måndagsafton

så skönt att jobba 11-15 idag. jag hann faktiskt sitta ute och sola en sväng och läste några sidor i en bok. den var inte så bra, men det var sjukligt nice att bara få några solstrålar och se lite upptagen ut för alla som cyklade förbi. efter solningen drog jag till hippo och hoppade lite och vad ska jag säga. det gick förbenat bra! nu sitter jag i handuksturban och glassar med emma. vi ser på roast på berns och ska väl snart gå i säng. riktigt trevligt att ha sällskap i lägenheten och ha nån som väntar på en när man kommer hem!

i morgon är jag ledig och då ska jag klippa mig. det är på tiden, även om jag inte riktigt vill. håret har just växt ut sig men de är så slitet så de är lika bra och toppa sig litegrann, då jag inte klippt mig sen oktober. ska nog äta lunch med caisa i morgon också, och de kan ju inte bli annat än nice.

linn rydelius..



..tackar för en trevlig helg!














inneboende

vilken helg det varit.. man kan ju knappast säga att man sovit om nätterna i alla fall. jag gick och la mig sju i morse efter att jag powernapat nån timma på efterfest väst på stan. jag var dyngtrött och pallade inte med att hålla ögonen öppna en sekund till. nu är jag i ersmark och har fått mitt enda riktiga mål mat på en hel vecka. tack för att min mor kan laga mat! sen ska jag hem igen och möta upp emma som nu "bor" i min lägenhet på obestämd framtid. rätt nice att ha sällskap hemmavid!

lördag

gick och la mig 5 i morse.. lugn kväll ute? skulle inte tro det. blev en vild och rolig fredag. gick aldrig ut någonstans utan drev runt ute på stan i hopp om att hitta något ställe som inte hade så lång kö. tog mig till haga i stället och var på efterfest från 1. började jobba 11 i morse och de två första timmarna här har faktiskt gått bättre än förväntat. hjärnan är inte riktigt med (tror de beror på trötthet) och benen känns lite möra. i eftermiddag då jag slutat tror jag de blir en powernap för mitt eget bästa och sen blire partaj igen. härliga helg!

yranfredag

nu drar jag vidare till förfest ala yran. ska bli spännande att se hur pass jag kan hålla mig i skinnet, ska ju faktiskt jobba i morgon också..

först blir det att fixa till sig lite, välja outfit och sen gå över till matilda för lite vin.
so long!

rix fm festival

hade fredag en torsdag.. det straffar sig. var i öltält, var på förfest, cyklade i kylan och stod i 2 timmar på rix fm och längtade efter att se ola och darin. gick och la mig lite för sent och nu är det dags för jobb. i kväll kommer de bli samma visa, i morgon börjar jag nämligen 10 då också.

och till alla er som ska på brännbollsyran. njut av att ni är lediga!

cash

idag är jag pigg och glad! tror det har med löningen att göra.. är man inte lite extra lycklig då man har cash? jag är då det, i alla fall. nu ska jag löpa över till kicks och lukta på min framtida parfym (nej, jag har inte köpt någon ny än) och sen blir det att löpa ännu mer då jag ska ta mig enda bort till systembolaget. det är ju helg snart, för tusan!


ensam är stark!

emma var så upptagen med att klorinera sitt badrum att hon inte hade tid för mig. jag roar mig bäst själv här i lägenheten. jag har duschat i vad som kan verka som en evighet, smörjt in mig med lotion, peelat ansiktet, haft en ansiktsmask, tonat håret, tagit en fet powernap, ätit middag hos matilda och ska snart hälsa på mina sanna vänner i greys anatomy.





bild från caisas 20-årsfest härom helgen



linn rydelius..

.. har just kommit hem från jobbet, chattar med grannen över facebook och undrar vad hon ska laga för mat och ska snart till att dra en skön powernap.

