snäll nog att låta lisa bestämma själv men sa jättefort att 'helstintetapasförjagharjättelitepengar' - hon valde eurasia. tack och bock för det! efter det mysiga besöket vandrade vi vidare mot hemköp för inköp av snacks (lisa var duktig att ha med sig både popcorn, i och för sig opoppade, mörk choklad och kakor, precis som det stod på att ta med listan). jag köpte mig i alla fall en påse karra (kunde inte motstå) och en loka, lämnade lisa utanför sf medans jag köpte biobiljetter, gick in och satte oss och lät lisa ovetandes sitta där tills filmen började. vågar inte ens erkänna vilken film vi såg. vi var på bio. punkt. sen sprang vi til bussen, hann med den precis. tur var väl det, för hemma väntade smörgåstårta och desperate. nu ligger jag här, mätt och belåten och ser fram emot en årevistelse som verkar bli av i början av april. tack för att det löste sig tillslut med ledigheten. tack!

mums

nu är luggen kortare och jag trycker bokstavligen i mig en köttfärspaj. härligt med stress!

tisdag

idag ska jag äntligen få fixa min lugg. den har blivit lite lång på senaste tiden. gör det istället för att äta lunch. därför har jag nu ätit frukost två gånger. ja. är man inte klok så säg!

i kväll ska jag röva bort lisa och hon är så nervig. längtar till i kväll säger hon. hehe. jag måste vara ärlig o säga att schemat inte är 100% klart. men det är så jag funkar. fixar allt i sista stund. tror ändå att hon kommer bli nöjd! (det kommer svida i min tomma plånbok, tur att den snart fylls på igen)

heja lisas lånedator

fjärde gången idag som jag försöker bränna en skiva på lisas dator. varje gång har datorn hängt sig. jag tror det är dags att ge upp nu. kom igen datorn! ett försök till! annars håller jag mig till den sega andra datorn som i alla fall kan bränna skivor. nu är det upp till bevis!

vädergudarna

jag tror att vädret har bestämt sig för att ändra sig ytterligare en gång.

för 15 min sen



nu

trötthet

jag förstår verkligen inte hur jag kan ha sovit så mycket i natt.. först och främst - igår var jag bakis, jag gjorde inte många knop med andra ord, det borde inte sluta med utmattning i alla fall. för det andra, jag sov faktiskt en halvtimma på kvällen innan den afrikanska dansen, det borde ha gjort att jag blivit lite piggare men nja, jag tvekar faktiskt. gick och la mig klockan tolv, var vaken en timma mellan halv fyra och halv fem och somnade om och vaknade när lisa klev upp klockan halv tolv. då hade hon redan varit vaken i en timma.. jag är inte tillåten att sova så här länge och så här mycket. har inte vaknat en enda gång annars under hela morgonen. aja, hur som helst. jag sover och jag gillar det!

idag ska jag och lisa baka smörgåstårta och en vanlig tårta. lisa ska firas i kväll!
(hon hittade mitt brev när hon kom hem i  natt och hon är nyfiken på vad jag har hittat på.. hehehehe)

jaha, och nu snöar det också. toppendag. verkligen! jag vill ju ha sommar och det är nu!

all night long

jag kommer inte att missa en enda afrikansk dans till. skämdes hela lektionen idag för att jag var så dålig. svettades som aldrig förr. tror det beror på bakisheten. har varit seg hela dagen, börjar som tur är släppa lite nu. i morgon ska jag umgås med min syster och göra en smörgåstårta, åka ner på stan och göra några ärenden och försöka lösa ledigheten så att jag kan få åka till johanna i åre. annars börjar jag grina och det är sant. ska det vara så svårt att få fyra dagars ledighet i rad? tydligen.. först och främst! uppstigning 3.30 i natt för att hämta sizz & felix. är man inte snäll så säg.

igår och idag

fina caisa och linn
(synd bara att jag ska envisas med att ha med mig mobilen och inte digitalkameran)



min förmiddag:

97:-

det är tragiskt. kollade just upp mitt saldo och jag hade 97:- kvar. de 25 senaste kortköpen jag gjort var på mat, sprit och kläder från rut. ingenting annat. typ 70% av köpen var bara mat. jag äter upp alla mina pengar. skärpning linn. så här kan jag inte fortsätta om jag ska flytta hemifrån, jag kommer bli ruinerad..