2010-05-26

igår: var jag hemma från jobbet hela dagen. jag åt briemackor med emma och hade det allmänt varmt i min säng med en kokhet vetepåse. på kvällen tog jag igen lite tid med härliga johanna lind och gick i säng lagom till tolvslaget.

idag: försov jag mig en timma men lyckades på något konstigt sätt ändå äta frukost, sminka mig och hinna till jobbet i tid. har just ätit en tidig lunch då min mage inte fick så många tuggor fil i morse och ska snart ut i butiken och hänga om några väggar. ska se till att ta en värktablett först så jag inte ser ut som om jag är 80 år gammal.

i kväll: ska jag umgås med emma igen, se lite greys anatomy och städa undan lite.

världens bästa låt att lyssna på ensam i bilen


i umeå igen

hejbara!
guess whos back on track?

jag vet inte riktigt om jag är tillbaka till 100%. ryggen har nämligen krashat ihop och om det fortsätter så här måste jag nog uppsöka en sjukgymnast snarast möjligt.. måste blivit för mycket för min stackars rygg i lycksele. där har jag ridit, kört, hoppat, matat hundar, sett en harunge, höat, mockat. ja, allt som hör stallsysslor till. kom hem igår eftermiddag och åkte direkt till hippo för lite mer stallhäng. där gick det finemang att rida och jag är NÄSTAN pepp inför hoppning nästa vecka.. det mina vänner, är ett stoooort framsteg!

heal the world

modevisningen gick bara finfint. social som jag är ställde jag mig även framför all publik och hälsade välkommen, önskade dem en trevlig kväll och att de skulle tycka att modevisningen skulle vara lika fantastisk som jag tyckte att den var. fick högsta betyg av lisa för mitt lilla tal, så man får väl vara nöjd. spontant och härligt!

kom nästan just hem. ska ta och packa en liten väska till lycksele nu och sen tror jag faktiskt att jag ska gå i säng. kroppen skriker efter att få lägga sig vågrätt. först: ett glas mjölk!

trevlig helg!

välgörenhetsgala

har påtat på med grejor till modevisningen mest hela förmiddagen. jag tror att det kommer bli en kanonuppvisning vi bjuder på. får bara hoppas att allt går i lås och att ingenting strular.

efter tre ägg och lite potatis till lunch känner jag mig mätt. hanna äter så mycket ägg att jag tror att hon snart kommer att börja värpa egna. försten att smaka, någon?

jag är trött

det känns verkligen som om jag inte har nåt annat att säga än:
JAG ÄR TRÖTT.
jobbar i vad som känns som en evighet (fastän det går rätt snabbt ändå), får ont i fötter (nu har jag även ont i ett finger), kommer hem (ofta väldigt sent), byter om, ser tv, går i säng. igår åkte jag till hanna efter jobbet, cyklade hem från henne klockan 22 och somnade verkligen som en stock när jag kom hem. när jag vaknade i morse var jag fortfarande trött och idag har jag en niotimmarsdagg framför mig på rut och sen har vi modevisning i kväll som jag ska deltaga i. det här kommer bli en lång dag den med, förstår inte varför jag hela den här veckan ägnat mig dagtid och kvällstid åt jobb och inget annat. har hängt lite med matilda: that's it! i morgon är jag i alla fall ledig så då ska jag åka till lycksele och bara va. ska rida några lektioner, kanske ta nån tur i skogen och umgås med linn. det kommer bli nice.

varma dagar

hej och hå i gardinen den blå!
solen skiner, klockan är innan sju och mina ögonlock hänger ned till knäna. på något konstigt sätt är jag ändå rätt pigg, trots att jag har ont i nacken, armar och fötter. idag kör jag på sköna converse istället för hårda ballerina/snöriga gladiatorsandaler. allt för att jag ska palla jobba enda till 18.15.

varför är det alltid så att jag jobbar på de varma dagarna?
svar: jo, för att jag jobbar jämt!

kramhej!

onsdag

kom hem riktigt sent från jobbet idag också.. gjorde världens fetaste gryta så jag har matlåda i iallafall två dagar. pengarna på kontot börjar sina så nu ska jag snåla på mina små slantar. jag känner mig trött, har ont i fötterna och sminket kliar i ögonen. jag fick just tvättmedel i munnen och det smakar inte gott. jag har turligt nog hunnit diska och har två tvättar i torkskåpet. lite har jag orkat med i alla fall. säger bara det: stackars de som jobbar heltid och har barn och familj att ta hand om när de kommer hem. jag har bara mig själv, tack och lov!

linn rydelius..

..är back on track på jobbet, fick nyss ett telefonsamtal om nåt mystiskt hoppningsarrangemang jag ska delta i i lycksele till helgen & peppar tvättid i kväll då jag inte har några rena underkläder (förutom de jag nyttjar nu, så klart).

lång arbetsdag

jag började klockan tio i morse och kom hem från jobbet för 1½ timma sen, alltså strax efter halv tio. mina fötter värker men konstigt nog känner jag mig pigg ändå.. skyller all min pigghet på den underbara solen! i morgon blir det härliga nio timmar till så de är bara för mig att tvätta bort mitt face och krypa till kojs.

godnatt!

fantastisk dag

jag hade världens underbaraste dag igår. började med att ha en riktig sovmorgon för att sedan åka ned till stan och luncha med elin på costas. där var det buffe och den var att rekomendera. kaffe på maten också, inte helt tokigt.. jag gick en stund på rut och strosade också och sa hej då till hanna och därefter tog jag bilen till strömpilen och strosade runt där i min ensamhet, kollade på skor & handlade lite mat. gick ned till älven och satte mig och vilade mina fötter som fick plågas med nya skor och njöt av varma vindar från vattnet. vid den här tiden hade solen ännu inte tittat fram, men det var skönt ändå. jag tog bilen hem och kände mig nästan tvungen att vara utomhus istället för att gå ned och begrava mig i min källarlägenhet. jag drog på mig ett par träningsbrallor och rykä-skor och gick ut och gick i dryga timman. det var svett-varmt! satte mig sedan på kortsidan av huset på sandgärdesgatan och fick sällskap av matilda. tog bilen till stallet, red sillen och jag trodde att jag skulle dö av armvärk. har aldrig varit med om en häst som hängde så mycket i en tygel. efter ridturen var jag helt slut med och törstig nanting! drack lite vatten, sa hej då till stallfolket och åkte hem igen. jag kom hem igen, förberedde lite sen middag, duschade och gick ut på promenad igen med matilda. vi var och gick i I20 skogen och hittade världens mysigaste grillplats ute i ingenstans med utedass och allt. där måste vi se till att styra en fest i sommar! vore ju hur mysigt som helst. vi gick vidare till coop, handlade lite och landade hos matilda och såg lite tv. gick och la mig strax efter tolv och vaknade nyss av min äckelgranne ovanförs hund som får för sig att skälla som en galning titt som tätt.

idag ska jag jobba i 100 år och sen bara ta igen mig. känner faktiskt av en träningsvärk, (inte okej med tanke på två promenader och en dödsridning) och ska tvätta om det finns tid. solen skiner och jag tar en promenad till jobbet då min cykel har fetpunka efter perukfesten då jag cyklade hem på fälgen..


Sävarkväll








Caisa bjöd på gomiddag & godricka



All kärlek till dig min söta böna




Armen i vinkel.. Flitigt använd visa. Elin är crazy & det skålas flitigt med rose.



Tack Caisa för en ruggit mysig kväll!


HUVUDVÄRK

... återkommer

dagens lilla lista

snabblunch: tortilini med grönsakssås
jobbar: i en superfin rosa t-shirt och balerinaskor
har: svett vid hårfästet. SOMMAR!
vill: sälja kläder så det sprutar om det och sen gå hem och snabbt bege mig till caisa
ska: dricka vin så det står härliga till i kväll.
älskar: solen, sommar och björklöven som slår ut

den bästa säsongsavslutningen någonsin

vilken dag de varit idag! när jag började klockan 10 på rut hade björkarna börjat knoppa. i slutet av dagen hade nästan löven slagit ut. det var som om man kunde se tulpanerna bara bli större och större i rabatten utanför.. sommarvärme idag! jag alex och lisa hade bestämt att vi skulle på uteservering då vi slutat. vi skulle käka lite mat, få i oss lite godricka och bara njuta av den varma kvällen. vi hinner stänga igen på rut och lagom till att jag ska räkna kassan så börjar det blixtra, mörkna och ösregna. det var den mysiga utekvällen det.. vi gick iväg ändå, lite surare än vad vi kanske kunde ha varit och njöt av infravärmen på allstar på blöta stolar. vi fick oss en trevlig kväll hur som helst men den hade garanterat varit sjukligt mycket trevligare om solen hade tittat fram.