lisas födelsedag

hej bakisdag!
har legat ute på baksidan och läst lite ur min bok som jag fyndade på bokrean tidigare. det är så typiskt mig, känner mig lite kulturell och köper en bok men läser den inte. har typ 5 såna exempel ståendes i bokhyllan. skärpning! jag gillar ju ändå att läsa. hur som havre, det var skönt ute i solen. nästan så att det värmde faktiskt! jag skulle velat ta mig ut på en promenad, fast så pigg är jag tyvärr inte. det blev rätt hårt igår. faktiskt. kom till förfesten otroligt sent, hade stressat omkring här som en galning men ändå dök jag inte upp förrän klockan åtta. klunkade i mig en cube hemma och sedan en flaska vin på näckrosvägen. vi tog oss in till stan, träffade upp emma som valde att inte göra mig sällskap (fyfy) och gick in på olles. där var det dödare än döden själv, jag och linn härdade i någon timma, sen begav vi oss utan jackor till rex där vi gick före i kön och slapp betala (TACK linn för att du jobbar där). garderoben var det inget tal om just för att, ja, vi gick ju dit i strumpbyxor och klänning. där var det mycket mer folk, dansade lite med linn, umgicks med cattis i vad som kändes som tio minuter men visade sig vara en timma. vi satt på en träplanka som var vår lilla bänk och bara tittade på folk och busade lite med en mobil som jag hittat (som jag självklart lämnade in sen igen). helt plötsligt var det stängningsdags, jag och linn vandrade tillbaka till olles, hämtade ut våra jackor och skildes åt på torget då hon med sällskap gick till frasses och jag gick till vasaplan för att ta bussen hem. när jag väl står utanför bussen och ska leta reda på min hundring som jag just sett i väskan är den som bortblåst. hittar den verkligen inte och bussen åker iväg. så - där stod jag på vasaplan, ensam utan pengar. värst av allt var nog att jag inte heller hade en enda krona på mobilen så jag kunde inte ens ringa till någon och be om skjuts eller sällskap. vandrar till frasses och hittar en linn (tack igen för att du inte var snabbare), lånar hennes telefon, ringer några samtal till vänner i stan men ingen vill svara. hela historien slutar med att jag får ringa hem, mamma svarar, hon yrar, jag hör pappa mumla i bakgrunden och prick klockan tre hämtar pappa upp mig utanför lottas. kvällens tredje tack går alltså till min far som klev upp mitt i natten och skjutsade sin fina lulliga dotter hem till sin egen säng.

kvällen var alltså bra. lite för lite dans men det har jag ju bara mig själv att skylla eftersom jag valde att spendera aftonen på en utstickande träplanka i väggen på rex. snart ska jag åka och handla mat och kanske unna mig en solning. i kväll blir det afrikansk dans (jag ska dit jag ska dit jag ska dit) efter att ha skippat den alldeles för många gånger..

min syster lisa fyller härliga 17 år idag. hon är i eskilstuna på buggtävling och kommer inte hem förrän i natt. vilken dunderfödelsedag, va? hon skulle i alla fall unna sig en jordgubbstårta med sina buggvänner. det tycker jag att hon är värd. hej hej

aldrig nöjd

tvättat - check
diskat - check
fixat lisas present - check
fixat fridas present -check
städat mitt rum - check
gått ute i solen - inte check

känner mig duktig på alla utom en punkt idag. tyvärr. aldrig nöjd.

jag känner mig lite busig


soliga dag och här sitter jag

okej. jag erkänner att jag inte hade alla hästar hemma när jag skrev förra inlägget. jag menade såklart inte att min hund var god. snarare att min lunch var god.. får skylla på att jag blev alldeles till mig för jeanstightsen för 99kr. ja. så var det nog!

gårdagen var kalas. först iksu spa med emma och peeling för hela kroppen (och själen för den delen). både jag och emma darrade lite lätt efteråt, tror det berodde på vätske och matbrist. vi åkte och tog tag i saken, åt middag och kände lugnet komma tillbaka. skjutsade hem emma vid nio och skyndade mig hem för att göra mig i ordning för dans på ersboda. klockan tio (efter en kvarts letande av parkering) anlände jag till det svettiga ersboda folkets hus. varmt. men kul! hann inte dansa så mycket kändes det som, när det just börjat var det slut.

idag har jag inte gjort många knop. ska plocka ur diskmaskinen snart och fixa lite med lisas födelsedagspresent. fisa fyller faktiskt sjutton hela år i morgon. nästan vuxen. konstig känsla faktiskt. jag börjar nästan bli gammal med mina (snart) tjugo vårar. ska även till o fixa lite med fridas "present" tills i kväll inför hennes 'my sweet tweenties' fest. alla uppklädda till tänderna, vin, sprit och sen utgång. jag gissar på 10-15% bortfall av 30 medverkande. vad tror ni?