när jag kom hem till sandbacka höll jag på att skrämma livet ur stackars lilla zlatan. efter ett tag vågade hon sig fram och vi har legat på golvet och myst litegrann. (obs! zlatan är en katt.) strax efter 21.30 vandrade jag över till matilda med hallonkakan som blev över från igår och tillsammans har vi skådat den bästa säsongsavslutning någonsin på en serie. det rörde sig såklart om vampire diaries och slutet var så spännande att jag inte kunde andas. jag satt med tröjan uppdragen över munnen och tokstirrade bara på tv:n. jag var tvungen att gå hem efter denna incident och jag och matilda bestämde oss för att 'tala ut' om det fruktansvärt gastkramande slutet en annan dag då jag hade kunnat stilla mina tankar.

nu ska jag ta och krama zlatan godnatt, det är ju trots allt jobb för hela slanten i morgon också. när jag slutat jobba bär de av till caisa och sävar för 20årsfest med en badtunna inblandad. om det blir sånt väder som de varit idag kan de inte bli annat än bäst. godnatt!

zlatan

jag har blivit med katt!
i och för sig bara fram tills tisdag men ändå. det bor en katt på sandgärdesgatan i källaren med mig. katten heter zlatan, är av kvinnligt kön och tillhör egentligen jenny. ägarinnan ska besöka vår vän lisa över helgen och istället för att zlatan ska vara själv får hon va med mig. hon gör inte så mycket väsen av sig. har strykit sig efter golvet mer eller mindre hela tiden sen hon kom hit och nu har hon krypit in i garderoben och lagt sig på mina gardiner. tror hon kommer trivas här!


köpekakor

fint väder idag och jag sitter nedgrävd i min källarlägenhet. det här är verkligen det enda dåliga med min lägenhet: att det befinner sig under jord. jag utövar hemsysslor idag och håller på att fixa inför fikat klockan 15. jag bjuder på köpekakor även idag..

en bra dag

den här dagen har (tro de eller ej) trots förkylningen varit en bra dag. jobbandet flöt på och helt plötsligt var det stängdags - det vill säga emmatime. vi drog en repa till bibliotekscaféet där jag tog mig en glass i solen på uteserveringen. tyvärr var det ganska kyligt så vi gick in efter ett tag. nån halvtimma senare cyklade vi hemåt och vi har hängt i min lägenhet i kväll och snackat massa goja, sett greys och ätit hårdbrömackor.

i morgon ska jag städa upp lägenheten litegrann och baka en kaka. får fikagäster klockan tre (kusin, kusinbarn, mamma, syster och eventuellt ännu en kusin) och då gäller det att:
1. ha fika att bju på,
2. ha städat då kusin1 aldrig varit i lägenheten och
3. se respektabel ut.
därför borde jag, med andra ord, ta och sova nu så jag inte har påsar som icakassar under ögonen i morgon.
godnatt!

förkylningsdag nr 3

det är fruktansvärt kul att äta frukost när man inte känner någon smak. känns meningsfullt, på nå vis. har fått hosta idag, så det känns som om den här förkylningen speedar på litegrann. (inte konstigt med alla piller som jag tagit). den kanske går över i ultrarapid om jag har tur!

feber&snuva

nu har det börjat. idag tog jag bilen till jobbet. det regnade ju, faktiskt. och: jag är dyngförkyld. jag hoppas att det här inte blir till någon dålig vana.

halsontet som jag hade igår har nu gått över till extrem snuva och feber. är på jobbet ändå då det inte finns någon annan som kan jobba. tacka gud för att jag slutar kl 15 idag, och kan åka hem och kurera mig. tror jag ska dra förbi en sväng på coop innan och inhandla diverse nödvändigheter till mitt kylskåp. lite smör, mjölk och fil hade inte suttit fel.. sen ska jag ta mig ett fotbad, kanske en långdusch och bara hänga i min obekväma soffa. om jag har tur kanske nån vill hänga med en sjukling, annars får jag bara enjoy my own company!

lite mer bilder..


linn är sötast!




johanna hade absolut grönast hår..




jag hade den här frisyren i 10 minuter utan att skämmas..




alex och sofi var ON FIRE!



det finns alldeles för många ugly pics från den här kvällen. jag ska inte vara allt för taskig och hänga ut er, mina kära vänner. men det är nästan så att jag vill, bara för att de är så härliga.

roast på berns

ser på roast på berns. tycker det har tappat totalt den här säsongen.. förra säsongen tyckte jag faktiskt var riktigt underhållande, den här har bara varit tjatig. idag däremot så är en nykomling med. nån ola. han är riktigt kul! jag skrattar. publiken skrattar. på riktigt. inge fjantskratt, utan på riktigt. mer sånt tack!

snygga pics









ser ni strecken på mina fötter? jag hade BRÄNNSÅR efter mina skor.. skönt? nej. vare värt det? ja.


bjussar på några fler bilder från helgen när jag kommer hem. so long suckers!

dear john

efter att jag hade varit bakis klart i ersmark tog jag bilen tillbaka till sandbacka för söndagshäng med matilda. vi började som vanligt med att fika, dricka kaffe och dra igång ett vampire diaries avsnitt. vi såg några innan det var dags för the big finale - det avsnittet jag ännu inte hade sett. vi såg det och vad ska jag säga.. det var kinda good. nu är det bara ett avsnitt kvar som släpps på fredag, och det är säsongsfinalen. hur ska man klara sig utan VD?

när vi sett klart vampyrerna så satte vi igång en film. "dear john"
skapad av en klok människa  som även skapade the notebook. dear john var mycket sevärd och fin. den som är intresserad av handlingen kan glutta på trailern nedan.

 

 


perukfest

igår var det dags för perukfest hemma hos mig. jag såg ut som en cancerdrabbad pocahontas och angelica var pudelrockare. johanna hade valt en vårfräsch illgrön clownperuk och veronica körde också cancertema, fast rödhårig. efter en förfest med lite kropp mot kropp och ungefär fyra tillsminkningar (för min del) så drog vi ut. nästan alla tog taxi men jag envisades med att cykla. jag tog alex på min pakethållare och tappade bort alla andra. synd att alla inte kunde gå ut tillsammans, det slutade med att vi splittrades över stan. själv hängde jag med törstiga linn och veronica på rex och det blev riktigt mycke dricka för vår del. klockan halv 2 gav både min hjärna och fötter upp, så vi gick och åt på max. efter vissa försök med att pumpa min cykels bakdäck (det gjorde de bara helt tomt på luft i stället) så tog jag mig hem. hade varit duktig och plockat undan det värsta innan vi drog ut så nu är det bara att diska och torka borden så ser det så gott som fräscht ut igen.

tack allehopen för en trevlig 21 års fest!

solsken

idag är det sånt här superväder igen. jättemycket folk på stan, skinnjackor, solglasögon, ballerinaskor, kaffe, glass, uteservering & uppvikta jeans. man vill bara mysa på så mycket som det går. själv jobbar jag idag, men ska tillbringa mina sista 10 minuter av lunchen ute på glo på folk. det är nice, tycker jag.


i kväll är det dags för perukfest hemma hos mig och jag tror jag kommer vara ugly as hell som mörkhårig.


at emmas

hembakade muffins, mjölk, godis, film & emma.
en välbehövlig mysig hemmafredag på sandbacka..

vårkänslor

älskar verkligen solen! jag vet inget som kan få mig på bättre humör än solsken, bra sällskap och härliga kunder att sälja till i butiken. nu ska jag ta med mig mitt kaffe och gå ut och sätta mig på en blomlåda mellan rut och indiska. ska bara se sådär allmänt chic ut med kaffe (i glas, observera!) och ballerinaskor utan strumpor.