nu är karusellen igång igen, tyvärr

thank god it's friday

okej. här kommer 'rut shopping tips' igen. jeanstights för 99:-
håll med om att det är bra? har ingen aning om hur de ser ut på. vet bara att de just kom in två lådor som ser helt ok ut! ska snart springa till frisören och be henne klippa min lugg. this is not a good hairday my friends. långt ifrån god. något som däremot är gott är min hund. idag bestående av en smögenbaguette från ica. jävligt dyr men jävligt god. lite kaffe på det så är jag som ny.

linn hos linn

sitter hos linn i hennes soffa och här har jag suttit sen jag kom hit klockan sju. rätt härligt ändå måste jag erkänna! har ätit lite popcorn och druckit lite saft och sitter nu och väntar på att bussen ska ta mig hemåt till ersmark någon gång.

nu taggar jag till lördag kväll. kanonfest för frida sjöberg med sjukt bra tema. jag är festsugen!

hej torsdag

pissjummen färdigmat till lunch. nog har jag ätit bättre.

emma var förbi nyss. strålande sol utanför och en nästan lika strålande emma. härligt att se att glöden förhoppningsvis smyger sig tillbaka. i morgon ska vi åka och bada. vi ska simma. bubbla. babbla. äta. göra sånt som vi är bra på att göra.

nu ska jag till o äta upp för att sedan rusa ut på stan och leta ett jävla paljettskärp. var finns du?!

väckarklockan

hur kul var det här då? ligger i min säng, har varit vaken i 45 min, ätit frukost och tvättat ansiktet. börjar tolv idag. TOLV. uppstigning halv sju. varför kan man undra? jo. jag har en valp. han heter molle och han vaknar gärna då det blir ljust. inte nog med att han vaknar, han väcker alla andra också. han gnäller och gnäller och gnäller. tillslut orkar man inte försöka somna om utan man accepterar helt enkelt skiten. oftast brukar jag kunna ligga kvar i min säng och slumra, men idag gick inte det heller. solen skiner rakt in i mitt rum och alla andra är uppe och stökar. jag tror jag ska vänta i en halvtimma till tills de har gjort sig i ordning och åkt till skola/jobb - då ska jag slumra till igen. för man kan ju inte kliva upp halv sju då man börjar tolv, eller hur?

bra att ha lista

tänkte bara att ni kan börja spara nu!
saker ni kan ge mig i inflyttningspresent:
- dammsugare
- tv (gärna en plattis som man kan hänga på väggen)
- kaffebryggare

ett tips kan ju vara att ni kan gå ihop några stycken.. det kan bli så dyrt annars.
kramkalas

sandbacka

har typ suttit på lagret hela dagen och nu får jag äntligen äta "lunch". min frukost åt jag vid lunchtid med linda och nu, när alla andra börjar tänka middag, tänker jag lunch. kände mig lite ko-ko för ett tag sen, så jag bad jullan gå ut i butiken så jag fick äta lite. man mår inte så bra efter fyra timmars intensivt tänkande på ett mörkt lager.


och på tal om ingenting alls.
JAG HAR BLIVIT MED LÄGENHET
jajemen. jag flyttar härmed hemifrån.
inflyttning 1 maj. jag fyller 20 den 21 april.
någon som är sugen på inflytt/födelsedagsfest i min lya?

hej jag heter linn och mitt minne är under noll

jag ska luncha med linda adolphson idag. problemet var bara det att jag hade glömt det. jag visste det någonstans långt bak i huvudet att vi skulle luncha idag. det vara bara det att jag inte minns det. tur är väl då att man har vänner som vet om min lilla förmåga att glömma bort saker.

linda adolphson skrev 9.22
du har väl inte glömt bort lunchen idag


tack för att ni står ut med mig och mitt dåliga minne!

rader från helgen

några rader jag sent kommer att glömma.

linn öjbrandt ringer till mig dagen efter fest och jag frågar hur hon mår. hon svarar:
jag är så trött. jag är så trött så att jag till och med har legat i sängen nu på morgonen och tittat på gudstjänst på tvåan. från frälsningsarmen. i umeå.
(under tiden skrattar jag högt och ljudligt, låter en glädjetår rinna ner för min kind och inser att hon har en värre bakisdag än mig själv)

linne, byxor & chokladbolle

idag fick jag äntligen mitt splash-linne. inte riktigt lika snyggt som jag minns det från vårvisningen, men ändå. det är väldigt nice hur som helst. jag funderar på två st i fall någon skulle få för sig att gå sönder.. idag fick jag även tillbaka mina reklabyxor så nu har jag äntligen ett par jeans igen!! inte kul att bara vara låst vid att ha tights dag ut och dag in.

kom hem och möttes av ett mörkt hus och två små hundar. mamma var på möte, pappa var på ett annat möte och lisa var barnvakt. på bordet stod mat och i skafferiet fanns den godaste chokladboll jag någonsin smakat. tydligen ngn med smak av 88:an glassen som mamma hade köpt på torget. att den var världens godaste var ingen överdrift, jag tvekar att det existerar en ännu godare chokladboll där ute i världen.. upp till bevis alla chokladbollsbakare!

ta-daa

nu har jag äntligen gjort det!
tagit mig ut och gått på morgonen.. underbart väder, soligt (nästan för soligt, såg ju knappt något med mina nyvakna ögon) & fågelkvitter. vågar inte lova att jag ska ta mig ut ofta - men fler gånger ska det bli. jag är imponerad av mig själv att jag faktiskt tog mig upp tidigt ur sängen och gick ut på en liten promenad. bra jobbat!

idag: jobb 12-18.15
i kväll: hemmakväll med desperate 


förresten. jag föll av igår på hoppningen. men, ni ser ju, jag dog inte.

händelsen på badrumsvågen

vill bara dela med mig av att min minsta hund just kissade på vår våg i badrummet och på displayen stod det: error
han var lite sprallig och jag förstod att det var något lurt på gång..men varför? jag menar varför klättrar han upp på vågen och sätter sig där och kissar? saknas det en hjärncell eller två? eller var det helt enkelt bara så att han inte ville att vi skulle kliva i det så han gjorde det någonstans där vi inte skulle sätta fötterna? det här kommer alltid att förbli ett mysterium..

seg segare segast

jaha här sitter jag i morgonrock och äter mackor med ost och dallassallad, inväntar samtal från margareta på riksbyggen och har det allmänt bra. tar en tugga sockerkaka lite då och då och funderar på när jag ska dra fram symaskinen. inte nu. sen. snart. senare. inte nu. jag är bäst på att skjuta upp saker.

fyra av fem toasters

vad kan jag säga? vilken bakisdag.
men en bra bakisdag, faktiskt!
lägenhetsvisningen får ++++ den var fin, bra läge, bra hyra. synd bara att den var en källarlägenhet, men man kan inte få allt. nu gäller de bara att jag får den också. ska ringa riksbyggen det första jag gör i morgon bitti
degarkvällen med emma får +++++ utan tvekan. godis, glass, soffa, nästangråt, film och tvserier-repriser. för att inte glömma underbart sällskap. och en hel del fisar och rapar. det är så det ska va! nu ska vi troligtsvis på iksu spa i veckan också och göra själen gladare. vi börjar där, det är steg ett, terapi med hjälp av bad och ånga liksom. kan ju funka, vem vet?

i morgon är jag ledig och det ska jag 'fira' med att sy in ett par jeans och fixa till ett par jeanstights. ska nog sy in ytterligare ett par jeanstights om jag 1) hittar dem 2) fortfarande är vän med symaskinen 3) har tid och ork (man kan ju faktiskt se på film också)
om vädret är fint ska jag nog mig ut en sväng också. kommer sluta med hundrundan (dvs en 8 min promenad förbi tomteberget och förbi skridskoplanen för att sedan gå hem). vi får se vad mitt mål med dagen är. sen finns det ju faktiskt en massa annat 'skoj' man skulle kunna ägna sig åt (träna på usm, åka längdskidor, baka bröd, lägga upp filmer på youtube m.m m.m) men så kul ska vi inte ha. nej. det får jag glädja mig åt en annan dag.

tack för idag

tur att jag inte bodde på ersboda igår

sliten krigare.
fint väder.
hungrig.
sovmorgon.
lägenhetsvisning.


hade en trevlig kväll igår, det måste jag erkänna! riktigt bra. inte en av de bättre, men absolut inte en av de sämre. en lagom kväll. somnade faktiskt på bussen hem, vaknade av att den kvinnliga busschauffören hojtar 'hörru bruden. sista hållplatsen, avstigning NU'. och rolig som jag är ska jag alltid skämta till det. 'jaha, hoppsan, vad bra - för jag bor ju här! väldigt bra att bo så att man kan kliva av på sista hållplatsen, då kan man ju sova hur länge man vill.'
åh. linn. ibland är det bara bättre att du är tyst.