NU är det vår!

den fina lilla rosa

jag 'äger' numera en bil. min allra bästa finaste mest rosa corolla står utanför på sandgärdesgatan och ser allmänt söt ut. mamma och pappa har skaffat sig en ny bil och jag är mer än glad över att jag får ärva den bästa bilen i världshistorien. idag ska jag köra den till emmas besöksparkering och låta den stå där ett tag. emma står nämligen själv på min egna parkering då hennes bil är av lite sämre skick och måste ha motorvärmare för att mjuka upp sig själv för att vilja starta.

nu ska jag tugga i mig min müsligröt med kanel och äpple och börja göra mig redo för avfärd mot rut mfl. glömde sminket där som vanligt så det blir till att göra sig vacker på bortaplan. ha en kanondag!

linn lagar mat

jag LAGAR middag.det här blir första gången på nån vecka. nej, jag räknar inte att steka blodpudding som att laga middag. det är mer att värma upp nåt i en stekpanna. idag blir det örtkyckling med hemmagjord coleslaw. det ni!

fullt ös

idag ska jag hinna med en massa. börjar 8.00 idag och ska ha omhängning på jobbet. fullt ös från första sekund. hade tur och kunde byta med hanna, så idag slutar jag 16 istället för 18.15. efter jobbet ska jag hem och städa eftersom jag ska ha fest på lördag. här flyger det damm så de kan vara lika bra att snygga till det lite. efter det tror jag att de blir att ta sig till ersmark på nåt sätt. det var länge sen jag var där och det känns som om jag har lite kvalitetstid att ta igen. jag har även lovat pappa att följa med honom till sitt jobb och fixa rost på bilen och tvätta upp den inför att den blir i min ägo lagom till helgen. fullt ös från att jag börjar på rut tills jag ska gå i säng. såna här dagar kan lika gärna bara få passera..

god morgon!

hej på er!
såhär pigg och stirrig känner jag mig idag.



inte fullt så hungrig dock.. inte heller sugen på vin.
mer bara sugen på johanna lind som var mitt sällskap under helgen då denna bild togs.
nu tycker jag att de är dags att hon kommer hem igen!

mystisdag

avslutade denna nyttiga dag med en big tasty på mcdonalds ute på strömpilen med matilda och kittis. var de värt det? det vette gudarna, men gott vare i alla fall. vi åkte ut till travet en sväng och matade ner oss i matildas soffa för lite vampire diaries. jag ska (snart) sluta tjata om den serien, men den är alldeles för bra för att det "snartet" ska vara idag.

godnatt!

cheese

jag har köpt OST. förstår ni? jag har OST i min kyl. jag har lyxat till det. den här månaden var jag så rik att jag hade råd med OST.

hemma från luleå

efter en alldeles för seg bussresa hem från luleå, ytterligare en bussresa och en ridlektion, en tripp till ica maxi med emma och lite soffhäng ska jag nu gå in i duschen och tvätta av mig allt vad som heter luleå. mitt hår är inte tvättat sen i lördags och jag är alldeles grusig i ansiktet efter att ha varit i stallet. jag tror jag gör bäst i att inte gå och lägga mig så här äcklig i min säng. det har i alla fall varit en toppenhelg i luleå. jag gillar verkligen den staden. hann med en tur på stan idag också innan bussen gick och njöt av solsken och skinnjacka utan att frysa. det var härligt.

i morgon blir det jobb at rut igen och så kommer det se ut hela veckan. det jag ser fram emot mest i morgon är ett nytt avsnitt av vampire diaries med matilda. DET, det kommer bli nice!

luleå

yeeees.
all in i luleå i kväll. om man missar fredag får man köra ordentligt på lördag.
jag undrar bara om det är nån vettig människa som går ut dagen efter valborg.. vi får se helt enkelt.

luleå visar sig från sin regniga sida. sjukt kallt och blåsigt.. har lånat kickis regnjacka så jag inte ska se ut som en blöt hund i kön innan vi ska ut. jag kör även på skjorta idag, väldigt olikt mig som alltid brukar ha klänning eller kjol. man vill inte känna sig för överklädd!


klockan

igår kväll gick jag och la mig klockan 23. strax därefter fick jag ett samtal av emma som var i ett omklädningsrum i nordmaling och försökte höra vad jag sa. klockan halv 5 ringde hesa kicki och berättade att hon supit bort sin mobiltelefon och att om jag ville henne något skulle jag ringa hennes vän. klockan halv 7 var det dags för uppstigning och tack vare det äckliga vädret ute tar jag ultrabuss ned till stan istället för att gå. klockan 8 går min buss till luleå där jag ska spendera lör, sön och halva måndag. lite ledighet har vi inte sagt nej till!

RSS 2.0