min lördag (höll på att skriva fredag. lite förvirrad..)

varje dag senaste fyra dagarna har det funnits bakverk på jobbet. igår brownies, idag kladdkaka. och jag som ska sluta med sånt här. vill de göda upp mig eller vad är det frågan om?

btw-. facebook. vad hände? jag förstår ingenting. eller lite förstår jag. men verkligen inte allt. och i kväll - förfest med erica. utgång med erica på rex. där kommer jag jullan linn och alla andra brudar (hoppas på emma) ståla samman. jag känner på mig att det här kommer bli en annorlunda men bra kväll. varför ska man bara hänga med dem man alltid hänger med? det är min fråga för dagen.

nu ska jag dricka upp mitt kaffe för att sen springa ut i mina klackedojor och sälja lite mer. hej hej

jag söker sällskap

här var det livat i holken!
två hundar (var av en skäller/gnäller titt som tätt), en pratgladpappa, en disskuterande mamma, en syster lisa och en vän på besök. och sen jag förståss. vilket partygäng!

idag jobbar jag, 12-16.15. efter det blir det att ta sig hem, göra sig i ordning och sen på en okänd förfest. jag har inte bestämt mig riktigt vart jag ska.. är det någon som har en förfest och vill ta sig an mig?

inte som det var tänkt

den här kvällen blev verkligen inte vad jag tänkt mig att den skulle bli. efter att ha varit sur och bitter i en timma anlände jag till fröken öjbrandts lägenhet och blev på gott humör igen. fick middag, skrattade av mig litegrann och kände att det kanske inte var så farligt ändå? klart att man blir besviken, men det är inget att gräva ner sig för! nya tag, ytterligare en gång.

jag tror faktiskt att jag ska ta bussen hem senare i kväll, känns lite jobbigt att sova borta faktiskt. hemma bäst, det är ju verkligen så. jobbar fyra små timmar i morgon, funderar på fest på kvällen. någon som ska ut?

bb = bränd brownie

praktikant bjuder på brownies idag. jag skulle värma den i micron. jag brände den. nu är den inte god men jag äter den ändå. jag har ju fått den.

okej, här kommer det! veckans rut-tips. KOM IN! vi har fått hem en blommig klänning i 6 olika färger för 159:-
den som inte passar på att fynda är dum, okej?

jag storhandlar

igår var jag och handlade mat på willys. fyra stora kassar med... pålägg, sallad, bröd & fil.
mamma sa: var är middagsmaten?
jag sa: jag har ju köpt falukorv.

problemet var bara att vi ätit falukorv dagen innan till middag. så mycket tillförde jag.
MEN. jag var ju faktiskt och handlade!

"vill ha" känsla

åh herregud
fick just bilder på sandbackalägenheten. jag tror på det här! hoppas bara att ingen jävel kommer och tar den före mig nu. hör ni det? den är MIN!


midyard

var på midgård i kväll och kollade på lisas projekt. alltid kul att vara där, man blir oftast glad efter man har suttit och diggat med. synd att idag var det lite blandad - det var både teater, musik, film & dans. hade varit bättre om det bara var musik & dans, blir lätt så flummigt med teater, tyvärr. och det var just så det var. flummigt. men ändå bra. på nåt konstigt sätt. man kanske har en inneboende emo inuti utan att man vet om det. vem vet?

check - tredje parkeringsbötern

idag fick jag lite smått panik när jag skulle parkera bilen på stan. var ska man stå? hur mycket ska man betala egentligen? hur länge ska jag stå här? vem vet det egentligen när man inte ens vet vad man ska göra på stan? hur gör folk när man bestämmer sig att parkera OCH betala, vad avgör var man parkerar och hur mycket pengar man lägger i? det här kan tänkas vara ett i-lands problem av dess like.. och hur gjorde jag? jag ställde mig i alla fall där det kostar 5 kr/h och stod där i två timmar, vilket visade sig vara alldeles lagom. 10 kr fattigare gick jag på stan i lugn och ro utan att behöva oroa mig för parkeringsböter. kom till bilen 5 min för sent och fick panik. tänk om jag betalat och sen fått parkeringsböter på de där sista 5 min.. då hade det känts ännu värre måste jag erkänna.

jag börjar härmed min nya period med att inte betala. vi får se hur lång tid det dröjer denna gång innan jag får böter.
hejhej

efter att inte ha betalat på ett halvår

gissa vad som hände mig igår?


hallå

nu är det upp till bevis.
jag väntar!

skulle varit född en aning snabbare

skulle på lägenhetsvisning i kväll kl 20.15. hade chansen igår att fara o kika på den men det vart lite tight om tid till tjejen efter skulle komme och titta på den. vi bestämde i stället att jag skulle komma och kolla idag. men. han hörde inte av sig och jag började känna dåliga vibbar. han ringde för 10 min sen och sa att den andra tjejen som kom och kollade igår tog den. om jag hade åkt dit på en gång och kollat på den hade jag fått den sa han. förstår ni? 2600 för en lägenhet västpåstan. nya vitvaror och nytapetserad, inflyttning 1 april. den kunde ha varit min om jag varit lite kvick. surt surt surt.
nu hoppas jag på den på sandbacka. visning på söndag!

så är livet baby

jag och min vän linda adolphson hade idag lyckats pricka in en dag då båda kunde umgås (linda har rätt mycket för sig). jag kliver upp, ropar "hallå" och ingen är hemma. det slår mig först då att jag är ensam hemma, alla andra är på skola/jobb och att jag agerar hundvakt dagen till ära. synd bara att de övriga i min familj inte visste att jag hade blivit extrainkallad på mitt jobb och den planerade dejten med linda. så, dejten fick ställas in och här sitter jag och äter rostade mackor med chokladmarmelad. inte heller helt fel. surt bara att mina planer gick åt skogen. men. sånt är livet! ska ner och göra lite nytta på rutan idag i alla fall.

jatack sommar!

idag plockar vi fram skitläckra solglasögon! jag funderar på två par, behöver i och för sig inte några nya men de här var riktigt snygga. jag tänker mig festival, vin i park och glass på torget.
jag vill ha sommar! nu! jag gillar verkligen inte vintern. vår kan vara mysigt, hösten likaså. men vintern. nejtack!

linn rydelius..

..fick just veta av julia 'jobbarkompis' kågström att afrikanska dansen har sportlovsuppehåll. ibland är man tacksam för att man skickar iväg ett sms en timma i förväg för att kolla läget.

linn rydelius..

..har två intressanta lägenheter på gång, har lyssnat sönder två finalbidrag i melodifestivalen och gör sig redo för afrikanska rytmer.

lägenhet

la in en annons om lägenhet för tre dagar sen på blocket. idag hade jag fått fyra svar. en på haga, en på sandbacka & en på sofiehem som verkar intressanta. alla för max 3500 kr/mån. ska jag äntligen få flytta nu?






och på tal om ingenting alls. jag tror att E.M.D tar hem skiten i melodifestivalen. aftonbladets läsare tror CAROLINE AF UGGLAS (?!) vad tror ni?

sköna söndag

äntligen! nu är jag ledig! LEDIG. jag ligger i lisas säng, lyssnar på keeps getting better (som bara keeps getting better!) och slöar. har på mig morgonrock och känner mig allmänt osnygg. idag ska jag.. kanske märka lite loppisgrejor, gå ut och gå med boman, umgås med boman. städa undan lite här hemma och klockan 20.00 blir det afrikansk dans. kanske låter som många planer för en dag men för mig är det bara vila rakt igenom!

middagen igår var trevlig, synd bara att jag skulle vara som en överkörd räv typ. var helt död efter nattens sömnbrist. tycker dock att jag var duktig som jobbade, var på kalas och sedan på middag och var vaken enda till 00.17. sen somnade jag sött och låg däckad enda tills kvart i 10 i morse. härliga tider! vaknade av att mamma kommer in (smäller i dörren) och ropar "molle har bajsat ute!!!"
är det inte söndag så säg..




jag tror att det är något som håller på att hända, vet inte riktigt vad bara. en förändring är på gång!

jag ser till och med sliten ut..

det måste ändå vara värre att köra bil när man är trött än när man är bakis. eller hur? idag när jag körde till jobbet hade jag svårt att hålla ögonen öppna. det kan ju knappast vara bra. men hur ska man kunna kolla det då? - att man är för trött för att köra bil liksom. något som tåls att tänkas på!

nu har jag jobbat halva min jobbdag. det känns bra! tiden har gått fort och vips kommer jag sluta och få "gå hem", dvs. åka till anne och fika. känner mig fortfarande trött men inte fullt lika jobbigt nu som det var i morse.. nina kom just till jobbet och gick förbi mig här på lagret och frågade "är du sliten?! heheh. det syns!" inte en så uppiggande kommentar kanske, men det är ju så det är. jag är sliten. 6dagarsvecka till på köpet! i morgon ska jag vara ledig, kunde inte kommit mer lämpligt!

alldeles för tidig morgon

idag kommer bli en hård dag. mina ögonlock är knappt öppna och det svider härligt i ögonen. somnade halv 3 efter en svettig danskväll och klev upp 7, ynka 4½ timma senare. benen gör ont också.. nu ska jag till o duscha, torka håret (tar en kvart, måste alltså kliva upp ytterligare en halvtimma tidigare bara för att jag är äcklig) och sedan pallra mig till jobbet så jag är där klockan 9.
härliga tider!

jag är bra

fixad och klar! nu känner jag mig motiverad till att snurra varv på varv på dansgolvet. känns lite tungt att jag ska hämta mamma halv 2 i natt och sedan åka och jobba i morgon bitti kl halv nio. vad gör man inte för att ställa upp? jag är så snäll så snäll.

såhär känner jag mig just nu



och under bilden stod det:
"att kasta i sig maten ökar risk för fetma"
känns ännu bättre nu!

väldigt kort uppdate

PROVIVAN ÄR TILLBAKA!


har massor att hinna med på lunchen!
i kväll: dans på ersboda
i morgon: jobb (sjätte dagen i rad. faktiskt kul) och middag hos henrik & ida

stressen

gud så stressad jag var när jag kom till jobbet idag.. tog nästan två timmar innan jag fann lugnet igen. fy skäms mamma!

nu ska jag till o ta mig hemöver, har inga planer för kvällen. lika bra är väl det kanske? ska bara vara hemma och irritera mig på min familj, låter som en kanonkväll..

modern

jag blir galen. här sitter jag, helt påklädd och väntar på min mamma som ska komma och byta av mig som hundvakt. tror ni att hon dyker upp eller? tror ni att hon har på sin mobiltelefon? tror ni att hon befinner sig på jobbet? vet någon var hon är? svar NEJ!
problemet är bara det att jag börjar jobba om 15 min. hallelu

jag såg just en röd bil. kan vara hon!

han kommer alltid vara lite efter


en date någon?

ojojoj vilken fullspäckad dag jag hade igår. jobbade för fullt på rut med nina och julia, riktigt trevligt, sa hejdå till acke och björn som är påväg till västindien nu (inte alls avis) och lunchade med bästabästa emma. så himla kul att "umgås" igen. jag räknar inte att hälsa på på bikbok som att umgås, hehe. vi åt på starz i en hel timma (som kändes som tio minuter) och sen var det bara att pallra sig till jobbet igen. där avverkade jag en personlig styling, hälsade på erica och stängde igen affär'n. taggade jullan på lite afroaerobic och core så kl 19 befann jag mig på usm (halle-lu! typ drygt en månad sen jag tränade på riktigt) och det var faktiskt riktigt skoj. nu ska jag bara se till att fortsätta ta mig dit. jag blir så sjukt trött på kvällarna nu för tiden. (skyller på åldern) kom hem tre minuter i nio och bänkade mig framför tv:n med lisa och såg på greys som gärna hade fått pågå i några timmar extra. kanske rätt tur ändå att det bara var en timma, efter det låg jag och lisa och småsov på varandra i soffan emellan lisas frågor om körkortsteori på datorn. (som jag för övrigt var urkass på. jag har glömt typ. allt. förutom hur man kör förstås..)

ny dag nya tag! äter hotellfrukost nu (känns i alla fall som det). fil med melon och flingor, rostade mackor med.. leverpastej såklart. så typiskt mig att fastna för nått jag gillar och ätaätaäta det tills jag stupar. (proviva? turkisk yoghurt med nötter? tonfiskburkar med smak?) någon gång får det vara nog. och det är inte nu!
börjar jobba kl 13 idag och för kvällen har jag inga planer (tror jag. mitt minne är inte känt för att vara det bästa..)  någon som är sugen på en date?

tidig morgon

god morgon! nu är jag uppe, pigg och glad! faktiskt. första dagen på säkert två veckor som jag känner mig pigg när jag kliver upp. det är ju alltid ett plus måste jag erkänna. superfint väder, pigg linn och god frukost. jag tror och hoppas att det här kommer bli en bra dag! ska ner på stan lite tidigare än vad jag behöver för att kolla på en paljettklänning och en tiara. ska på en fest senare i mars och det gäller att redan nu tänka ut vad som ska bäras. jag ser fram emot den festen. good shit!

i kväll efter jobbet ska jag träna. hör och häpna! jag känner att jag är på gång. ja. det är jag!

tisdag

idag extraknäckte jag några timmar på rut. efter jobbet gick jag och fikade med kicki och efter det spenderade jag 1½ timma själv på stan. jag gick bara runt och kollade, inte efter något speciellt utan gick bara och strosade.. även fast man jobbar mitt i stan har man aldrig tid att "gå på stan". hittade massa fina saker, inget jag köpte men ändå! handlade i och för sig en bok, en jag aldrig hört talas om och en jag absolut inte hade tänkt mig att köpa. kände kanske att man måste handla något i alla fall när man går själv 1½ timma på stan. det var nog det!


nu ska jag ringa boman (som äntligen kommit hem efter några veckor i thailand) och sen ska vi ut och gå på promenad och sedan ha en ersmarkskväll - precis som förr!

irritationsmomentet

jag tror jag har växtvärk. vilket är ganska konstigt i och för sig, jag borde ju ha växt klart tycker man.


och sen på tal om absolut ingenting alls. nu har jag bitit ned mina naglar fullt och totalt. ingenting kvar alls. undra vad det kan bero på. jag tror det beror på en viss irritation inneboende hos mig.
sen har jag även sett mamma mia filmen för tredje dagen i rad. vad gör man inte för att muntra upp sig själv? lite abbamusik och en skål med fil. det är mitt tips för vardagslyx.


tack och hej jag älskar leverpastej

tankar från ett lager

jag sitter på mitt kära jobb, bak på lagret och äter en laxmacka för fulla hus. det är inte lätt att äta en baguette med gegga utan att kleta. jag gör mitt bästa! har för tillfället laxklet på näsan och jag har inget papper och är för lat för att hämta ett också. jag ber till gudarna och hoppas att det inte kommer varor i detta nu. satte mig här, kollade igenom lite på internet och fastnade på min egen blogg, satte igång klippet när darin sjunger och här satt jag, helt förstelnad. jag vet inte vad som händer med mig. jag blir stilla, känner mig som fjorton, gapar och det slutade faktiskt med att jag fick laxgegga i håret. det är en negativ grej med långt hår. att det alltid ska fara i maten alltså.

jag hade goda tankar inför den här dagen. var taggad på jobb eftersom jag var less på att vara inne, var taggad på att träna efter jobbet eftersom jag ätit så mycket godis i helgen. synd bara (eller tur? jag kan inte bestämma mig) att elin ska känna sig lite småsjuk. då måste jag jobba till fem och sen blir det raka spåret till hippo för ridning i kväll. jag ska i och för sig rida två hästar, så jag får mig nog lite träning ändå. men. - när jag för en gångs skull var taggad. då får jag inte träna. hur konstigt är inte det?

pinsamt men sant

igår när den här visades på melodifestivalen och man såg darin speglas i pianot så skrek jag rakt ut. jag "skrek":
aaaa. det är daaarin.
veronica, linn och elin trodde jag var knäpp. jag har aldrig gillat darin särskilt mycket men igår, då var det verkligen något speciellt. jag vet inte vad det var. jag tror till och med att jag blev lite generad. konstigt sånt här.


page

jag har just ändrat frisyr och nu funderar jag på nästa frisyrbyte..

                               

vore det inte kanonsnyggt?


man tager vad man haver

jag och linn lyxade med romantisk middag för två igår med tända ljus och godgodgod mat

                                                          

värsta ff-festen

härlig kväll det var igår! elin och veronica kom förbi och hälsade på mig och linn, vi åt godis så att vi nästan ville spy. satt och såg på två filmer och pratade, lekte med hundarna och hade det mysigt. faktiskt en jättetrevlig kväll (hemma hos mig för en gångs skull!). måste helt klart göras om! vi gick och la oss sent. vi var trötta redan kl 11 och linn powernapade lite titt som tätt medan jag elin och veronica höll oss vakna trots alla dåliga odds. när veronica släckte lampan trodde jag att det var kört, men ack så fel man kan ha. jag var vaken enda fram till halv 3. då kan man ju undra vad jag gör uppe nu? jo, jag har en valp här hemma. måste jag säga mer? (sen börjar linn jobba om en halvtimma också, kan ha lite o göra med det också..)

idag ska jag städa här hemma. efter min kaffekopp har jag fått energi! hade hoppats att jag skulle kunna fara på afrikanska dansen i kväll men det ser kört ut.. mamma och pappa kommer inte hem förrän 23 och dansen är 20. inte så bra odds. någon som vill vara hundvakt?

RSS 2.0